16/2/10

Έκθεση Τούρκων παραγωγών και εξαγωγέων στην Αθήνα


Εγκαίνια από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο Εξωτερικού Εμπορίου, Μεχμέτ Τσάγλαγιαν.Τη συμπαράσταση της Τουρκίας σε αυτή τη φάση της οικονομικής πορείας της Ελλάδας και την επιθυμία συμμετοχής της σε αυτήν, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αρμόδιος επί θεμάτων Εξωτερικού Εμπορίου Μεχμέτ Τσάγλαγιαν εγκαινιάζοντας την έκθεση των 37 μεγαλύτερων παραγωγών και εξαγωγικών τουρκικών εταιριών στους τομείς της ένδυσης και της υπόδησης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ένατης Οικονομικής Συνάντησης Τουρκικών Παραλίων Αιγαίου και Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου, που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο.

Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της σημερινής οικονομικής συνάντησης στην Αθήνα, καθώς όπως είπε, επωφελούμενοι από την τουρκική εμπειρία της οικονομικής κρίσης μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Η Τουρκία, όπως τόνισε ο υπουργός Μ. Τσάγλαγιαν, δεν μένει ανεπηρέαστη από την ισχύουσα οικονομική κρίση, μολονότι με ειδικά μέτρα στον ευρύτερο οικονομικό τομέα, κατάφερε να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις και να κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το 2009. Βήματα που επιβεβαιώνουν τα οικονομικά στοιχεία των δυο πρώτων μηνών του 2010, βάσει των οποίων καταγράφεται μια αύξηση συνολικά της τάξης του 27% στους τομείς των εξαγωγών και της παραγωγής.

Ο ίδιος τέλος, συνεχάρη τις εταιρίες που συμμετέχουν στην έκθεση της Αθήνας, τονίζοντας ότι η παρουσία του εδώ δηλώνει την υποστήριξη της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Με το καλό! Για καθε ελληνική επιχειρηση που κλεινει, 100 προιοντα απο την Τουρκια θα εισερχονται στην καταναλωτικη αγορα. Οι Τουρκοι θα σας ντυνουν και θα σας ταιζουν σε μερικα χρονακια.

    Αφιερωμενο στους Ελληναραδες, επιδοξους κατακτητες της Πολης, Τουρκοφαγους, Εβραιοφαγους,Ρωσολαγνους, Αμερικανοδουλους, Ταλιμπανιστες Ορθοδοξους...

    "Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι, γιατι αυτοι θα κληρονομησουν το βασιλειο των Ουρανων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 02:55 μου φαίνεται πως είσαι βαθειά νυχτωμένος.
    Και μας ντύνουν και μας ταίζουν τα τελευταία χρόνια. Και τον στρατό μας ντύνουν και ταίζουν.
    Οι εισαγωγές μας απο την γειτόνισσα αγγίζουν πολλά μύρια ευρώπουλα. Πολλά απο αυτά που αγοράζεις έρχονται απο την διπλανή πόρτα. Κάποια απο τα ευρωπουλάκια που δίνεις τονόνουν την Τουρκική Οικονομία. Αναρωτήθηκες τί αγοράζουν αυτοί απο εμάς;
    Τώρα ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς για το μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα η Ελλάδα, εδώ και χρόνια, κάνει εισαγωγή διαφόρων ειδών και τροφίμων από την Τουρκία, τα οποία και φτηνά είναι και ποιοτικά καλά. Καμμία σχέση με τα κινέζικα.

    Η Ελλάδα έχει χάσει πια το παιχνίδι. Είναι εντελώς αδύνατον να ανακάμψει οικονομικά, διότι έχει χάσει το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας και οι επιχειρήσεις της κλείνουν η μία μετά την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο Μίνωας Ζομπανάκης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο, οπότε, η πρώτη μου ερώτηση όταν τον συνάντησα ήταν αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση. Με κοίταξε κάπως απορημένος. «Είναι θέμα ορισμού. Τι εννοούν όταν μιλούν περί πτώχευσης; Δεν είμαι από αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το δημοσιονομικό. Εστω και με κόπο θα διορθωθεί. Το πρόβλημα είναι ότι καταστράφηκε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Σε έναν κόσμο όπου ουσιαστικά δεν υπάρχουν σύνορα, πώς θα ξαναφτιάξουμε μια ανταγωνιστική οικονομία; Τι επενδύσεις να κάνεις όταν έχεις τους Τούρκους με ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα 300 ευρώ και τους Βούλγαρους με 200; Επειτα είναι και η Κίνα με το φθηνό μεροκάματο. Δεν μπορείς να προστατευθείς. Το έγκλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αντί να απλοποιήσει τη διαδικασία των επενδύσεων και να δώσει κίνητρα για επενδύσεις, έριξε όλο της το βάρος στην κατανάλωση με δάνεια. Αυτό θα γραφεί στην Ιστορία με μαύρα γράμματα».

    (o τονισμός δικός μου)



    Ολόκληρο το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. If there is a will, then there is a way!

    Ζητώ συγνώμη που αρχίζω το σχόλιό μου με μια αγγλική παροιμία !

    Μου την δίνει όμως, όταν διαβάζω ότι ο δρόμος είναι αφ' ενός μεν "μονόδρομος" και αφ' ετέρου πως δήθεν δεν υπάρχει επιστροφή !

    Κολοκύθια, εαν πραγματικά το θέλουμε, τότε όλα γίνονται !

    Χρειάζεται μόνο λίγος κοινός νους και περισσότερη περίσκεψη, ώστε να μην επαναλαμβάνονται από εμας συνεχώς τα ίδια λάθη !

    Και το οικονομικό πρόβλημα της Πατρίδας μας είναι αναστρέψιμο και μπορούμε να διορθώσουμε τα πολιτικά πράγματα !

    Εαν θέλουμε !!


    Μόλις διάβασα την μέχρι πρότινος "απόρρρητη" έκθεση του Πρέσβεως κ. Κωστούλα για τα τρομερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πρεσβεία της Ελλάδος ΜΑΣ στο Ναϊρόμπι !

    Εν ολίγοις αυτά τα οποία ο ε.τ. α. Συνταγματάρχης κ. Σ. Καλεντερίδης εκθέτει στο βιβλίο του για την υπόθεση Οτσαλάν για την τραγική περιπέτεια που πέρασαν όλοι οι πρωταγωνιστές αυτού, πρωτοφανούς για την Ελλάδα, δράματος !

    Μην μου ξαναναφέρεται παρακαλώ για τον δήθεν .... δυναμικό και πληθωρικό Πάγκαλο, ή για τον κομψευόμενο Λιάπη ή τέλος πάντων για οποιονδήποτε από αυτούς τους τελείως ανίκανους ανθρώπους που μας έχουν καθίσει στο σβέρκο !

    Πρέπει, επιτέλους, όλοι οι Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναλογιστούν πως έχουν παιδιά και υποχρεώσεις !

    Δεν γίνεται πλέον να ψηφίζουμε αυτούς που υποτίθεται θα μας ικανοποιήσουν τα αυστηρά προσωπικά μας συμφέροντα.

    Υπάρχουν γενικώτερα Ελληνικά συμφέροντα που μας αφορούν άμεσα και μας καίνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ---[..]Αφιερωμενο στους Ελληναραδες, επιδοξους κατακτητες της Πολης, Τουρκοφαγους, Εβραιοφαγους,Ρωσολαγνους, Αμερικανοδουλους, Ταλιμπανιστες Ορθοδοξους...--[...]

    Δηλαδή έσυ δεν συμπεριλαμβάνεσαι σ' αυτούς αμίγκο ;

    Νομίζεις πως ο Ντούτογλου θα φεισθή της αφεντιάς σου, ή έχεις tην εντύπωση πως είσαι τάχατες πιο τζίνι και θα τη βγάλεις ξώφαλτσα, ε ... ;

    Ο γράφων δεν τυγχάνει ούτε Ελληναράς, ούτε έχει σκοπό να μπεί στην Πόλη επάνω στο τανκς και να απελευθερώσει τα Ταταύλα, όπου γεννήθηκε ο μακαρίτης πατέρας του !

    Όμως ρε φίλε, ρε αμίγκο, ένα σου λέω, δεν την παω αυτού του είδους την τουρκική μαγκιά και χάϊλ χίτλερ αλλά νταούτογλου !

    Εσύ τη γουστάρεις ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 95% των διαφημιστικών γυαλικών (σταχτοδοχεία, ποτήρια, κτλ) έχουν τουρκική προέλευση.

    Και μιλάμε για όλο το εύρος από το εμπόριο λιανικής μέχρι τις προμήθειες του Στρατού.

    Δηλαδή στο ΚΨΜ μίας μονάδας ειδικών δυνάμεων που πουλάει σταχτοδοχείο με το "Τούρκοι δεν ξεχνώ θα εκδικηθώ" το σταχτοδοχείο είναι τούρκικο!!!

    Επίσης το 100% των φουντουκιών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι επίσης τουρκικης προέλευσης.

    Και άλλα... ψάρια, χαλιά, αυτοκίνητα (Renault, Nissan, κτλ), διάφορα πλαστικά είδη, εποχιακά είδη, .... και πολλά άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είδους συμπαράσταση προς τους Έλληνες αποτελεί αυτή η έκθεση ..... τουρκικών προϊόντων της Αθήνας ;

    Δηλαδή σπεύδουν για να μας .... βοηθήσουν να μας πουλήσουν τα εμπορεύματά τους, ενισχύοντας έτσι την ... οικονομία τους (sic!) ;

    Τια θα γίνει αν ξαφνικά πέσει έξω η ... επένδυση της ΕΘΝΙΚΗΣ του ... Αράπογλου στην Finansbank και χαθούν τα δισεκατομμύρια Ευρώ των Ελλήνων καταθετών και φορολογουμένων ;

    Ποιά υποδειγματική ποινή θα πρέπει να επιβληθή στον Αράπογλου (τουρκιστί "παιδί του αράπη"!) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.