16/2/10

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε, η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας πρέπει!


Σχόλιο του συνδιαχειριστή της ιστοσελίδας Καυκάσιου, στην ανάρτησή "Να σώσουμε την Ελλάδα"

Δεν υπάρχει όνειρο, δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να ανάψει την φλόγα στις καρδιές των Ελλήνων. Υπάρχει μόνο ταπείνωση και εξευτελισμός. Αυτές τις λέξεις περίμενα να ακούσω απο τα χείλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και όχι το εύηχο "μερική απώλεια τμήματος της ελληνικής κυριαρχίας".

Περίμενα να ακούσω ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε, η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας πρέπει. Δεν το άκουσα.
Είναι εύκολο να είσαι μοιρολάτρης, εσωστρεφής. Είναι εύκολο επίσης να βαυκαλίζεσαι με φρούδες ελπίδες και να κρύβεσαι πίσω απο δοξασίες και μύθους επιτείνοντας την ηττοπάθεια. Είναι εύκολο να αναθεματίσεις και να υβρίσεις τους φταίχτες. Όμως όλα αυτά είναι μάταια.
Όχι δεν υπάρχει μαγική συνταγή, δεν είναι καν σίγουρο ότι η Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα που θα βγει απο την κρίση θα είναι η ίδια Ελλάδα.
Υπάρχει ένας μύθος της Αφρικής που αναφέρεται σε μια φωτιά σε ζούγκλα. Εκστασιασμένα τα ζώα κοιτούν την καταστροφή και ένα μικροσκοπικό κολίμπρι πετά και ρίχνει μια σταγόνα νερό πάνω στην πύρινη λαίλαπα. Μα τι κάνεις εκεί του λένε τα άλλα ζώα είναι μάταιο. Κάνω αυτό που ανήκει ως χρέος.
Σαν φυλή σαν Λαός δώσαμε πολλούς αγώνες, χύθηκε πολύ δίκαιο αίμα. Αυτό το αίμα που χει χυθεί πρέπει να το ξοφλήσουμε. Μπορεί να μην κερδίσουμε την μάχη, μπορεί και να χάσουμε και το πόλεμο μα θα έχουμε αποκαλύψει για πολλοστή φορά την μοίρα του Έλληνα: να πεθαίνει πάντα μαχητής.
Στο γίγαντα λοιπόν Έλληνα, ο οποίος έχει αποδείξει και έχει καταδείξει ότι όταν ο εξευτελισμός φτάσει ως τα μύχια της ύπαρξης του αντρειώνεται, σε αυτόν ελπίζω.
Σε αυτό το ιστολόγιο συναντηθήκαμε άνθρωποι που μας χωρίζει η γεωγραφική απόσταση, μας χωρίζουν τα πολιτικά μας πιστεύω, μας χωρίζουν οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, μας χωρίζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις
Μας ενώνει το αίμα που κυλά και που είναι το ίδιο όσο και αν κάποιοι θέλησαν να πουν ότι χάθηκε ο Ελληνισμός ότι αλλοιώθηκε.
Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια την πραγμάτωση της μέγιστης εθνικής ομοψυχίας την επίτευξη της μέγιστης εθνικής αφύπνισης. Δεν είναι χρέος είναι στάση ζωής είναι πράξη τιμής ,είναι ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ γιατί όλοι μας νιώθουμε στην καρδιά μας μεγάλο χαλασμό για αυτό που λέμε πατρίδα ΜΑΣ.

22 σχόλια:

  1. αγαπητοι φιλοι

    διαβαζοντας τις αποψεις σας ,εχω να επισημανω καποια πραγματα:
    5 χαρακτηριστικα μας ενωνουν σαν εθνος
    η γλωσσα
    η θρησκεια
    η ιστορια
    η πολιτιστικη και πολιτισμικη μας κληρονομια --τα ηθη και τα εθιμα μας δηλαδη .
    το βαρος της εθνικης μας συνειδησης για την διαφυλαξη και αναγεννηση της ιστοριας και του εθνους μας.
    Την γλωσσα μας, ¨"μας" την εχουν απλοποιηση ,τα αρχαια ελληνικα τα εχουμε εγκαταλειψει με ευθυνη των κυβερνωντων την ιδια ωρα που καθηγητες στο εξωτερικο τα εισαγουν προς εκμαθηση , οι αμερικανοι τα διδασκουν στους στρατιωτες τους στον περσικο κολπο γιατι αποδεδειγμενα προκαλουν ευεξια και ευστροφια ......ενω εμεις εδω στην χωρα που παρηχθει ο πολιτισμος ,τα γραμματα και οι τεχνες δειχνουμε απεχθεια στην γλωσσα των προγονων μας ενω καθημερινα εισαγουμε στο λεξιλογιο μας ξενοφερτες λεξεις.
    και αντι να επικοινωνουμε απλως τραυλιζουμε με μια γκαμα 150-200 λεξεων καθημερινα.
    Η θρησκεια μας αλλοιωμενη απο τα σκανδαλα και την διαφθορα των εκπροσωπων της
    εχουν κλονισει το αισθημα εμπιστοσυνης και πιστης στους πιστους αυτης της χωρας.
    και απο κει που η θρησκεια αποτελουσε τον δευτερο πυλωνα στηριξης του ελληνικου εθνους εχασε το ερεισμα της στην κοινωνια μας.
    Η ιστορια μας ,το πιο σημαντικο κομματι ενος λαου για να προχωρησει ανα τους αιωνες κατακρεουργειται καθημερινα τοσο απο ανθελληνικα στοιχεια ανα των κοσμο ,αλλα και "εκ των εσω" δυστυχως προδοτες και εφιαλτες υπηρχαν και υπαρχουν αρκετοι.
    οταν η ελληνικη επανασταση χαρακτηριζετε απο κυκλους του υπουργειου παιδειας ως εθνικιστικη εξεγερση μετα τι αλλο να πει κανεις.....περα αυτου η πραγματικη ιστορια δεν διδασκετε πια στα σχολεια.....εχει καταντησει μυθιστορημα που τα τελευταια του κεφαλαια δεν αναφερονται σχεδον ποτε ενω τα πρωτα του κεφαλαια αν δεν γινουν πια οι γνωστες καταληψεις ,διδασκονται και αποστηθιζονται μηχανικα.
    Η πολιτιστικη -πολιτισμικη μας κληρονομια----τα ηθη και τα εθιμα μας ----χρονο με τον χρονο ξεφτιζουν ειτε απο οικονομικη δυσπραγια ειτε απο διαφορα αλλα ξενοφερτα ηθη και εθιμα που αλλοιωνουν τον χαρακτηρα των Ελληνικων μας εορτων...Περα αυτου ομως τα εθιμα μας ειναι και μια καλη ευκαιρια να βρεθουμε με τις οικογενειες μας να επανασυνδεθουμε ξανα ....λιγοι ειναι αυτοι που το κανουν ---το τηρουν ----και συνειδητα βιωνουν τον χαρακτηρα και την ουσια των εθιμων μας...
    Τελος το βαρος της εθνικης συνειδησης για την αναγεννηση και διαφυλαξη αυτου του εθνους ειναι ενα βαρυ φορτιο που φερνει στις πλατες του καθε Ελληνας και καθε Ελληνιδα....ειναι κατι που δεν μπορει να εξηγηθει με λογια ή σκεψεις αυτο το πραγμα ή το χεις ή οχι.....Ειναι κατι σαν κι αυτο που κανουμε ολοι εμεις εδω γραφοντας 5 σειρες , 5 σκεψεις για το πως νοιωθουμε,για τις ανησυχιες μας για την προσπαθεια που γινεται απο διαφορους κυκλους για την διαλυση αυτου του εθνους.. Και λεω εθνος και οχι Κρατος γιατι και 2.000. 000 Ελληνες να μεινουμε σε μικροτερο γεωγραφικο χωρο...παλι θα μας φοβουνται και θα μας πολεμουν...
    Τελειωνοντας αυτες τις σκεψεις θελω να ρωτησω ολους εσας......Μπορει καποιος μεταναστης να μαθει την γλωσσα μας ? φυσικα μπορει
    Μπορει καποιος μεταναστης να ασπαστει τον χριστιανισμο?
    φυσικα μπορει
    μπορει καποιος μεταναστης να ασπαστει τα ηθη και εθιμα μας?Την ιστορια μας?
    φυσικα και μπορει
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και οχι για λογους βιολογικους απλα γιατι αυτο δεν εξηγειται με λογια ,δεν γραφεται σε προτασεις ,ειναι ολα οσα εχουν αποτυπωθει στην ιστορικη μας μνημη και στο DNA μας....
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ (ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ), ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΘΩς ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ" ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ Ή ΣΥΜΠΤΩΣΗ?
    Αγαπητοι φιλοι

    Οι στιγμες που περναμε ειναι κρισιμες .Η Ελλαδα τους τελευταιους 2 μηνες δεχεται μια ανηλεη επιθεση ."Καποιοι" προσπαθουν να μας εξουθενωσουν και να μας εξαθλιωσουν με κυριο σκοπο πιστευω να καμψουν τις αντιστασεις μας ,να πληγωσουν την υπερηφανεια μας ,με λιγα λογια να μας εξαφανισουν ή να μας υποδουλωσουν ξανα και να μην ξανασηκωσουμε το κεφαλι για πολλα -πολλα χρονια.
    Ειναι φανερο πια ,πως η χωρα μας εχει μπει στο στοχαστρο καποιων ξενων κεντρων και την πολεμουν ασταματητα.Προσπαθουν να μας εξουθενωσουν αυξανοντας τοσο πολυ τα επιτοκια δανεισμου ,ωστε στο τελος να καταστησουν τον δανεισμο ασυμφορο με αποτελεσμα να μην μπορεσουμε να δανειστουμε ξανα για να καλυψουμε προηγουμενα δανεια -μισθους-συνταξεις. Με λιγα λογια να χρεωκοπησουμε.Και τοτε αναγκαστικα να πεσουμε στα χερια τους ζητωντας ελεημοσυνη ,σκυβοντας το κεφαλι να ζητησουμε να μας σωσουν.
    Και τοτε θα ορισουν επιτροπους να διαχειριζονται την χωρα μας , θα πουλανε και θα αγοραζουν οτι θελουνε απο τον τοπο μας, θα μας τσακισουν στην φορολογια ,θα μειωσουν δραματικα μισθους και προνομια . Θα μας κυβερνουν αυτοι που θα ρθουν τελικως και καλα να μας σωσουν. Πραγμα που ομως δεν θα γινει ποτε γιατι μας θελουν υποταγμενους.Και τοτε θα δειτε τα ΣΚΟΠΙΑ να ονομαζονται Μακεδονια .Κ αι τ οτε θα δειτε την κυπρο κομμενη στην μεση.Και τοτε θα δειτε το Αιγαιο να ανηκει στους Τουρκους.............ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??
    ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ειναι μονο με τουφεκια και καρυοφιλια ,ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ειναι με βομβαρδισμους και αεροπορικες επιδρομες .ΠΟΛΕΜΟΣ ειναι και αυτη η οικονομικη ασφυξια που μας οδηγουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ και στο ΤΕΜΑΧΙΣΜΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.
    Περασε πια ο καιρος που οι ισχυροι αυτου του πλανητη ηλεγχαν τα κρατη με δικτατοριες......Ή με πολεμους και Εμφυλιους και αυτο γιατι ειμαστε ενταγμενοι στο Ευρωπαικο πλαισιο και θα αποτελουσε ωμη παρεμβαση σε μια ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΩΝ....
    Οποτε ο μονος τροπος ειναι η οικονομικη ασφυξια που μας επιβαλλουν και τελικως η χρεωκοπια. Η χωρα μας ,ειναι αληθεια πως τουτη την στιγμη που μιλαμε εχει χρεωκοπησει ,επειδη ομως ανηκουμε στην Ευρωπη, η χρεωκοπια ονομαζεται ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ .
    Και σας ρωταω μονο η Ελλαδα εχει τοσο μεγαλο οικονομικο προβλημα?
    ΟΧΙ.......η ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ η ΙΤΑΛΙΑ η ΑΓΓΛΙΑ....ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...Κι ομως συνεχιζουν με λυσσα να κτυπανε εμας......Δεν πιστευω στην θεωρια του πιο ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΚΡΙΚΟΥ.....κατι αλλο παιζεται....Σας θυμιζω τις καταστροφικες φωτιες στην χωρα μας που ξεφυτρωναν καθε 5 λεπτα..........Σας θυμιζω τα ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ .....με την καταστροφη της ΑΘΗΝΑΣ.......Σας θυμιζω τελος την προσπαθεια να εμβολιαστει ολος ο πλυθησμος της χωρας μας για να μας σωσουν ξαφνικα απο την ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ.........Ολα αυτα αν δεν ειναι μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ......
    ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ..........Κινδυνευουμε να χασουμε τα ιερα και οσια της πατριδος μας .......Μας θελουν ξανα υποταγμενους......για αυτο σας καλω ολους σε εγρηγορση.........σας καλω ολους ενωμενοι να αντιμετωπισουμε την επιθεση που δεχομαστε... Ας αφησουμε την μικροψυχια στην ακρη και τις διχονοιες......και οταν περασει η μπορα μπορουμε να βριζομαστε ξανα και ξανα ......αλλα τωρα ειναι η ωρα της ενοτητας και της επαγρυπνισης........Ας μην επιτρεψουμε σε κανεναν να βεβηλωσει την χωρα μας και την Ιστορια μας......


    http://gateway2012.blogspot.com.....θα μπορειτε να με βρειτε και εκει.....για οτι θελετε να πουμε εκτος φορουμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα όνειρο σας έστειλα, σε σχόλιο και σε ιμειλ. Μην λυγίζετε, δεν είστε μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγκίνεισαι αυτή η ανάρτηση...!!ειδικά ο αφρικανικός μύθος, συμπυκνώνει αυτό που πρέπει όλοι μας να κάνουμε για να κρατήσουμε ψηλά την χώρα μας στις δύσκολες αυτές και σκοτεινές ώρες..!!!Δεν έχει σημασία πόσο μικρή θα είναι η βοήθειά μας, η προσπάθειά μας, σημασία έχει να την κάνουμε!σημασία έχει να παλέψουμε. καμμιά φορά ακόμα και η ήττα μπορεί τελικά να είναι η πιό υπέρλαμπρη νίκη, αρκεί να γίνει το καθήκον.......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε πάλι...Σας πιάσανε τα συναισθηματικά σας...Ντροπή είναι ρε παιδιά, μεγάλοι άντρες και κάνετε σαν τις κλαίουσες παρθένες. Αυτά είναι ντε φλωρέ πράματα ρε παιδιά.

    Τι τρέχει δηλαδή, μας βρίζουνε οι Αγγλοσάξωνες και μείς το ρίξαμε στο κλάμα; Στα τέτοια μας. Τι θένε να πτωχεύσουμε; Στα τέτοια μας. Θα τους δουλεύουμε μια ζωή όπως άλλωστε το κάνουμε εδώ και 200 χρόνια.

    Λοιπόν μη κλαίτε και προπάντων μη μασάτε.

    Εδώ μας κατακτήσανε οι Τούρκοι και τη γλυτώσαμε, μας είχανε για ξεγραμμένους όλα τα ¨Εθνη της γής και μείς επιβιώσαμε. Τώρα θα μας φάνε.

    Η Ελλάς δεν έχει εχθρούς μόνο, έχει και φίλους. Και μην ξεχνάτε μάγκες, σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει.

    Αιντε, και δείτε λίγο Γεωργίου για να σας περάσει.

    http://www.youtube.com/watch?v=EIR_GA2joSU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο μου απευθύνεται προς τους Συνέλληνες που έχουν αντιληφθεί το μέλλον του Ελληνικού Έθνους, τον σταδιακό αφανισμό μας δηλαδή. Προειδοποιώ, εκφράζω προσωπικές ιδέες για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.
    Όλοι οι φίλοι του Ιστολογίου μιλούν για Καθήκον, για Εξέγερση, για Αφύπνιση. Προσωπικά πιστεύω οτι μία απλή λαική εξέγερση (ακόμη και αν δεν σημειωθούν ακρότητες και πλιάτσικο) δεν θα επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Η απλή ανατροπή της Κυβέρνησης και ο ορισμός (γιατί ουσιαστικά πάντα ορισμό Κυβέρνησης βιώνουμε στον τόπο μας) μιας άλλης που θα εξυπηρετεί επίσης συμφέροντα άλλων εκτός των Ελλήνων δεν είναι Αλλαγή.
    Αλλαγή της κατάστασης θα συμβεί μόνο με οργανωμένη δράση, εξόντωση βιολογική ή πολιτική συγκεκριμένων ατόμων (εθνικών μειοδοτών & προδοτών) και ανάδειξη-διατήρηση στην εξουσία ατόμων που έμπρακτα έχουν αγωνιστεί για τον απανταχού Ελληνισμό. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την σύμπραξη λίγων ατόμων που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις (π.χ. Στρατό, ΕΥΠ, Διπλωμάτες, Επιχειρηματίες από το Εξωτερικό κατά βάση) και την αποδοχή της δράσης τους από την κοινή γνώμη. Εμείς όλοι που γράφουμε είμαστε δυστυχώς η Κοινή Γνώμη (που κατά 99% άγεται και φέρεται από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης). Όταν λοιπόν περίπου 1000 άτομα με πραγματική αγάπη για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό συμπράξουν, και όταν ξυπνήσει και το τελευταίο κουτορνίθι-κομματόσκυλο στην Ελλάδα τότε μόνο θα ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση...
    Δυστυχώς εμείς στο Ιστολόγιο είμαστε πολύ λίγοι και ασήμαντοι, ή αλλιώς δύσκολα συντονίσιμοι ώστε να λάβουμε κοινή δράση...
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη η Ελλαδα, βρισκεται στα χαλια που βρισκεται σημερα εξαιτιας των ιδιων των Ελληνω, εγω σας προτεινω κατι το χειροπιαστο, μιας που ολοι ξερουμε πως στην Ελλαδα, οι περισσοτεροι δεν αλλαζουν ο,τι και να γινει.


    Διαδωστε τα παρακατω λοιπον στους γνωστους σας.

    http://www.ypee.gr/PIndex.aspx?pid=23

    Ή αλλιως, τηλεφωνο καταγγελιων στο

    210 3401113

    Οι καταγγελιες ειναι και ανωνυμες. Δε σας εκοψαν αποδειξη; Παρτε ενα τηλεφωνο, συμπληρωστε μια ηλεκτρονικη καταγγελια.

    Ειναι ο,τι το καλυτερο μπορειτε να κανετε αυτη τη στιγμη για την Ελλαδα, μηπως και φοβηθουν αυτοι που εχουν μαθει να μην πληρωνουν ΠΟΤΕ και αποφασισουν να αναλαβουν το μεριδιο ευθυνης που τους ανηκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο χάρτης από που είναι;
    Μια οργάνωση που θα έχει νομική υπόσταση και θα μπορεί να ελέγχει κια να κάνει παραμβάσεις, χωρίς να καπελώνεται από κόμματα. Στην Ελλάδα όμως αυτό είναι αδιανόητο γιατί δεχεται επιθέσεις από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς γιατί τους χαλάει τη μαγιά. Αν καποια στιγμή οργανωθεί μια τέτοια οργάνωση, με ένα καταστατικό το οποίο είναι κοινα αποδεκτό θα ακολουθήσουν κάποιοι άνθρωποι. Γιατί δεν γίνεται αυτό και παραμένουμε όλοι χωρισμένοι. Μήπως ήρθε καποιια στιγμή η ώρα να ενωθούμε; Μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα βγουν και ηγέτες, που λοίπουν στις μέρες μας. Ο κόσμος είναι έτοιμος να στηρίξει ηγέτες, αληθινούς και όχι φτιαγμένους από τα ΜΜΕ. Δώστε την δυνατότητα μέσα από μια τέτοια κίνηση να βγουν ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μεσανατολίτες κανίβαλοι έδωσαν 5.000 τάλαντα (10 φορές τον προϋπολογισμό του Ναυτικού των Σαλαμινομάχων της Πανελλήνιας Δημοκρατικής Συμμαχίας τής Δήλου) στους παιδομαζωμανείς εφόρους (Ισοκράτης, Περί ειρήνης, 8.97) για να διαλύσουν τον κατασυκοφαντημένο Χρυσό Αιώνα-ευεργέτη της ανθρωπότητας,
    οι Πελλαίοι και οι Ρωμαίοι κληρονόμοι τους (βλ. διαθήκη Άτταλου 3ου...) με ανάλογο τρόπο εξαγόραζαν τους μοναρχικούς κάθε πόλης για να τους ανοίξουν τις πύλες,
    τα ίδια οι παιδομαζωμανείς οθωμανοί, οι Σταυροφόροι, οι συνεχιστές τους σημερινοί τύραννοι, δυτικοί και ανατολικοί...
    Αν δε διαδώσουμε και επικαλεστούμε την ιστορία των ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ ΟΛΩΝ των φοβικών καθεστώτων λόγω μίσους προς αλληλοβοήθεια-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, μην περιμένετε να ζήσουμε ελεύθεροι με γενίτσαρους, προσευχές και ελεημοσύνες.
    Τώρα ο Τιτανικός, αν δε μας αφήσουν να συμφιλιώσουμε την ανθρωπότητα, θα είναι παγκόσμιος και όσοι επιζήσουν θα αλληλοφαγωθούν μέχρις ενός, όπως στο νησί του Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη σας πιάνει αγωνία ! Ήρθε η ώρα να διαμορφωθεί μιά νέα φιλοσοφική θεώρηση υης ζωής και οργάνωσης της κοινωνίας που θα ενσωματώσει την εξέλιξη της τεχνολογίας των 50 τελευταίων χρόνων. Αυτό που ζούμε δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάγκη να ενσωματωθεί στη πολιτική μας σκέψη το αποτέλεσμα των νέων τεχνολογιών. Ευτυχώς κάθε σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας διαμόρφωνε και νέες καταστάσεις . Συνήθως αναδείκνυε νέα οργανωτικά μορφώματα ( Αυτοκρατορίες , Κράτη, Συμμαχίες ) που πρώτα αυτά ενσωματώνανε στα συμφεροντά τους τις εκάστοτε νέες τεχνολγίες. Ο μέγας Αλέξανδρος με την Μακεδονική σάρισα άλλαξε την ιστορία, ητο μπαρούτι οδήγησε στα κανόνια και η αιγιαλίτιδα ζώνη εξαρτιώτανε από την εμβέλεια των κανονιών η ατμομηχανή ,οδήγησε στην ανάδειξη νέων δυνάμεων και ένα σωρό άλλες εξελίξεις στην τεχνολογία κατέστρεψαν δυνάμεις ή ανέδειξαν δυνάμεις. Στις μέρες μας η χώρα που αξιοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία στο έπακρον είναι η Κίνα . Η φύση των σύγχρονων τεχνολογιών , στα χέρια μιάς τέτοιας δύναμης προδιαγράφει καταλυτικές εξελίξεις για την ανθρωπότητα ! Κλαψουρίσματα , νιαουρίσματα, και κρύψιμο κάτω από το βρακί της Μάνας ιστορίας δεν σώζουν. Μόνο το πέταγμα μπροστά , η δουλειά , η σοβαρότητα ,η σύγχρονη παιδεία , η σύγχρονη εκπαίδευση , το άνοιγμα στο διάλογο και τελικά η αναμέτρηση στην αρένα της ίδιας της ζωής σώζει. Μόνο με δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης έρχονται αποτελέσματα και δυναμική αντιμετώπιση δεν είναι η πρόταξη της προγονολατρίας ή της ιστορίας ή αυτού που μέλίγα λόγια λέγαμε όταν είμαστε μικροί ...ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρέ .. θα το πω στον μπαμπά μου και θα σε δείρει ..! Η ζωντάνια ενός ατόμου ,οικογένειας , έθνους, λαού , ομάδας , κοινωνικού συνόλου δεν συζητιέται. Αποδεικνύεται στην πράξη! Υπάρχει ή δεν υπάρχει !! Το κολίμπρι κουτσούλισε τη φωτιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Ανώνυμο 3.59 μ.μ
    Γιατί πρέπει να γίνω ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ;
    Για να σώσω την Ελλάδα που τόσο Αγαπώ;
    Αυτή δεν μερίμνησε για μένα – για μας τόσα χρόνια και πρέπει τώρα εγώ να την σώσω; Εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα μπήκαμε στον δεύτερο, επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και συνάνθρωποί μας βγαίνουν στο δρόμο δίχως να υπάρχει καμία πρόνοια για το τί θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Που θα βρουν δουλειά, πως θα ζήσουν που θα κοιμηθούν. Ξηλώνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και μάλιστα την μικρή επιχείρηση. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ο φτωχός έγινε φτωχότερος. Πρέπει να του δώσουμε να πάει ακόμα πιο κάτω; Κοιτάξτε στην γειτονιά σας πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει και πόσα παραμένουν ανοιχτά. Με μαθηματική ακρίβεια φέτος θα κλείσουν τα διπλάσια. Και όλοι αυτοί τι θα γίνουν. Θα γίνουμε μια χώρα ανέργων με οικονομική εξαθλίωση και πάπαλα. Αυτό θέλουν;
    Και επειδή το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό (στο σύστημα) , αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι , ο Έλληνας αν δεν δει κάποιους μεγάλους να την «πληρώνουν» δεν πρόκειται να «στρώσει». Καταγγείλετε τους «μεγάλους» , αυτοί ανδρώνονται και αυτοί είναι που κρατάνε το χρήμα. Αν οι μικροί είχαν το χρήμα δεν θα έκλειναν ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι υπόλοιποι «μικροί» είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο στην οικονομία . Κανείς μεγάλος δεν πληρώνει φόρο. Ας γίνει η Αρχή με αυτούς.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    Υ.Γ Αμφιβάλω για την αποτελεσματικότητα των καταγγελιών. Κάποιος-οι μικροί θα την πληρώσουν. Οι μεγάλοι είναι δύσκολο. Έχω κάνει καταγγελία πάνω από ένα χρόνο για μεγάλο φαγοπότι σε Δημόσιο Οργανισμό –Τράπεζα-Επιχείρηση και τα ματάκια μου δεν είδαν ακόμη τίποτα. Ελπίζω πριν κλείσουν να δουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 16 Φεβρουαρίου 2010 4:17 μ.μ.
    Κάτι καλό έχει ξεκινήσει, κράτα επαφή, σε λίγους μήνες θα έχουμε νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω προτείνει τον Καλεντερίδη για ηγέτη μιάς καλής κίνησης, αλλά πρέπει να του σταθούμε όλοι, όχι να το έχουμε μονάχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτα τα ξύλα, μετά η φωτιά, μετά θα αρχίσει το βράσιμο, ξαφνικά δεν γίνετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγουρα δεν ειναι αυτη η Ελλαδα που ονειρευτηκαμε, οπωσδηποτε δεν ειναι η Ελλαδα που θελουμε αλλα ειναι απολυτως βεβαιο οτι αυτη ειναι η Ελλαδα που μας πρεπει. Και αυτο παει σε πολλα επιπεδα (τοσο στην επιλογη πολιτικης ηγεσιας απο το λαο, οσο και στη λαμογια που εχει διαποτισει την υπαρξη του Ελληνα, τοσο του ισχυρου οσο και του ανισχυρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. When Greeks make an Empire all the World bless their Gods!!!
    The reason is that our people respect all nations culture
    and civilization and do not want to destroy them...only to
    illuminate them...from our Philoshophy and to evolve their daily routine...
    Same thing and today where Greece and Greeks open their hands to thoze their dreams and their lifes ruiend from barbarians!!!
    the multinational Greece it is not a curse it is the bless to regain our old fields again!!!
    not with swords and wars but with peace , self-respect,solidaritty..
    Give a hand to our brothers from asia...inspire them and lead them again to give the spirit of Greece again to their lands!!!
    A Son of Ra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. THELO NA PISTEUO TOI STO TELOS THA ISXYSEI "O EPIMENON NIKA"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία ας πούμε ότι η οικονομία σώθηκε. Μετά τι;
    Τι Ελλάδα θα έχουμε με 3 εκατομμύρια αφρικανοπακιστανούς και αλβανούς που μάλιστα θα ψηφίζουν κιολας και θα μας κουβαλήσουν και τις οικογένειες τους; Τι Ελλάδα θα έχουμε με Δραγώνα-Διαμαντοπούλου να διδάσκουν στα παιδιά ότι δεν είναι Έλληνες; Τι Ελλάδα θα έχουμε με συριζοπασοκικά λαμόγια να ξεζουμίζουν το δημόσιο μέσω ΜΚΟ;

    Ρε δε πα να πνιγείτε εσείς και η Πακιστανοελλάδα σας;

    Οικονομική καταστροφή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Ίσως έτσι ξεκουμπιστούν και φύγουν και τα αφροπακιστανά λαμόγια που μάθανε ότι δίνουμε αβέρτα συντάξεις, μάσα, ξάπλα και περίθαλψη και μας κουβαλήθηκαν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. BIO;εχεις ταλεντο στην καταστροφολογια!!εσυ εξαλου εχεις βγαλει τα λεφτα σου εξω!οπως εγραψες σε αλλο σχολιο!εσεις ειστε πατριωτες,εθνικιστες...μονο μεσα απο τα φορουμ...πισω απο τα LAPTOR!τα ιδια λεει και η ΠΑΠΑΡΗΓΑ...(ευχομαι να χρεοκοπησει η ελλαδα,για να χρεοκοπησει και οι πλουτοκρατια)αν ολοι οι πατριωτες,εθνικιστες κατεθεταν τα οπλα καθε φορα που διαφωνουσαν με τους ηγετες τους και δεν πολεμουσαν τους κατακτητες (τουρκους,ιταλους,ναζι)σημερα δεν θα ειχαμε καμια πατριδα,για να σωσουμε!μπορειτε να κανετε αυτο που εκαναν πολλη (ελληνες)οταν γινοτανε καταδοτες τον ναζι!!!και μετα μολις τελειωσε ο πολεμος...το επαιζαν πατριωτες!!!!!!αυτοι οι ιδιοι επισης στην χουντα ηταν χερι-χερι με τους χουντικους και μετα μιλουσαν για πατριωτισμο...αφου αλλοι βγαλαν το φιδι απο την τρυπα!και αμεσως μετα ρουφιανη τις αστυνομιας,στα (ωραια χρονια) του αλλου (μεγαλου) εθναρχη!!!!!αυτο ολο λεγετε ΔΕΙΛΙΑ,ΑΝΙΘΗΚΟΤΗΤΑ,ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!!500 δις ευρω σε υπερακτιες εταιριες,ελληνικον συμφερωντον!!!!!!!!οσο πατριωτες ειναι αυτοι...αλλο τοσο ειστε και εσεις ολοι!!!!GREVENA IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτές τις λέξεις παρακαλώ κάψτε τις:
    "Δεν υπάρχει όνειρο, δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να ανάψει την φλόγα στις καρδιές των Ελλήνων. Υπάρχει μόνο ταπείνωση και εξευτελισμός."
    Και όνειρο υπάρχει και ελπίδα. Πολλοί και πολλά υπάρχουν που θα ανάψουν την φλόγα. Τώρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζεύουμε τα ξύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Aγαπητέ" GREVENA IQ

    Πότε έγραψα ότι έχω βγάλει τα λεφτά μου έξω; Μήπως η πολύ πασοκίαση σε χτύπησε στο μυαλό και διαβάζεις ότι σου κατέβει;
    Γράφεις επίσης ότι είμαι πατριώτης από το LAPTOR (sic) αλήθεια γνωριζόμαστε και προσωπικά και ξέρεις τι κάνω;

    Ρε κάτι όντα που έχουν και δικαίωμα ψήφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δείτε τι γράφει όχι για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε αλλά για την Ελλάδα που έχουμε, ένας Ραγιάς δημοσιογράφος στην τουρκική Hurriyet.
    Η έκδοση δέχεται και σχόλια, άλλωστε θα δείτε πολυάριθμα σχόλια κάτω από το άρθρο.

    "And the blame falls on Greeks who do not like to work very much, and are fans of easy living and fun."

    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=financial-fiasco-on-an-olympic-scale-2010-02-16

    Με ενόχλησε ιδιαίτερα αυτή η αναφορά, για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί γίνεται από Έλληνα σε τουρκική εφημερίδα!
    Τόσο πολύ αδειάζει αυτός ο κύριος τη χώρα του δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.