4/2/10

Έκθεση-ντροπή για Ελλάδα με σφραγίδα D.Bank


«Χρεοκοπημένη χώρα» αποκαλεί την Ελλάδα έκθεση με τη «βαριά» σφραγίδα της Deutsche Bank, μέσω της οποίας η Eυρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται εμμέσως για… «ευπιστία».

Το συγκεκριμένο «ραπόρτο» που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά FOREX, περιλαμβάνει σωρεία βαρύτατων χαρακτηρισμών για τη χώρα μας

χαρακτηρίζει δε την προσπάθεια που θα πρέπει να επιχειρήσει η χώρα μας ως «το ελληνικό όνειρο ενός… θαύματος» (!) και εμφανίζεται τουλάχιστον τυπικά να έχει «εκπονηθεί» για λογαριασμό της Deutsche Bank από την γερμανική εταιρία αναλύσεων Cognitrend που κατά δήλωση της ειδικεύεται στo “behavioral finance».

Σημειωτέον δε ότι η Deutsche Bank ήταν ένας από τους αναδόχους στην τελευταία έκδοση ελληνικών ομολόγων, ωστόσο η υποτιθέμενη πρακτική των «σινικών τειχών» ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του ίδιου οίκου, δεν εμποδίζει την παράλληλη κυκλοφορία «ραπόρτων» που ελάχιστα απέχουν από τα όρια του λιβελογραφήματος.

Πιο αναλυτικά στη δισέλιδη έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε την δέσμευση της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα κάτω του 3% έως το 2012, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα.

Κάποιοι σχολιαστές αναρωτιούνται πώς μπορεί η Κομισιόν να είναι τόσο εύπιστη, δεδομένου ότι το έλλειμμα πλησιάζει το 13%, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μια ακόμη απόδειξη επικείμενης διάσωσης.

Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι ολόκληρο λεφούσι, οπότε η επιβολή μέτρων λιτότητας είναι, θεωρητικά, εύκολη. Όμως τι θα γίνει εάν η αστυνομία κατέβει στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές;

Επιπλέον, ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται ακόμη εκτός της ελληνικής φορολογικής βάσης και μια επαναφορά του εντός θα οδηγούσε αδιαμφισβήτητα σε σημαντική μείωση του ελλείμματος, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι «περίεργες» (Byzantine) συμφωνίες που τον έχουν γλιτώσει από τη φορολόγηση μέχρι τώρα.

Πάρα ταύτα, η Κομισιόν υπόσχεται να συνεχίσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και περιμένει να λάβει τις λεπτομέρειες εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού το Μάρτιο. Πώς ακριβώς θα ασκήσει πιέσεις η Κομισιόν σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Απειλώντας την με πρόστιμα μη συμμόρφωσης;

Εναλλακτικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στο ΔΝΤ για διάσωση. Βλέποντας ότι θα πρέπει να καταθέσει τα όπλα ούτως ή άλλως, το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, ποιον αφέντη διαλέγει να υπηρετήσει (!)

Σημειώθηκε ένα μίνι ράλι στο ευρώ μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφράγισε» (στο πρωτότυπο χρησιμοποιείται η απαξιωτική έκφραση rubber-stamped) το ελληνικό όνειρο ενός …θαύματος, αλλά το ευρώ παραμένει αδύναμο, με την επόμενη στήριξη στα 1,381 δολάρια.

euro2day.gr


13 σχόλια:

  1. Η Γερμανία δέν κοιτά τό χάλι της,πού έχει καταντήσει τό υποπόδιο τών Ιουδαίων,μιλά κι'όλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΕ έκανε την Ελλάδα χώρα που μόνο καταναλώνει από την Δύση και ζει με δανεικά, και τώρα η Δύση καταρρέει και δεν έχει να μας δώσει ούτε αυτά τα δανεικά.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε δημήτρη απαλάξου αυτήν την ασπρή φουστανέλλα..ξύρισε το αγριωπό μουστάκι σου...Πάρε τα δώρα της Φραγκιάς να γίνεις Ευρωπαίος!!!
    ο Μήτσος ,συγνώμη Δημήτρης,φόρεσε τα Λακοστ,και τα Κελβιν Κλάιν...ξυρισέ το μούσι και έβαψε τα μαλλιά...
    ο Δημήτρης έστειλε το παιδι του στην φραγκιά και του έμαθε τα Ευρωπαικά...
    Όταν γυρισε ο Κώστας ( το παιδί) δεν γουσταρέ να συναναστρέφετε με αυτούς τους αγροίκους που κατοικούν στην χώρα του πατέρα του....
    Αυτός αντί να βοηθήσει τον ομόαιμο του και να του μυήσει τα θετικά της Φραγκιάς ...του έσπειρε όλα τα αγκάθια΄.
    Οι σπόροι του γέμισαν την χώρα με
    Κωστάκηδες και Μήτσους !!!
    Οι Κωστάκηδες εκμεταλέυονταν τους Μήτσους...
    Όταν όμως ο Φράγκος ήθελε περισσότερους Κωστάκηδες έμαθε λεβαντίνικα και τα παιδιά των Μήτσων!!!
    Κωστάκηδες λοιπόν σε Κωστάκηδες...ποιός να γελάσει ποιον?
    Ήρθαν σε αδιέξοδο ...τους πέσαν τα ευρώ και τοτε ανακάλυψαν τον Αλή τον Αλβανό!!!
    ο Αλή λοιπον που δούλεψε για μια δεκαετία,και τον εκμεταλεύτηκαν με όλη την ουσία...
    Μόχθησέ έκανε παιδιά τους λέμε Κωσταλήδες!!!
    ετσι λοιπον στις μέρες μας εκτός απ του Κωστάκηδες είναι και οι Κωσταλήδες...
    Και οι δυό τους έμαθαν να τρών των πατεράδων κόπους και να δουλέψουν ξέχνα το δεν ξέρουν τέτοιους τρόπους.
    ο Φράγκος έπαθε ζημιά δεν είχε για να φάει...τον Μητσο πια και τον Αλή τον είχε πια γραμμένο....
    Ετσι λοιπόν απέμηναν οι σποροι του διαβόλου που τρόγωνταν αντι να βρούν μια λύση της Προόδου...
    δε φταιν αυτοι αφου απο μικρές ζωγραφιστηκαν οι ψυχές τους...
    Ρακενδυτοι λοιπόν θα γυρνουν οι Μητσαλήδες παιδια κάποιών προγόνων ανάξιων...και περιμένουν μακάρι να ξεράν και αυτα...ΤΙ?

    Ενας Ανώνυμος με IP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 4:29 μ.μ. ορθόδοξε τρολ,

    Δεν πειράζει, εσύ τράβα καμιά καμπάνα στο μοναστήρι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Δεν πειράζει, εσύ τράβα καμιά καμπάνα στο μοναστήρι σου.''

    Συμφωνω φιλε 04 Φεβρουαρίου 2010 7:13 μ.μ. για τον 04 Φεβρουαρίου 2010 4:29 μ.μ., μαζι με την καμπανα τραβα και μια λαμακια να ξεφρικαρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ορθόδοξε τρολ"


    Φωναξτε αμέσως την Δωροθέα(την Πεππα μωρε)με τον θιασο της, να κανουν μια -κατα φαντασίαν-αρχαιοελληνικη ιεροπραξια, μπας και ηρεμήσει ο νεος!Δεν μας εφταναν οι παντος ειδους διχασμοί που εχουμε ως εθνος, μας προέκυψαν και οι "κεραυνοβολημένοι" ως "κερασακι στην τούρτα"!


    ΩΩΩΩΩΩ ΔΙΑ!

    ΩΩΩΩΩΩ ΑΦΡΟΔΙΤΑ!

    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, η Γερμανία, αποκαλούμενη "ατμομηχανή της ευρώπης" θα πρέπει να αναλογισθεί: Τι οφείλει στους Έλληνες; Είναι κάπου 110 δισ. €.. Επανορθώσεις οικονομικού τύπου, απο την κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδας το 1942, γιατί αν συνυπολογίσουμε τις ψυχές που κατακρεούργησαν και εκτέλεσαν, οι Ναζι, δεν τους σώζει τίποτα.
    Υπάρχει κάποιος Έλληνας Ευρωβουλευτής, όποιου κόμματος, να υψώσει την Φωνή της Ελλάδας; Γιατί μωρέ βρίσκεσθε στο Ευρωκοινοβούλιο; Για να απολαμβάνετε τις υψηλές παροχές και μόνον; Τα εθνικά συμφέροντα δεν υπάρχουν στο μυαλό σας ή δεν έχετε καθόλου μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαστε ολοι μ@λακες!!!
    οι μισοι δημοσιοι υπαλληλοι που εχουν μαθει να ξινουν τα @ρχ... και οι αλλοι μισοι ιδιωτικοι που φτινουν αιμα για εναν μισθουλακο...
    ειμαστε ολοι ελληνες.αλλα ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ.
    δεν εχουμε και δεν κραταμε τιποτα απο το προσφατο παρελθον.
    ντροπη μας.

    και η λυση δεν βρισκεται γιατι εχει διαβρωθει με την λαμογια και την κλεψια το Dna ολων.

    για να συνελθουμε θελουμε ενα γερο πατατρακ η εναν σατραπη πανω απο το κεφαλι μας.
    μεση λυση δεν υπαρχει.

    κωλοελληνες που ελεγε και ο σαβοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η καταστροφή αρχισε μετά την ένταξη μας στην ΕΕ, διοτι καναλαρισαν την οικονομια με τις γαμημενες επιδοτησεις τους. Οι αγροτοκτηνοτροφοι εγιναν επιδοτησειματιες με ψευδεπιγραφες καταγραφες, και στην συνεχεια εγιναν αχρηστοι τουριστικοεπιχειρηματιες με αυθαιρετες κατασκευες ή ακαλαισθητες..Τα επισης γαμημενα αναπτυξιακα πακετα τους, απετελεσαν την ιδανικη βαση για την αναπτυξη των πασης φυσεως οικονομικων ξεκωλοβατηριδιων..Η κοινωνια νοσησε βαρυτατα..Εγιναν ηθικες ανατροπες, ο ελληνας της προσπαθειας εγινε ο καλοπερασακιας χλεχλες, που ξυνει τα αρχιδια του στον καναπε σχολιαζοντας τα παντα, με την σιγουρια ενος μισθου που δεν εχει καμια σχεση με αυτο που παραγει (ή που δεν παραγει)..Γιναμε ενας οικονομικα ανιατα ασθενης..Η σιγουρια βλεπεις,ότι οι μαλακες θα μας ταϊζουν για παντα...Αποδειξαμε οτι είμαστε ενας λαος τιποτενιων, που περα απο τον σιχαμενο εαυτουλη μας δεν μας ενδιαφερει τιποτα αλλο...Να φαμε να πιουμε και να παν να γαμηθουνε, το εθνικο τριπτυχο..ασε που μας βγηκε και το καραγυφτικο και πηραμε και καγιεν με 200 δοσεις των 500 ευρω!! Δεν μας εξαπατησανε αυτοι, εμεις αυτοεξαπατηθηκαμε, το ειχαμε αναγκη..Ο καθε λειτουργικα αγραμματος καραγκιοζης, αποκτησε αποψη επι παντος, κριτίκα, αρχιδοξυσιμο, ασχετοσυνη, κακομοιρια πνιγμενα στα ταλλαρο!!!Ξερεις τι σημαινει να δινεις ταλλαρο με την ουρα σε κακομοιρηδες; Ξεχνανε και το ονομα τους..Ασε που οταν ειναι μπουκωμενοι τους γαμας αν θες...Κατι τετοιο εγινε εδω..Βαλαμε στοχο να κανουμε τα παιδακια μας διπλωματουχους μαλακες μεσα σε ιδρυματα που εγκατοικουν ωραιοποιημενα τιτλουχα αποβρασματα, ετσι για να τα διορισουμε στους μαστους της αγΕλλαδας, και να ξεμπερδευουμε απο δαυτα, ή να τα εγκαταστησουμε στους ασφαλεις κολπους καποιου κλειστου επαγγελματος...Οτιδήποτε αρκει να μην αναγκαστουν να δουλεψουν τα βλασταρια...Αντε αρχιστε προθερμανση, σε λιγο θα αρχισει ο αγωνας δρομου επιστροφης στα χωραφια μας, ο αγωνας δρομου για την επιβιωση....the game is over!!
    Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
    τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

    Μάτσο αμάκα καπιτάλε
    σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
    φράγκο ρεζέρβα φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία

    Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
    φρένο, στραπάτσο, αραμπόλα
    μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
    τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
    μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιπροοδευτικέ άρχισες βλέπω να χρησιμοποιείς τον καθρέφτη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι κανένας δε θυμήθηκε το παγκόσμιο σκάνδαλο με τη Γερμανική SIEMENS (έτσι κάνουν λεφτά αυτοί;) και ότι μόνο ο ένας στους δέκα προηγούμενους σχολιαστές είπε το αυτονόητο : Ήρθατε το 1940-41 και για 5 χρόνια απρόκλητα: σκοτώσατε, καταστρέψατε, βιαιοπραγήσατε, κλέψατε, κάψατε, βυθίσατε πλοία, πήρατε και το "κατοχικό δάνειο" και οδηγήσατε 100 χρόνια πίσω μια τίμια χώρα... έχετε "τα μούτρα" και μιλάτε; Δώστε μας πίσω τα δανεικά, δώστε μας τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις... Τρίξτε τα δόντια και στους τριγύρω επίβουλους ώστε να μειώσουμε τους εξοπλισμούς... Πουλήστε μας τα αυτοκίνητά σας όσο κοστίζουν (1200 κιλά σίδερο συν μερικά ηλεκτρονικά)... και παρακαλούμε να ,η γέρνουν τα υποβρύχια που αγοράζουμε από σας... Κύριοι... Πολιτισμένοι !!! Ευρωπαίοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε 'αντιπροοδευτικε' -παρα το ακαταλληλο για το ιστολογιο λεξιλογιο-
    τοσα κι' αλλα τοσα για την καταντια μεγαλου μερους των πολιτων....ομως ελεος.
    Ουτε μια λεξη επιγνωσης των 'Συμμαχων' και 'εταιρων' Γερμανων για το δραμα που δημιουργησαν με την αδικη επιθεση τους σ' αυτην τη χωρα με τους 700.000 νεκρους, το αναγκαστικο δανειο της Κατοχης, την παραδοση της Μακεδονιας-Θρακης στους Βουλγαρους και τον αδελφοκτονο εμφυλιο που ακολουθησε και το χειροτερο απ' ολα τη βιαια επιβολη του καθεστωτος της Μπανανιας με οτι πιο ταπεινο και καθυστερημενο αναμαζωχτηκε για πολιτικο συστημα. Αυτοι που απαιτησαν την απελευθερωση του περιβοητου Μαξ Μερτεν και βρισκοντε πισω απο καθε οργανωμενη γαγκραινα τυπου Siemens γινοντε τωρα τιμητες της Ελλαδας. Μετα απο ολη αυτη την εκστρατεια εκφυλισμου και υποβιβασμου του κρατους και του λαου μας τι περιμεναν ? Να γινει μηπως η Ελλαδα παραδεισος ηθικης και ταξης ??
    Σε λιγο με το ιδιο θρασος θα κριτικαρουν και τα οικονομικα της Σερβιας, μετα απο τα οσα εκαναν για το διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας, πνιγοντας στο αιμα αλλη μια φορα τα Βαλκανια και ξεφτυλιζοντας καθε εννοια Διεθνους Δικαιου....
    Εχωμε τα χαλια μας οντως αλλα ας μιλησουν γι' αυτα επικριτικα οι Νορβηγοι, οι Ελβετοι ακομα και οι Ινδονησιοι και οχι το τσιμπουρι της ανθρωποτητας -η Ευρωπαικη αποικιοκρατια και ειδικα οι Γερμανοι και οι Εγγλεζοι τοκογλυφοι και δυναστες.

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Deutsche Bank έχει δίκιο.

    Δεν είδα ΟΎΤΕ ΕΝΑ σχόλιο που να καταρρίπτει τα όσα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.