4/2/10

Απάντηση Βούγια στη Βουλή Προβληματισμός στην Αθήνα για τη συμφωνία της Frontex με την Τουρκία

Ο Σπ.Βούγιας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί συμφωνία αν δεν γίνεται ρητή αναφορά στα σύνορα της χώρας ως σύνορα της ΕΕ

Την ανησυχία της κυβέρνησης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Frontex-Τουρκίας μετέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.

Ο Σπύρος Βούγιας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί συμφωνία, εάν δεν αναφέρεται ρητά, πως τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και σύνορα της ΕΕ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημέρωσε τη Βουλή για το τι συζητείται μεταξύ της FRONTEX και της Τουρκίας για το Αιγαίο.

«Τα ευρωπαϊκά σύνορα, τα έχει κατοχυρώσει το κείμενο της Κωνσταντινούπολης για τον Ευρωστρατό, απ’ όπου απουσιάζει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Με αυτό το κείμενο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Γιατί τότε, η FRONTEX δεν φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κ. Βούγιας παρέπεμψε στο πνεύμα των επιστολών Χρυσοχοΐδη στον ομόλογό του στη Τουρκία, «που λέει πως αν στη συμφωνία δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της ΕΕ, εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια συμφωνία.»

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όταν το σχετικό κείμενο οριστικοποιηθεί, θα τεθεί υπόψη της Βουλής».

Newsroom ΔΟΛ

10 σχόλια:

  1. Χε, χε ! Ναι, να παρέμβει η κυβέρνηση, στη συμφωνία της τουρκιας με τη Φρόντεξ, ο γιωργάκης ο ίδιος που τόσο καίγεται για τα εθνικά ζητήματα. Η Κανέλη ζητά να νιαστούν οι χρεωκοπημένοι γύφτοι για κάτι πέρα απ' την τσέπη τους... Κι αν όχι που είναι καρατσεκαρισμένο να τους καταγγείλει στο λαό των ραγιάδων. Φέξε μου και γλύστρησα κουμπάρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χε, χε ! Ναι, να παρέμβει η κυβέρνηση, στη συμφωνία της τουρκιας με τη Φρόντεξ, ο γιωργάκης ο ίδιος που τόσο καίγεται για τα εθνικά ζητήματα. Η Κανέλη ζητά να νιαστούν οι χρεωκοπημένοι γύφτοι για κάτι πέρα απ' την τσέπη τους... Κι αν όχι που είναι καρατσεκαρισμένο να τους καταγγείλει στο λαό των ραγιάδων. Φέξε μου και γλύστρησα κουμπάρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΕ, όχι μόνο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει κοινή άμυνα καταργώντας τους εθνικούς στρατούς και να υπερασπιστεί την Ελλάδα, αλλά ακόμα και να έκανε κοινή άμυνα πάλι θα παρέδιδε το Αιγαίο στους Τούρκους!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τίτλος της είδησης είναι "Προβληματισμός στην Αθήνα για τη συμφωνία της Frontex με την Τουρκία"

    Γιατί παραποιήθηκε ο τίτλος της είδησης;

    Μήπως γιατί δεν συμφέρει να ακουστεί ότι η ΕΕ παραδίδει το Αιγαίο στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα καλά κρασιά κύριοι.Με τις ψευτοπροοδευτικές σας ιδέες ξεμπλέξτε...ΕΜΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΤΕ που δυστυχώς σας ψηφίσαμε κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΙΠΕ

    Η ΕΕ, όχι μόνο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει κοινή άμυνα καταργώντας τους εθνικούς στρατούς και να υπερασπιστεί την Ελλάδα, αλλά ακόμα και να έκανε κοινή άμυνα πάλι θα παρέδιδε το Αιγαίο στους Τούρκους!

    (μετα τον επαιξα και ξεθυμανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. East,

    Να είσαι καλά, ρε φίλε. Σήμερα είναι, λέει, Τσικνοπέμπτη, αλλά εμένα δεν μου κάνει διάθεση να διασκεδάσω.

    Είσαι η μόνη "χαρούμενη" παρουσία εδώ μέσα!

    Πάρε κι ένα σχόλιο του καθηγητή Γιανναρά για το ωραίο σου βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι αργά τα ... Βούγια μας!!!

    Άφρα, Άφρα, Άφρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΕ, όχι μόνο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει κοινή άμυνα καταργώντας τους εθνικούς στρατούς και να υπερασπιστεί την Ελλάδα, αλλά ακόμα και να έκανε κοινή άμυνα πάλι θα παρέδιδε το Αιγαίο στους Τούρκους!

    (μετα τον επαιξα και ξεθυμανα

    Diafono me ton EAST ALA DEN ERINAI ANGKI NA TON KANOUME KAI "MARTYRA" ME TETOIUS XARAKTIRISMOUS! PANTOS EINAI ONTOS FONI TIS MOSXAS!EIDAME KAI TIN PROSTASIA TIS MOSXAS STA ORLOFIKA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.