4/2/10

Oι ξένοι κρίνουν σκληρά την Ελλάδα στο Διαδίκτυο


Του Νικου Xρυσολωρα

«Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Ετσι θα κάνουμε και φτηνές διακοπές». «Η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Οσα λεφτά και να τους δώσουμε, εκείνοι θα τα ξοδέψουν ανούσια». «Γιατί να πληρώσουμε εμείς για τις σπατάλες των Ελλήνων;». Εκατοντάδες σχόλια, όπως τα παραπάνω, αναρτώνται καθημερινά από αναγνώστες στις ιστοσελίδες των μεγάλων ξένων εφημερίδων, καθώς η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στον διαδικτυακό διάλογο.

Οι περισσότερες από αυτές τις παρατηρήσεις απαντούν σε σχετικά άρθρα και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης εγνωσμένου κύρους και μεγάλης αναγνωσιμότητας, όπως ο Guardian, το BBC και ο Economist, ο οποίος μάλιστα έχει ανοίξει ειδικό διάλογο με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του, με θέμα τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία. Αν και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα, διαβάζοντάς τις μπορούμε τουλάχιστον να πάρουμε μια (πικρή δυστυχώς) γεύση από το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας.

Η εντύπωση που φαίνεται να έχει εδραιωθεί είναι ότι οι κυβερνήσεις της Αθήνας είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και επομένως οφείλουμε να επωμιστούμε μόνοι το βάρος της διάσωσής μας από τη χρεοκοπία.

Καλό χαστούκι

«Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε καν να είναι στην Ευρωζώνη. Ελεγαν ψέματα για να γίνουν μέλη της και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έκαναν τα στραβά μάτια γιατί το ευρώ είναι πολιτικό και όχι οικονομικό κατασκεύασμα», σημειώνει ένας αναγνώστης στο blog του Gavin Hewitt, οικονομικού αναλυτή του BBC. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η πλειονότητα των συμμετεχόντων στον διάλογο:
«Η Ελλάδα θέλει βοήθεια; Αφήστε τους να πάνε στο διάολο. Τόσα χρόνια μαγειρεύουν τα στατιστικά τους. Αυτό που τους χρειάζεται είναι ένα καλό χαστούκι για κάθε δημόσιο υπάλληλο που πληρώνουν (συμπεριλαμβανομένων και των διεφθαρμένων πολιτικών τους). Στη συνέχεια, ας αναλάβουν οι Βρυξέλλες τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Αυτή είναι η μόνη λύση».

Υπάρχουν βέβαια και οι αντίθετες απόψεις, ιδιαίτερα από αναγνώστες που φαίνονται πιο εξοικειωμένοι με τα οικονομικά. «Αν δείξουμε ότι υπάρχει τρόπος εγκατάλειψης του ευρώ (π.χ. με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη), τότε οι διεθνείς αγορές θα χάσουν κάθε εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα και θα το συντρίψουν», παρατηρεί κάποιος με το ψευδώνυμο Μάρκος Αυρήλιος. Ως εκ τούτου, η μοναδική λύση είναι να επιβιώσει η χώρα μέσα στην Ευρωζώνη με σκληρά μέτρα λιτότητας: «Και στην Ιρλανδία αντιμετωπίζαμε παρόμοια προβλήματα με της Ελλάδας, αλλά πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις. Μη νομίζετε ότι δεν ξέρουμε και εμείς τι θα πει δημόσιος υπάλληλος με αδικαιολόγητα προνόμια», σημειώνει αναγνώστρια από το Δουβλίνο. Οι περισσότεροι όμως διαφωνούν: «Γιατί πρέπει εγώ ως φορολογούμενος να επωμιστώ τα βάρη των Ελλήνων;», υπογραμμίζει κάποιος, εκφράζοντας την επικρατούσα άποψη.

Δεν λείπουν και τα επικριτικά σχόλια από εκείνους που εύχονται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, λόγω των θέσεών της στην εξωτερική πολιτική: «Αυτοί υποστήριζαν τους δολοφόνους του Μιλόσεβιτς στα Βαλκάνια και τώρα θέλουν βοήθεια; Να μας αφήσουν ήσυχους», γράφει κάποιος, για να υπερθεματίσει ο επόμενος σχολιαστής: «Γιατί δεν ζητάνε βοήθεια από τη Μόσχα, αφού η Ελλάδα είναι το πιο φιλορωσικό μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.;». Μάλιστα, η κρίση που διέρχεται η χώρα μας έδωσε την ευκαιρία σε αναγνώστες από την ΠΓΔΜ να εγείρουν πολιτικά αιτήματα: «Θεωρώ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα γίνει καλή Ευρωπαία και θα επιτρέψει την ένταξη της “Μακεδονίας” στην Ε.Ε.», υπογραμμίζει πολίτης της γειτονικής μας χώρας.

Ανησυχίες πολιτών

Πάντως, οι περισσότεροι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα τα δεινά της Ελλάδας να είναι προάγγελος όσων θα επακολουθήσουν και στις δικές τους χώρες. Παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίζουν το θέμα με χιούμορ:
«Τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ήταν το 1358, μετά τη μεγάλη επιδημία της πανούκλας. Τώρα θυμηθήκατε ότι αυτό είναι πρόβλημα για τους Ελληνες; Να δούμε εμείς τι θα κάνουμε». Η απάντηση του επόμενου σχολιαστή ήταν άμεση: «Αν οι Ελληνες έχουν καταφέρει να έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς εδώ και 650 χρόνια και δεν έχουν χρεοκοπήσει ακόμα, τότε ίσως θα πρέπει να προστρέξουμε για συμβουλές στην Αθήνα».
Μια άλλη Βρετανίδα αναγνώστρια συμφωνεί: «Ναι, και να τους στείλουμε και τον Γκόρντον Μπράουν, για να τον ξεφορτωθούμε. Αν δεχθούν να μας απαλλάξουν από αυτόν, θα τους στείλουμε και δώρο τα Ελγίνεια».

www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jan/31/greece-financial-crisis-eu-politics

www.economist.com/node/15394124/comments

www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/gavinhewitt/2010/02/eu_spotlight_on_greek_woes.htm

kathimerini.gr



38 σχόλια:

  1. Όχι ότι είμαστε μπουμπούκια, αλλά πολλά από αυτά τα σχόλια είναι κατευθυνόμενες προβοκάτσιες, από Βαλκάνια μεριά όπως:

    «Αυτοί υποστήριζαν τους δολοφόνους του Μιλόσεβιτς στα Βαλκάνια και τώρα θέλουν βοήθεια; Να μας αφήσουν ήσυχους», γράφει κάποιος, για να υπερθεματίσει ο επόμενος σχολιαστής: «Γιατί δεν ζητάνε βοήθεια από τη Μόσχα, αφού η Ελλάδα είναι το πιο φιλορωσικό μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.;». Μάλιστα, η κρίση που διέρχεται η χώρα μας έδωσε την ευκαιρία σε αναγνώστες από την ΠΓΔΜ να εγείρουν πολιτικά αιτήματα: «Θεωρώ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα γίνει καλή Ευρωπαία και θα επιτρέψει την ένταξη της “Μακεδονίας” στην Ε.Ε.», υπογραμμίζει πολίτης της γειτονικής μας χώρας.

    Όλα αυτά είναι καραμπινάτα. Το κακό είναι ότι τους δίνουμε δικαιώματα και τρέφουμε ένα λανθάνοντα φθόνο που βρίσκει την ευκαιρία να εκφραστεί όπως:

    «Αν οι Ελληνες έχουν καταφέρει να έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς εδώ και 650 χρόνια και δεν έχουν χρεοκοπήσει ακόμα, τότε ίσως θα πρέπει να προστρέξουμε για συμβουλές στην Αθήνα». Μια άλλη Βρετανίδα αναγνώστρια συμφωνεί: «Ναι, και να τους στείλουμε και τον Γκόρντον Μπράουν, για να τον ξεφορτωθούμε. Αν δεχθούν να μας απαλλάξουν από αυτόν, θα τους στείλουμε και δώρο τα Ελγίνεια».

    Τέλος είναι ευχάριστη η διαπίστωση, ότι σε αντίθεση με την Δραγώνα, την Ρεπούση, τον Λιάκο κλπ συμμορία, οι ευρωπαίοι όχι μόνον μας θεωρούν Έλληνες, αλλά αναγνωρίζουν και την ελληνικότητα του Βυζαντίου π.χ:

    «Τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ήταν το 1358, μετά τη μεγάλη επιδημία της πανούκλας. Τώρα θυμηθήκατε ότι αυτό είναι πρόβλημα για τους Ελληνες; Να δούμε εμείς τι θα κάνουμε».


    Κύριε διαχειριστά, η ανάρτηση περιείχε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη διαχρονική σχέση αγάπης-μίσους των δυτικών προς την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Δυτικοί ΜΙΣΟΥΝ θανάσιμα και ζηλεύουν την Ελλάδα!

    Βρισκόμαστε σε λάθος στρατόπεδο!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγα μόνο σχόλια σχετικά… Οι βρετανοί τι ζόρι τραβάνε με το ευρώ, αφού έτσι κι αλλιώς δεν συμμετέχουν και όσο συμμετέχουν στον κοινό προϋπολογισμό δεν τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζουν και σοβαρή άποψη. Οι γερμανικές και οι γαλλικές απόψεις θα πρέπει φυσικά να ληφθούν σοβαρά υπόψη αλλά οι βρετανικές είναι καλές για να ξέρουμε τι επιδιώκουν οι κερδοσκόποι και πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικές ενός ψύχραιμου παρατηρητή. Άλλη μια μεγάλη διάψευση για το επίπεδο του μέσου βρετανού σε σχέση με την προβαλλόμενη εικόνα του.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Αν οι Ελληνες έχουν καταφέρει να έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς εδώ και 650 χρόνια και δεν έχουν χρεοκοπήσει ακόμα, τότε ίσως θα πρέπει να προστρέξουμε για συμβουλές στην Αθήνα».
    Αυτο είχε πολύ γέλιο.. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τί λένε οι άλλοι, ας είμαστε εμείς εντάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Αν οι Ελληνες έχουν καταφέρει να έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς εδώ και 650 χρόνια και δεν έχουν χρεοκοπήσει ακόμα, τότε ίσως θα πρέπει να προστρέξουμε για συμβουλές στην Αθήνα».
    Αυτο είχε πολύ γέλιο.. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το τί λένε οι άλλοι, ας είμαστε εμείς εντάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαρκώς μας πολιορκούν με σκοπό να διαλύσουν την εσωτερική συνοχή μας και την όποια αλληλεγγύη υφίσταται ακόμα.
    Έτσι, θα επιβάλλονται ακόμα ευκολότερα και θα ασκούν ακόμα πιο άμεσα πολιτική αντί της εκάστοτε ελληνικής κυβερνήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς γι αυτούς τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Λοιπόν προτείνω να μην ξαναγοράσουμε τίποτα με δολλάρια και αγγλικές λίρες.ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΥΡΩ....Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ...είδικά των "φίλτατων" άγγλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η ανάρτηση έχει την αξία των πηγών της, ήτοι ο τύπος του Σίτυ του Λονδίνου και ο τίτλος παραπλανητικός.
    Σαν να περισυλέξει κάποιος τα σχόλια του ορθόδοξου τρολ 5:05 μ.μ σ'όλες τις αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου για να σχηματίζει μια γνώμη για τις σκέψεις των Ελλήνων σε οποιοδήποτε θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε δεν πα'να λένε ότι θέλουν. Όταν διαλυόταν η παραγωγή μας από τότε που μπήκαμε στην ΟΝΕ και κατ'ουσίαν αγοράζαμε μόνο προϊόντα από αυτούς ήταν καλά, τώρα ζητάνε και τα ρέστα... Ρε ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5:06 1.Gia rota ton simbathitiko papadako pia itan i voithia tous pros tin Basileyousa ki pia itan i apantisi tous. 2.Giati o stalin dietakse to KKE na polemisi me apotelesma ton emfylio ?????????? 3.Giati epevalan tin apostratikopoiisi ton dodekanison 4.Poia itan oi pio prosfati voithia pou mas steilane?Mipos kati rouvlia gia to KKE?????Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς φταίμε ρε εγγλέζοι που δεν πήγαμε με τους γερμανούς στον πόλεμο. Τώρα θα μιλάγατε γερμανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στείλτε τά σχόλια στούς εὐρωλιγούρηδες. Νά τά βάλουν ὅπου μποροῦν ἱδίως π..σω τους.

    Στείλτε τούς βρωμοπολιτικούς μας στούς εύρωπαΐους. Μέ συμφωνία νά τούς ξεσκίσουμε μαζί καί ἐκείνοι καί ἐμεῖς.

    Βρωμερή Εύρώπη θά ἔρθη ἡ ὦρα σου. Περιμένω χρόνια τώρα καί σέ βλέπω πού σέρνεσαι καί τό παίζεις δῆθεν σπουδαία, σέ βλέπω πού ἔρχεσαι φτωχή καί φοβισμένη, καμιά λύπη κανένας οἶκτος στόν τάφο σου τσούλα.
    Πόση δύναμη, ἔξαψη, θυμό, καί μῖσος βρωμερό δυτικό χωριό μοῦ δίνουν τά σχολιά σου.
    30 τόσα χρόνια κάθε πρωΐ προσεύχομαι τό χαμό σου ἀπό τότε πού ἀπελευθερώθηκα ἀπό τίς ἀριστερές ἀρλοῦμπες τίς νιότης μου.

    Χάσου καί τό αἶμα σου μέ αὐτό τῶν πολιτικῶν μας ν᾽ ἀναμιχθεῖ τό γρηγορώτερο στή σάπια μήτρα σου ...
    Πόσο ἐν τέλει μ᾽ἀρέσει αύτή ἡ κρίση καί πόσο περιμένω νά δώσει τό χαστούκι στίς ἀμερικανο-εύρωπαϊκές κοινωνίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Είναι γνωστό ότιοι Αγγλοι μας αγαπανε ιδιαίτερα, το έχουν αποδείξει. Ίσως γι αυτό ο πρωθυπουργός έτρεξε στον ΜΠράουν για λύση στα οικονομικά μας και στο Κυπριακό , όπως και ο Χριστόφιας. Μόνο που τώρα έρχεται η σειρά της Ισπανίας και θα δούμε τι θα κάνουν οι Γαλλογερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχουμε χασει καθε αισθηση υπευθυνοτητας, ορθολογισμου, αυτοσυντηρησης και αυτοεκτιμησης.

    Μου αρεσει πως καποιοι εκπλησσονται με τις δηλωσεις ξενων αναγνωστων και πολιτικων (π.χ. Αμερικανων), εφοσον υποστηριζουμε εξωφρενικα με τις πραξεις μας, ακριβως αυτες τις θεσεις που μας θιγουν στο εσωτερικο και εξωτερικο.

    Το καλυτερο ομως ειναι, πως απο την αλλη κλαιγομαστε και παραξενευομαστε σαν μωρα παιδια, επειδη δεν μας περνει κανεις στα σοβαρα.

    Εχουμε χασει καθε αισθηση υπευθυνοτητας, ορθολογισμου, αυτοσυντηρησης και αυτοεκτιμησης, η οχι;

    Για να δουμε ποτε θα ενηλικιωθουμε επιτελους, για να ορθοποδησουμε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζετε Φίλοι μου πως θα έπρεπε να πιστεύουν άλλα οι ξένοι για μας.

    Αμ, με τέτοιους πολιτικούς εκπροσώπους που διαθέτει η χώρα μας τι περιμένετε ;

    Τούς φτύνουν και αυτοί λέγουν ... μπα ψιχαλίζει !!!

    Έπρεπε να πάει στο Νταβός ο πρωθυπουργός ΜΑΣ για να καταλάβει τι συμβαίνει και "επιτέλους" να αποφασίσει να πάρει τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα !

    Εν τω μεταξύ, λόγω αυτής της αβελτηρίας, εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, αυτοί οι ίδιοι που πληρώνουμε -εκτός όλων των άλλων- και τις εξεταστικές επτροπές για να κάνουν παιγνίδι οι πολιτικάντες, χρεωθήκαμε άλλα τόσα δισεκατομμύρια Ευρώ !

    Δεν βλέπετε που ο υπουργός [.....] προστασίας ΜΑΣ απολογείτε στην Wall Street Journal, [....] επειδή δύο Άγγλοι ένας Αμερικανός και ένας Έλληνας τσιλιαδόρος, έβαλαν φωτιά σε μια συναγωγή στα Χανιά !!!

    Δεν υπάρχει καμιά συνέπεια και αξιοπρέπεια σε όλες τις επίσημες εκφάνσεις του δημόσιου βίου της χώρας μας.

    Η διακυβέρνηση της χώρας μας είναι τόσο [.....] "περίεργη" για τους ξένους, που δεν μπορούν να φανταστούν πως οι κάτοικοι αυτού του τόπου συνθέτουν κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν εκείνοι που τους εκπροσωπούν!

    Η εικόνα της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 5:05 μ.μ. ορθόδοξε τρολ


    κ'εσύ σε λάθος μοναστήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού το κεφάλαιο τους ξεζούμισε απορωφώντας τους δημόσιους πόρους και διευρύνοντας την ανεργία ήρθε η ώρα της γκρίνιας.
    Όχι οτι έχουν άδικο για την έκταση της "δημιουργικής" λογιστικής της Ελλάδας, αλλά η επιθετικότητα αυτή, όπως εκφράζεται στο διαδύκτιο, εάν χαρακτηρίζει το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης, είναι δείγμα οτι πολύ λίγα μάθαμε απο τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
    Είναι ο σωστός ψυχισμός για το ξέσπασμα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, σε ένα βραχυπρόθεσμο πεδίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ @ 5:05
    ''Βρισκόμαστε σε λάθος στρατόπεδο!''

    Κι εσυ σε λαθος συμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η συμπεριφορά των πολιτικών και ένα μέρος πολιτών πέραν της λεηλασίας που επιδοθήκαν μετά το 81 εξέφραζε και μίσος για την χώρα γιατί δεν κλέβανε μόνο αλλά και καταστρέφανε αυτό το μίσος για την Ελλάδα γίνεται ορατό και από τις πινακίδες των καταστημάτων που είναι όλες στην αγγλική και την περιθωριοποίηση και εξοστρακισμό πολιτών και επιχειρήσεων που δεν ταιριάζανε στο προφίλ τους Η χώρα πια μοιάζει με αμπέλι χωρίς ιδιοκτήτη που όλοι τρυγούν τα σταφύλια του αλλά κανείς δεν το σκάβει ούτε κλαδεύει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο δικαιούνται οι αναλυτές του BBC και οι αναγνώστες τους να ομηλούν για την Ελλάδα. Είναι στην Ευρωζώνη;
    Δεν πάνε στον διάολο τα παπαγαλάκια των Moodys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εάν δεν κάνω λάθος ,αυτοί που γράφουν όλους αυτούς τους λίβελους εναντίον της Ελλάδας ,είναι οι ίδιοι οι οποίοι υποτίθεται γνώριζαν πολύ καλά τα οικονομικά της Ελλάδας καί επί κυβερνήσεων Σιμήτη και επί κυβερνήσεων Καραμανλή ,και χειροκροτούσαν την ανοδική πορεία της χώρας και τα έβρισκαν όλα πολύ καλά. Η μήπως κάτι άλλο συνέβαινε ,όταν όλοι ήταν πασιχαρείς διότι διοργανώσαμε τούς υπέροχους αυτούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα τους πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας. Αλλά ναι βρε παιδιά ,συγγνώμη το ξέχασα ,μαζί μ'αυτά πηγαίνανε πακέτο και τα C4I του Herr Christoforakos ,οπότε βγάζουμε το σκασμό και αφήνουμε τα κορόιδα να χρεώνονται και να υποθηκεύουν το μέλλον των επομένων δέκα γενεών. Εμείς δεν έχουμε παρά να χειροκροτάμε τις ηλίθιες απογραφές των ερασιτεχνών ,στύλ Αλογοσκούφη ,και τα επιτόκια θα ανεβαίνουν σε κάθε τέτοιου είδους "μαλακίες".
    Για να μη συνεχίσω με τα διάφορα "white colars", στην καθομιλουμένη "διεθνή λαμόγια" ,των οίκων Fitch ,Standard and Poors κ.α. ,τα οποία με την μεγαλύτερη ευκολία αποφαίνονται για την πιστοληπτική ικανότητα μιάς χώρας ,όταν οι ίδιοι, μια εβδομάδα πρίν απο την κατάρρευση της Lehmann Brothers ,σύστηναν ανερυθρίαστα τα τοξικά της ομόλογα ,και όταν οι ίδιοι ευθύνονται για φαινόμενα τύπου Enron ,και κυρίως για το μεγαλειώδες παγκόσμιο οικονομικό κράχ που ζήσαμε όλοι μας.
    Τότε βεβαίως ψάχνανε τα "βρακιά" τους και δεν βρίσκανε τον "κώλο" τους. Τότε ποιός έφταιγε??? Μήπως πάλι η Ελλάδα με την ανερμάτιστη οικονομική πολιτική της???
    Κανένας δεν αμφιβάλει ,ότι οι διάφορες πολιτικές περσόνες ,που κατα καιρούς κυβέρνησαν τον έρημο τούτο τόπο ,και δεν είχαν διοικήσει στη ζωή τους ούτε περίπτερο ,μας έφεραν στο χάλι που βρισκόμαστε σήμερα. Αλλοι λόγω εξοργιστικής ανικανότητας και άλλοι διότι εξασφάλισαν με τα κλοπιμαία τις επόμενες δέκα γενεές τους. Το θέμα είναι που βρισκόμαστε σήμερα.
    Ασ αφήσουμε κατα μέρος αυτά που γράφουν οι διάφοροι καλοθελητές ,και ας αναρωτηθούμε.
    Θα υπάρξει κανένας πολιτικός με ανάστημα άραγε ,που να τολμήσει να βροντοφωνάξει τα αυτονόητα στους "εταίρους" μας????
    Κύριοι ,αντί να μας τα "πρήζετε" με τα λογιστικά ελλείματα ,κοιτάξτε πρώτα να αποκαταστήσετε την αξιοπρέπεια της Ε.Ε. ,που δεν τολμάει να μιλήσει καθαρά στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας μήπως και ενοχληθούν οι "παγκόσμιοι πάτρωνες". Μιάς χώρας που δεν αναγνωρίζει μια άλλη χώρα της Ε.Ε. ,μιας χώρας που στρατεύματά της κατέχουν το 40% μιας χώρας της Ε.Ε. και τέλος μιάς χώρας που απειλεί ευθέως με πόλεμο μια άλλη χώρα της Ε.Ε. ,εάν αυτή ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγγυηθήτε μας λοιπόν Κύριοι τα σύνορά μας ,που στο κάτω-κάτω είναι και δικά σας σύνορα, και εμείς βγαίνουμε αμέσως απο αυτή την τρελλή κούρσα των εξοπλισμών που μας έχετε ρίξει.
    Την άλλη μέρα το πρωί ,θα έχουν πέσει στο μισό τα ελλείματα ,και θα μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνεται το "χρέος".
    Και παρακαλούμε να μαζέψετε και της κάθε λογής εταιρίες σας ,και τους Herr Christoforakous ,που κάτω απο τις δικές σας παραινέσεις έχουν "καταλαδώσει" τον έρημο τούτο τόπο, προκειμένου να παχαίνουν τα δικά σας τα θησαυροφυλάκια ,και εμείς απο την πλευρά μας θα φροντίσουμε να βάλουμε ισόβια στην φυλακή ,όλους αυτούς τους πολιτικούς που υποθήκευσαν το μέλλον όλων των μελλοντικών γενεών αφού πρώτα δημεύσουμε τις προσωπικές τους, παράνομα αποκτηθείσες, περιουσίες.
    Και τα χρήματα που πιθανώς να περισσέψουν ,(γιατί σίγουρα θα περισσέψουν εάν επιστραφούν και τα κλεμμένα),θα τα ρίξουμε στον τουρισμό ,για να έρχεστε εσείς και τα παιδάκια σας καθώς επίσης και τα "white colars" της Fitch και της Lehmann Brothers και να κάνετε τα μπανάκια σας ,και να έχουμε και ένα πρόσθετο έσοδο ,να αποπληρώσουμε και εκείνα τα "βερεσέδια" που λέγαμε.
    Αλλά ξέχασα βρέ παιδιά. Εάν γίνουν όλα αυτά ,που θα βρεθεί άλλος "μαλάκας" να αγοράσει F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας για να μην ενοχλούνται τα Τούρκικα F-16,η να αγοράσει υποβρύχια που γέρνουνε εν πλώ ,η να αγοράσει άρματα μάχης Leopard χωρίς πυρομαχικά ,η Eurofighter δεν ξέρω και εγώ πώς.
    Παρ'όλα αυτά εγώ θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι.
    Θα υπάρξει κάποτε άραγε και για εμάς ,ένας ηγέτης με το απαιτούμενο ανάστημα που θα αποτινάξει από τις πλάτες μας το "σύνδρομο" του Ραγιά???
    Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΑΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ,ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ-ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝ'' ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝ''.Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ ΣΚΩΤΣΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ)ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ.ΚΟΥΙΖ:ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΙΧ-ΜΟΤΟ;Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ,Η ΑΛΒΑΝΙΑ,Η Η ΙΤΑΛΙΑ;ΑΠΑΝΤΗΣΗ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ!!!

    ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ IP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ζητησαμε μηπως δανεικα απο τους κλεφτολωποδυτες της οικουμενης;Αλλωστε οι κιναιδοαγγλοι ειναι εκτος ΟΝΕ,παρομοια φεσομενοι με μας,(οντες 400ετη σκλαβοι και 180ετη καταληστευομενοι ως προτεκτορατο),ενω εκεινοι με 600ετη στυγνης αποικειοκρατιας.Και με ανεργια στα υψη,χωρις εξωτερικους εχθρους και εν τουτοις σφωγγοκωλαριοι των μοσχαρογιανκηδων.Λιγουρηδες ψευτοευγενεις ειναι με λερωμενα εσωρουχα και διχως ιχνος φιλοτιμου η ευγνωμοσυνης.Ρε αι σιχτιρ.Οσον αφορα δε τις γυναικες τους νομιζω οτι ο Θεος σωστα τους τιμωρησε.Το συντομοτερο ανεκδοτο:τιμιος εγγλεζος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγνώμη, αλλά,

    ας πάνε να γ.......ούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @04 Φεβρουαρίου 2010 5:05 μ.μ.

    "Οι Δυτικοί ΜΙΣΟΥΝ θανάσιμα και ζηλεύουν την Ελλάδα!

    Βρισκόμαστε σε λάθος στρατόπεδο!"

    Ας θυμηθούμε μόνο ότι Ρώσσοι στρατηγοί σχεδίασαν την μάχη στο Αφιόν Καραχισάρ και εξόπλισαν τον Κεμάλ.

    Δεν χρειάζεται να εμπιστευόμαστε κανέναν. Ας κοιτάξουμε μόνον το συμφέρον μας όπως κάνουν όλοι αφού καταλάβουμε επιτέλους ότι κανείς δεν θα μας βοηθήσει δωρεάν.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαχαχα,κυριες και κύριοι μου φτιάξατε το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαχαχα,κυριες και κύριοι μου φτιάξατε το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αυτοί ας βρίζουν όσο θέλουν. εμείς δεν πρέπει να λοιδορούμε τη χώρα μας!
    Δυστυχώς στη χώρα μας, επικρατεί η γκρίνια κι η αυτομαστίγωση. Κάτι που πουθενά δεν συμβαίνει.
    Επί πλέον, να σταματήσουν να βρίζουν, διότι ούτε πιο αδιάφθοροι είναι, ούτε καλύτεροι είναι. Η τύχη τους έλαχε να έχουν σοβαρούς γείτονες και να μην χρειάζεται να ξοδεύουν όλο τους το βιός σε εξοπλισμούς.
    Κι από την άλλη να μας πυροβολούν κι όλας.
    Με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά εγώ τους έχω χ....ς και να πάνε να γ....θούν.
    Το χειρότερο είναι που παπαγαλάκια δημοσιογράφοι όπως ο αρθρογράφος της καθημερινής, προσπαθούν να μας κάνουν όλους να νοιώθουμε ένοχοι για τη χώρα μας... βρε ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτοί υποστήριζαν τους δολοφόνους του Μιλόσεβιτς στα Βαλκάνια και τώρα θέλουν βοήθεια; Να μας αφήσουν ήσυχους», Miloun autoi oi opoioi upostirizan tous fanatikous Islamistes -fontamentalistes, oi opoioi tous to ksekpirosan katalilos ekpaideuontasb autous bpou evalan bombes sto Metro tou Londinou

    «Θεωρώ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα γίνει καλή Ευρωπαία και θα επιτρέψει την ένταξη της “Μακεδονίας” στην Ε.Ε.», υπογραμμίζει πολίτης της γειτονικής μας χώρας.O likos stin anampouboula xairetai. Oi proin sinergates tou Hitler kai tou Bush kanoun mathimata Europaikis simperiforas!Nai kai `ego paradidido etsi mathimata astrofisikis!

    Δυστυχώς γι αυτούς τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Λοιπόν προτείνω να μην ξαναγοράσουμε τίποτα με δολλάρια και αγγλικές λίρες.ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΥΡΩ....Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ...είδικά των "φίλτατων" άγγλων
    Opos exo pei kai gia tin upothesi Omrams xtipate tous Agglous ekie pou ponane sto portofoli tous!

    Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΑΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ,ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ-ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝ'' ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝ''.Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ ΣΚΩΤΣΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ)ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ.ΚΟΥΙΖ:ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΙΧ-ΜΟΤΟ;Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ,Η ΑΛΒΑΝΙΑ,Η Η ΙΤΑΛΙΑ;ΑΠΑΝΤΗΣΗ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝTAI

    Ζητησαμε μηπως δανεικα απο τους κλεφτολωποδυτες της οικουμενης;Αλλωστε οι κιναιδοαγγλοι ειναι εκτος ΟΝΕ,παρομοια φεσομενοι με μας,(οντες 400ετη σκλαβοι και 180ετη καταληστευομενοι ως προτεκτορατο),ενω εκεινοι με 600ετη στυγνης αποικειοκρατιας.Και με ανεργια στα υψη,χωρις εξωτερικους εχθρους και εν τουτοις σφωγγοκωλαριοι των μοσχαρογιανκηδων.Λιγουρηδες ψευτοευγενεις ειναι με λερωμενα εσωρουχα και διχως ιχνος φιλοτιμου η ευγνωμοσυνης.Ρε αι σιχτιρ.Οσον αφορα δε τις γυναικες τους νομιζω οτι ο Θεος σωστα τους τιμωρησε.Το συντομοτερο ανεκδοτο:τιμιος εγγλεζος
    POLLY SOSTES ANALISEIS!AKOMA KAI OI IDIOI OI AGGLOI METAKSY TOUS POARADEXONTAI TA XALIA TOUS O NEIL OLIVER STO VIVLIO TOU AMAZING TALES
    EISAGOGI GRAAFEI TO EKSIS GIA TOUS AGGLOUS: "TORA OLOS O KOSMOS VLEPEI TOUS VRETANOUS SAN TIS FOKIES POU KANOUN NOUMERA STO SOOU "AGRIA DISI" TOU BUSH.EIMASTE EPISIS KAI OI ARROSTOI TIS EUROPIS ME TIS PARAFOUSKOUMENES KOILIES MAS,ME TIN UPEVOLIKI KATANALOSI ALKOOL KAI ME ANHILIKA POU GENOVOLOUN DIKA TOUS PAIDIA DEKSIA KAI ARISTERA"

    οι βρετανικές είναι καλές για να ξέρουμε τι επιδιώκουν οι κερδοσκόποι και πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικές ενός ψύχραιμου παρατηρητή. Άλλη μια μεγάλη διάψευση για το επίπεδο του μέσου βρετανού σε σχέση με την προβαλλόμενη εικόνα του.-
    SIGNOMI AGAPITE ELEUTHERIE B. ALLA PES VPOU TO VRIKAN OI AGGLOI TO EPIPEDO; APO TIN EPOXI POU EMFANISTIKAN STO ISTORIKO PROSKINIO ME TOUS HENGIST KAI HORSA TO 449 MX OI ASXOLIES TOUS ITAN EITE NA KLEVOUN EDAFI KAI NA LEILATOUN TOUS TOUS GEITONES TOUS (OUALOUS, IRLANDOUS, SKOTZESOUS GALOUS KTL (AKOMA KAI TORA I ONOMASIA TIS AGGLIAS STA OUALIKA SIMANINEI "XAMENI XORA') I NA TOUS ANTIGRAFOUN (KIRIOS TOUS GALOUS)
    ZITO I ELLADA I DIKAIOSINI KAI I ALITHEIA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. H Ενωμένη Ευρώπη είναι έτοιμη να διαλυθεί στα εξ ών συνετέθη. Αυτά βλέπω σαν συμπέρασμα από το άρθρο. Φαντασθήτε τι έχει να γίνει αν κοντά στα οικονομικά προβλήματα, αρχίσουν οι άγγλοι και οι γάλλοι να ξαναθυμούνται τους πρόσφατους πολέμους με την Γερμανία. Τα ιδανικά περί ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα πάνε περίπατο με την πρώτη ευκαιρία...

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Περαστικά στον αντιρώσο που γράφει με 10 ονόματα.

    Τι σχέση έχει το κομμουνιστικό καθεστώς που επεβλήθη στους Ρώσους (και το οποίο έκανε συνθήκη με τον Κεμάλ), με την Ρωσία;

    Θα κατηγορηθεί η Ρωσία για ότι έκανε ο κομμουνισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Θα κατηγορηθεί η Ρωσία για ότι έκανε ο κομμουνισμός;"

    @05 Φεβρουαρίου 2010 9:09 π.μ.

    Δεν νομίζω ότι είμαι αντιρώσος. Αν θέλεις μπορείς να βρείς και ανθελληνικές θέσεις και ενέργειες των τσάρων πριν από τον κομμουνισμό. Ακόμα και από τον αγιοποιημένο τελευταίο τους τσάρο. Δεν ήταν μόνον ο κομμουνισμός.
    Απλά εκφράζω ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τους Ρώσους που δεν θα μας βοηθήσουν μόνο και μόνο επειδή είμαστε ορθόδοξοι.
    Φυσικά και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα αισθήματα που τρέφει για τους Έλληνες μεγάλο μέρος του πιστού ρωσικού λαού. Ακόμη γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι θεωρούν τους εαυτούς τους συνεχιστές της βυζαντινής αυτοκρατορίας και όχι εμάς.
    Να ξέρεις ότι υπάρχει ένας ίδιότυπος εθνικισμός των Ρώσων που συνδέεται με την ορθοδοξία.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. θα σας μαλώσω..
    Κανείς δεν πρόσεξε ότι ο αρθογράφος της GUARDIAN
    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jan/31/greece-financial-crisis-eu-politics


    Kevin Featherstone προσελήφθει ως σύμβουλος του πρωθυπουργού...
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_5113.html


    Μετεξεταστέοι ΟΛΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανέκαθεν μας "αγαπούσαν" οι Ρώσοι. Το έδειξαν και στα Ορλωφικά!

    Aπό αγάπες και λουλούδια καλά πάμε. Από σθεναρές συμμαχίες, βασιζόμενες στο αμοιβαίο συμφέρον, δηλαδή την μόνη και στέρεα βάση που υπάρχει στην πολιτική, χωλαίνουμε :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η πλουτοκρατικη ιντελλιγεντσια των καπιταλιστικών χωρών δεν θα μεινει χωρις αντιπαλο. Οι λαϊκες επαναστατικες δυναμεις θα ξεσηκωθουν εναντίων της χυδαιας αστικης πολιτικης οικονομίας του κεφαλαιου. το προλεταριατο αφου εγκαθιδρυσει φιλολαϊκο καθεστως θα βγαλει τη χωρα απο τους ιμπεριαλιστικους οργανισμους ΝΑΤΟ και ΕΕ και θα προβει σε οικονομικες και πολιτικες συνεργασιες με τη λαϊκη δημοκρατια της κινας και με αλλες λαϊκες δημοκρατιες. Αυτο θα δωσει ενα τελος στη εκμεταλευση της χώρας απο το κεφαλαιο.

    συνταγματάρχης Γερασίμοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη θέση όντως. Η ανάλυση των αιτιών αξίζει αν αυτό βοηθήσει στην συνειδητοποίηση των ευθυνών μας και άρα-στην αποφυγή παλιών μας λαθών. Ομως είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται τέτοιο πόλεμο νεύρων από τους "εταίρους" της. Πού ειναι το πνεύμα αλληλεγγύης που υποτίθεται ότι αποτελεί βασική αρχή στην ΕΕ; Οταν κάποιος είναι τραυματισμένος, του ρίχνεις αλάτι στις πληγές και του σπάς και το ηθικό από πάνω;
    Αυτά τα ερωτήματα, θα έπρεπε να τα θέσουν οι αρμόδιοι της εξωτερικής πολιτικής αντί να τηρούν μια στάση ηττοπάθειας που μας καταρρακώνει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.