18/2/10

Λαγκάρντ: Στο μικροσκόπιο της Eurostat η Goldman Sachs


Για να διαπιστωθεί εάν βοήθησε να συγκαλυφθεί το χρέος της Ελλάδας.
Η Eurostat, το ευρωπαϊκό ινστιτούτο που ελέγχει τους αριθμούς που υποβάλλονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, εξετάζει αυτή τη στιγμή αν η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βοήθησε να συγκαλυφθεί η πραγματικότητα του χρέους της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας.
Το ευρωπαϊκό ινστιτούτο στατιστικής «Eurostat διεξάγει έρευνα επιτόπου στην Ελλάδα, στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, για να εξεταστεί τι ακριβώς έγινε», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο δημόσιο ραδιοσταθμό France Inter.
Σύμφωνα με τις αμερικανικά έντυπα New York Times και Risk Magazine, και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Goldman Sachs, η οποία ήταν σύμβουλος της Αθήνας, επέτρεψε στο ελληνικό κράτος να κρύψει την πραγματικότητα του χρέους της.
«Η Eurostat, η οποία είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός ελέγχου των στοιχείων που υποβάλλονται από τα κράτη μέλη, θα εξετάσει αυτό το ζήτημα για να εξακριβώσει πώς μια επενδυτική τράπεζα, στην προκειμένη περίπτωση η Goldman Sachs, βοήθησε την Ελλάδα να διαρθρώσει, να μεταθέσει χρονικά για το μέλλον έναν αριθμό υποχρεώσεων αποπληρωμής», εξήγησε η Λαγκάρντ.
«Πρέπει να μάθουμε (...) αν αυτό ήταν παραποίηση λογαριασμών και αν ήταν νόμιμο ή όχι την εποχή που έγινε», συνέχισε.
«Και αν ήταν νόμιμο, πρέπει να αναρωτηθούμε αν ευνοούσε την σταθερότητα, πράγμα που πιθανόν δεν συνέβαινε και σ' αυτή την περίπτωση, πώς μπορούμε να αποφύγουμε (...) να επαναληφθεί», πρόσθεσε η υπουργός.
Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει επικαλούμενο «τον Τύπο» πως το 2002, με συμβουλές της Goldman Sachs, η Αθήνα δανείσθηκε ένα δισεκατομμύριο ευρώ χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο χρηματοπιστωτικό προϊόν που της επέτρεψε να μην εγγράψει αυτή τη συναλλαγή στους λογαριασμούς της. Το τέχνασμα αυτό επέτρεψε στην Αθήνα όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συμφώνου σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, αλλά και να μεταθέσει στο μέλλον τις προθεσμίες για την αποπληρωμή των χρεών της.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Dearest Eurostat,



    "Massive training is required to instill the courage to break with tradition. Every activity and every job is a part of the process."

    Reilly, Norman B. (1994). Quality: What Makes it Happen?. Van Nostrand Reinhold. p. 31. ISBN 0-442-01635-2.



    Cordially,
    MoΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Η έρευνα στέλνει μήνυμα στους Αμερικανούς οι οποίοι προκάλεσαν την κρίση στην Ελλάδα και απειλούν να την επεκτείνουν σε Ισπανία κλπ Η Λαγκαρντ (θυμιζω) αποκάλυψε ότι 6αγγλοαμερικανικοί Οίκοι προκάλεσαν την κρίση, πράγμα που πρώτος κατήγγείλε ο Θαπατέρο. Τα ήξεραν φυσικά αλλά τα αποκάλυψαν όταν είδαν ότι η επίθεση κατά του ευρώ περνάει εκτός ελληνικών συνόρων και κινδυνεύει το τομάρι τους.
    Ταυτόχρονα μπορεί να ενισχύσει τις φωνές που απειλούν (εκβιάζουν)να μας βγάλουν εκτός ζωνης ευρώ έτσι ώστε εμείς να παραμείνουμε άφωνοι, έρμαιο των διαθέσεών τους.Αν δηλαδή "αποδειχθεί" ότι μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στη ζώνη του ευρώ. Λέμε ότι δεν μπορεί να μπει η Τουρκία στην ΕΕ ανείναι δούρειος ιππος των ΗΠΑ. Ούτε η Ελλάδα είναι ανεκτή στον ίδιο ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OPOS EXO GRAPSEI POLLES FORES O ROLOS TON AGGLON KAI AMERIKANON STIN ISTORIA EINAI EINAI KATI PARAPANO APO VROMIKOS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ξαναθυμηθούμε μερικά πράγματα γιατί πολύ μας …έχουν πρήξει με το χρήμα που χρωστάμε :
    1. Χρωστώ σημαίνει ότι πήρα κάτι δανείστηκα κάτι και πρέπει να το δώσω πίσω
    2. Για να χρωστάω αυτό που χρωστάω πρέπει να υπάρχει και εδώ είναι το παράδοξο.
    Τα κεντρικά ευαγή ιδρύματα που λέγονται τράπεζες και μιλάω γι αυτές που τυπώνουν και κόβουν το χρήμα και λένε ‘‘ τόσο έχουμε τόσο δίνουμε’’, δεν έχουν τυπώσει τόσα λεφτά σε χαρτί ή σε κέρμα όσα αυτή την στιγμή εμφανίζονται σε Η/Υ αρά μιλάμε για αέρα κοπανιστό.
    Χρωστάμε κουκίδες μηδενικών σε έναν υπολογιστή γιατί η απλοϊκή λειτουργία του χρηματικού ληστρικού συστήματος λέει
    Κεντρική τράπεζα = 10.000 $
    Ελλάδα= Θέλει 10.000 θα χρεωθεί 10.000 θα πάρει 8000 διότι έχουμε και τους τόκους
    όμως στην από πάνω τράπεζα χρωστάει 18000
    τυπωμένα 10.000
    Κύπρος =Θέλει 8.000 αλλά θα πάρει 6.000
    Σε εμάς θα χρωστάει 14.000

    Και οι δυο μαζί στην τραπεζούλα 32.000 αλλά τυπωμένα είναι 10.000

    Ο νόμος είναι σαφής όμως χρωστάω σε κάτι που υπάρχει που μου έχει δοθεί τα λεφτά αυτά που μου ζητάνε δεν υπάρχουν άρα πως τα χρωστάω.
    Όποιος έχει τα κάκαλα όπως λένε στο χωριό μου ας τα βάλει με τους μεγάλους και θα κερδίσει αν δεν έχει πεθάνει πρώτα.

    Αυτό είναι το σύστημα έτσι απλοϊκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.