4/7/10

Προκλητική ρύθμιση-Με 8 χρόνια θητείας στη Σύνταξη οι Έλληνες βουλευτές

Εξοργιστικές ανισότητες – εξαιρέσεις, στο ασφαλιστικό των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 65, καθώς για ακόμη μία φορά οι “ημέτεροι” υπάλληλοι της Ελληνικής Βουλής εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής πράγμα που δεν επελέγη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έτσι οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.
SIGMALIVE.COM

11 σχόλια:

  1. Η σύνταξη είναι δικα'ιωμα που αποκτάται εφόσον έχει κατατεθεί συνταξιοδοτικό κεφάλαιο(εισφορές).Η απόδοση του κεφαλαίου αυτού είναι η σύνταξη του δικαιούχου.Βέβαια εξαρτάται από τα έξοδα του ασφαλιστικού φορέα που πολλές φορές,συνήθως, είναι και το 50% των μηνιαίων εισπράξεων.Τι μένει λοιπόν για τον οποιοδήποτε εργαζόμενο,έστω και βολευτή ;;; Περίπου τίποτε αφού και τα πάγια των ταμείων έχουνε κάνει φτερά..Ο γυαλός δεν είναι στραβός εμείς στραβά αρμενίζουμε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά, όλα για το τομάρι τους οι κ βουλευτές και το σόι τους, ο ΛΑΟΣ που είναι ο κυρίαρχος, σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στον πάτο!
    Μετά φταίω εγώ που φωνάζω ότι πρέπει να κατεδαφιστεί το κτίριο της βουλής και στη θέση του να δημιουργηθεί ζωολογικός κήπος;
    Αυτοί οι κύριοι δεν αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει, νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από το ΛΑΟ που για την ώρα παρακολουθεί άφωνος αυτά που συμβαίνουν.
    Κατεδάφισαν τόσα χρόνια αρχές και αξίες τώρα μας φέρνουν και τον εργασιακό μεσαίωνα και αυτά στό όνομα της ''σωτηρίας της Πατρίδας''.
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ όλων των αποχρώσεων οργανωθείτε και αγωνιστείτε τώρα, αύριο είναι αργά, πολύ αργά, πετάξτε τις εφημερίδες, κλείστε τις τηλεοράσεις, αφήστε τις προσφυγές στα δικαστήρια και ξεσηκωθείτε, το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΜΜΕ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ) πρέπει να ξηλωθεί, δεν εξυπηρετεί το ΛΑΟ, αλλά μόνο το εαυτό του.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω την αισθηση οτι αυτοι που βλεπουν αδιεξοδο και τελοσ εποχησ
    στο συγκεκριμενο πολιτικο συστημα
    για να εξαγορασουν σιωπεσ και συμφωνιεσ και οτι αρπαξει η τροικα
    σε μια σημαντικη μειοψηφια μεσα στην βουλη ταζουν τα παντα
    αρα δεν εχουν πλεον δυναμη και φενεται ουτε τα λεφτα σε αυτον τον τοπο εξαγοραζουν υποταγη
    φοβουνται μην πανε χαμενοι οι κοποι τουσ και τα ονειρα τουσ
    για μια ελλαδα αλλη χωρισ ελληνεσ
    υπακοουσ.αλλα λεει η ιστορια
    και με χειροτερουσ δυναστεσ
    οχι ανδρικελα και κουραμπιεδεσ
    ο θεοσ να σασ φωτισει και να σασ γλιτωσει απο την οργη των ελληνων
    αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες το απόγευμα είδα έναν αξιοπρεπέστατο παππούλη (που τον βλέπω χρόνια τώρα να περπατάει κάθε απόγευμα στο Χολαργό) να ψάχνει τα σκουπίδια: παρόλο που έκανα ότι δεν τον είδα και πήγα από την άλλη, με κατάλαβε και έβγαλε τα χέρια του από τον κάδο, έκατσε χάμω στο πεζοδρόμιο και άρχισε ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ.

    "Ο λαός", "ο πολίτης", κτλ είναι πλέον έγκλημα να αναφέρονται ως υποκείμενα: πρέπει να λέμε μόνο ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ
    Και να το γκρεμίσουμε, αυτοί θα βρουν άλλο χώρο για να μαζεύονται και να τα οικονομάνε!
    Ακόμα και σε κοτέτσι μέσα, θα την κάνουν την λαμογιά τους!!!
    Άλλο πράγμα τους χρειάζεται.
    To οποίο μετά να κυκλοφορήσει σε ...DVD!
    Η καταραμένη η λογοκρισία όμως δεν μου επιτρέπει να το περιγράψω!
    τζιμης

    @Ααρόν
    Με την ...Κνεσέτ τι γίνεται;
    Πώς το παλαίβουν οι βουλευτές εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3383.html
    http://www.youtube.com/watch?v=e3mxylYbXWI&feature=related
    .
    .
    . Απο μικρο κι απο τρελό μαθαίνεις την αληθεια..

    Στρατηγός εν αποστρατεια μεσω ‘‘γνωστων‘‘ του λαβαίνει το κειμενο της συμφωνιας με το ΔΝΤ
    και αφου μεταφραζεται απο καθηγητη πανεπιστημιου της αμερικης, το παραθετει σε καναλι της κοζανης οπου η φωνη του δεν φθανει και πολυ μακρια..
    Το μυνημα ειναι οτι υπαρχουν ακομη αετοι και θα βγαλουνε πουλιά!
    Γιατι τον Eλληνα πολλες φορες τον πουλησαν κι ακομη περισσοτερες τον παραπλανησαν, παντα ομως εβρισκε τον δρόμο γιατι ο ηλιος στην ελλαδα ειναι δυνατος..
    Ας εκμεταλλευτουμε οσο μπορουμε τα γεροντακια μας. Ειναι οι μονοι που ζησαν καταστασεις και ξερουν να επιβιωνουν (φτωχεια-πολεμο) και δεν δεχτηκαν ποτε σανο κ αχυρο στο πιατο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Έλληνας,
    Στο προχθεσινό τεχνικό άρθρο ''Απογειώνεται το 2011 το ιπτάμενο αυτοκίνητο'', υπάρχουν νεώτερα:

    Μικρά οχήματα κάθετης απογείωσης ήδη κατασκευάζονται και 300 κομμάτια απ' αυτά έχει παραγγείλει ο ...Πετσάλνικος!!!
    Θα μπορούν να απογειωθούν από την ταράτσα του Μαξίμου, την Βουλή και γενικά από όλα τα κυβερνητικά και κομματικά κτήρια.
    Υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με αυτά που προορίζονται για Πάγκαλο,Καραμανλή Βενιζέλο και Ντόρα, τα οποία ξεπεράστηκαν.

    Σ' αυτά τα 4 η Rotax έβαλε και δεύτερο κινητήρα.
    Στης Ντόρας πρόσθεσε και ένα ακόμα κάθισμα για να πάρει μαζί και τον πατέρα της.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ....ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ!!!


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Rotax είναι εγγύηση !!!Θα πετάξει και με τους 3 (εφιάλτης-θυγατερα-ισιδωρος).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @τζιμης

    Το μονο που μπορεις να παρεις και να μαθεις απο την κνεσετ εσυ φιλε τζιμη ο καραμανλης, παπανδρεου κ.α ειναι το πως μπορεις και δημιουργεις ενα κρατος με μεγαλα @ρχικα
    Ariel'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω μόνο ότι σαν καεί η βουλή (σύμβολο της δημοκρατεπώνυμης τυρρανίας) να βρίσκονται μέσα κλειδωμένοι ΚΑΙ οι 300, ΚΑΙ τα τσιράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.