12/7/10

Καταργήθηκε η βίζα μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Τουρκίας, Βουκ Γέρεμιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα, υπέγραψαν, σήμερα, στο Βελιγράδι, συμφωνία για την αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες των δύο χωρών.

Τη Σερβία επισκέπτεται τουρκική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα το πρωί, υπεγράφησαν μία σειρά από διακρατικές συμφωνίες, που επιτρέπουν τη συμμετοχή τουρκικών εταιριών στην κατασκευή έργων υποδομής.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή υπογραφής των σχετικών συμφωνιών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε: «Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και οι επενδυτές πρέπει να αξιολογήσουν άμεσα τις δυνατότητες που προσφέρει η Σερβία και δεν αμφιβάλλω ότι το Βελιγράδι θα τους ανοίξει το δρόμο».

Εξάλλου, η αρμόδια υπουργός της Σερβίας για το Εθνικό Επενδυτικό Σχέδιο, Βέριτσα Καλάνοβιτς και ο κ. Νταβούτογλου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βελιγραδίου - Νότιας Αδριατικής (Διάδρομος 11) από την πόλη Λίγκ μέχρι το Τσάτσακ και από το Τσάτσακ μέχρι την Πόζεγκα.

Η κ. Καλάνοβιτς υπέγραψε, επίσης, συμφωνία- πλαίσιο με εκπροσώπους τουρκικών κατασκευαστικών εταιριών για την ανακατασκευή του εθνικού οδικού δικτύου Μ-8 στο Σάντζακ, στη νοτιοδυτική Σερβία, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα γιατί απαιτεί ακόμη βίζα από τους Τούρκους; Τι φοβάται, ποιον ελέγχει, αφού μπαίνουν από παντού λαθραίοι; Μόνο στον ήδη ρημαγμένο τουρισμό μας κάνουμε ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για τους Ρώσους. Ενώ οι Τούρκοι δεν απαιτούν βίζα ούτε απ' αυτούς ούτε από εμάς, εμείς γιατί τους δυσκολεύομε την επίσκεψη στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταργήσει την βίζα για τους Τούρκους ή Ελλάδα, πρέπει να πάρει το ΟΚ από την Ε.Ε.
    Διότι ο Τούρκος που θα μπει στην Ελλάδα, μετά μπορεί να μετακινηθεί προς οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. ελεύθερα.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα η βίζα μεταξύ σερβίας-τουρκίας έχει καταργηθεί εδώ και 2 χρόνια,τουλάχιστον ....τωρα το θυμηθήκατε ;;;Και οι τούρκοι μας αφήνουν και περνάμε με το ΔΑΤ και μόνον. Δεν τα ξέρετε αυτά ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.