27/7/10

Δ. Ιωαννίδης για την εισβολή στην Κύπρο: "Με εξαπάτησαν οι Αμερικανοί"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOi5vghJLOVg_pgRz-SwDTvgdNotp__IC_OEqZeF8IAQOoopYcGNRWsGJJFapFZqKapYFjg4rYj34mfVmN-xaxUv9ELm3WcNUfUYEaVhV-0XKeutlxLsOntLjoEYK37-je72rI5oArMhc/s1600/%CE%91%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%A3+25%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%9B2010.jpg
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ στον Αδέσμευτο Τύπο της 25 Ιουλίου 2010
Η φωνή του ακούγεται κοφτή και αποφασιστική στο μικρό κελί που του έχει διατεθεί στην έκτη πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. «Με εξαπάτησαν ο Σίσκο και ο Κίσινγκερ για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο». Ο ίδιος, ντυμένος με μια αθλητική φόρμα, μόλις έχει σηκωθεί από το κρεβάτι εκστρατείας όπου συνηθίζει να ξεκουράζεται τα ατέλειωτα 35 χρόνια που μεσολάβησαν από την καταδίκη του για τη συμμετοχή στο Απριλιανό Πραξικόπημα και το ρόλο του στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974.
Παρότι μικρόσωμος, νιώθεις παρατηρώντας αυτόν τον ηλικιωμένο άνδρα ότι κρύβει μέσα του πολλή δύναμη και σκληράδα όπως και αρκετά μυστικά…
Με εξαίρεση ένα πρόβλημα που είχε με την όρασή του το οποίο ξεπεράσθηκε επιτυχώς, η υγεία του είναι πολύ καλή, ενώ η διαύγεια και η παρατηρητικότητά του εντυπωσιάζουν για κάποιον που είχε υπερβεί τότε (Ιούλιος του 2009) το 87ο έτος της ηλικίας του.
Ο Μίμης, όπως του προσφωνούν οι λίγοι φίλοι του, γνωστότερος στον ελληνικό λαό ως «ο αόρατος δικτάτορας» , κατά κόσμον ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης, δεν κρύβει την οργή του για την ενορχηστρωμένη συμπαιγνία σε βάρος του από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Κάνοντας μια αναδρομή στην κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974, λίγες μέρες μετά την τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας, στο ΑΕΔ (Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων) -στην οποία εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνα Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, συμμετείχαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Χένρι Τάσκα και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Σίσκο, που μόλις είχε προσγειωθεί ερχόμενος από την Αγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Ετσεβίτ- αποκαλύπτει πως οι Αμερικανοί προσπάθησαν να… αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή.
«Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΓΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά: «Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια».
Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα «κήρυττε τον πόλεμο στην Αγκυρα».
Μετά από μικρή παύση, ανακαλώντας τη μνήμη του, λέει: «Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο να κηρύξουμε γενική επιστράτευση! Παράλληλα αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».
«Εκτός από την επιστράτευση, σε τι άλλες ενέργειες προχωρήσατε;»,
τον ρωτήσαμε, με το θάρρος της γνωριμίας που είχαμε αποκτήσει, καθώς ένα παιχνίδι της μοίρας μας έφερε να μοιραζόμαστε τους ίδιους χώρους για ένα χρονικό διάστημα. «Διέταξα τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινα να κηρύξουμε την Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα».
«Τελικά τι έγινε;»,
τον ξαναρωτήσαμε. «Διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Φάντομ που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών»…
Αναπόφευκτη η απορία μας για το «εάν θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία που υπερτερούσε αριθμητικά τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οπλικά συστήματα»…
«Κι όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα», μας διέκοψε, «γιατί οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στο Στρατό Ξηράς όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Εβρο.
Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-9, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ’22».

Για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της χώρας… «η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Ελληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής (1974) ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο».
Σύμφωνα με τον ίδιο… «τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ’ ό,τι θυμάμαι πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Ειδικά τα τελευταία ήταν κάτι παλιατζούρες από τον καιρό της Κορέας που ίσα - ίσα πετούσαν».
Αλλά και στο Ναυτικό, σύμφωνα με τον ιδεολογικό υπεύθυνο του Απριλιανού καθεστώτος, όπως ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλεί τον εαυτό του, η διαφορά ήταν συντριπτική: «Πρέπει να ’χαμε δύο – τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
Γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει… «μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάρο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη, είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».
Τελικά, όμως, δεν έγινε τίποτε απ’ όλ’ αυτά. «Γιατί;», τον ρωτήσαμε.
«Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Οπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων οι τρεις αρχηγοί μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και ο Παπανικολάου να μη σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».
Ο ίδιος απαντά και στην κατηγορία ότι ήθελε το θάνατο του Μακαρίου. «Σε καμία περίπτωση γιατί έτσι θα κλονιζόταν το έρεισμα της Ενωσης, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι ήταν μακαρικοί. Η διαταγή που είχα δώσει προσωπικά στον συνταγματάρχη Κων/νο Κομπόκη, που ήταν επικεφαλής της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν να συλληφθεί ο Μακάριος ζωντανός».
Οσο για την τύχη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ που «δεν έβλεπε με καλό μάτι τον Μακάριο», του είχε προτείνει να «φιλοξενηθεί» για ένα διάστημα σε Μοναστήρι του Αγίου Ορους.
«Ο Σεραφείμ γνώριζε προσωπικά πολλούς ηγούμενους και με είχε πείσει ότι θα μπορούσε να τακτοποιήσει το θέμα».
Για τον «αόρατο δικτάτορα» δεν έγιναν εγκλήματα στη διάρκεια της Επταετίας για τα οποία να θεωρείται ηθικός αυτουργός. «Μάθατε πότε να μου έχει γίνει καμία αγωγή για το συγκεκριμένο θέμα ή κάποιος να έχει στραφεί ζητώντας αποζημίωση από την οικογένειά μου, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε θύμα μου;», αναρωτιέται.
Οσο για τους δημοσιογράφους, θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ακόμη και να μπουν στη φυλακή, όπως ο υπογράφων, προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ. Εμείς, όμως, οφείλουμε να περιγράψουμε τα γεγονότα, έστω και από αυτήν την πλευρά, καθώς η παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από την Κυπριακή τραγωδία, μας δίνει το δικαίωμα να φωτίσουμε όλες τις πτυχές εκείνων που πρωταγωνίστησαν την συγκεκριμένη περίοδο…
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

43 σχόλια:

  1. Βρηκε το μαλακα ο Κισσινγκερ (ο Νομπελουχος ειρηνης ντε!), κι αφου εκανε τη βρωμοδουλεια του τον αφησε να τον πανε στην ψειρου. Τοσο μαλακας πια ο Ιωαννιδης που δεν πηρε ουτε ενα ανταλλαγμα για την προδοσια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε δεν υπήρξε μόνο προδότης, αλλά και άχρηστος... Τώρα τι θέλει; Συγχωροχάρτι; Να πάει να το ζητήσει από τις Κυπρίες μανάδες με τα αγνούμενα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Με εξαπάτησαν ο Σίσκο και ο Κίσινγκερ για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο»

    -------------------

    Ολοι εσεις που τον κατακρινετε, θα ειχατε φερθει πιο εξυπνα? Μπορουσε ο ανθρωπος να φανταστει ποτε πως η Τουρκια ειχε βλεψεις για την Κυπρο?

    Μπορουσε ποτε να φανταστει πως οταν τον ενημερωναν για αποβατικη δυναμη που αναχωρει απο Μερσυνα, πως αυτη θα εκανε αποβαση?

    Αυτα ειναι ευκολα να τα λεει κανεις τωρα, κανοντας τον προφητη εκ των υστερων.

    Οχι και προδοτης. Απλα η μοιρα του ελαχε να πεσει σε σατανικους Αμερικανους και να εχει στη διαθεση του επιτελαρχες που δεν ακολουθησαν τις εντολες του.

    Ολοι οι ανθρωποι κανουν λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η διαφορα του ιωαννιδη απο τους συγχρονους πολιτικους και τους κυριους νταβο-αραπακη-παπανικολαου ειναι οτι ο μεν πρωτος διεπραξε προδοσια ανευ δολου οι δε δευτεροι εκ δολου.
    αν υπηρχε ποινη για βλακεια σιγουρα θα πηγαινε στην γκιλετινα ,ΑΛΛΑ για τους αλλους δεν μπορω να φανταστω τι ποινη τους αξιζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού δεν είχαν τον ανδρισμό να αυτοκτονήσουν όλοι αυτοί(που εκτελούσαν εντολές άλλης χώρας εναντίον της Πατρίδος), έπρεπε να είχαν στηθεί στα 6 μέτρα την επομένη της προδοσίας όπως επίσης και οι επόμενοι που παρέλαβαν τους εισβολείς στο 2% και έκαναν συνομιλίες για να αποβιβάσουν οι Μογγόλοι στρατό ώστε να φτάσουν στο 42%.
    Αυτοί είναι οι ψευτοτσαμπουκάδες Μογγόλοι,που παρόλο ήταν στημένο όλο το παιχνίδι απο τον Κίσινγκερ δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα πέραν του 2%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας κοροιδευει ο Ιωαννίδης;
    Εδωσε διαταγή στους Αρχηγούς των Επιτελέιων να επιτεθούν στους Τούρκους και αυτοί δεν το έπραξαν;;; Δηλαδή, τι θέλει να μας πει;ότι έκαναν στάση;;
    μα τι μας νομιζει ο Ιωαννίδης; Αμερικανακια, που λεει και ο απλός λαός;

    Εγω προτέινω καλύτερα να αρχίσει ναπροσευσεται και να εξομολογείται για τις αμαρτίες που έπραξε σε βάρος του Ελληνισμού.
    Και επειδή μας παρουσιάζεται ως εξαπατημένος, με κίνδυνο να τον λυπηθούμε τον καημένο,που τον εξαπάτησαν και δεν άκουσαν τις διαταγές του,ας του θυμίσουμε ένα άρθρο από τους Στρατιωτικους Κανονισμούς που το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ταξχος: "Κάθε Διοικητής τμήματος είναι υπευθυνος για ότι πράττει ή παραλείπει να πραξει αυτός ή οι υφισταμένοι του..."

    Τα σχόλια δικά σας.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για τον Ανωνυμο της 3:12μμ:

    Όλοι κάνουν λάθη;

    Και αν εχουν κάνει λάθη και το αναγνωρίζουν,γιατί κλαίγονται και δεν αυτοκτονούν απλά;
    Σιγα μην τον λυπηθούμε κιόλας...
    Αντί να ευχαριστει την μεγαλόκαρδη την Δημοκρατια που τον άφησε να ζήσει και μάλιστα να ζήσει καλα, όχι οπως ζούσαν στις φυλακες αυτοί που κυνηγησε το καθεστως του, βγαίνει και παίζει με την μνημη μας ή με την άγνοια των νεωτέρων....
    Και το κυριότερο: χωρις αντίλογο,αφού ολοι σχεδον οι συνεργατες και συναίτιοι εχουν πεθανει.

    Κρίμα... Θεωρώ ότι είναι υπεύθυνοι για την Εισβολή, για την Κατοχή εώς και σήμερα του 42% της Μεγαλονήσου,για τα παιδακια που είναι ως σήμερα αγνοούμενοι, για τις μάνες που στερεψε πια το δάκρυ τους, για τα σπίτια που εκλεισαν...

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Π

    Μήπως είσαι πιο μπουνταλάς κι από τον Ιωαννίδη; Διότι ακόμη και μωρό παιδί καταλαβαίνει τι γράφει ο 3:12μμ.
    Αν είναι αυτός ο δείτης νοημοσύνης σου, δεν αμφιβάλλω ότι κι εσύ τα ίδια μ' αυτόν θα έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απορώ και εξίσταμαι με την τραγικότητα και το μέγεθος της προδοσίας της στρατιωτικής ηγεσίας..Αξιοι συνεχιστές τους η πολιτική ηγεσία διαχρονικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Σημίτης & Γεωργάκης) με εξαίρεση τον ΑΝΔΡΈΑ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΓΤΑ ΗΤΑΝ ΑΤΕΓΚΤΟΣ..Είναι θέμα χρόνου να απωλέσουμε εδάφη αφού αυτό ουσιαστικά επιδιώκουν τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η στρατιωτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορώ και εξίσταμαι με την τραγικότητα και το μέγεθος της προδοσίας της στρατιωτικής ηγεσίας..Αξιοι συνεχιστές τους η πολιτική ηγεσία διαχρονικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Σημίτης & Γεωργάκης) με εξαίρεση τον ΑΝΔΡΈΑ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΓΤΑ ΗΤΑΝ ΑΤΕΓΚΤΟΣ..Είναι θέμα χρόνου να απωλέσουμε εδάφη αφού αυτό ουσιαστικά επιδιώκουν τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η στρατιωτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ιωαννίδης και οι λοιποί ήταν οι χειρότεροι προδότες των τελευταίων 70 ετών.

    Ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά το ότι οι αρχηγοί των Ε.Δ που αναφέρει δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τη δικαιοσύνη. Η διαταγή δόθηκε πράγματι και έγινε και μήνυση εναντίον τους. Κάποιος σίγουρα τους προστάτεψε σε αντάλλαγμα για τη στάση τους.

    Ποιά ήταν η στάση του "εθνάρχη" μας τότε απέναντί τους? Ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου στο βιβλίο του "Το σεμινάριο της Ρωμης" ρίχνει φως στο ότι για τα γεγονότα ήταν ενήμεροι τόσο ο "εθνάρχης" ήδη από το 1973.

    Αυτό βέβαια δεν μπορεί να μειώσει ούτε κατ' ελάχιστο την ευθύνη των πραξικοπηματιών.

    Απλά κάποιοι απόλαυσαν ασυλία για την προδοτική τους στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άλλοι έβαλαν τη χούντα,άλλοι έφεραν τον ιωαννίδη,άλλοι έφεραν τη μεταπολίτευση για τα δικά τους συμφέροντα, τα κόμματα, αλλάζουν τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα που μιλάμε.χωρίς το λαό όλοι υποτίθεται ενεργούν υπέρ του λαού και όλοι κοροϊδευουν το λαό.
    ο λαός ως μάζα που κατάντησε τολμάμε να μιλάμε για δημοκρατία, εθνική κυριαρχία,ισονομία,ισοπολιτεία κλπ αναπαράγοντας τα ναρκωτικά τους.
    αυτοί που πουλάνε τα ναρκωτικά ζούν ακόμα από τότε,αναπαράγονται, πολιτεύονται μέχρι αυτή την ώρα, έχουν θέσεις κλειδιά,διαφεντεύουν τα κεφάλια μας, μας ρήμαξαν και ζητάνε να τους πληρώσουμε και τα ρημαδιακά τους.
    ζήτω η ελλάς ελλήνων ψυχασθενών!
    αυτός ο λαός δεν ξέρω άν είναι άξιος και για λύπηση ακόμα,για οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 27 Ιουλίου 2010 5:15 μ.μ.

    >ΑΝΔΡΈΑ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΓΤΑ ΗΤΑΝ ΑΤΕΓΚΤΟΣ..<

    Γι αυτό ήρε μονομερώς το εμπόλεμο με την Αλβανία, χαρίζοντάς τους ουσιαστικά την Β. Ήπειρο; Γι αυτό πήγε στο Νταβός και συμφώνησε με τον Οζάλ να σταματήσουν τις έρευνες πετρελαίου στο Αγαίο (αργότερα τα μπάλωσε με το mea culpa). Ξεκόλλα, καλά σκατά ήταν όλοι.

    @ 27 Ιουλίου 2010 5:32 μ.μ.

    Όοοοοχι, φιλαράκι, μην απαλλάσσεις την αφεντιά σου από τις ευθύνες της κακοδιοίκησης από την μεταπολίτευση και μετά. Εσύ ψηφίζεις τις κυβερνήσεις που σε έφεραν σ' αυτά τα χάλια. Εσύ και μόνον εσύ είσαι υπεύθυνος για το κατάντημά σου. Μην ρίχνεις πάντα τα λάθη σου στους άλλους, διότι έτσι δεν θα διορθωθείς ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι δυνατόν αρχηγός κράτους και μάλιστα στρατιωτικός, να μας λέει ότι δεν ήξερε ο ίδιος την κατάσταση στην Π.Α. -όσον αφορά την ετοιμότητα των φάντομ- και περίμενε να του το πει αυτό ο αρχηγός της Αεροπορίας, ο οποίος του τα μάσαγε;
    Δεν είχε δικούς του ανθρώπους να του πουν την αλήθεια και να δέσει τον αρχηγό εάν δεν υπακούει σε εντολές;
    Η χούντα ουδόλως ενδιαφερόταν για τα εξωτερικά ζητήματα άμυνας κλπ, αφού όλη της η προσοχή είχε στραφεί στον εσωτερικό ...εχθρό.
    Ακόμα και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον χαρακτήριζαν ...κομμουνιστή !!!
    Μάλιστα ο Παττακός στην γνωστή συνέντευξη του στον Μαλούχο, χαρακτηρίζει τον Κ.Καραμανλή "...κομμουνιστικότερο των κομμουνιστών" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να πει στον Παπούλια να υπογράψει διάταγμα που να δίνει χάρη σε Παττακό, Ιωαννίδη και σε οποιονδήποτε άλλο από τους χουντικούς ζει ακόμα.

    Αρκετά τους τα'ί'σαμε !!!
    Ούτε κινδυνεύει η Δημοκρατία από 90χρονα γερόντια.

    Έπρεπε να τους διώξουν για ανθρωπιστικούς λόγους από τη φυλακή με το ...ζόρι, αφού έχουν μουλαρώσει και δεν υπογράφουν την αίτηση χάριτος.

    Ολόκληρη πτέρυγα φυλακών με 200 κελιά έχει μόνο έναν ή δύο χουντικούς κρατούμενους ενώ στις άλλες πτέρυγες στιβάζονται 4 κρατούμενοι σε κάθε κελί.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρα, απλά, δεν κυβερνούσε αυτός... Άρα απλά ήταν όλοι οι αξιωματικοί προδότες... Διάδοχοι των ίδιων αξιωματικών που το 1922 εγκατέλειψαν τη Μ.Ασία και την Α.Θράκη αμαχητί... Διάδοχοι των αξιωματικών που δεν πολέμησαν κατά των Γερμανών το 1941 αλλά συνεργάστηκαν μαζί τους και πολέμησαν μόνο κατά των ανταρτών... Και είχαν όλοι στο πηλίκιο το στέμμα... Τελικά στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ δεξιοί και αριστεροί, κομμουνιστές και φασίστες, βασιλικοί και αντιβασιλικοί... μόνο προδότες και πατριώτες... πατριώτες που δεν τους ρώτησε ποτέ κανείς τι πιστεύουν και τι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά στην Κύπρο στήσανε την προδοσία...
    Στο Αιγαίο, τι κάνανε ολόκληρη στρατιωτική χούντα;
    Που μάλιστα δεν είχαν στα πόδια τους, τους άχρηστους πολιτικούς;;;
    Μήπως τα 12 μίλια;
    Ή τα έργα αμυντικής θωράκισης των νησιών μας;
    Ή έκαναν αυτό που έπρεπε για να μείνουν οι άνθρωποι στην επαρχία, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές;
    Αυτοί δεν ήσαν που με την στενομυαλιά τους έσπρωξαν στην αγκαλιά των Τούρκων δεκάδες χιλιάδες Πομάκους που δεν είναι εθνικά Τούρκοι για να αποκτήσουμε και μειονοτικό πρόβλημα;;;

    Είναι οι πολιτικοί που έχουμε για τα μπάζα, αλλά και οι χουντικοί ήσαν πολύ χειρότεροι !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κι όμως είναι όπως τα λέει.στο ίδιο έργο θεατές.ευχαριστώ τους αμερικανούς είπε ο σημίτης πρόσφατα.τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε μέχρι και σήμερα.υπάλληλοι των αμερικανών είναι όλοι τους πολιτικοί και στρατιωτικοί.πιασμένος ο ιωαννίδης πιασμένοι και οι επιτελείς,οι κατακτητές ελέγχουν όλους τους δρόμους όλα τα πόστα.άχρηστους πολιτικούς ταγούς έχουμε ακόμα και σήμερα όπως και προ χούντας εποχής που το μόνο που σκέφτονται είναι τις μίζες και την απόλυτη διαπλοκή και διαφθορά δίχως κάποιος στρατιωτικός η δικαστικός να λέει λέξει.ο παπαδόπουλος και ο ιωαννίδης κυνηγάγανε κουμμουνιστές και φαντάσματα και οι πράξεις τους ήταν ουσιαστικά καταστροφικές για τον ελληνισμό,όπως και σήμερα με άλλους πρωταγωνιστές, πολιτικούς μα τα ίδια ονόματα, ειρωνεία τις τύχης,ανίκανος και χαζός λαός που ψηφίζει με κλειστά τα ματια ότι του πασάρουν,σύμπτωση.όμως ο καραμανλής ήξερε τι γινότανε και γι αυτόν τον λόγο δεν τους εκτέλεσε,μάλλον λυπήθηκε την αφέλεια τους,ο παπανδρέου με τον λεγόμενο φάκελο τις κύπρου μάζεψε όλα τα στοιχεία αριστερά και δεξιά και τα έθαψε ώστε σήμερα μετά από 40 χρονια περίπου να μην έχουμε επίσημο πόρισμα και επίδοση ευθυνών σε ντόπιους και ξένους παράγοντες.διακόσια χρόνια μπροστά είναι οι αμερικανοί στην πολιτική, αφέντες του κόσμου και εμείς είχαμε κάποιους βλάκες που βγάλαν το χακί και φόρεσαν κουστούμι και νόμιζαν οι αγράμματοι και ανεγκέφαλοι ότι ασκούν εξουσία και πολιτική,θέλαν να πάρουν και την κύπρο δίχως να σκεφτούν τους εγγλέζους και τους τούρκους, αλλα όταν ήρθαν τα δύσκολα εγκατάλειψαν από το βάρος των ευθυνών οι δειλοί.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κι όμως είναι όπως τα λέει.στο ίδιο έργο θεατές.ευχαριστώ τους αμερικανούς είπε ο σημίτης πρόσφατα.τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε μέχρι και σήμερα.υπάλληλοι των αμερικανών είναι όλοι τους πολιτικοί και στρατιωτικοί.πιασμένος ο ιωαννίδης πιασμένοι και οι επιτελείς,οι κατακτητές ελέγχουν όλους τους δρόμους όλα τα πόστα.άχρηστους πολιτικούς ταγούς έχουμε ακόμα και σήμερα όπως και προ χούντας εποχής που το μόνο που σκέφτονται είναι τις μίζες και την απόλυτη διαπλοκή και διαφθορά δίχως κάποιος στρατιωτικός η δικαστικός να λέει λέξει.ο παπαδόπουλος και ο ιωαννίδης κυνηγάγανε κουμμουνιστές και φαντάσματα και οι πράξεις τους ήταν ουσιαστικά καταστροφικές για τον ελληνισμό,όπως και σήμερα με άλλους πρωταγωνιστές, πολιτικούς μα τα ίδια ονόματα, ειρωνεία τις τύχης,ανίκανος και χαζός λαός που ψηφίζει με κλειστά τα ματια ότι του πασάρουν,σύμπτωση.όμως ο καραμανλής ήξερε τι γινότανε και γι αυτόν τον λόγο δεν τους εκτέλεσε,μάλλον λυπήθηκε την αφέλεια τους,ο παπανδρέου με τον λεγόμενο φάκελο τις κύπρου μάζεψε όλα τα στοιχεία αριστερά και δεξιά και τα έθαψε ώστε σήμερα μετά από 40 χρονια περίπου να μην έχουμε επίσημο πόρισμα και επίδοση ευθυνών σε ντόπιους και ξένους παράγοντες.διακόσια χρόνια μπροστά είναι οι αμερικανοί στην πολιτική, αφέντες του κόσμου και εμείς είχαμε κάποιους βλάκες που βγάλαν το χακί και φόρεσαν κουστούμι και νόμιζαν οι αγράμματοι και ανεγκέφαλοι ότι ασκούν εξουσία και πολιτική,θέλαν να πάρουν και την κύπρο δίχως να σκεφτούν τους εγγλέζους και τους τούρκους, αλλα όταν ήρθαν τα δύσκολα εγκατάλειψαν από το βάρος των ευθυνών οι δειλοί.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. edo kai 70 xronia mas kibernoun aplos anoiti pou omos tous eklegoume emis me mia mikri 7 etia sti mesi pou mas kibernisan malon xamilou iq stratiotiki giati den dexome kapion na lei otim edosa diatagi kai den ektelestike diladi pistebi kanis oti pernontas entoli na bithisoun na kataripsoun na isopedosoun afti fobithikane ti? mi tous katigorisoun san tous 6 gia prodosia ma itan idi prodotes afou mesa se xounta den ixan ta @@ na paretithoun apo to aksioma tous kai an den thelane na xasoun ta galonia as aftoktonousan afto pou kanane ine prodosia dipli pros ta pistebo tous kai pros tin patrida kai apo tin ali aftos o taksiarxos giati den tous ektelese me to peristrofo tou afou diapistose anipakoi ? ti rolo barouse tou malaka pou aplos dini entoles pou den ektelounte>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η χούντα ήταν προγραματισμένο να φύγει απο την εξουσία πρίν ακόμη και απο το 74,αυτό που φοβήθηκαν οι Αμερικανοί-Άγγλοι ήταν η προσέγγιση της Κύπρου με την ΕΣΣΔ,αυτό που οδήγησε στην παράδοση της μισής Κύπρου στην Τουρκία ήταν ο φόβος να μη βρεθεί η πολύ σημαντική από όλες τις απόψεις Κύπρος στα χέρια των Σοβιετικών.....

    Για τους Τουρκοκύπριους δεν του καίγεται καρφάκι,τα συμφέροντά τους τα φροντίσανε,άσε τους άλλους 35 χρόνια τώρα να καμαρώνουν το ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.


    Αυτοί τα συμφέροντά τους εξυπηρέτησαν,εμείς γιατί εξυπηρετήσαμε τα δικά τους και όχι τα δικά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ... kai meta tin kipro (ioannidis) xasame ta imia alla den dikastike kanis kai afou imaste toso proigmenoi kai afstiroi me tous eglistous giati tosa xronia den pirame piso ta edafoi mas e::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επί Ιωαννίδη οι Τούρκοι έλεγχαν το 4% της Κύπρου
    Επί Καραμανλή οι Τούρκοι έλεγχαν το 38% της Κύπρου

    Συνεχίστε να γαυγίζετε για τη χούντα...Τουλάχιστον αυτός ο βλάξ ο Ιωαννίδης είχε την αξιοπρέπεια να μείνει στη φυλακή και συνειδητά να πάρει την απόφαση να πεθάνει μέσα.

    Ο "εθνάρχης" όμως;

    Φάτε δημοκρατία, δντ, τροίκα και Τζέφρυ ραγιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν δεν εχεται καταλαβει οτι οτι και να ψηφιζε ο λαος το αποτελεσμα θα ειταν το αυτο, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ .Ασπρα μουρα ,μαυρα μουρα .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλοι αποκηρύσσουμε την Χούντα, ορθώς. Έτερον εκάτερον. Για την προδοτική στάση όμως τών αρχηγών επιτελείων μάλλον είναι όπως τα λέει ο Ιωαννίδης. Παραθέτω αποσπάσματα από το ουδόλως κολακευτικό για την Χούντα άρθρο τού "Άρδην" τα οποία καταδεικνύουν ότι και πριν και μετά την Χούντα οι αρχηγοί είχαν την αυτή στάση.

    Νύχτα της 19ης Ιουλίου... O θλιβερός ταξίαρχος Γεωργίτσης που είχε ξοδέψει όλο του το πάθος στις συνωμοσίες και το πραξικόπημα και δεν είχε καιρό για την απόκρουση της εισβολής, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Ενημερώνει τον Μπονάνο (που το βράδυ της 19ης άνετος κοιμόταν στο θέρετρο του Αγ. Ανδρέα) ότι πραγματοποιείται τουρκική απόβαση στην Κερύνεια και πέφτουν αλεξιπτωτιστές στον θύλακο Λευκωσίας - Αγύρτας ενώ η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει τον Πενταδάκτυλο και στόχους της ελληνικής Λευκωσίας. Ο Μπονάνος αρνείται ακόμη και τότε να δώσει διαταγές για αντεπίθεση λέγοντας χαρακτηριστικά στον αντιπλοίαρχο Νικολόπουλο (ένορκη κατάθεση τελευταίου) ότι «η Τουρκία χτυπά την Κύπρο και εμείς είμαστε Ελλάς;»!!

    21 Ιουλίου... Στην Αθήνα οι αρχηγοί των επιτε­λείων αποκρούουν την ανόητη εισή­γηση Ιωαννίδη για πόλεμο (ανόητη διό­τι ήταν αργά και όχι γιατί δεν έπρε­πε) και ο Μπονάνος ζητεί από τον Αραπάκη να ανακληθούν τα υποβρύχια. Όντως αυτά διατάσσονται μεσημέρι 21ης να επιστρέψουν, για να διατα­χθούν και πάλι στις 22 να πλεύσουν προς Κύπρο και να... ανακληθούν εκ νέου στις 23! Ο Μπονάνος διατάσσει και την επιστροφή του οχηματαγωγού «Ρέθυμνο» που είχε φτάσει 100 μί­λια νότια της Λεμεσού με το 537 Τ.Π. και ένα τάγμα Κυπρίων εθελοντών

    Το μεσημέρι της 22ας Ιουλίου καταλαμβάνεται η περικυκλωμένη Κε­ρύνεια και αποβιβάζεται το δεύτερο κύμα. Η Αθήνα διά στόματος Αραπάκη (κυβέρνηση και Ιωαννίδης έχουν εξα­φανιστεί) αποδέχεται στη διάρκεια της νύχτας τη σχετική μεσολάβηση, τα υποβρύχια διατάσσονται να επι­στρέψουν αφήνοντας ελεύθερο το χώ­ρο μεταξύ Μ. Ασίας- Κύπρου προ και κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.

    Στις 04:30 η τουρκική αεροπορία εξαπολύει σφοδρό βομβαρδισμό. Α­κολουθεί η προέλαση των τεθωρακι­σμένων και του πεζικού που προχω­ρεί κατά μπουλούκια, οι πεδιάδες Μόρφου και Μεσαυρίας παραδίδονται αμαχητί αφού η γραμμή αμύνης ορίζεται στους πρόποδες του Τροόδους. Οι Αβέρωφ, Αραπάκης και Παπανικολάου μεταπείθουν τον Κα­ραμανλή να μη σταλούν υποβρύχια, αεροσκάφη ή ενισχύσεις κατά των Τούρκων! Ήταν αργά. Είκοσι μέρες είχαν χαθεί χωρίς σοβαρή ενίσχυση της Κύπρου. Ένδεκα χρόνια περίμενε την επιστροφή ο Κ. Καραμανλής, δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει έναν πόλεμο που έχει πάντα την πιθανό­τητα ήττας. «Η Κύπρος κείται μακράν» δηλώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το άρθρο του Φράγκου είναι c(λ)opy-paste από το βιβλίο του Σταύρου Ψυχάρη "Τα παρασκήνια της Αλλαγής"...
    Ο Φράγκος διδάσκει δημοσιογραφική δεοντολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άν όντως είχαμε τόση υπεροπλία και δεν έκαναν τίποτα γιατί ....τους "ξεγέλασαν" οι αμερικάνοι (και αφού είδαν την απάτη γιατί δεν αντέδρασαν;) τότε είναι 10 φορές προδότες και όχι 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Ιωαννίδης υπήρξε μέγας βλάξ. Οι επιτελείς του υπήρξαν συνειδητοί προδότες. Αλλά, να γράφεις ανώνυμε 3:12 ότι Ολοι εσεις που τον κατακρινετε, θα ειχατε φερθει πιο εξυπνα? Μπορουσε ο ανθρωπος να φανταστει ποτε πως η Τουρκια ειχε βλεψεις για την Κυπρο?

    Μπορουσε ποτε να φανταστει πως οταν τον ενημερωναν για αποβατικη δυναμη που αναχωρει απο Μερσυνα, πως αυτη θα εκανε αποβαση? , αυτό πάει πολύ.
    Ναι, και ένας άνθρωπος στοιχειώδους νοημοσύνης όχι απλώς να φανταστεί μπορούσε, αλλά όφειλε να γνώριζε ότι η Τουρκία είχε βλέψεις επί της Κύπρου. Ακόμα, όταν σε ενημερώνουν ότι τουρκική αποβατική δύναμη αναχωρεί από οπουδήποτε, εννοείται ότι λαμβάνεις κάποια στοιχειώδη μέτρα, έτσι δεν είναι;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας συμπληρώσουμε την εικόνα...

    Από ανάρτηση τού Ινφογνώμονος:

    Ο Αραπάκης διατηρούσε ανοικτή γραμμή με τον Τάσκα, τον οποίο ενημέρωνε και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Ετσι, όταν τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα Κανελλόπουλος ή Καραμανλής, ο αρχηγός του Ναυτικού ζήτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να τηλεφωνήσει στον Φαίδωνα Γκιζίκη και να τον πιέσει υπέρ του πρώην αρχηγού της ΕΡΕ. Ηταν αργά το απόγευμα της 23ης Ιουλίου1974, και η συζήτηση των στρατιωτικών και των πολιτικών ήταν στο αποκορύφωμά της. Οντως, σε συνεννόηση με την Ουάσιγκτον, ο Τάσκα ζήτησε να υποστηριχθεί η πρόταση του Αβέρωφ. Αλλωστε, μήνες πριν, ήταν ο πρώτος που είχε εισηγηθεί την επιστροφή του Καραμανλή.

    Από απόσπασμα βιβλίου τού Κυριάκου Βελόπουλου "Αυτοί είναι οι Τούρκοι - Μύθος και πραγματικότητα":

    Στο 10' κεφάλαιο [πορίσματος τής βουλής το 1988], πάλι επιβεβαιώνονται τα "παράδοξα" της Μεταπολιτεύσεως. Στις σελ. 163-165, χαρακτηρίzονται "περίεργες" οι μεθοδεύσεις του Ε. Αβέρωφ για να ορκιστεί τελικώς πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής - και όχι ο ήδη χρησθείς Παν. Κανελλόπουλος - και "ανεξήγητη" η "υπαναχώρηση" του Γκιzίκη στο θέμα αυτό.

    Καταληκτικά (αντιγραφή από το "Ποντίκι", 31/10/1988), το πόρισμα της επιτροπής δέχεται ότι υπάρχουν ευθύνες:
    * στη χούντα
    * στους "μεγάλους μας συμμάχους" ΗΠΑ - Αγγλία - ΝΑΤΟ,
    * στον Ευάγγελο Αβέρωφ για τον "ΑΤΤΙΛΑ 2" και συγκεκριμένα:
    ** Για τη μη εκτέλεση της εντολής του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για συγκρότηση Μεραρχίας που θα στελνόταν στην Κύπρο.
    ** Για το ότι δεν ενημέρωσε το Μακάριο για το επικείμενο πραξικόπημα, παρά το ότι το γνώριzε από τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τάσκα.
    ** Για το ότι δεν ενημέρωσε ούτε πρότεινε στον πρωθυπουργό την αποστολή μικρών επίλεκτων μονάδων στην Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένα ακόμη αποκαλυπτικό λήμμα για τους αρχηγούς και τον Αβέρωφ που καταδεικνύει την απροθυμία, την κωλυσιεργία, την μη εκτέλεση εντολών και την απόκρυψη μή εκτελέσεώς τους από την εκπομπή Αθέατος Κόσμος, όπου παρατίθενται τα πρακτικά τής συσκέψεως τής 14ης Αυγούστου 1974 μεταξύ Καραμανλή, Αβέρωφ και Ράλλη και τών αρχηγών Γαλατσάνου, Αραπάκη, Παπανικολάου. Ακόμη παρατίθεται τμήμα τού πορίσματος τής βουλής τού 1988 το οποίο καταλογίζει ευθύνες. Συγχωρήσατε ότι δεν το βρίσκω γραπτό στον Γούγλη ώστε να το ενθέσω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το ερώτημα μου είναι γιατί 1) ο κοινοβουλευτισμός ποτέ δεν δίκασε τους πρωταίτιους της προδοσίας, όταν μάλιστα με γελιοποιήση της δικαιοσύνης και νόμο τραβεστί με αναδρομική ισχύ δίκασε, καταδίκασε και βούλωσε το στόμα των Απριλιανών ? 2) γιατί οι κοινοβουλευτικοί άφησαν τους επιτελικούς του Ιωαννίδη εκτός φυλακής, να απολαμβάνουν τις συντάξεις και των προνομίων τους? 3) γιατί δεν έκανε ποτέ το παραμικρό για την προάσπιση του κυπριακού Ελληνισμού? 4) Γιατί δεν υπερασπίσθηκε τα Ίμια 5) Γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα περιορισμένης κυριαρχίας? 6) Πόσο αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής και ο Αβέρωφ ήταν συνδιοργανωτές και πρωταγωνιστές της προδοσίας για να επανέλθει με αυτούς ο κοινοβουλευτισμός? 7) Δεν είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι την κρίσιμη στιγμή, οι υψηλόβαθμοι επιτελείς προδίδουν την αποστολή που τους έχουν εμπιστευτεί? Αυτό έγινε στην Κύπρο το 74, αλλά επαναλήφθηκε και στο Ιράκ του Χουσείν. 8) Πόσο αλλοιώνετε η συνείδηση τους στις σχολές του ΝΑΤΟ που πάνε, και πότε γίνονται πράκτορες του ιμπεριαλισμού? 9) Ως πότε τα παιδιά των Ελλήνων, δεξιών και αριστερών, θα χύνουν το αίμα τους για να γίνονται αστράτευτοι, αρνησιπάτριδες, άθεοι και ρίψασπιδες βουλευτές και πρωθυπουργοί και να το πάνε κληρονομικό το κοροιδιλικι.?

    Ο κοινοβουλευτισμός είναι το ίδιο ένοχος για την κυπριακή προδοσία όσον και το καθεστώς της χούντας. Ας πάψουμε να είμαστε χούλιγκαν, και να βλέπομε τα μαρτύρια του Έθνους μας με στενή και κομματική σκοπιά. Η αληθινή ιστορία της Κύπρου ξετυλίγεται σιγά σιγά. Ας την παρακολουθήσομε με νηφαλιότητα μήπως και διδαχτούμε για το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι μεγάλοι προδότες της Κύπρου δεν μπήκαν ποτέ φυλακή. Ο Ιωαννίδης δεν ήταν ο μεγάλος προδότης της Κύπρου, όπως μας έμαθαν. Προδότες και πράκτορες ήταν οι τότε αρχηγοί των ενόπλεων δυνάμεων και κάποιοι πολιτικοί που έγιναν αστέρια μετά την χούντα.
    Ο Ιωαννίδης πρέπει επιτέλους να βγει από τη φυλακή. Μπορεί να ήταν βασανιστής και απάνθρωπος έναντι άλλων Ελλήνων, όμως δεν το έκανε για δικό του ώφελος. Ήταν θύμα μιας κακής ιδεολογίας. Δεν είναι ο υπέυθυνος της καταστροφής. Άλλοι ήταν , που δεν πλήρωσαν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ο Αβέρωφ όπως έχει γραφεί σε αυτό το blog από αποχαρακτηρισμό απορρήτων εγγράφων ήτο υπάλληλος των εγγλέζων και το λέω για να μην πει κάνα σαΐνι ότι λέω ψέματα,δηλαδή πρόσφερε υπηρεσίες αποκαλύπτοντας μυστικά και προφανώς απόρρητα θέματα για τα πολιτικά της χώρας μας σε ξένη δύναμη προς ιδίον όφελος,δηλαδή με απλά ελληνικά ήταν ΠΡΟΔΟΤΗΣ.Η επιρροή του αβέρωφ ήταν τόσο μεγάλη όπου επηρέασε αρνητικά την κρίσιμη στιγμή τις αποφάσεις του καραμανλή όπως μεταφέροντας πληροφορίες από την μεριά του ατλαντικού δίχως να τις φιλτράρει εν γνώση του φυσικά,αλλοιώνοντας εικόνες και καταστάσεις,είτε για την πορεία των τούρκων στην απόβαση είτε τις πραγματικές δυνατότητες του στρατού,όπως αν μπορούσε η χώρα να ανταπόδοση πριν τα τετελεσμένα γεγονότα.ουσιαστικά οι πολιτικοί που πήραν τα ηνία της εξουσίας μίλαγαν με τους ίδιους ξένους που μίλαγε και η στρατιωτική ηγεσία,τα πράγματα ήταν απλά γιατί είχαν και οι δυο μεριές τους ίδιους μέντορες,τους αμερικανούς.Aπλά την δικαιολόγηση και νομιμοποίηση των γεγονότων όπως το μεγάλο γεγονός της εισβολής στην κοινωνία έπρεπε να γίνει μετά από ένα μεγάλο κοινωνικό σοκ όπως η αλλαγή της ηγεσίας και του πολιτεύματος όπου το φίδι από την τρύπα έπρεπε να το βγάλουν οι πολιτικοί,γιατί το ποιο λογικό ήταν να είχαμε νέο εσωτερικό πραξικόπημα όχι όπως του παπαδόπουλου ελεγχόμενο από τους αμερικανους αλλα από άλλους στρατιωτικούς οί οποίοι δεν ήταν υπό τον έλεγχο των αμερικανών οπότε η κατάσταση θα ξέφευγε από τα χέρια των αμερικανων των φυσικών δημιουργών αυτού του σχεδίου.δηλαδή αυτός που έκανε την σύλληψη του σχεδίου ήταν πανέξυπνος και φυσικά βρήκε πολλούς καλοθελητές από την μεριά μας για να το εκπληρώσουν είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους.Tο δυστύχημα είναι ότι και σήμερα κάποιοι πολιτικοί λένε ότι είναι πολιτικά παιδιά του αβέρωφ του ΠΡΟΔΟΤΗ,και δεν τρέπονται,σκεφτείτε αύριο να γίνουν και κυβέρνηση.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Είχα στεέιλει σχόλιο για τον Ιωαννίδη λέγοντας "και βλάκας και προδότης". Υποθέτω ότι από λάθος μου δεν περελήφθη και όχι ότι διαγραφηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ
    Το σχόλιό σου το έστειλες κατά λάθος στο άρθρο της Ελίνας.

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Και προδότης και βλάκας.

    27 Ιουλίου 2010 6:52 μ.μ.
    Διαγραφή
    Blogger Ο/Η Ελίνα Γαληνού είπε...

    @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
    Ποιός απ΄όλους; Ελίνα

    27 Ιουλίου 2010 11:53 μ.μ.
    Διαγραφή
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΤΩΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΑΖΕΙ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ακριβως σκαλ ετσι ειναι οπως τα λες,ΓΙΑΥΤΟ πρεπει να αποδομηθουν ΟΛΑ τα σαβουρια που ΜΟΝΟ για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους ωφελος και ΜΟΝΟ γιαυτο γινανε πρωθυπουργοι αυτης της δισμοιρης χωρας .Καιρος ειναι να δουμε την αληθεια και ελεεινα ατομα με σεξουλικες διαστροφες ,ανικανοτητα γενετικη,-μεθυσοι χασισοποτες με διπλη προσωπικοτητα λογω καταγωγης,-προικοθηρες αρχαιοκαπηλοι κομπιναδοροι που το παιζαν λεφταδες-ατομα με ξενη καταγωγη που εξυπηρετουσαν αλοτρια συμφεροντα -και τελος δεσμευμενα ατομα λογω παιδικων (αταξιων) με αναμιξη μιζας σε καθε λογης κομπινα - εγιναν πρωθυπουργοι .
    Απο αυτους δεν μπορουσαμε να περιμενουμε τιποτε αλλο παρα αυτο το χαλι που μας εφεραν.ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΓΟΜΑΣΤΕ λοιπον και να ψαξουμε ανθρωπους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ και ΔΕΝ προερχονται απο το συστημα που εχει εγκαθιδρυθει απο το 74 και μετα.
    φωτογραφιζω εναν κοκαλη ενα βγενοπουλο εναν οποιοδηποτε ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ στα λογια ,στις πραξεις και ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.
    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΝΙΚ ενω το ξεκινησες καλα, στο τελος το σκατωσες.Τι το'θελες εκεινο το κοκαλης και βγενοπουλος βρε παιδακι μου;Αν δεν γνωριζεις περι τινος προκειται ρωτα να σου το πουμε εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζίμη
    Το τι έκανε ο Ιωαννίδης και η χούντα των ΑΘηνών, το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι.
    Ο Παπαδόπουλος π.χ, είχε πεί "Δεν μετανιώνω για ότι έκανα, δεν θεωρώ ότι διέπραξα εσχάτη προδοσία" αλλά ποτέ δεν μας είπε τίποτα άλλο, πήρε τη σιωπή στον τάφο του.
    Είναι καλύτερη η σιωπή (αν κάποιος αποφεύγει να αποκαλύψει κάτι) ή να δικαιολογείσαι κάνοντας τον "τουρίστα" σε στύλ "δεν ήξερα, δεν μου είπαν, με παραπλάνησαν.";;
    Φοβάμαι ότι το δεύτερο, δείχνει έναν δρόμο ξεφορτώματος ευθυνών μέσω βλακείας. Διότι κάποιοι θα προτιμήσουν οπωσδήποτε να τους αποκαλέσουμε "βλάκες" παρά "προδότες", να είσαι σίγουρος γι΄αυτό. Ο νοών, νοήτω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλά αυτοί τουλάχιστον μπήκαν φυλακή. Εδώ έχουν παραχωρήσει εθνικό χώρο και είναι στην κυβέρνηση. Τι να λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
    Α μάλιστα! Γι΄αυτο και εγώ ρώτησα "ποιός απ΄όλους", ενώ εσείς ξέρατε πού αναφερόσασταν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προκαταβολικά σας δηλώνω ότι ποσώς με ενδιαφέρει το πώς θα αντιδράστε σε αυτά που θα γράψω:

    Είμαι Έλληνας της Διασποράς. Και θα "δηλώνω" Έλληνας, περήφανα και εις το διηνεκές.

    Εμένα, λοιπόν, ένα πράγμα με ενδιαφέρει. Αυτός που βρίσκεται στο "τιμόνι" της χώρας και κυβερνάει αυτόν τον πολύπαθο τόπο, να έχει την πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του και να υπερασπίζεται τα Εθνικά συμφέροντα πέρα από κάθε μικροπολιτική και προσωπική σκοπιμότητα.

    Τώρα αν αυτός που κυβερνά λέγεται Χούντα (ναι χούντα), Δημοκρατία, Κομμουνισμός, Βασιληάς, Coca-Cola ή ...Τζούλια Αλεξανδράτου, αυτό ΔΕΝ με απασχολεί καθόλου. Αυτό που με απασχολεί είναι να μην ντρέπομαι που γεννήθηκα (νεο)Έλληνας.

    Όλα τα άλλα είναι απλώς ... οδοντόκρεμες για εσωτερική κατανάλωση.

    Πάντως μέχρι τώρα, η Ιστορία και τα γεγονότα δεν με πείθουν για τον πατριωτισμό όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα από το π.χ. 1950 και μετά.

    Άρα κάτι φταίει και εκεί θα πρέπει να αρχίσουμε να την "ψάχνουμε" την δουλειά.

    --

    Γεγονός βέβαια είναι ότι αν είχαν αποφυλακίσει τους "90χρονους γέροντες" της Χούντας του '67, όλο και κάποιος θα είχε φιλοτιμηθεί και θα τους είχε "απαλλοτριώσει" ώστε να σωθεί η τιμή της πατρίδας, ή -απλά- έτσι, για τα μάτια του κόσμου.

    Κάτι δηλαδή όπως "διεκπεραίωσαν" το ζήτημα με τον προσφάτως (και βιαίως) αναχωρήσαντα Σωκράτη, μόνο από την ..."ανάποδη"!

    Και ο νοών νοείτω.

    Ευχαριστώ,

    Δ.Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.