1/7/10

Ολα έτοιμα για τις εξορύξεις στο Αιγαίο - Η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα στο Αιγαίο


http://i-reporter.gr/Με μεθοδικότητα και μεγάλη μυστικότητα, πρωτοφανή πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία, όμως, είναι στη λογική του Γιώργου Παπανδρέου «λίγα λόγια πολλά έργα», η ελληνική κυβέρνηση κινείται δραστήρια και με γρήγορους ρυθμούς στο θέμα που λέγεται εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου.

Ύστερα από πολύ καλή προετοιμασία που έγινε στο υπουργείο Χωροταξίας και Ενέργειας, έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο, για την ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και η ψήφισή του θα γίνει από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η περιοχή εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων έχει χωριστεί σε 42 «θαλάσσια οικόπεδα», σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, στο κεντρικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Στην κυβέρνηση έχουν παραδοθεί επικαιροποιημένοι χάρτες όλων αυτών των περιοχών, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν άκρως απόρρητοι. Αυτούς τους χάρτες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν ταχύτατα στην εφαρμογή του σχεδίου. Αυτό ήταν και το αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Αναπληρωτή Δημήτρη Δρούτσα και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και όχι η δραστηριότητα του τουρκικού πλοίου «Τσεσμέ», το οποίο ανακριβώς γράφεται ότι είναι ωκεανογραφικό, με δυνατότητες υποθαλάσσιων ερευνών, αλλά με δυνατότητες ερευνών επιφανείας.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αρχίσει αμέσως η εκμετάλλευση των «θαλασσίων οικοπέδων», τα οποία θα ενοικιαστούν σε ενδιαφερόμενες εταιρίες. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να εισρεύσουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. Άλλωστε το μοντέλο αυτό θεωρείται επιτυχημένο και έχει δοκιμαστεί στη Νορβηγία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Οι επικαιροποιημένοι χάρτες, (τους προηγούμενους δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή) αποτυπώνουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ορισμένα από τα οποία είναι τριπλάσια εκείνα του Πρίνου.

Όλα αυτά σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Τι γίνεται, όμως, με τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Το i-R αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ουδέποτε επισημοποιήθηκαν, για ευνόητους λόγους, έγιναν, με άκρα μυστικότητα, τρία με τέσσερα «περάσματα» ερευνητικών πλοίων στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Ένα από τα πλοία αυτά ανήκει σε νορβηγική εταιρία, η οποία είναι ειδικευμένη στην έρευνα για υδρογονάνθρακες.

Τα «περάσματα» έγιναν υπό τη διακριτική παρουσία πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

30 σχόλια:

  1. όταν το αυτονόητο , αποτελεί είδηση τότε ... είσαι στην Ελλάδα
    Σε ποιό μέρος του κόσμου θα μπορούσε η ΣΚΕΨΗ για την εκμετάλλευση του ορυκτού του πλούτου να αποτελεί πολιτική επιτυχία ;
    Και θα έπρεπε να αναλογιστούμε γιατί οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν το έπραξαν ως όφειλαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν καταλαβαίνω 2 πράγματα:
    1) Γιατί ο μεγάλος τραγουδιστής πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο;
    2) Γιατί πρέπει να νοικιάσουμε τα "οικόπεδα στο Αιγαίο, ενώ θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε δημόσια εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου; Μήπως πρέπει να φάνε και οι ημέτεροι;

    Πάντως οι γείτονες προφανώς θέλουν μερίδιο όπως και η τρόικα. Άρα πάλι ο ιδιοκτήτης (ελληνικός λαός) θα μείνει μπουκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ινφογνώμονα για πατάτα μου μυρίζει. Βιάστηκες να το αναρτήσεις. Δεν έχουν τα αχαμνά αυτοί να κάνουν τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν πάρουμε πάνω από 10% τηλεφωνήστε μου. Το 90 θα το μοιραστεί Τουρκία, ΗΠΑ και πολυεθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το αλλο με τον τοτο το ξερετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...η αρχή του τέλους. Όλα είναι κανονισμένα τελικά. Φοβερό αν το σκεφτείς, αλλά όλοι οι σχεδιασμοί έχουν γίνει γι'αυτή τη γωνιά του κόσμου... φοβερό. Μετά την γεωπολιτική αναβάθμιση (;;;;) της Τουρκίας... έρχεται η εθνικά, γεωστρατηγικά & οικονομικά "κατεστραμένη" Ελλάδα να "προκαλέσει" την τοπική "Υπερδύναμη"!! Τόση αυτοπεποίθεση τέτοια ώρα;;; Αλήθεια έχουμε τα μέσα για να το υποστηρίξουμε... θέλω να πώ... δουλεύουν;; Θα μπορούμε ν'ανταπεξέλθουμε αν χρειαστεί;; Μήπως όλα γίνονται γιατί πρέπει να προκληθούν τ'αντανακλαστικά της τοπικής "υπερδύναμης";; Εντύπωση κάνει το πως "γλύφουν" την ηγεσία απέναντι... θυμίζει τότε που κάποιοι (οι ίδιοι;;) έγλυφαν τον Χίτλερ... τον έκαναν να νιώσει τόσο ισχυρός έτσι ώστε να ξεκινήσει εκείνη η "παράνεια" του Β΄Π.Π.... που έφερε την αναδιανομη των σφαιρών επιρροής, αλλά & του πλούτου... τελικά... μάλλον ρόδα είναι & γυρίζει... μακάρι να κάνω μεγάλο λάθος... αλλά κάτι πολύ μεγάλο έχει ξεκινήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια ακόμη προδοτική πράξη της κυβέρνησης του BRAVO GIORGOS, αφού
    έτσι αποδέχεται και νομιμοποιεί την θέση της Τουρκίας ότι το εύρος των χωρικών μας υδάτων είναι 6 και όχι 12 μίλια.
    Οι Τούρκοι, επίμονα και σταθερά από το 1974 έως και σήμερα, αξιώνουν να εγκαταλείψει η Ελλάδα το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, προκειμένου να εγκαταλείψουν και εκείνοι την απειλή πολέμου. Να εγκαταλείψει η Ελλάδα το Δίκαιο για να εγκαταλείψουν και εκείνοι την παρανομία.
    Είναι, ακόμα , αυτονόητο ότι η οριστικοποίηση της έκτασης των χωρικών υδάτων αποτελεί ουσιώδη και απαραίτητη προϋπόθεση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι η υφαλοκρηπίδα αρχίζει από εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα.
    Έτσι η αποδοχή στην πράξη από την ελληνική πλευρά των έξι μιλίων ως εύρος χωρικών υδάτων αυτόματα σημαίνει περιορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και –κυρίως, μάλιστα– ακρωτηριασμό, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, του δικαιώματος μελλοντικής επέκτασης των χωρικών μας υδάτων.
    BRAVO GIORGOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ τρόπος για να ξέρεις εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πετρέλαια, είναι να δουλέψει το γεωτρύπανο.
    Οι άλλες μέθοδοι που υπάρχουν, δίνουν μόνο ενδείξεις.
    Γεωτρήσεις μέχρι τώρα στο Αιγαίο (πλήν Θάσου) ουδέποτε έχουν γίνει.

    Ο καχύποπτος τζιμης (με τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει) σκέφτεται μήπως υπάρχει πάλι καμιά κομπίνα για να τα οικονομήσουν μερικοί της κυβέρνησης.

    Θα μας βάλλουν στο λούκι ότι ''Έλληνες κάνετε υπομονή και μη ζητάτε μισθούς και δώρα τώρα, γιατί όπου νάναι θα γίνουμε Νορβηγία με τα πετρέλαια που ΘΑ βρούμε και θα σας τα δώσουμε πίσω διπλάσια και με τόκο. Και θα ξεχρεώσουμε αυτά τα δις που χρωστάμε στο εξωτερικό''!!!

    Εάν δεν βρούμε τίποτα ή βρούμε ελάχιστα, όπως λένε οι ενδείξεις που υπάρχουν, ΑΥΤΟΙ πάλι κερδισμένοι θα είναι αφού θα έχει περάσει με το παραμύθι της προσμονής καμιά 10ετία, κατά την διάρκεια της οποίας θα τα έχουν κονομήσει χοντρά από μίζες που θα έχουν εισπράξει από τις ερευνητικές εταιρείες και όχι μόνο αφού όλο και κάποια άλλα έργα θα γίνονται.

    Γι'αυτό, εκλογές εδώ και τώρα με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και χωρίς τους περιορισμούς του 3% !!!
    Για να γίνει ό,τι γίνει με τους ανθρώπους που ξέρουμε ότι αγαπάνε αυτή την πατρίδα!
    τζιμης

    02 Ιουλίου 2010 12:23 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ταμπακιέρα είναι το Αιγαίο και ο ορυκτός του πλούτος.Μια χώρα την κατακτάς (και αρπάζεις τα πλούτη της) με τα όπλα (Ιράκ)ή το χρέος(Ελλάδα).
    Οι πολυεθνικές (αμερικάνικες-εβραϊκών συμφερόντων)περίμεναν την κατάλληλη στιγμή (οικονομική χρεοκοπία-κατάρρευση της Ελλάδας)και την κατάλληλη κυβέρνηση (ΓΑΠ). Εργάστηκαν μεθοδικά για χρόνια και φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι πετυχαίνουν τον σκοπό τους.
    Η Ελλαδίτσα και ο Ελληνικός λαός θα αποκόμιση κάτι ψίχουλα ενώ οι πολυεθνικές και τα εγχώρια λαμόγια το παντεσπάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν όσον αφορά το γιατί να τα νοικιάσουμε και να μην τα εκμεταλευτούμε εμείς η απάντηση σας βρίσκεται παντιού τριγύρω μας. Γιατι απλά ως σύστημα με την συνενοχή όλων μας καταστρέφουμε ο,τιδήποτε καλό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.

    Ακόμη αν και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι σε αυτά που αναγράφονται πιστεύω πως είναι μια κίνηση εξεραιτικά θετική (υπάρχει μεγάλο θέμα βέβαια με τα 6 μίλια).

    Τέλος ίσως θα έπρεπε να δούμε τι ποσότητες παίρνουμε από τις γεωτρήσεις της Θάσου γιατί αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω πως στην εποχή που δεν ανήκαν στο ελληνικό δημόσιο παίρναμε περισσότερο πετρέλαιο απ'ότι τώρα.

    Η μπναδική μου ελπίδα είναι η νέα γενιά η οποία ελπίζω να φερθεί διαφορετικά απέναντι στο ψιλοβόλεμα και να προτιμήσει το πραγματικό δημόσιο συμφέρον.

    Εννοείται ότι το καλύτερο δυνατό σενάριο θα ήταν η εξόρυξη των κοιτασμάτων από νέες ελληνικές Δημόσιες εταιρίες (που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια).

    .........ευχές για την δημιουργία της αντίστοιχης ρύθμισης για την εξόρυξη υπερπολύτιμων ορυκτών σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Ελλάδος.


    Περίεργος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Petrobras has been in Turkey since 2006, when it acquired 50% working interest in two blocks
    which are in the exploratory phase: blocks 3920, Kirklareli, and 3922, Sinop. The blocks are
    located in the Black Sea and are being explored in partnership with TPAO, which holds the
    remaining 50% interest of the blocks.
    www2.petrobras.com.br/ri/spic/bco_arq/TurquiaIng.pdf


    google: turkish petroleum + petrobras

    george soros + petrobras

    obama + 2 million loan + petrobras

    PETROBRAS (Petroleum-Brazil) George Soros Obama 2 million scan after Soros invests 900 million in Petrobras stock, and bennefits from the BP macondo "accident" on the Mexican Gulf.
    http://www.youtube.com/watch?v=hGDaOoED-1E

    Mexican Gulf explosion 20 April.
    Spread sorting on Greek bonds start (with the T3 to T10 modification) 20 April.

    CONNECT THE DOTS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. " 01 Ιουλίου 2010 9:11 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Εγώ δεν καταλαβαίνω 2 πράγματα:
    1) Γιατί ο μεγάλος τραγουδιστής πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο;
    2) Γιατί πρέπει να νοικιάσουμε τα "οικόπεδα στο Αιγαίο, ενώ θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε δημόσια εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου; Μήπως πρέπει να φάνε και οι ημέτεροι;

    Πάντως οι γείτονες προφανώς θέλουν μερίδιο όπως και η τρόικα. Άρα πάλι ο ιδιοκτήτης (ελληνικός λαός) θα μείνει μπουκάλα.

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_2065.html#ixzz0sULM0d4n
    "


    Γιατί τότε το ευρώ δεν ήταν εκει που είναι τώρα και ούτε και το δολάριο. Όπως επίσης και κάτι δισεκατομμύρια δεν βρίσκωταν ακόμη στη τσέπη του Σόρος, αυτά που καλείσε μετά το σορτάρισμα των Ελληνικών spreads να πληρώσεις ΕΣΥ ως χρέος με το αίμα σου Ελληνα πολίτη.

    Οι Τούρκοι όπως πάντα τσάμπα μάγκες σε ενα στημένο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί εχω την υποψία οτι μας δουλευουνε ;;; Προς τι η μυστικότητα για εξόρυξη στα 6 μίλια ;;;; Και από οτι γνωρίζω, δεν υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης πιθανής τουρκικής επίθεσης... Ωρε που πάτε;;;Μήπως για εκλογές μαζί με τις δημοτικές ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:52 μ.μ. δεν βιάστηκα καθόλου.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/real-fm-978.html

    Συνέντευξη του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη στον REAL FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

    Ας περιμένουμε, λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πράγματι όπως λέει ο Καυκάσιος χρειάζεται υπομονή. Είναι μόνο το πρώτο βήμα....που αρκεί όμως για να δημιουργήσει κλίμα και ελπίδες. Μετά (αν και όταν υπαρξει μετά) τα αρχίσει η κολοκυθιά πόσα εγώ πόσα οι άλλοι-εταιρίες κλπ. Αργότερα θα πάμε στο ψητό που αναφέρει στο τέλος το ρεπορτάζ του (τοποθετημένου πολιτικά ιστολογίου):τι θα γίνει με τα κοιτάσματα εκτός των σημερινών χωρικών υδάτων-που ίσως είναι τα πιο αξιόλογα. Και θα μπει το ερώτημα: εμείς έχουμε τα δικα μας πετρέλαια, τι θέλετε; να κάνουμε πόλεμο για τα κοιτάσματα που είναι σε αμφισβητούμενο χώρο; Αυτά ως υποθέσεις βεβαίως που πηγάζουν από τη διαρροή μιας είδησης τη στιγμή που καιγόμαστε γιατο Ασφαλιστικό και το Εργασιακό...αυτό λέγεται, ενίοτε, και αποπροσανατολισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέπω όλοι χαίρονται...
    Καιρό τώρα μιλάνε πολλοί για πετρέλαια κι ότι τα 'χουμε ανάγκη... ιδιαίτερα στην χρονική φάση και οικονομική κατάσταση που είμαστε και διάφορα τέτοια!
    Να θυμίσω ποια ήταν η κατάληξη μιας άλλης χώρας που και αυτή αποτελούσε εργαστήριο κοινωνικο-οικονομικών πειραμάτων σύγχρονου δυτικού κράτους και πρώην αποικιοκρατικού μηχανισμού και αποφάσισε την "αυτονόμησή" της με αφορμή το "πετρελαϊκό μάννα";
    Να το πάρει το ποτάμι: η Αλγερία!
    Βυθίστηκε στο χάος, την αναρχία και τον εμφύλιο σπαραγμό! Πετρέλαιο βέβαια βγήκε! και αέριο! Και εξαγωγές γίνονται και ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις της με τα άλλα "ανεξάρτητα" και "ανένταχτα κράτη" όπως η τότε Γιουγκοσλαβία... Αλλά ούτε όλα αυτά ούτε ακόμη και η ηρωοποίηση των θρησκευτικών τους μαρτύρων τους έσωσε...
    Ή μήπως ένα "τυχαίο ατύχημα", όπως αυτό το πρόσφατο της Shell, όπου η πετρελαιοκηλίδα στο Αιγαίο θα κατέστρεφε θάλασσα και ακτές και παράλληλα τουρισμό, αλιεία και τοπικές (τουλάχιστον) οικονομίες, δεν θα μπορούσε να συμβεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η λεπτομερεια που κανει την διαφορα ειναι τα 6 μιλια. δινωντας μεχρι τα 6 μιλια αυτοματος αποδεχεται της τουρκικες αιτιασεις. για αυτο πριν θριαμβολογησοουμε να ξερουμε τι διαβαζουμε. μια ζωη γιωργακης θα ειναι το παληκαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΑΡΓΗΣΩ ΦΑΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λίγα λόγια πολλά έργα είναι και το τουρκικό πλοιο που έκανε έρευνες 8 μίλια από την Θράκη και 10 από την Σαμοθράκη;

    ρε ουστ πασοκογλείφτες, τυχαίο τώρα με ΔΝΤ αρχίζουν και οι έρευνες;

    Εδώ μέχρι προχθές ο Πάγκαλος γελούσε για τα πετρέλαια τώρα θα δώσουν άμεσα άδειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και την υφαλοκρηπίδα βάφει γκρίζα η Αγκυρα!

    Αναθεματίζω αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα ένα ψοφίμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μετα απο την κοινωνικη δυαλιση
    προπαγανδιζουν τριχεσ κατσαρεσ
    εδω μασ κανουν μπαγλαντεσ με ατομικεσ συμβασεισ τυπου μεσαιωνα
    και μασ εξωμιωνουν με τουσ ξυπολυτουσ που ηρθαν μεταναστεσ
    και το αρθρο λεει 6 μιλια
    ολα στα μετρα του φτωχου
    θα μου αρεσε να κανω ονειρα εαν δεν μου τα εκλεβαν οι καθε λογοισ
    παπαντρεοψευτεσ ενα μεγαλο ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι Τούρκοι έχουν πει καθαρά ότι περισσότερα μίλια είναι αιτία πολέμου. Προφανώς ο Γιωργάκης θέλει να το παίξει εκ του ασφαλούς.
    Κάποιοι εδώ κινδυνολογούν χωρίς μέτρο βλέποντας τα πάντα από την ανάποδη. Αν είσαι ανάποδος όμως, ανάποδα θα σού'ρχονται μια ζωή αφού θα σαμποτάρεις ο ίδιος την όποια τύχη σου από καχυποψία! Εκτός των άλλων, πίσω από κάθε πρόβλημα είναι και μια ευκαιρία.
    Αναμφίβολα το ιδανικό θα ήταν να τα εκμεταλευτούν Ελληνικές εταιρίες παίρνοντας το 100%, να διεκδικήσουμε τα 12 μίλια επιτυχώς και να κάτσουν οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί οι Άραβες και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι στ' αυγά τους. Επειδή όμως δεν ζούμε στο ιδανικό παράλληλο σύμπαν που θα θέλαμε όλοι να ζούμε με τετραπέρατους πολιτικούς-ταλέντα να κυβερνούν τη χώρα και στρατηγική που θα έκανε το βιβλίο του Νταβούτογλου να μοιάζει με κόμικς, ας αρκεστούμε στο "κάλιο πέντε και στο χέρι" και στην "Παναγιώταινα". Προς το παρόν τουλάχιστον, αφού στο λούκι που έχουμε μπεί, κάθε ισχυρή βοήθεια έιναι όχι απλώς καλοδεχούμενη, αλλά τείνει να ανατρέπει και πιθανά σενάρια χρεωκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Στο κάτω-κάτω, ο Γιώργος κάτι προσπαθεί να κάνει, οι προηγούμενοι δεν είχαν τα @..δια ούτε να το σκεφτούν! Ας του το αναγνωρίσουμε προς το παρόν και ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Ελληνκη κυβερνηση του Τζεφρυ, εχει παραδωσει αμαχητι και την Εθνικη Κυριαρχια στο μνημονιο συνεργασιας που εχει κανει με το ΔΝΤ. Αφου ακομα και αναλυτες του ΔΝΤ δηλωσαν οτι πρωτη φορα χωρα εκανε δεκτους τετοιους ορους χωρις καμμια αντιδραση.....
    Οποτε μην εχετε αυταπατες σε ποιους θα πανε τα εσοδα απο τα πετρελαια και παψτε να ονειρευεστε οτι θα γινετε εμιρηδες..... Οσο περναει ο καιρος και εξακολουθει να ειναι κυβερνηση αυτο το νεοταξικο σοσιαληστρικο συνοθυλευμα, μαλλον για κακομοιρηδες μας βλεπω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι άλλοι δεν είχαν τα @... να το κάνουν ή σκέφτονταν ότι αν το κάνουν θα νομιμοποιήσουν τις τουρκικές αιτιάσεις;
    Όσον αφροά τον Γιωργάκη ούτε με τα κουβαδάκια του στην άμμο δεν μπορεί να παίξει... θα το παίξει και εκ του ...ασφαλούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περισσοτερο για αγιογραφια μου μυριζει.
    Θυμαστε και το παραμυθι της εκτροπης του Αχελωου;; Ποσες φορες τον ειχε εξαγγειλει ο πατερας του;; Να παραφρασω το "αρτος και θεαμα" αρτος δεν υπαρχει δωσε παραμυθι.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. (Οι Τούρκοι έχουν πει καθαρά ότι περισσότερα μίλια είναι αιτία π
    ολέμου.)
    kaι πιστεύοντας αυτό, καθόμαστε από κάτω, και το χειρότερο, μάλλον μας αρέσει, σωστά .
    οι |Έλληνες εθνοσυνέλευση δεν έχουν?????
    αποφάσεις δεν παίρνουν.
    αν δεν μπορούν να χειριστούν κάτω από μεγάλη πιέσει????
    τι τρέχει?????? .
    οι Τούρκοι το είπαν καθαρά, εμείς τι είπαμε????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος ήταν Πορδηπουργός όταν κυρήχθηκε το 1995 το casus belli από την Τουρκία; Και τι έκανε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολυ μυαλο δεν θελει... ολα αυτα με το ΔΝΤ κ τη χρεοκωπία έγιναν για το εναν κ μονο λογο... να βαλουν χέρι στον ορυκτό πλουτο της Ελλαδιτσας μας!!! κ να καρπωθουν το μεγαλυτερο ποσοστο της αξιας του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.