13/7/10

Τουρκία: Προκήρυξη διαγωνισμού για ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο


Δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθμόν 27.639 φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβερνήσεως η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για “τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες”, στο πλαίσιο των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε θαλάσσια έκταση 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Μεσόγειο.

Το διαγωνισμό προκήρυξε η τουρκική ανώνυμος εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προτάσεις για το διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις δύο το μεσημέρι στις 10 Αυγούστου 2010.Η διάρκεια του έργου ορίζεται ως ένα έτος. Στην προκήρυξη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, δεν διευκρινίζονται τα ακριβή σημεία της θαλάσσιας περιοχής.
NOOZ.GR

4 σχόλια:

  1. Η υλοποίηση έργων τέτοιας υφής ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα νομοσχεδίων ΑΛΛΑ επιστημονικού σχεδιασμού τους από ΕΙΔΙΚΟΥΣ, όχι πολιτικούς: η οποιαδήποτε διάσταση είναι ΜΙΑ ΜΟΝΟ παράμετρος του συστήματος σχεδιασμού και η πολιτική απόφαση για την επιλογή των τεχνοκρατικά συνεπών επιλογών είναι προφανώς το μέσο επιλογής (και θα γίνει από πολιτικούς και όχι από τεχνοκράτες).

    Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ: να μην γίνει πάλι το γνωστό λάθος του σχεδιασμού τόσο σοβαρών έργων από νομικούς και μηχανικούς. Η αποτελεσματικότητα των νομικών έχει φανεί στο πλήθος των συμβάσεων που έχουν καταστήσει δέσμια τη χώρα σε συμβατικά πλαίσια που εξυπηρετούν τον ανάδοχο, όχι το Ελληνικό Δημόσιο: αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι νομικοί (γιατί μορφοποιούν σε σύμβαση αυτά που τους λένε) αλλά πρέπει επιτέλους να παραδεχτούν ότι, λόγω ειδικότητας, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την τεχνογνωσία να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα των έργων, η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κυρίως νομική ή τεχνική.

    Λύσεις -όχι μαγικές, αλλά κατόπιν πολλής και σοβαρής σκέψης από ειδικούς- υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που βρίσκονται, σε αυτά που θεωρούμε ότι κατέχουν η σε αυτά που πρόκριτε να δώσουμε.
    κάμουν διαγωνισμό τώρα για να μην χάσουν χρόνο.
    ΑΝΟΡΘ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα γιατι κατι μου λεει πως η μοιρασια στο Αιγαιο εχει γινει και επισημα στο παρασκηνιο, εν πληρει αγνοια του Ελληνικου λαου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν είναι ετσι να κρεμάσουμε όλους που υπέγραψαν και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους .
    αφού δεν λογαριάζουν τίποτα αυτοί (Πολιτικοί)γιατί κρατάμε τα προσχήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.