13/7/10

Δεύτερο διεθνές ένταλμα σύλληψης του προέδρου του Σουδάν

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για γενοκτονία.

Ο Μπασίρ, κατά του οποίου έχει εκδοθεί και άλλο ένταλμα σύλληψης, τον Μάρτιο του 2009, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει απορρίψει τα όσα υποστηρίζει το δικαστήριο.

«Το δικαστήριο εκτιμά ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η ευθύνη του Ομάρ αλ-Μπασίρ...για το έγκλημα της γενοκτονίας», ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θεωρεί τον Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ υπόλογο για εγκλήματα που έχουν γίνει στην περιοχή του Νταρφούρ, όπου καταγγέλλεται εκστρατεία «βιασμών, πείνας και φόβου» εναντίον 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων. Στην περιοχή του Νταρφούρ εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 300.000 άνθρωποι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Με τους Μπους (πατηρ και υιος), Τσενι, Ομπαμα, Κλιντον, Σάρον, Νετανιάχου και λοιπούς εβραίους η εβραιοσυρτους εγκληματίες τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συγκεκριμένος (ακραιφνής μουσουλμάνος) είναι ένα ακόμη φιλοναζιστικό γουρούνι που πολέμησε με το στρατό του δικτάτορα Νάσερ - όπως και άλλοι - στον περίφημο πόλεμο των έξι ημερών. Μήπως πρέπει επιπλέον να υπενθυμίσουμε και τη στάση της "ανθρωπιστικής" κυβέρνησης του Ερντογάν απέναντι σε αυτόν τον - κατά γενική ομολογία - εγκληματία?
    http://www.drougos.gr/?p=5946
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν λίγα περισσότερα γι' αυτό το κάθαρμα (μέλος της περίφημης Μουσουλμανικής Αδελφότητας και συνεργάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν) ας διαβάσουν κι εδώ:
    http://oocities.com/realtrueactuality/OmarHassanAlBashirAnotherArabMuslimDictatorMonster.html
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.