24/7/10

Αχμαντινετζάντ: «Φερέφωνο των εχθρών» ο Μεντβέντεφ

Επίθεση του Ιρανού προέδρου στον Ρώσο ομόλογό του, την ίδια ώρα που οι σχέσεις Μόσχας και Τεχεράνης έχουν εισέλθει σε περίοδο έντασης.
Κατά του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καταφέρθηκε σε ομιλία του ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποκαλώντας τον «φερέφωνο των εχθρών» του Ιράν, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές, είπε ότι το Ιράν οδεύει προς την ατομική βόμβα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ στο πλαίσιο ομιλίας του που εκφώνησε χθες στην Τεχεράνη και μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

«Λυπούμαστε που ο Μεντβέντεφ έγινε φερέφωνο των σχεδίων των εχθρών του Ιράν», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα φίλη και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη φιλική σχέση, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα σχόλια [του ρώσου προέδρου] εξυπηρετούν την προπαγάνδα που πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, καλές κατά κανόνα, έχουν εισέλθει σε περίοδο έντασης όταν η ρωσική πλευρά εξέφρασε για πρώτη φορά ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις της για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στις 12 Ιουλίου, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ επισήμανε ότι το Ιράν «κοντεύει να αποκτήσει το δυναμικό που θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», ενώ τρεις μέρες αργότερα, στο πλαίσιο συνάντησης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η χώρα του περιμένει «διευκρινίσεις» από την Τεχεράνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

21 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας μοναχικός καβαλάρης, που τα έχει βάλει με "όλο" τον κόσμο: ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ και ανταγωνίζεται την Τουρκία, η οποία τον στήριξε στο πυρηνικό του πρόγραμμα.
    Προσπαθεί αν βρει έρεισμα ανάμεσα στους Άραβες, αλλά εκτός του αλλοπρόσαλλου Καντάφι (όμοιος ομοίω...), δεν νομίζω ότι κανείς άλλος τον στηρίζει εκεί. Η Σ. Αραβία και όχι μόνο τον θεωρεί επικίνδυνο.

    Μόνον ο Τσάβες, ο λατινοαμερικάνος αυτός δικτατορίσκος, του παρέχει στήριξη, μάλλον για να τσαμπουκαλευτεί στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω γράψει και παλαιότερα,οι ΗΠΑ δεν πρόκειτε ποτέ να χτυπήσουν το Ιράν,θα βάλουν τη Ρωσία να το κάνει για αυτούς.

    Οι ΗΠΑ μέχρι που προστάτεψαν αρκετές φορές το Ιράν με το να δημοσιεύουν Αμερικανικές εφημερίδες απόρητες επιχειρήσεις που ετοίμαζαν Ισραηλινοί για να πλήξουν το πυρηνικό πρόγραμα του Ιράν,αν δεν κάνω λάθος ήταν τρείς φορές που αποκαλύφθηκαν τα σχέδια του Ισραήλ απο Αμερικανικές εφημερίδες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ιραν ειναι η ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ρωσια πουλησε τους αδελφους της Σερβους τους ´´φιλους´´ με τη πρωτη καλη ευκαιρια.
    Russia tactics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ιραν ειναι η ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων /Με την σαρια????Ο πολεμος των χαλιφιδων και,το κορανι τι λεει?ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ;;;;; Η ελπίδα των ελεύθερων ανθρώπων;;;;;

    Αστιεύεσαι μάλλον...

    Εγώ πάλι πιστεύω πως στα πλαίσια της New World Order οι ΗΠΑ θα τα βρουν με την "Ρώσικη αρκούδα" η Ευρώπη θα συμμετέχει έτσι κι αλλιώς με τον μανδύα της ουδετερότητας και της πολυφωνίας των μελών της και το Ιράν θα φάει 20 εκάτ. βόμβες (πολλές πειραματικές βλ.Ιράκ) και θα γυρίσει από το 1970 που βρίσκεται σήμερα (κοινωνικοπολιτικά) στο 1700 όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τα υπόλοιπα τα ακούω σαν σενάρια για ρομαντικούς....

    περίεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξαναλέω:
    Μήπως το Ιράν έχει ήδη πυρηνικά και αυτό κάνει τον Αχμαντινετζάντ να αισθάνεται ότι μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω για εσωτερική κατανάλωση προκειμένου να εμψυχώσει τους πολίτες του;

    Και η Ρωσία, που ενδεχομένως είναι αυτή που του τα έχει δώσει, να παίζει θέατρο ότι στο θέμα των πυρηνικών όπλων συμπαρατάσσεται με την Δύση;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 24 Ιουλίου 2010 6:55 μ.μ.

    Αμάν ρε εβραίοι αμάν πια. Ποιός ειναι χειρότερος ο Αχμαντινεζάντ ή ο Σάρον; ο Αχμαντινεζάντ ή ο Όλμερτ: ο Αχμαντινεζάντ ή η Λίβνι; ο Αχμαντινεζάντ ή ο Νετανιάχου. Έλεος πια, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 24 Ιουλίου 2010 8:40 μ.μ.
    Το Ιραν;;;;; είσαι σίγουρος;;; εγώ προσωπικά ξέρω κάμποσους ιρανούς που έφυγαν για να γλιτώσουν τον αποκεφαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός που έγραψε //Το ιραν ειναι η ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων
    24 Ιουλίου 2010 8:40 μ.μ.// είναι ένας ανόητος ...τρόλερ αφού ούτε οι μουσουλμάνοι δεν το πιστεύουν αυτό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και που ειναι το κακο αν το δεις συνολικα

    τη να πεθαινουν απο την πρεζα τησ cia απο το αφγανισταν τη να κρεμας μερικους, για να γλιτωνεις την διυσδησει των πρεζεμπορων........

    σαχλαμαρες οτι ξερεται απο ιστορια τις περιοχεις ξερει και η γατα μου

    το ΙΡΑΝ ειναι η τελευταια ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων

    και γιατι να μην τους κρεμασει για να εχουν την τυχη οι περσες του ελληνικου εθνους;;;;;

    καλα κανουν........................
    για ΣΑΡΙΑ πηγαινε στη σαουδικη αραβια.... το αγαπημένο παιδί τής δυσης
    και ο πατερας του μουσουλμανικου εξτρεμισμού και δουλέμπορος των λαθρο που μας έρχονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 25 Ιουλίου 2010 6:09 π.μ.
    Ομοφυλλόφιλοι θα ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ .ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΠΛΑ Ο ΙΡΑΝΟΣ ,ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα η Τουρκία δε συνεργάζεται με το Ιράν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ...Ο Τσαβες έχει κάνει πολλές εκλογές χωρις να κατηγορηθεί για κάτι μεμπτό και τις κέρδισε όλες. Για΄τι είναι δικτάτορας;
    Το Ιράν έχει το καθεστώς που έχει, ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και αρκετών άλλων,μουσουλμανικών ή μη. Δεν ενοχλεί γι αυτό-ακριβώς όπως δεν ενοχλεί η Σαουδική Αραβία. Το εσωτερικό καθεστώς μιας χώρας είναι "επιχείρημα" όταν ενοχλεί η εξωτερική του πολιτική. Όποιος δεν το καταλαβαίνει πρέπει να έχει τους δικούς του λόγους, νοητικούς ή επαγγελματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το ιραν ειναι η ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων
    24 Ιουλίου 2010 8:40 μ.μ.//
    ---------------
    Παληό και καλό το κόλπο αλλά δεν τσιμπάμε όλοι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ''Το ιραν ειναι η ελπιδα των ελευθερων ανθρωπων''

    Το Ιράν με αρωγό την θρησκεία του σπαθιού;;;
    8:40 πες μας τι φάρμακα παίρνεις!!
    Εμείς φίλε μου ούτε τρελλοί είμαστε, ούτε ναρκωτικά παίρνουμε. Πήγαινε να τα πεις αλλού αυτά.

    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια λεπτομέρια:

    Ποιά θα είναι η στάση της Κίνας σε μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν?? Απ ότι ξέρω έχει επενδύσει πανω από 100 δισ δολλάρια για το πετρέλαιο του ΙΡΑΝ (αυτό ακριβώς προσπαθεί να ελέγξει η Αμερική, ελέγχοντας έτσι το 60% των παγκοσμίων αποθεμάτων και αυξάνοντας την τιμή του κατά το δοκούν) Τότε βέβαια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ
    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ορισμένοι μάλλον παίρνουν πραγματικά ληγμένα εδώ μέσα! Το Ιράν, η χώρα με τις απίστευτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους βασανισμούς, τις εξαφανίσεις, τους απαγχονισμούς και τις αποτομές, τις εκτελέσεις λόγω αποστασίας (από το Θεό του Ιράν, που λέει κάποιος), τις ασύλληπτες κακοποιήσεις γυναικών (πρόσφατα θανατώθηκε μια γυναίκα από τους παραστρατιωτικούς Μπαντζίμ επειδή δεν ήταν ντυμένη όπως έπρεπε), όπου ο βιασμός δε συνιστά ποινικό αδίκημα κ.λπ. βαφτίστηκε ως "ελπίδα των ελεύθερων ανθρώπων" (!!!). Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς που έχουν απύθμενο αντιδυτικισμό!
    Δυστυχώς, το γεγονός ότι η Ρωσία - αυτή η χώρα μαφιόζων - εγκαταλείπει το Ιράν (μια χώρα που μαζί με την Κίνα το έχει βοηθήσει να αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα) φανερώνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που συνιστά για τη διεθνή ασφάλεια ("χαλάει" ισορροπίες!) αυτό το στυγνό θεοκρατικό καθεστώς που έχει βλέψεις κυριαρχίας ήδη από το 1979 και που ήδη έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο! Ήδη γειτονικές αραβικές χώρες (κι όχι μόνο το Ισραήλ) έχουν αρχίσει να ζητούν επέμβαση από τις Η.Π.Α., όπως τα Η.Α.Ε. και η Σαουδική Αραβία!
    Τέλος, για εκείνον που μίλησε για πρεζέμπορους ας κάνει τον κόπο να κοιτάξει κι εδώ http://www.independent.co.uk/news/world/asia/drugs-for-guns-how-the-afghan-heroin-trade-is-fuelling-the-taliban-insurgency-817230.html, http://www.gadling.com/2008/01/25/hugo-chavez-i-chew-coca-every-day/, http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/story/2007/10/27/ST2007102701465.html?hpid=topnews, http://www.indexmundi.com/bolivia/illicit_drugs.html - μπας και απομυθοποιήσει λιγάκι τους ήρωές του!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. to kratos pou exei kanei to basanismo episthmh malon einai U.S.A.

    mhpos diafonei kaneis;

    posei thanath eythinontai sto prezo-straths ths U.S.A.;;;;;

    ayta peri dikaiomata einai saxlamares
    gia na ginei to IRAN san thn ellada kai na apeilite me afanismo

    o prezostratos ths U.S.A. pou sunexizei tous polemous tou OPIOU se kolombia afganistan ths agglias einai to problhma

    gia deitai ayto to binteaki asxeta

    http://www.youtube.com/watch?v=2WedxY61d60
    CIA Columbia Obama Cover Up

    ο θεος μαζι με το ΙΡΑΝ

    αν δεν σταματησουν καπου οι πρεζεμποροι και δουλεμποροι τη βαψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.