27/7/10

Η Τουρκία σκοτώνει με χημικά τους Κούρδους

Φωτογραφία ενός από τα πτώματα Κούρδων, φρικτά παραμορφωμένο από βαρύτατα εγκαύματα
Ακτιβιστές στο Βερολίνο παρουσίασαν φωτογραφίες οι οποίες πιστοποιούν τη χρήση απαγορευμένων όπλων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Μια φωτογραφία, ως γνωστόν, λέει χίλιες λέξεις. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα που παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι εικόνες δείχνουν τα πτώματα οκτώ νεαρών κούρδων ανταρτών, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας, που φέρουν βαρύτατα εγκαύματα. « Αυτό οφείλεται προφανώς σε χημικά όπλα » λέει ο βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά» Αντρέι Χούνκο. « Και η χρήση τέτοιων όπλων είναι ρητώς απαγορευμένη από το πολεμικό δίκαιο ».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η εξόντωση των ανταρτών έγινε μεταξύ 8 και 15 Σεπτεμβρίου 2009 στην επαρχία Χακάρι κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Αυτόπτες μάρτυρες εξιστόρησαν το γεγονός προβάλλοντας ιδιαίτερα ότι τα θύματα- όλοι μαχητές της οργάνωσης ΡΚΚ- θανατώθηκαν από οβίδες με χημικά. « Στη συνέχειαπολτοποιήθηκαν από άρματα μάχηςή πυροβολήθηκαν από τους στρατιώτες » είπε ένας από αυτούς. Εκατοντάδες άλλοι, πρόσθεσε, έχασαν το φως ή τη φωνή τους από τον βομβαρδισμό με τα χημικά όπλα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στους γερμανούς ακτιβιστές τον περασμένο Μάρτιο, κατά την επίσκεψή τους σε εμπόλεμες ζώνες. Στη συνέχεια παραδόθηκαν για εξέταση στο ιατρικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- Επεντορφ. « Το πόρισμα του ινστιτούτου επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των Κούρδων » δήλωσε ο κοινωνιολόγος Μάρτιν Ντόλτσερ. « Και αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία διέπραξε βαρύ έγκλημα πολέμου ».

Δεν είναι η πρώτη καταγγελία για χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία. Ηδη το 1999 ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ΖDF είχε ανακοινώσει ότι είχε στη διάθεσή του «ισχυρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία παραβίαζε την απαγόρευση του σχετικού διεθνούς νόμου». Οι οβίδες αυτές, σύμφωνα με τον σταθμό, είχαν χρησιμοποιηθεί τον Μάιο του 1999 εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ.

« Η Τουρκία έχει υπογράψει τις συνθήκες εναντίον τέτοιων όπλων. Επομένωςοι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις » λέει ο βουλευτής.

Η Αγκυρα τηρεί σιγήν ιχθύος. Το αίτημα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να διερευνηθεί η υπόθεση έχει μείνει αναπάντητο. « O πρωθυπουργόςΕρντογάνδεν νοιάζεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων » καταγγέλλει ο τούρκος ακτιβιστής Ακίν Μπιρντάλ. « Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξαλείψει ο τουρκικός στρατός το κουρδικό πρόβλημα- με κάθε μέσο! ».

ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. Οι ίδιοι που είχαν δώσει τα χημικά στον Σαντάμη για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Ιρανών και των Κούρδων, έχουν δώσει και στους Τούρκους.

    Οι συσκευασίες γράφουν απέξω:
    "Made in USA",
    "Made in UK" κλπ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι καλα που δεν τους πουλανε τ' αντερα οπως "καποιοι αλλοι".
    Αλλα που θα παη θα το μαθουνε κι αυτο οι Τουρκοι αφου οι "αλλοι" ειναι απο χρονια δασκαλοι τους.

    http://www.nytimes.com/2009/07/24/nyregion/24jersey.html


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι ίδιοι που είχαν δώσει τα χημικά στον Σαντάμη για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Ιρανών και των Κούρδων, έχουν δώσει και στους Τούρκους.

    Οι συσκευασίες γράφουν απέξω:
    "Made in USA",
    "Made in UK" κλπ.

    τζιμης"

    Άσε μας ρε Τζίμη με τις αντιδυτικές αηδίες σου!
    Μήπως θυμάσαι μιας και μιλάς για Σαντάμη ποιοι ήταν οι καλοί του σύμμαχοι (συνέβαλαν τα μάλα στην εξολόθρευση Κουβεϊτιανών!) και ακόμη και σήμερα περιφέρουν την εικόνα του ως δοξασμένου άραβα ηγέτη?? Ασθενής μνήμη??? Μήπως θυμάσαι ποιος κατασκεύασε τους πυραύλους Scud που εξαπέλυσε κατά αμάχων? Μήπως θυμάσαι ποιος ήταν ο καλύτερος πελάτης του μέχρι το 1978, λίγο πριν τα σπάσει με τους εκεί Κομμουνιστές? Ασθενής μνήμη, ε?
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμερικάνοι και Αγγλίδες είχαν δώσει τα όπλα μαζικής καταστροφής στον Σαντάμη (χημικά κλπ).
    Και εξακολουθούν να δίνουν μέχρι σήμερα σε όλες τις ρεμαλοκυβερνήσεις και μαφίες από Τουρκία και Ισραήλ μέχρι Αφρική και Λατινική Αμερική.

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή η Θάτσερ του έφτιαχνε το υπερκανόνι στα αγγλικά χυτήρια και εάν δεν πιάναμε στην Πάτρα ένα τμήμα του,
    θα του είχαν στείλει και τα υπόλοιπα κομμάτια !!!
    Αλλά μήπως και τους αεροπειρατές που χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε σχολές τους στις ΗΠΑ δεν ήσαν που τους εκπαίδευσαν ;;;;

    Όχι και αντιδυτικός ο τζιμης !!!
    Είδες πουθενά να μιλάω κατά των Καναδών, Ιαπώνων, Σκανδιναβών, Γάλλων, Ιταλών, Ολλανδών, Γερμανών, Ισπανών, Ελβετών, Βραζιλιάνων, Κορεατών, Αργεντίνων και λοιπών;
    Ή μήπως δεν είναι δυτικοί όλοι αυτοί;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Είδες πουθενά να μιλάω κατά των ... Ιαπώνων, ...Κορεατών... και λοιπών;
    Ή μήπως δεν είναι δυτικοί όλοι αυτοί;;;
    τζιμης"
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ναι, Τζίμη, όπως τα λες είναι - ξέχασες όμως τους Ινδούς και τους Κινέζους!
    Να 'σαι καλά, πρώτη φορά μ' έκανες και γέλασα, το παραδέχομαι!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ατζαμη τζαμαλ "navis impudens"
    "Τζιμη τον Ελληνα" (made in S. Arabia) μπορεις να να μας θυμησεις αραγε ποιος χρησιμοποιησε χημικα αερια το 1985 στο Βορειο Ιρακ? Μηπως ηταν ο Σανταμ Χουσειν η μηπως ηταν οι Αρειανοι?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "The know-how and material for developing chemical weapons were obtained by Saddam's regime from foreign firms.[20] The largest suppliers of precursors for chemical weapons production were in Singapore (4,515 tons), the Netherlands (4,261 tons), Egypt (2,400 tons), India (2,343 tons), and West Germany (1,027 tons)" (από wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_poison_gas_attack#Discovery). Tι λέει εκεί, ρε τζιμάκο?
    Οι χώρες που προμήθευσαν με χημικά όπλα τον Σαντάμι ήταν η Σιγκαπούρη (για την οποία δε λες τίποτα!), η Ολλανδία (αν και δυτική, πάλι δε λες τίποτα, το ομολογείς!), η Αίγυπτος (ωχ, εδώ κάτι σου ξέφυγε, ή όχι, τζιμάμη μου?), η Ινδία (είπαμε, την ξέχασες!) και η τότε Δυτική Γερμανία (αν και δυτική, γιατί να την κακοκαρδίσουμε, το ομολογείς!)... Δεν είδα πουθενά Η.Π.Α. και Αγγλία που λες... Αλλά έχει καμία σημασία για τον Τζίμη? Εδώ βγάζει λάδι τον Αχμαντινέντι, εκεί θα κολλήσουμε! Ε, ρε γέλια!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού κατατάσσεις Ιαπωνία και Κορέα στην Ανατολή και όχι στις δυτικές δημοκρατίες και οικονομίες, επειδή βρίσκονται γεωγραφικά εκεί, σημαίνει ότι η λογική σου είναι εντελώς τελείως μηχανιστική κάτι που φαίνεται και από τα υπόλοιπα σχόλιά σου.
    "Αφού υπάρχουν σιωνιστές μεταξύ των σημιτών = όποιος είναι αντισιωνιστής, είναι και αντισημίτης"
    "Αφού το μπουζούκι είναι όργανο και ο αστυνομικός όργανο = ο αστυνομικός είναι μπουζούκι"
    Και συ στο κλαρίνο ! Ο δε Ρένος Βλαχόπουλος που σκέφτεται(;;;) κι αυτός με τον ίδιο τρόπο, είναι μπαγλαμάς !!!
    Είχα επιλέξει προσεχτικά τις δυτικές χώρες και δεν είχα βάλλει σε αυτές Κίνα και Ινδία. Δεν έχεις με τι να με κατηγορήσεις και μου βάζεις στο στόμα πράγματα που δεν έχω πει.
    Γκεμπελική/σταλινική/σιωνιστική/
    κεμαλική(=φασιστική) η συμπεριφορά σου όπως πάντα και με οποιοδήποτε όνομα που έχεις χρησιμοποιήσει εδώ!!!
    Μ' αυτά τα μυαλά θα κάνετε οικογένεια αύριο μεθαύριο; Αυτές τις μπούρδες θα λέτε στα παιδιά σας;
    Ωραία κοινωνία έχετε στο μυαλό σας να φτιάξετε, αλλά δεν θα σας περάσει !!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ κύριον Χρήστον, Ποντικονήσι Κερκύρας
    Τα χημικά που χρησιμοποίησε ο Σαντάμης είναι αμερικάνικα έστω κι αν κατασκευάζονται σε άλλες χώρες (Δ.Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία κλπ), αφού αυτές είναι υπό τον έλεγχο των αμερικανών και του ΝΑΤΟ ως προς το πού θα δώσουν και πού δεν θα δώσουν.
    Στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ οι αμερικανοτέτοιοι είχαν πάει με την πλευρά του ...δημοκράτη Σαντάμη που ήταν ενεντίον των μη δημοκρατικών Ιρανών.
    Και αυτός, ό,τι του περίσσευε, το χρησιμοποιούσε εναντίον των Κούρδων του Ιράκ.
    Συνέχιζε να εμπλουτίζεις το βιογραφικό σου με τέτοιες ρατσιστικές μπούρδες !
    Θα χρειαστεί να το υποβάλλεις μαζί με το μάστερ σου, όταν θα πάς να βρεις δουλειά σε κανά σχολείο.

    Και η Δραγώνα την ίδια δουλειά έκανε. Με μα'ι'μού ελληνικό πτυχίο πήγε και πήρε στην Αγγλία μεταπτυχιακό !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΜΠΡΟΥΝΟ //Δεν είδα πουθενά Η.Π.Α. και Αγγλία που λες...//
    -------------------
    Μπα, τι λες τώρα !!!
    ΗΠΑ - Αγγλία δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο !
    Το κανόνι "made in UK" που πιάσαμε στην Πάτρα, πού το φτιάξανε; Στην Σιγκαπούρη και ήλθε μέσω Αγγλίας;
    Τους αεροπειρατές των Δίδυμων Πύργων κλπ, μήπως τους εκπαίδευαν Ολλανδοί στην ...Ινδία;;;
    Ή οι πανέξυπνοι αμερικανοί σε σχολές τους με αμερικανούς εκπαιδευτές με τα αμερικάνικα ...πρότυπα;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αφού κατατάσσεις Ιαπωνία και Κορέα στην Ανατολή και όχι στις δυτικές δημοκρατίες και οικονομίες, επειδή βρίσκονται γεωγραφικά εκεί, σημαίνει ότι η λογική σου είναι εντελώς τελείως μηχανιστική κάτι που φαίνεται και από τα υπόλοιπα σχόλιά σου." Ρε Τζίμη σε πιον τα πουλάς αυτά? Όλοι - εκτός από σένα, εννοείται - ξέρουμε με ποια κριτήρια μια χώρα κατατάσσεται στο δυτικό ή όχι κόσμο... διάβαζε για να μαθαίνεις:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Western_world. "Tο ανήκομεν στη Δύση" το έχεις ακούσει ή κι αυτό το ξεχνάς? Το αν μια χώρα θα καταταχτεί στο δυτικό ή όχι κόσμο είναι κυρίως με πολιτισμικά κριτήρια (αν και αυτά ποικίλουν από εποχή σε εποχή) αλλά και πολιτικά (η ποιότητα του πολιτισμού καθορίζει και την πολιτική πραγματικότητα γι' αυτό ακόμη κι η Ινδία που έχει δημοκρατία ή Ιαπωνία, δεν μπορούν να καταταχτούν στο δυτικό κόσμο!). Επίσης, καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις εσύ που δεν είσαι μηχανιστής (!) γιατί εξαιρείς την Ινδία αφού και δημοκρατία έχει αλλά και ελεύθερη καπιταλιστική οικονομία. Μόνο εσύ ξέρεις, μάλλον! Αλλά, μη χάνεις την ψυχραιμία σου - φαίνεται ότι πλήγωσα ανεπανόρθωτα την περηφάνια σου μάλλον - εγώ δεν έχω ούτε και είχα καμία σχέση με καμία Δραγώνα, Ρεπούση κ.λπ. - ΑΛΛΟΙ είναι οι προσκυνημένοι, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Για τους βαρείς σου χαρακτηρισμούς, ΟΛΟΙ όσοι μας διαβάζουν μπορούν να καταλάβουν το επίπεδο που έχει ο καθένας μας, το ποιος χρησιμοποιεί ύβρεις, λάσπη, ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, σχόλια με παραποιημένο nickname και άλλα τέτοια "ποιοτικά" στα οποία μας έχεις συνηθίσει!
    Όσο για τα υπόλοιπα απίστευτα που λες: "Τα χημικά που χρησιμοποίησε ο Σαντάμης είναι αμερικάνικα έστω κι αν κατασκευάζονται σε άλλες χώρες (Δ.Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία κλπ), αφού αυτές είναι υπό τον έλεγχο των αμερικανών και του ΝΑΤΟ ως προς το πού θα δώσουν και πού δεν θα δώσουν.
    Στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ οι αμερικανοτέτοιοι είχαν πάει με την πλευρά του ...δημοκράτη Σαντάμη που ήταν ενεντίον των μη δημοκρατικών Ιρανών.
    Και αυτός, ό,τι του περίσσευε, το χρησιμοποιούσε εναντίον των Κούρδων του Ιράκ." έχω να δηλώσω ότι 1) ή δε διάβασες την παραπομπή στη wikipedia ή έχεις πρόβλημα με την αγγλική γλώσσα και 2) το ότι κακοποιείς την ιστορική αλήθεια για να την ταιριάξεις στις εκάστοτε επιδιώξεις σου (αφού αρχικά μας λες ότι πουθενά δε μιλάς εναντίον Καναδών, Ιαπώνων, Σκανδιναβών, Γάλλων, Ιταλών, Ολλανδών, Γερμανών, Ισπανών, Ελβετών, Βραζιλιάνων... μετά μας το γυρίζεις το παραμύθι και λες ότι τα χημικά είναι ("...αμερικάνικα έστω κι αν κατασκευάζονται σε άλλες χώρες (Δ.Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία κλπ), αφού αυτές είναι υπό τον έλεγχο των αμερικανών και του ΝΑΤΟ ως προς το πού θα δώσουν και πού δεν θα δώσουν")! Ποιον κοροϊδεύεις και πάλι ρε Τζίμη? Για άλλη μια φορά, τρίψε τα ματάκια σου, βγάλε τις τσίμπλες και διάβασε στο wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_and_weapons_of_mass_destruction) πόσες χώρες βοήθησαν τον Σαντάμ (είπεμε οι Scud ήταν made by USSR). To ποιος ήταν πραγματικά σύμμαχος - από την αρχή ως το τέλος - του "δημοκράτη" Σαντάμ (όχι ότι διαφέρει σε επίπεδο δημοκρατίας και πολύ το Ιράν!) με πραγματική συμμετοχή στις εκκαθαρίσεις του, μη το σκαλίζεις καλύτερα - ΒΡΩΜΑΕΙ! Κατάλαβες, φιλοπαλαιστίνιε Τζίμη?
    ΜΠΡΟΥΝΟ
    Υ.Γ. Βy the way, το δικό μου πτυχίο και μεταπτυχιακό είναι ελληνικότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.