11/7/10

Η τουρκική βαρβαρότητα στο Κουρδιστάν

Ο τουρκικός στρατός για 90 χρόνια χρησιμοποιεί πρακτικές βρώμικου πολέμου στο Κουρδιστάν.Οι δασικές πυρκαγιές που προκαλούνται απο τον τουρκικό στρατό σε πολλά μέρη του Κουρδιστάν,οι συνεχείς βομβαρδισμοί της υπαίθρου του Κουρδιστάν απο το τουρκικό πυροβολικό, η χρησιμοποίηση βομβών φωσφόρου απο τουρκικά ελικόπτερα, ο βομβαρδισμός περιοχών του Νοτίου Κουρδιστάν απο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη , βομβαρδισμοί που κατά κύριο λόγο έχουν ώς στόχο τον άμαχο πληθυσμό και την υποδομή των περιοχών που αυτοί διαβιώνουν, συνθέτουν το σκηνικό των μεθόδων αυτών.

Πρίν λίγες μέρες για μια ακόμη φορά το Τουρκικό κράτος και το τουρκικό παρακράτος
έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν είναι άλλο απο το φασιστικό.

Οι σωροί μαχητών του PKK που έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση σε στρατιωτικό τουρκικό φυλάκιο Beyyurdu ( Bidav ) στην περιοχή Χακάρι παραδόθηκαν στους συγγενείς πρός ταφή.

Εκπληκτοι οι συγγενείς των νεκρών Κούρδων διαπίστωσαν ότι οι σωροί έφεραν πολλά χτυπήματα απο μαχαίρι, οτι τα μάτια πολλών απο αυτών είχαν με μαχαίρι αφαιρεθεί, μια σωρός ήταν αποκεφαλισμένη,πολλές σωροί είχαν κυριολεκτικά πολτοποιηθεί απο τα χτυπήματα και άλλες είχαν καεί με οξύ.

Το γεγονός αυτό ξεχείλισε για μαι ακόμη φορά την οργή του Κουρδικού Λαού ο οποίος διακήρυξε σε όλα τα επίπεδα οτι η βία του τουρκικού κράτους και παρακράτους δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.Κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών αυτών Το τουρκικό κράτος κινητοποίησε τους γνωστούς κατασταλτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία της Τουρκίας και όχι μόνο στο Κουρδιστάν ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας. Κούρδοι διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα ενώ η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί κάθε μέσο, αντλίες νερού, δακρυγόνα, για να τους διαλύσει.

Με εντολή της Τουρκικής κυβέρνησης ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει άλλους 600 άντρες ειδικών Κλιμακίων είναι οποίοι είναι γνωστοί ως ομάδα, απο τις εκτελέσεις χωρίς δίκη που πραγματοποιήθηκαν απο το 1990 στο Κουρδιστάν.Οι πόλεις που θα αναπτυχθούν είναι το κουρδικό Χακάρι , Van , Σιρνάκ , Dersim , Ντιγιαρμπακίρ καθώς και στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, όπως Tokat και Giresun .Αυτήν την περίοδο υπάρχουν 300 στο Χακάρι , 130 στο Σιρνάκ , 210 και 225 σε Dersim και Ντιγιάρμπακιρ.

Ο αριθμός των εθελοντών που προθυμοποιούνται να συμμετάσχουν στα κλιμάκια αυτά όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας είναι πάνω απο χίλια άτομα΄.

news.am, firatnews.com

4 σχόλια:

  1. //...η χρησιμοποίηση βομβών φωσφόρου...//
    -----------------
    Ρε τι μου θυμίζει αυτό;;;!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άυτοί είναι οι φίλοι του Γιωργάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, της Ντόρας, του Κωστάκη. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι των Ευρωπαίων, αυτά είναι τά αφεντικά της Ρεπούση, της Δραγώνα, των αναρχικών, του Ιού καί του Φυντανίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το ίδιο αμερικάνικο σούπερ-μάρκετ ψωνίζουν βόμβες φωσφόρου η Τουρκία και το Ισραήλ, ή από διαφορετικό;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ρωτηστε και τους Παλαιστηνιους της Γαζας κατι θα ξερουν να θυμηθουμε και τους Κυπριους και το ΝΑΤΟ σφυριζει εναν λεβεντικο σκοπο εε τι στο καλο συμαχει γαρ....
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.