1/7/10

Συμμαχία στη Μαύρη Θάλασσα

Μία νέα συμμαχία αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη Μαύρη Θάλασσα Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μilliyet, επικαλούμενη το εβδομαδιαίο ρωσικό έντυπο Νasha Versiya. «Οι τρεις χώρες δημιουργούν συμμαχία με την ονομασία Συμφωνία Άμυνας της Μαύρης Θάλασσας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος αρχηγός του στρατού θα μεταβεί τον Ιούλιο στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα υπογραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τη Νasha Versiya». Η συζήτηση για αυτή τη στρατιωτική συμφωνία έχει ξεκινήσει από το 2003 - αλλά σταμάτησε το 2005, όταν ήταν στην εξουσία της Ουκρανίας ο Βίκτορ Γιουσένκο.

Ωστόσο, τώρα, με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς «στο τιμόνι» της χώρας από τον Φεβρουάριο, επανελήφθησαν οι συνομιλίες. Επισημαίνεται ότι δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών και οι κλιμακούμενες αντιθέσεις στην περιοχή αποτελούν εκρηκτικό μείγμα για τις εξελίξεις.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Αλίμονο στους Γεωργιανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα πλαίσια ευρύτερης συμμαχίας και συνεργασίας που διαμορφώνεται θα φροντίσει η ΜΙΤ για την φυγάδευση του Christopher Metsos απο την κατεχόμενη Κύπρο με τελικό προορισμό τη μητέρα Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον λυκοφιλια θα τη χαρακτηριζα.
    Ποτε οι Ρωσοι δε θα γινουν πραγματικοι συμμαχοι με τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.