17/7/10

Έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκίνησε (;) το “Πίρι Ρέις”

Νοτίως του Καστελοριζου κινείται το Τουρκικό ερευνητικό.Σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αν και σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρέις”.

Η είσοδος του σκάφους, που είχε ανακοινώσει ότι θα διεξάγει σεισμολογικές έρευνες στην νοτιοανατολική μεσόγειο σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδα, σήμανε συναγερμό στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Το πρωί του Σαββάτου το “Πίρι Ρέις”, πλέει 45 μίλια νοτίως του Καστελορίζου και πάντοτε σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρυπίδα .

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο παρακολουθείται από σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος .

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα και σαφής πληροφόρηση εάν το “Πίρι Ρέις” έχει ποντισει καλώδια για την πραγματοποίση σεισμολογικών εργασιών σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, αναμένεται να συναντηθεί στο Αλμάτυ του Καζακστάν με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με πληροφοριες ο κ. Δρουτσας αναμένεται να ζητήσει από την Άγκυρα να απόσχει από ερευνητικές δραστηριότητες που θίγουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

12 σχόλια:

  1. Μην το κουράζετε: ρίξε βατράχια για να φάνε τα καλώδια.

    Αμάν πια με τη φιλοσοφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη στείλεις διάβημα Φον Δρούτσας γιατί μας λείπουν τα κωλόχαρτα εδώ στο Αθενς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι το ερωτηματικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eλληνικέ λαέ καλά να πάθεις με τα σκουπίδια και τους απάτριδες που ψηφηζεις να σε κυβερνήσουν είτε είναι πράσινα σκουπίδια είτε μπλέ είτε κόκκινα είτε οποιοδήποτε χρώμα έχουν και είσαι άξιος της μοίρας σου,για μένα η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ καλά κάνει και απορώ με τούτον τον ηλίθιο που έχουμε για πρωθυπουργό μαζί με τον άλλο πανηλίθιο με την καραγκιοζίστικη φάτσα τον Δρούτσα δεν καταλαμβάνει κάποιο νησί,το πολύ πολύ την στιγμή που θα γίνεται η κατάληψη ο Γιωργάκης είτε να ασπάζεται το ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ η να τους χορεύει κανένα ζεμπέκικο σαν χανουμάκι,εξάλλου μαθημένος και συνηθυσμένος είναι,αντί βρε ελλεεινά σκουπίδια να καταφύγεται αμέσως στο συμβούλιο ασφαλειάς του ΟΗΕ και να συγκαλέσετε άμεσα το Ευρωπαικό συμβούλιο και να διακόψετε κάθε επαφή με την ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΑ και να μπλοκάρετε τα πάντα σχετικά με την ευρωπαική πορεία της κάνεται δηλώσεις και ψεύτικους λεονταρισμούς και γελάνε σεόλο τον πλανήτη μάζι μας,αν λέω αν είχανε την δική σας νοοτροπία οι ήρωες του 1821 τώρα θα είμαστε όλοι χανουμάκια και σκλάβοι των ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ όπως εϊναι σήμερα οι Κούρδοι κια εάν δεν μπορείται η δεν έχετε τα κότσια να υπερασπιστήτε τα δίκαια του ΕΘΝΟΥΣ παραιτηθήτε να αναλάβουν άλλοι για να το κάνουν αυτό γιατί εάν η ΕΛΛΑΔΑ υποστεί ΕΘΝΙΚΉ ΗΤΑ θα κρεμαστήτε όλοι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω ενα ερωτημα.ποιο το οφελος με την αναρτηση αυτων των ειδησεων?αφου μας αρεσει να μας τιμωρουν στα 4,που ειναι τα γονιδια του Ελληνα και η μαγκια που εχουν αναφερει κ εδω μεσα πολλοι κατα περιοδους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι συζητάμε εδώ μέσα πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο μία λέξη τους ταιριάζει: Ξεφτυλισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νήμα δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό που έγραψες στο σχόλιο σου. Λυπάμαι που δεν μπορώ να αναρτήσω αλλά καταλαβαίνεις τι θα γίνει αν όλοι αφήσουμε την δικαιολογημένη μας οργή να αποτυπωθεί έτσι.Χίλια Συγνώμη σου ζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε στείλε τα βατράχια σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναμενομενο δεν ηταν;Αφου μετα την Ελληνικη κω....πιδα,δεν συναντησαν εμποδια,ασφαλως και θα περνουσαν στην υφαλοκρηπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένα πρόβλημα αγαπητέ Καυκάσιε!

    Γειά σου ΝΑΙΑ! Με κάλυψες. :-)


    H ξεφτίλα αυτών που "κυβερνούν" με χορηγό τον λαό τελειωμό δεν έχει.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΊΜΑ.
    ΤΣΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενα λεπτό ρε παιδιά. Το μήκος της υφαλοκρηπίδας βάση του δικαίου της θάλασσας πρέπει να κυρηχθει από το παρακτιο κράτος. Φυσικά είτε κηρύξει είτε όχι αυτή είναι εκεί να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον όπως αυτό νομίζει διότι υφαλοκρηπίδα υπάρχει ipso facto και ab initio. Αλλά αφού η ελλάδα δεν έχει κηρύξει υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο τότε για τι παραβίαση μιλάμε από πλευράς του πιρι ρεις;

    Βρουτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.