27/7/10

"Αν οι πολιτικοί συμφωνήσουν με το ‘Μακεδονία του Βαρδάρη’, τότε πρέπει να υπάρχει και ‘Αιγαιατική Μακεδονία’»

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙΑ, πραγματοποιήθηκε εχθές στο χωριό Τρνοβο της πΓΔΜ, η 30η «Παμμακεδονική» Συνοριακή Συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση των «Μακεδόνων της Αιγαιατικής Μακεδονίας» υπό το σύνθημα «Η ‘Μακεδονία’ είναι αιώνια». Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι σλαβόφωνων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Στη συνάντηση στο Τρνοβο παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κ. Γκρούεβσκι, ο οποίος στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες τόνισε ότι κανένα άτομο ή ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τα αιώνα συναισθήματα των Σλαβόφωνων.

«Εμείς οι ‘Μακεδόνες’ γνωρίζουμε ποιοί είμαστε και αυτή η επίγνωση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως εμπόδιο στην ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Θα παρουσιάσουμε αυτό το γεγονός σε όλο τον κόσμο, επειδή το να θυμάσαι και να έχεις μνήμη είναι ένας τρόπος να διατηρήσεις αυτό που αγαπάς, αυτό με το οποίο ταυτίζεσαι, αυτό που αρνείσαι να χάσεις, και αυτό είναι το όνομά μας και η ταυτότητα ως μια συλλογική κληρονομιά των προηγούμενων γενιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεβσκι.


Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις απόψεις περί φόβου, διαιρέσεων, διαχωρισμών ή τα σενάρια αποκάλυψης για την κατάσταση της χώρας: «Αυτό δεν είναι το στυλ των ‘Μακεδόνων’, αυτό δεν είναι στον κώδικά μας. Ο ‘Μακεδόνας’ δεν βλέπει μια δυσκολία σε κάθε ευκαιρία, αλλά μια ευκαιρία σε κάθε δυσκολία. Δέχομαι τη δουλειά αντί για κριτική, αισιοδοξία αντί για διάδοση φόβου, πολιτισμό αντί για προσβολή, μάχη ιδεών και εννοιών, ειλικρίνεια αντί για ψέμα, πίστη στο Θεό αντί για βλασφημία, οικοδόμηση αντί για ληστεία, οικογενειακές αξίες αντί για ναρκωτικά και φαυλότητα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να γίνουμε ένα σεβαστό μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Γκρούεβσκι επισήμανε ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ εξασφάλισε την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου και ότι συνεχίζει με τις μεταρρυθμίσεις: «Εργαζόμαστε εντατικά μαζί με τους εταίρους μας της Ε.Ε. για τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, θα συνεχίσουμε τον σκληρό και ασυμβίβαστο αγώνα κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς, επειδή υπονομεύουν την κοινωνία. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαιρέσεις ή παιχνίδια με τα συναισθήματα των ανθρώπων στην πορεία προς την Ε.Ε.».

Σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Kanal5 ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κ. Γκρούεβσκι, ενθάρρυνε τις ενώσεις των σλαβοφώνων να συνεχίσουν τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και την προώθηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας:

«Ας υπάρχει πνεύμα ενότητας μεταξύ των διάφορων ‘μακεδονικών’ οργανώσεων. Οι διαφορές ας επιλυθούν με συζήτηση, και η συμφιλίωση ας είναι ο τελικός στόχος. Εμείς δεν θέλουμε και δεν ζητάμε τίποτα που δεν είναι δικό μας. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη, εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη». Ο Άντον Τσέκρεβ, μέλος του Ουράνιου Τόξου, αναφέρθηκε όπως υποστήριξε το ρεπορτάζ του τ/σ, στις αντιδράσεις των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής διακρίσεων: «Σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε να μας ξαναβαφτίσουν. Εμάς εκεί ήδη μας ξαναβάφτισαν, τώρα θέλουν (σ.σ. να ξαναβαφτίσουν) και τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Το συνταγματικό μας όνομα είναι ‘Μακεδονία’. Αν οι πολιτικοί συμφωνήσουν με το ‘Μακεδονία του Βαρδάρη’, τότε πρέπει να υπάρχει και ‘Αιγαιατική Μακεδονία’».

Ο Αλεξάνταρ Πόποβσκι, Πρόεδρος της Ένωσης Οργανώσεων των «εκδιωχθέντων από την Ελλάδα Μακεδόνων», ζήτησε εάν γίνει δημοψήφισμα για το ζήτημα του ονόματος, στο οποίο ωστόσο οι αντιτίθενται, να μπορέσουν να ψηφίσουν και οι ομογενείς, οι οποίοι ζουν εκτός της πΓΔΜ. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του σχετικού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Dnevnik: «Χωρίς τη διασπορά να μην επιλυθεί το όνομα», στο οποίο επισημαίνεται ότι οι σλαβόφωνοι της διασποράς ζήτησαν να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα, στη χθεσινή συνάντηση η οποία έγινε σε πατριωτική ατμόσφαιρα, παραβρέθηκαν περίπου 1.000 άτομα από την πΓΔΜ και από το εξωτερικό, αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες χρονιές.

Δραγουμάνος

12 σχόλια:

  1. Εμάς οι πολιτικοί μας μας έχουν ήδη "βαφτίσει" και δεν το'χουμε καταλάβει: Δεν υπάρχει περιφέρεια "Μακεδονίας" αλλά περιφέρειες "Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και
    Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης". Επομένως δε τίθεται θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά συμφωνώ με το να ονομάζεται η κατασκευή του ΝΑΤΟ στα βόρεια μας σύνορα σκέτο "Μακεδονία", αρκεί να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος και να αντικατασταθεί με πατριώτες οι οποίοι θα καταθέσουν στον ΟΗΕ υπόμνημα βάσει του οποίου θα καταγγέλεται η απόσπαση και αυτονόμηση της "Μακεδονίας" από την λοιπή (και αυθεντική) Ελληνική Μακεδονία. Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες (όχι μόνο ημών εν Ευρώπη) για την μη νομιμοποίηση του Κοσόβου, και αν τελικά το Κόσοβο δεν καταστεί επισήμως κράτος, θα καταδειχτεί παγκοσμίως ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι εμείς φάγαμε εδάφη των Σκοπίων αλλά ότι τα σύνορα της Ελλάδος φτάνουν μέχρι την Σερβία. Απλώς υπάρχει καθεστώς πλήρους αυτονομίας για τους Σλάβους και Αλβανούς κατοίκους τους. Φυσικά τα παραπάνω τα γράφω για πλάκα, όμως αντί να τρέχουμε πίσω από το κάθε πρόβλημα, προτιμότερο δεν θα ήταν να δημιουργούμε εμείς προβλήματα στους γείτονες έτσι ώστε στην όποια διαπραγμάτευση, στο τέλος να μείνουμε με τα υπάρχοντα σύνορα; Το ίδιο δεν θα μπορούσε να γίνει και με την "Τουρκία" (να εγείρουμε θέματα και εμείς γκρίζων ζωνών στις βραχονησίδες τους, να ζητήσουμε αλλαγή στο καθεστώς διέλευσης από τα Δαρδανέλια διότι επηρρεάζονται τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος λόγω της πρωτοκαθεδρίας της στην Ναυτιλία, να διερευνήσουμε κατά πόσον είναι νόμιμη κατά το Διεθνές Δίκαιο η παρουσία της "Τουρκίας" στην Κωνσταντινούπολη καθόσον ο Παλαιολόγος προτίμησε να αποκεφαλιστεί παρά να την παραδόσει, άρα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο βρίσκεται υπό κατοχή, να θίξουμε θέμα επιστροφής των περιουσιών στους Έλληνες Πόντιους στον Εύξεινο Πόντο, να απαιτήσουμε συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στην Μαύρη Θάλασσα και άλλα παλαβά, κατά το τούρκικό στιλ)_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά συμφωνώ με το να ονομάζεται η κατασκευή του ΝΑΤΟ στα βόρεια μας σύνορα σκέτο "Μακεδονία", αρκεί να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος και να αντικατασταθεί με πατριώτες οι οποίοι θα καταθέσουν στον ΟΗΕ υπόμνημα βάσει του οποίου θα καταγγέλεται η απόσπαση και αυτονόμηση της "Μακεδονίας" από την λοιπή (και αυθεντική) Ελληνική Μακεδονία. Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες (όχι μόνο ημών εν Ευρώπη) για την μη νομιμοποίηση του Κοσόβου, και αν τελικά το Κόσοβο δεν καταστεί επισήμως κράτος, θα καταδειχτεί παγκοσμίως ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι εμείς φάγαμε εδάφη των Σκοπίων αλλά ότι τα σύνορα της Ελλάδος φτάνουν μέχρι την Σερβία. Απλώς υπάρχει καθεστώς πλήρους αυτονομίας για τους Σλάβους και Αλβανούς κατοίκους τους. Φυσικά τα παραπάνω τα γράφω για πλάκα, όμως αντί να τρέχουμε πίσω από το κάθε πρόβλημα, προτιμότερο δεν θα ήταν να δημιουργούμε εμείς προβλήματα στους γείτονες έτσι ώστε στην όποια διαπραγμάτευση, στο τέλος να μείνουμε με τα υπάρχοντα σύνορα; Το ίδιο δεν θα μπορούσε να γίνει και με την "Τουρκία" (να εγείρουμε θέματα και εμείς γκρίζων ζωνών στις βραχονησίδες τους, να ζητήσουμε αλλαγή στο καθεστώς διέλευσης από τα Δαρδανέλια διότι επηρρεάζονται τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος λόγω της πρωτοκαθεδρίας της στην Ναυτιλία, να διερευνήσουμε κατά πόσον είναι νόμιμη κατά το Διεθνές Δίκαιο η παρουσία της "Τουρκίας" στην Κωνσταντινούπολη καθόσον ο Παλαιολόγος προτίμησε να αποκεφαλιστεί παρά να την παραδόσει, άρα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο βρίσκεται υπό κατοχή, να θίξουμε θέμα επιστροφής των περιουσιών στους Έλληνες Πόντιους στον Εύξεινο Πόντο, να απαιτήσουμε συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στην Μαύρη Θάλασσα και άλλα παλαβά, κατά το τούρκικό στιλ)_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς, έχει σαλέψει το μυαλό τους.
    Καλά, το να λενε ψέμματα το καταλαβαίνω, το να πιστεύουν όμως τα ψέμματα τους ως αλήθεια, ε, αυτό πια χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.
    Όσο για τους δικούς μας "μπαγλαμάδες" να μη διανοηθούν να παίξουν παιχνίδι εις βάρος της Μακεδονίας, γιατί μαύρο φίδι που τους έφαγε. Μαύρο, κατάμαυρο, καθώς ο λαός έχει αηδιάσει 18 χρόνια τώρα να ασχολείται με τις λαμακίες των Σκοπιανών, Τρεμόπουλων, Καφετζόπουλων, Δήμων και το κακό τους το συναπάντημα.

    Τέρμα οι συνομιλίες και ο Νίμιτς να τα μαζέψει να πάει στο Ισραήλ. Δεν διαπραγματεύομαστε τίποτα, Τέλος τα ρεζιλίκια, γιατί όπως πάει το πράγμα βλέπω να σηκώνεται ο Αλέξανδρος για να μας φτύσει και δίκιο θα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως και στην Κυπρο ετσι και στα Σκοπια το προβλημα το εχουν αλλοι, αρα προς τι η βιασυνη απο μεριας μας?
    Ομως οταν το κρατιδιο ονομαζοταν "Επαρχια της Μακεδονιας" εδω και 50 χρονια απο τον Τιτο, γιατι η Ελληνικη κυβερνηση δεν αντεδρασε ποτε?
    Οσον αφορα το τι ονομασια πρεπει να εχει το κρατιδιο των Σκοπιων, η προτεινομενη λυση βρισκεται στο παρακατω link:
    http://www.youtube.com/watch?v=tO-71JISvYc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EGO PALI NOMIZO POS MIA SINDIASMENI ENERGIA SE 3 TOMIS THA TOUS KANI SE 10 MERES NA PARAKALANE NA TOUS ONOMAZOUME MPANANIA KAI NA TOUS DOSUME TIN DINATOTITA NA ZISOUN THA MPOROUSAME NA KANOUME EMPARGO AFSTIRO OXI OPOS TO PROIGOUMENO POU MITSOTAKIS ESTELNE ME MAMIDAKI KAFSIMA MESO BOULGARIA KTL PARALILA NA ARXISOUME PSIXOLOGIKO POLEMO MESO MME KAI PROBOKATORON ME EPISODIA STIMENA STA SINORA OSTE NA MAS PROKALESOUN NA EPEMBOUME GIA APOKATASTASI TIS TAKSIS STA SINORA MAS KAI TELOS NA EPEMBOUME STIN DIAMORFOSI TIS IGESIAS TOUS ASKONTAS TROMOKRATIA KAI EPILEGMENES EKTELESIS STELEXON TIS KIBERNISIS TOUS KAI ANTIPOLITEFSIS OSTE NA PROKALESOUME ESOTERIKO XAOS PARALILA ENISXIONTAS APOSXISTIKES TASIS MESO ALBANOS POU THELOUN NA PROSARTISTOUN ETSI EMSA S E10 MERES THA EXI KATAREFSI AFTO TO MORFOMA POU MAS ZALIZI EDO KAI 20 ETI STIRIZOMENO STOUS AMERIKANOUS POU TO THELOUN OS PROTEKTORATO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο που δεν είμαστε Ισραήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικο σταδιο ειναι η ενωση της ελληνικης μακεδονιας με τα σκοπια για την δημιουργεια ενος πολυφυλετικου κρατους,προτελευταιο σταδιο εναι η καντονοποιηση της ελλαδας με ξεχωριστα -ανεξαρτητα καντονια,βλεπε καλλικρατης.
    ΓΙΑΤΙ αυτο ειναι το ζητουμενο απο τον ιωσηφ μπροζ(τιτο),σορο και λοιπης κομπανιας?
    ΤΕΛΟς η αποφαση του ΔΙΕΘΝΟΥς?!ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ?!της χαγης σχετικα με το κοσοβο δειχνη πολυ καθαρα τι μας περιμενει στην περιπτωση που παμε για το ονομα η' για την υφαλοκριπηδα.
    ρπος γνωση και συμορφωση των αθλιων ευρωλιγουρηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βούλγαροι ήτανε και Βούλγαροι θα μείνουνε. Βουλγάρικα μιλάνε και Βουλγάρικα σκέπτονται. Βέβαια υπάρχουν και 30-35% Αλβανοί, 5% Σέρβοι, 10% Αθίγκανοι, 3% Τούρκοι και 10% Βλάχοι (Ελληνικής συνείδησης ( για τους οποίους δεν μιλά κανείς). Αυτό το μωσαικό οι Γάλλοι το λένε μακεδονική σαλάτα.
    ΟΙ Αμερικανοί το χρησιμοποιούν κατάλληλα για τα συμφεροντά τους.
    Κι' εμείς το δάκτυλο στο στόμα...!!
    Δεν μου λέτε ρε παιδιά οι Μακεδονομάχοιστις αρχές του 20 αιώνα, πολεμούσαν εναντίον Μακεδόνων η εναντίον Βουλγάρων;;;;
    Δεν τους παίρνει η Βουλγαρία να ησυχάσουμε μιά για πάντα, ετσι κι αλλιώς οι μισοί έχουν ήδη πάρει Βουλγάρικα διαβατήρια. Ακου Μακεδόνες του Βαρδάρη...οι Βούλγαροι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο ανόητο και αφελές είναι να προσπαθούμε να πείσουμε τους ίδιους τους σκοπιανούς για την ονομασία που δικαιούνται; Δεν υπάρχει περίπτωση! Ούτε με βία, ούτε με απειλές και εμπάργκο, ούτε με δωροδοκίες. Μόνο θα τους φανατίσουμε με αυτούς τους τρόπους.
    Το μόνο σώφρον θα ήταν να τους καθυστερούσαμε (όπως κάνουμε τόσα χρόνια) και να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το διάστημα για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη όλων ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ εθνών για το τι εστί μακεδονικός λαός, Μ. Αλέξανδρος κλπ κλπ.
    Τώρα αν ρωτήσεις τον μέσο πχ πολωνό ή ίσως και τον μέσο αμερικάνο και γάλλο θα δηλώσει άγνοια για την ελληνικότητα του Μ.Αλέξανδρου.
    Το πρόβλημα είναι σήμερα πολιτικό αλλά η λύση του προβλήματος έγκειται 100% σε πλαίσιο πολιτισμικό, ιστορικό, εθνολογικό. Αν είχαμε προνοήσει να "κατοχυρώσουμε" ακαδημαϊκά αλλά και στη συνείδηση των ξένων την ελληνικότητα των αρχαίων μακεδόνων, η ονομασία των Σκοπίων όντως δεν θα είχε καμία σημασία. Είτε ονομαζόντουσαν Μακεδονία είτε όχι θα υπήρχε ο επιθυμητός διαχωρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας κάνουμε ένα παγκόσμιο συνέδριο με τους επιφανέστερους αρχαιολόγους και ιστορικούς των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο με θέμα την Μακεδονία.
    Ήταν οι μακεδόνες έλληνες ή όχι; Ποιοί είναι σήμερα οι απόγονοι τους; Ποιός λαός διακιούται τέλος πάντων την ιστορική κληρονομιά του Μ.Αλέξανδρου; Οι σημερινοί "μακεδόνες" (οι σκοπιανοί δηλ) τι εθνολογικής προελεύσεως είναι και ποια η ιστορική τους διαδρομή; είναι σλάβοι ή όχι; Έχουν σχέση με τους αρχαίους μακεδόνες ή όχι;
    Αν απαντηθούν και προβληθούν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και γίνουν αποδεκτά απο την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, την UNESCO κλπ μετά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να ονομαστούν τα Σκόπια "μακεδονία". Μάλιστα θα το ευχαριστηθώ κιόλας γιατί θα είναι ο περίγελος σε όλο το κόσμο ως το έθνος που κάνει copy paste την ιστορία των γειτόνων του και θα γίνει πι απροφανές ότι πρόκειται περί πλανημένων ψυχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το όνομα Μακεδονία δεν θα πρέπει να υπάρχει στην ονομασία του κράτους αυτού! Τέλος! Τι μακεδονία του Βαρδάρη και κουραφέξαλα! Αυτό είναι για εμάς χειρότερο από το σλαβομακεδονία! Οσο για αυτό που λένε οι περισσότεροι να ενωθούν με κάποιο άλλο κράτος, μπορεί κάποτε να ήταν μια λύση αλά πλέον νομίζω πως είναι αργά! Γιατί; Εγώ βλέπω ότι πλέον έχουν πάρει όλοι αέρα μιας και δεν αντιδρούμε εμείς και το να ενωθούν με κάποιο από τα γειτονικά κράτη τα Σκόπια, δεν είναι πλέον λύση! Εκτός και εάν αυτό είναι η Ελλάδα! Και γιατί δεν το βλέπω πλέον σαν λύση; 1ον Η Βουλγαρία κακά τα ψέματα αλά μην ξεχνάμε ότι πρώτα από όλους ήθελε να μας φάει την Μακεδονία! Και η προπαγάνδα αυτή υπάρχει φόβος να συνεχιστεί έστω και μετά από μια ένωση Βουλγαρίας με Σκόπια! Από την άλλη τώρα έχουμε και την Αλβανία, τώρα έχουν αρχίσει και αυτοί να το παίζουν μακεδόνες! Και μιας που σε αυτούς δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τον τελευταίο τους πόλεμο, δεν το έχουν και για πολύ, αν τους πουνε αυτοί που τους στηρίζουνε δλδ τα αμερικανάκια, μπείτε στα σκόπια και πάρτε τα γιατί αυτοί πλέον δεν μας εξυπηρετουνε, έτσι όπως το περιμέναμε, θα το κάνουνε! Και στο άψε σβήσε έχουμε άλλους μετά που θα μας το παίζουν μακεδόνες! Θα έχουν πάρει και αέρα με πλάτες τα αμερικανάκια και θα μας δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα! Ήδη τώρα το κανουν με το θέμα της Ηπείρου! Και μετά θα το κανουν πιο πολύ! Μετά έχουμε τους Σέρβους! Φίλοι μεν... αλά... δεν ξέρω κρατάω τις επιφυλάξεις μου εκεί! Στην τελική, χίλιες φορές να κάνουν προς το Κόσοβο οι Σέρβοι, που τους ανοίκει κιόλας, και εμείς προς τα Σκόπια! Και να τελειώνει το θέμα! Γιατι με ένωση των σκοπίων με Βουλγαρία ή Αλβανία, δεν πιστέυω να τελειώσει το θέμα με την Μακεδονία! Μπορεί να γίνει ένα "διάλλειμα" αλά θα συνεχιστεί! Σε τελική ανάλυση, ένωση με άλλο κράτος, ναι, μόνο αν αυτό είναι το ελληνικό! Αν διασπαστούν τα σκόπια σε δύο ή άντε τρία κομμάτια, μπορεί αλά δύσκολα, να λυθεί το πρόβλημα. Αν μπούνε κι άλλοι στο παζάρι δυσκολεύουν τα πράγματα, ήδη με τρεις θα ήταν δύσκολα! Τέλος πάντων μια γνώμη είναι! Εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε τα δικα μας σύνορα και να τους κάνουμε εμπάργκο θα επέμβουμε στο πως θα ονομάζονται; Όσο συνεχίζουμε την ίδια πολιτική τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα θα γίνονται! Καί όσο περισσότερο αυτό το κράτος υπάρχει και προς τα έξω σε όλο τον κόσμο εκτός της Ελλάδας φένετε σαν Μακεδονία(όσο και να μας πονάει αυτό είναι όμως αλήθεια, φτάνει που διδάσκονται τα παιδάκια στην ευρώπη και στην αμερική και όπου αλλού, ότι υπάρει αυτό το κράτος και μεγαλώνουν με αυτη την γνώση έστω και μια γενιά) είναι είς βάρος μας και υπέρ τους!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.