27/7/10

ΠΕΡΣΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 458 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

«Ο εναέριος χώρος της Κύπρου μυρίζει κίνδυνο», γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», η οποία σε ανταπόκρισή της από τα κατεχόμενα, σημειώνει ότι επειδή το ψευδοκράτος και η Κυπριακή Δημοκρατία «δεν αναγνωρίζονται μεταξύ τους», αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων πάνω από την Κύπρο.

Η εφημερίδα δημοσιεύει είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου, σύμφωνα με την οποία, επειδή οι δύο πλευρές δεν γνωστοποιούν η μία στην άλλη τις πτήσεις από τα αεροδρόμια Λάρνακας και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αεροπλάνα βρίσκονται κάποιες φορές, αντιμέτωπα το ένα με το άλλο. Πέρσι, σημειώνει το Πρακτορείο, καταγράφηκαν 458 επικίνδυνα επεισόδια.

Κάθε μέρα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, ιδιαίτερα μετά την αύξηση των πτήσεων προς το ψευδοκράτος, αναφέρεται.

Ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών των κατεχομένων επιβεβαίωσε τους κινδύνους, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία «δεν αναγνωρίζει το αεροδρόμιο Ερτζάν». Από την άλλη, η ελληνοκυπριακή πλευρά τονίζει ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αρμόδιες για τον εναέριο χώρο είναι οι νόμιμες Αρχές της Δημοκρατίας και θεωρούν την τουρκοκυπριακή πλευρά υπεύθυνη.

Οι τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι προ ημερών αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το «αεροδρόμιο» Τύμπου, παραλίγο να συγκρουστεί με νοσοκομειακό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, και καθιστούν υπεύθυνες τις Αρχές του αεροδρομίου Λάρνακος, επειδή δεν γνωστοποίησαν στο «αεροδρόμιο Ερτζάν» τις συντεταγμένες της πτήσης.

Ο Διευθυντής εναερίου ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας Χάρης Αντωνιάδης δήλωσε ότι διαδραματίζονται επικίνδυνες καταστάσεις και ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μη συμβεί δυσάρεστο επεισόδιο. Από την πλευρά του, ο «διευθυντής πολιτικής αεροπορίας» του ψευδοκράτους Τοπάλογλου δήλωσε έτοιμος για «τεχνική συνεργασία» με τους Ελληνοκυπρίους.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Εδω και 36 χρονια οι κυπριοι''πατριωτες''δεν αξιωθηκαν να αγορασουν 15-20 πολεμικα αεροσκαφη και τωρα ψαχνουν να βρουν...Σημειωτεον πως μετα την εισβολη υπαρχει φορος 3%(;)για την αμυνα που παλιοτερα εμπαινε καθε χρονο στο ταμειο αμυνης και αξιοποιειτο,ενω κατοπιν...οριστηκε επιτροπη εξοπλιστικων που οταν μαζευοταν ενα ποσο,συνεδριαζε για το που θα διατεθει,αλλα αν δεν υπηρχε κατι αξιολογο το στελναν στη χαβουζα του προυπολογισμου.Τη συνεχεια τη φανταζεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, δεν είμαστε πατριώτες και δεν αγοράσαμε αεροπλάνα. σοβαρά μιλάς? εδω αντιαεροπορικά πήγαμε να αγοράσουμε και πεσαν όλοι να μας φάνε και δεν είχαμε ούτε την πολιτική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης (Σημίτη) για αυτή την αγορά. Η Κύπρος πυρηνικά υποβρύχια και πυραύλους χρειάζεται περισσότερο από την αεροπορία αλλά δεν τα βλέπω να έρχονται όπως πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.