2/7/10

Ένα υπερσύγχρονο πλοίο τύπου Καταμαράν συνδέει από χθες τη Λήμνο με το Τσανάκαλε και στη συνέχεια με την Ίμβρο

Ένα υπερσύγχρονο πλοίο τύπου Καταμαράν συνδέει από χθες τη Λήμνο με το Τσανάκαλε και στη συνέχεια με την Ίμβρο. Η υποδοχή έγινε στο λιμάνι της Μύρινας, από το νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, τον έπαρχο Λήμνου, Δημήτρη Σάραγκα, τους δημάρχους Μύρινας, Νάσο Σκαμάγκη, Μούδρου, Κώστα Αδαμίδη, Νέας Κούταλης, Δημήτρη Βουλγαράκη, και άλλους φορείς του νησιού.

Στην τουρκική αποστολή συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Ειδικής Διοίκησης του Νομού Τσανάκαλε, ο πρόεδρος και αρκετά μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τσανάκαλε, ο δήμαρχος Ίμβρου, Γιουτσέλ Αταλάι, ο δήμαρχος Μαδύτου, Κεμάλ Ντοκούζ, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της περιοχής και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο γενικός διευθυντής της ακτοπλοϊκής εταιρείας GESTAS στην οποία ανήκει το πλοίο που πραγματοποιεί τη γραμμή και πολλοί τουριστικοί πράκτορες.

Το πρώτο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα να μεταφερθεί το ένα την Τρίτη. Σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε το πρώτο κανονικό δρομολόγιο ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από τους Ίμβριους στην καταγωγή όσο και από Τούρκους για να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο ταχύπλοο.

Ο έπαρχος Λήμνου, Δημήτριος Σάραγκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των δρομολογίων τα οποία θα συνδέουν τη Λήμνο με το Τσανάκαλε και στη συνέχεια με την Ίμβρο. «Είμαι χαρούμενος, είπε, που μια προσπάθεια τόσων χρόνων επιτέλους ολοκληρώθηκε και σήμερα εγκαινιάσαμε το πρώτο δρομολόγιο αυτής της σύνδεσης. Εύχομαι το Αιγαίο να αποτελέσει πόλο σύνδεσης και φιλίας των δύο λαών μας και όχι έχθρας και αντιπαλότητας».

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5 σχόλια:

  1. Ε αφου σε λιγο ουτως η αλλως θα ανηκει και η Λημνος στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια, ας γινει η αρχη με τα δρομολογια, για να πηγαινουν να ψωνιζουν οι Λημνιοι φτηνα δερματινα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΚΩ ΚΑΙ ΣΑΜΟ. ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ (ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ) ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ.
    ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ... ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΤΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΩΝΟΥΝ.
    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ μονο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 02 Ιουλίου 2010 4:31 μ.μ.
    -----------
    Εάν αγοράζαμε ΜΟΝΟ ελληνικά προιόντα όπως λες, με τα οποία θα έπρεπε να τραφούμε, ντυθούμε, κυκλοφορήσουμε κλπ, θα είχαμε πεθάνει από πείνα προ πολλού.
    Και θα μας είχαν θάψει γυμνούς και ξυπόλητους, αφού θα μας είχαν μεταφέρει επάνω σε κάρο !!!

    Καλύτερα θα ήταν, εάν είχαμε ξεκινήσει να αγοράζουμε πρώτα έλληνες πολιτικούς!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά για το πρώτο σχόλιο δεν έχω να πω τπτ, τί νοοτροπία είναι αυτή? Και πολλοί εδώ μέσα μιλάνε με μια αποκρουστική μιζέρια, έχουν φέρει την καταστροφή, ξεχνάτε μερικοί ότι αυτό που είπε ο Γέροντας Παίσιος, ότι η Πόλη θα είναι πάλι δικιά μας, η Κύπρος ελεύθερη και Ελληνική και το ψευτορωμαίικο των Σκοπίων όπως το χαρακτήρισε ο Γέροντας ( δεν είπε Σκόπια αλλά για ένα ψευτορωμαίκο) θα διαλυθεί και θα προσαρτηθεί στην Ελλάδα, όλα αυτά επειδή μας αγαπάνε? Όχι φυσικά, αλλά γιατί έτσι θα είναι τα συμφέροντα τότε και πολύ απλά γιατί αυτό είναι το θέλημα του ΘΕΟΥ!
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. {Εύχομαι το Αιγαίο να αποτελέσει πόλο σύνδεσης και φιλίας των δύο λαών μας και όχι έχθρας και αντιπαλότητας»}


    Για τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,

    δεν χρειαζόμαστε καμιά θάλασσα και καμιά στεριά!

    Χρειαζόμαστε μόνο τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη δημοκρατία!

    Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι,

    σταματήστε να χρησιμοποιείτε τουρκική φρασεολογία, γιατί στα πολιτικο-νομικά θέματα, η κάθε λέξη έχει σημασία,φανερά ή κρυφά δηλώνει σκοπούς και επιδιώξεις.Και οι επιδιώξεις των Τούρκων,είναι γνωστές από αιώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.