27/7/10

Τι συμβαίνει στην Κάλυμνο;

Όργιο φημών για παραιτηθέντα αξιωματικό-διοικητή και «εγκατάλειψη» της νήσου, δημιούργησε ένα περίεργο κλίμα στο νησί, το οποίο όμως μετά από έρευνά μας δεν ευσταθεί και η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αρκετοί φίλοι από διάφορα σημεία της Δωδεκανήσου μας ενόχλησαν σχετικά με το σοβαρότατο – όπως μας υπερτόνιζαν – θέμα το οποίο φερόταν να έχει προκύψει στη στρατιωτική διοίκηση του Συντάγματος Εθνοφυλακής του νησιού. Συγκεκριμένα όπως μας κατήγγειλαν το σύνταγμα είναι ακέφαλο, ο συνταγματάρχης διοικητής είχε παραιτηθεί και καθήκοντα είχε αναλάβει ο υποδιοικητής, απόδειξη της πολιτικής αδιαφορίας του ΓΕΣ για το νησί και κατ’ επέκταση την άμυνα της Δωδεκανήσου.

Επειδή το θέμα φάνηκε αρκετά περίεργο όσο και ιδιαίτερα σοβαρό, προβήκαμε σε σχετική δημοσιογραφική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας διαψεύδει όλους τους φόβους και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν. Ο διοικητής του νησιού με βαθμό συνταγματάρχη (ονόματα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) έλαβε δίμηνη αναρρωτική άδεια προκειμένου να αντιμετωπίσει προσωπικό ζήτημα υγείας. Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ο υποδιοικητής (βαθμός αντισυνταγματάρχης) ασκεί στη θέση του χρέη διοικητού και μέχρι να επιστρέψει από την άδειά του ο διοικητής. Φυσικά και δεν υφίσταται κανένα θέμα παραίτησης του υφιστάμενου διοικητού, ή υποβάθμισης του επιπέδου διοικήσεως λόγω ανάληψης καθηκόντων από αντισυνταγματάρχη, διότι όπως όλοι γνωρίζουν αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση πολέμου αν προκληθεί απώλεια του διοικητού.

Θεωρούμε ότι η εύλογη φιλοπατρία και αγωνία των Καλυμνίων ακριτών, έδωσε την αφορμή και τροφοδότησε κάποιες φήμες, οι οποίες αποδεικνύονται – ευτυχώς – ότι δεν αληθεύουν.
defencepoint.gr

8 σχόλια:

  1. KAI LOXIAS NA EMENE DEN THA IPIRXE PROBLIMA OTAN ASKIS KATHIKONTA DIKITOU KAI EXIS PALIKARIA STIS DIATAGES SOU DEN FOBASE TIPOTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To 5/42 Σ.Ευζώνων του Θρυλικού Μαύρου Καβαλάρη έχει έδρα την Κω και έχει 1 τάγμα στη Κάλυμνο.Η Κάλυμνος έχει πιλοτικό πρόγραμμα ΕΦΥΕΣ- δεν γνωρίζω αν υφίσταται ακόμη- και εφέδρους σε ετοιμότητα (σακκίδια-οπλα-πυρομαχικά).Και όποιος γουστάρει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Και όποιος γουστάρει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ<

    Τρίχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον ανώνυμε 6:49 δεν έχεις πάει στην Κάλυμνο. Εάν πηγαίνεις μόνο διακοπές στην Μύκονο δεν θα έπερεπε να λές τρίχες αλλά σύκα.
    Σε πληροφορώ ότι η Αθήνα " πέφτει σε λίγες ώρες , αλλά για την Κάλυμνο θα χρειστούν εβδομάδες.
    Υπάρχουν διάσπαρτα 20.000 μασούρια και 12.000 καψούλια. Αυτοί που γνωρίζουν , ξέρουν πολύ καλά να τα χειρίζονται και είναι πανέτοιμοι.
    Κοίτα να ετοιμαστείς και εσύ σύντομα για να μην εκπλαγείς.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν Χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε 27 Ιουλίου 6:49μμ,

    Δεν έχω πρόθεση να υπερασπιστώ τον ανώνυμο 4:30 αλλά με αναγκάζεις επειδή απ' ότι βλέπω είναι και πατριωτάκι μου. Συνήθως είμαι ήρεμος άνθρωπος, εγκρατής.
    Ανώνυμε, αν βλέπεις τρίχες ή αν σου μεγάλωσαν οι τρίχες, μην κάθεσαι, στον κουρέα να κάνεις φρεσκαδούρα.
    Εμείς επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη φυσάει ώρες ώρες και Βαρδάρης που σαρώνει τα πάντα φωνάζουμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! Χωρίς φωνές καφενείου αλλά το φωνάζουμε να ακούγεται και αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη. Οι Καλύμνιοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι όπως όλοι οι νησιώτες άλλωστε. Το καλοκαίρι του 2002 που πήγα Κάλυμνο με τους γονείς μου, ήταν το καλύτερο της δεκαετίας για μένα. Ποια Μύκονος και τι μ@ τώρα. Εσύ στον κουρέα αν βλέπεις τρίχες. Για μην πω τη φράση, στην ουσία την είπα. Τέλος over.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις ξέρω αυτές τις περίεργες αναρρωτικές των υψηλόβαθμων οι περισσότερες είναι μούφα οχι ομως όλες για να είμαι και δίκαιος (τους μόνιμους βλεπεις τους γέννησε μανα τους έφεδρους σκυλί) .
    Οι περισσότεροι είναι πρώτα δημόσιοι υπαλληλοι και μετά αξιωματικοί και φυσικά φιλοτομαριστές παρτάκηδες και φυσικά χεσοπατριώτες που κατέχουν ένα αξίωμα και ενεργούν σαν αυτιστικά.
    αν η ελλάδα στιριζεται σε αυτούς τους τύπους μαυρο φίδι που μας έφαγε.
    Ομως ευτηχώς υπάρχουν οι οι λίγοι οι αμερόληπτοι ελληναραδες αξιωματικοί με αρετές και ήθος που τους θυμασαι μιά ζωη και χαιρεσαι να τους συναντας στον δρόμο ή να μιλάς για αυτούς.

    Ενω τους υπόλοιπους αμακατζήδες ουτε να τους φτυσεις παει το σάλιο κρίμα.

    Απο εναν εφ. αξιωματικό των ελληνικών νήσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δκτησ του 5/42 προκειται ετσι και αλλιώς εκ των πραγματων να αντικατασταθει αφού εχει συμπληρώσει χρόνο δκσεως. δεν εμεινε τιποτα ακεφαλο, και το συνταγμα βρισκεται στη καλυμνο, με δκση και με τα ολα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Γεωπόνο

    >Εμείς επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη φυσάει ώρες ώρες και Βαρδάρης που σαρώνει τα πάντα φωνάζουμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!<

    Πρόσεξε μην σχίσεις το καλσόν και κρυώσεις από τον Βαρδάρη! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.