27/7/10

Ντ.Κάμερον: Θα υπερασπιστεί την τουρκική υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ



Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα εκφωνήσει σήμερα ομιλία στην τουρκική πρωτεύουσα με την οποία θα προσφέρει την ισχυρή στήριξη του Λονδίνου στην υποψηφιότητα της Αγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Θα παραμείνω ο ισχυρότερος υπερασπιστής της υποψηφιότητάς σας για ένταξη στην ΕΕ και για μεγαλύτερη επιρροή στην κορυφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρομαι πολύ", αναμένεται να πει ο Κάμερον στην ομιλία που θα εκφωνήσει στην Ενωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB), μία ισχυρή επιχειρηματική ένωση. "Μαζί, θέλω να ανοίξουμε το δρόμο από την Αγκυρα στις Βρυξέλλες", θα πει, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Αγκυρα.

Στην ομιλία του ο Κάμερον θα επικρίνει και τις ευρωπαϊκές χώρες εκείνες που έχουν υπάρξει αρνητικές στο θέμα της τουρκικής ένταξης. "Οσο σκέφτομαι το τι έχει κάνει η Τουρκία για να υπερασπιστεί την Ευρώπη ως σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ, μου προκαλεί οργή το ότι η πρόοδός σας προς την ευρωπαϊκή ένταξη μπορεί να συνεχίσει να παρεμποδίζεται με τον τρόπο που έχει παρεμποδιστεί", θα πει. "Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Θεωρώ ότι απλά είναι λάθος να λέμε ότι η Τουρκία μπορεί να φυλάει την κατασκήνωση αλλά δεν της επιτρέπεται να κάθεται μέσα στη σκηνή".

Ο Κάμερον πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ. Χθες Δευτέρα είχε συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Βρετανία είναι κατά παράδοση ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ. Ο Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στην πρωθυπουργία περίπου τρεις μήνες, συνεχίζει αυτή την πολιτική, παρά τις αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας των Συντηρητικών στη χώρα του.

Ο Χέιγκ πρόσφατα είπε ότι η Τουρκία είναι μία από τις λίγες αναδυόμενες παγκόσμιες δυνάμεις με την οποία η Βρετανία θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς της.

iKypros

27/07/2010

18 σχόλια:

  1. Εμετικά φιλότουρκη διαχρονικά η εγγελέζικη εξωτερική πολιτική που λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ προκειμένουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο και μέσο την ισχυροποίηση της ΕΕ..Πότε θα αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι ότι η Αγγλία θα πρέπει να εκδιωχθεί από την ΕΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χώρεψε ρε Κάμερον και τον χορό της κοιλίας ....γιουσουφάκι ε γιουσουφάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος δάχτυλο κουνάς David!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή τι περιμένουμε απ αυτόν;
    Εβραίος δεν είναι;


    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καμερον δεν ειναι εβραιος ο Μιλιμπαντ ειναι.. παντως ο Βεστερβελλερ λεει οτι η τουρκια δεν ειναι ετοιμη ακομα. Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο του το ειπε ο εραστης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μη σχίσεις κανά καλσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω απορω τι δουλεια εχει το τσιρακι των ΗΠΑ, Μ.Βρετανια στην ΕΕ?
    Προφανως τους χρησιμοποιει η ΗΠΑ για να δημιουργει προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 27 Ιουλίου 2010 2:02 μ.μ.

    David Cameron's forebears have a long history in financial racketeering. His great-great grandfather, Emile Levita, a German Jew, was related to the German-Jewish Goldsmid banking family, and obtained British citizenship in 1871. He was the director of the Chartered Bank of India, Australia and China.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 27 Ιουλίου 2010 12:54 μ.μ.

    Αν ήταν Εβραίος, δεν θα υποστήριζε την Τουρκία, βλάκα. Αλλά εκεί ορισμένοι, κολλημένοι στο αλλοπρόσαλλο αντιεβραϊκό μίσος, προσπαθείτε να δείτε παντού τον κακό Εβραίο. Εβραιόφοβα ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //Αν ήταν Εβραίος, δεν θα υποστήριζε την Τουρκία, βλάκα. Αλλά εκεί ορισμένοι, κολλημένοι στο αλλοπρόσαλλο αντιεβραϊκό μίσος, προσπαθείτε να δείτε παντού τον κακό Εβραίο. Εβραιόφοβα ανθρωπάκια.
    27 Ιουλίου 2010 5:16 μ.μ.//
    -----------------
    Γιατί να μη τους υποστηρίξουν, αφού Τούρκοι και Εβραίοι έχουν κοινή (χαζαρική) καταγωγή;
    Το αίμα νερό δεν γίνεται ρεεεε!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ήταν Εβραίος, δεν θα υποστήριζε την Τουρκία, βλάκα. Αλλά εκεί ορισμένοι, κολλημένοι στο αλλοπρόσαλλο αντιεβραϊκό μίσος, προσπαθείτε να δείτε παντού τον κακό Εβραίο. Εβραιόφοβα ανθρωπάκια.

    27 Ιουλίου 2010 5:16 μ
    καλα εσυ που εισουν οταν οι εβρεοι ειχαν συμμαχισοι με τους τουρκους [ ,UAV,Αρματα μαχης,κ.τ.λ, κ.τ.λ]να πω για γαιδαρο και πετεινο οχι, μελετη του θεματος.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί στεναχωριόμαστε για την Αγγλία; Η Ελλάδα δεν είναι που υποστηρίζει την τουρκική ένταξη με νύχια και με δόντια διακομματικά; Μην αφήσουμε τον Κάμερον να μας φάει την δόξα. Εμείς είμαστε οι γνήσιοι υποστηρικτές. Μέχρι και εθνικό χώρο παραχωρούμε για να τους δούμε στην Ευρώπη, μέχρι και τον Παν-Κάλος βάλαμε στην κυβέρνηση Νο2. Μπορεί να κάνει τέτοια ο Κάμερον; Όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενας προπαππος του ηταν νοθο παιδι καποιου γαλαζοαιματου. Εχει και βασιλικο αιμα η ποντικοφατσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Γιατί να μη τους υποστηρίξουν, αφού Τούρκοι και Εβραίοι έχουν κοινή (χαζαρική) καταγωγή;
    Το αίμα νερό δεν γίνεται ρεεεε!!!
    τζιμης"

    O απίστευτος Τζίμης και η "ιστοριογραφία" του: http://www.jewishpress.com/pageroute.do/21499, http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars#Conversion_to_Judaism_and_relations_with_world_Jewry.

    Όσο για τον Ντέιβιντ Κάμερον, ναι έχει εβραϊκή καταγωγή - αλλά αυτό ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Με την απλουστευτική λογική των περισσοτέρων θα 'πρεπε ΟΛΟΙ οι Εβραίοι να είναι μέτοχοι της "παγκόσμιας συνωμοσίας" και υπέρ του Ισραήλ. Ουδέν ψευδέστερο: αρκεί να θυμηθούμε τον "δικό" μας Ανδρέα Παπανδρέου!
    Το αξιοπερίεργο - και παράλογο μαζί, αλλά ποιος δίνει σημασία - είναι ότι αυτοί που "σκέφτονται" με αυτά τα απλουσττευτικά (για να μην πω κάτι άλλο) ιστορικά σχήματα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε εβραϊκή πηγή (Σαχάκ και σία, ξέρετε εσείς) βρούνε που θα "αποδεικνύει" τη βασιμότητα των αντισημιτικών απόψεών τους!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχει εβραιικη καταγωγη αλλα δεν ειναι ιουδαιος αλλα προτεσταντης

    Xιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά! Αφού τώρα που είναι "έξω από τη σκηνή" σηκώνουν τέτοιο φουσάτο, σκέψου τι έχει να γίνει έτσι και μπούνε μέσα στη σκηνή οι Τούρκοι. Αμ δεν το έχετε ζήσει και δεν το ξέρετε, γιατί είσαστε πολύ μακριά, ενώ εμείς τους έχουμε μέσα στη μύτη μας λόγω γειτνίασης.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από το ωραιότατο άρθρο στην Guardian τού David Cameron The Macedonian Job τής 10ης Σεπτεμβρίου 2003:

    Yet as far as I could see, the country - and I am determined to call it Macedonia - has a perfect right to exist. The population is overwhelmingly Macedonian, with a distinctive language, culture and history.

    It is always difficult to know how to answer the question: "What will you do to help us [Macedonians]?" But on this occasion, I had the answer. From now on I will call our esteemed EU partner "the former Ottoman possession of Greece (Fopog)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μέγας "φιλέλληνας" ο ...προσκυνημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.