14/7/10

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΡΣ REAL FM - κ. Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα θέλω να σταθώ λίγο στα θέματα του Υπουργείου σας. Οι παραβιάσεις από τη γείτονα χώρα έχουν προσλάβει μορφή επιδημίας τον τελευταίο καιρό και πολλές από αυτές γίνονται με έναν τρόπο που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ποια είναι η σκοπιμότητα η πολιτική αυτή την περίοδο της γειτονικής χώρας. Από τη μία εμφανίζονται δήθεν διαλλακτικοί και φιλικοί και με χαμόγελα και από την άλλη τα αεροπλάνα τους εξακολουθούν καθημερινά να μας δημιουργούν προβλήματα στο Αιγαίο.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αν θέλουμε να δούμε συγκριτικά, τα αριθμητικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων, θα διαπιστώσουμε ότι η εικόνα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως την περιγράψατε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε θα κρύψουμε ένα πρόβλημα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, από την πλευρά της Τουρκίας.

Το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να το διαχειριστούμε με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία, υπερασπιζόμενοι συγχρόνως τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ενδεχομένως, οι κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, να θέλουν να κρατούν ζωντανή αυτή την αμφισβήτηση, παραβιάζοντας βασικές αρχές Διεθνούς Δικαίου.

Από κει και πέρα όμως, εμείς οφείλουμε να βλέπουμε και να διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση με τον πιο ψύχραιμο τρόπο, προκειμένου να μην παίξουμε σε ένα γήπεδο, που δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλω να πω με αυτό, ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που τροφοδοτούνται μέσα από μια κρίση, εξυπηρετώντας εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ή πολιτικά σχέδια.

Όλα αυτά δεν τα λέω για να απομειώσω τη μεγάλη ευθύνη που έχει η Τουρκία σήμερα. Η ευθύνη της είναι μεγάλη. Προσπαθούμε πάντα με επιχειρήματα, που αντλούμε από το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες, να μπορέσουμε να αμβλύνουμε αυτή την ένταση, να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Να δούμε ποιο είναι το μέλλον στις σχέσεις των δυο χωρών, ένα μέλλον που πιστεύω ότι πρέπει να οικοδομηθεί σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ειρήνης και αμοιβαίας συνεργασίας.

Αυτό είναι το μέλλον των δυο λαών. Γι' αυτό η κυβέρνησή μας εργάζεται καθημερινά, ταυτόχρονα όμως υπερασπιζόμενη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, μέσα από μια δυναμική εξωτερική πολιτική, αλλά και από μια ισχυρή αποτρεπτική Εθνική Άμυνα.
http://www.ana.gr

16 σχόλια:

  1. ¨Οταν ακούω τους πολιτικούς να μιλάνε για διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό του απο την τουρκία εξοργίζομαι τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ενδεχομένως, οι κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, να θέλουν να κρατούν ζωντανή αυτή την αμφισβήτηση, παραβιάζοντας βασικές αρχές Διεθνούς Δικαίου.


    Από κει και πέρα όμως, εμείς οφείλουμε να βλέπουμε και να διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση με τον πιο ψύχραιμο τρόπο, προκειμένου να μην παίξουμε σε ένα γήπεδο, που δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλω να πω με αυτό, ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που τροφοδοτούνται μέσα από μια κρίση, εξυπηρετώντας εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ή πολιτικά σχέδια

    Diladi den exete AMYNA??DEN EXETE STRATIGIKI??

    Kyrie Mpegliti i eiste Vlaks i mas doulevaite me to gazi?? Yia pes mas kai mas se ti Diferoun OI DYNAMEIS TOU DAVUTOGLU ME TON STRATIOTIKON??MALLON AS TO THESO ALLIOS PIA EINAI I DIAFORA STIS VLEPSEIS TOUS?? I men me to hai tha mas dioksoun apo tin Ellada i de Islamistes tha mas kanoun Musulmanika yusufakia..auti einai i diafora kyrie mpegliti.....Oxi to apotelsma Diladi me i xoris vazelini auti einai i pragamtikotita....Ntropi gia tin Ellada kai ntropi gia tous Ellines pou exoun bali na tous Kyvernoun anidaioi, Faganes kai alites..min ksexaso exoun volepsi kai ta diseggonatous..Dexia kai Aristera Anthropi xoris ORAMA mono gia Pyrosvesi kathisixasi kai zempekies kai gomenitses kai pano apo ola masa..AISXOS re eiste oloi kai 300 gia ta mpaza..
    BYZANTINOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Να δούμε ποιο είναι το μέλλον στις σχέσεις των δυο χωρών, ένα μέλλον που πιστεύω ότι πρέπει να οικοδομηθεί σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ειρήνης και αμοιβαίας συνεργασίας.”

    Τα τελευταία 557 χρόνια , 58 γενεές πέρασαν και όλα αυτά δεν ξεπεράστηκαν.
    Ποιοι φταίνε ; Μήπως οι Έλληνες;
    Ποιοι σφαγιάστηκαν; Μήπως οι Έλληνες;
    Τι άλλαξε προς το καλύτερο η γειτόνισσα για να την εμπιστευθούμε;
    Για ποια ειρήνη συζητάμε με έναν επεκτατικό λαό;
    Για ποια συνεργασία και σε τι;
    Μήπως εννοείται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;
    Το μαύρο φίδι έρχεται!!!!

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Βυζαντινέ,

    Είναι τόσο δύσκολο πια να γράφει ελληνικά; Δεν διαβάζονται, μωρέ αδερφέ μου, αυτά που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Γι' αυτό η κυβέρνησή μας εργάζεται καθημερινά, ταυτόχρονα όμως υπερασπιζόμενη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, μέσα από μια δυναμική εξωτερική πολιτική, αλλά και από μια ισχυρή αποτρεπτική Εθνική Άμυνα.''

    ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τραγικότερο όλων είναι πώς ενώ ξέρει ο δημιοσιογράφος πώς ότι λέει ο ντενεκές ο άλλος είναι βλακείες δεν τον ξεσκίζει με ερωτήσεις ουσίας και ξεβρακώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό είναι το μέλλον των δυο λαών. και δυο πουλάκια κάθονταν. services.innoetics.com/greeklish/για μετατροπή των λατινικών χαρακτήρων σε ελληνικά εδώ.αντέγραψε όλη την φράση. copy paste.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι' αυτό η κυβέρνησή μας εργάζεται καθημερινά, ταυτόχρονα όμως υπερασπιζόμενη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, μέσα από μια δυναμική εξωτερική πολιτική, αλλά και από μια ισχυρή αποτρεπτική Εθνική Άμυνα

    Ξέχασε να προσθέσει :

    Βάση της οποίας (Εθνικής Άμυνας) όσο μας επιτρέψουν οι καθ' όλα φίλοι Τούρκοι ,να πετάμε και να κατέχουμε λίγο από Αιγαίο και Ηπειρωτική Ελλάδα, θα μπορούμε να τα υπερασπιζόμαστε με περίσσια ανδρεία (μέχρι να πάρουν και τα υπόλοιπα , αφού έχουμε μια Δραγώνα και μια Ρεπούση να μας ορίζουν ποιοι είμαστε και από πού καταγόμαστε φροντίζοντας οι επόμενες γενιές να μη ξέρουν τίποτα από ιστορία) καθώς καταφέραμε και ευνουχίσαμε όσους αξιωματικούς του στρατού είχαμε και ήταν σωστοί και ανέλαβαν το θεάρεστο έργο τα γνωστά μαλάκια του Αιγαίου που βγήκαν στην στεριά και πολιτεύονται σαν ανθρώπινα όντα , υπάρχουν και εξαιρέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπεγλίτη...για κατέβα προς την Κόρινθο...καιρό έχεις να φανείς...να τα πούμε από κοντά...αν έχεις τα άντερα...
    ...έχε χάρη που σέβομαι το μπλογκ..
    ΚΑΘΑΡΜΑ..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος 12:08μμ: "Το τραγικότερο όλων είναι πώς ενώ ξέρει ο δημιοσιογράφος πώς ότι λέει ο ντενεκές ο άλλος είναι βλακείες δεν τον ξεσκίζει με ερωτήσεις ουσίας και ξεβρακώματος"

    Σιγά μη τον ξεβρακώσει. Μαζί κάνουν παιχνίδι οι πολιτικοί με τα μεγάλα ΜΜΕ. Αφού η συνέντευξη είναι στημένη και ο Χατζηλαλάκης δίνει την πάσα, ακριβώς για να καθυσηχάσει τον κόσμο ο Μπεγλίτης λέγοντας ότι υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα "μέσα από μια δυναμική εξωτερική πολιτική, αλλά και από μια ισχυρή αποτρεπτική Εθνική Άμυνα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μουγγα στη στρούγγα από όλους. Σαμαράς,Καρατζαφερης, Ντόρα, Παπαρήγα, Τσίπρας, ΚΟυβέλης,σιωπούν. Σιωπούν και οι αντάρτες, επαναστάτες, διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ. Τα σχόλια ΄μας είναιφωνή εν τη ερήμω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πρεπει να ζουν σε αλλη χωρα και διασταση, δεν εξηγηται αλλιως...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μπλα,μπλα,μπλα.... τι υπουργός θα ήταν αν δεν έλεγε μπλα, μπλα, μπλα;;;Να τον ξαναψηφίσετε , βόδια. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Άλλος ένας δημόσιος υπάλληλος που ζει στην πλάτη μας. ΄Α ρε 45αρι που χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Βρε Βυζαντινέ,

    Είναι τόσο δύσκολο πια να γράφει (Ksexases to S) ελληνικά; Δεν διαβάζονται, μωρέ αδερφέ μου, αυτά που γράφεις.

    Eno esy pou grafeis ??Ellinika made in Turkey ti na kanoume re file?? Xairetismata ston DAVUTOGLU "ADERFE"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "η κυβέρνηση εργάζεται καθημερινά, το γνωρίζει το πρόβλημα και προσπαθεί, προσπαθεί, προσπαθεί.."
    Αδέλφια κοιμηθείτε ήσυχοι. Μας είπαν ότι προσπαθούνε!
    Είπατε τίποτα;;;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.