2/7/10

Τουρκία: Οι Έλληνες στο top-3 σε αγορές γης

Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.

Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία.

Ανοδικά έχει κινηθεί και ο αριθμός των ξένων επενδυτών που αγοράζουν γη στην Τουρκία, σε 104.000 από 73.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Προτιμήσεις

Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.

6 σχόλια:

  1. Φίλε Blogger, καλησπέρα.

    Είμαστε μία ομάδα 4 νέων παιδιών από Αθήνα και Θράκη, που διαχειριζόμαστε, εδώ και 9 μήνες περίπου, το Blog:
    http://elliniki-stratigiki.blogspot.com

    το οποίο ασχολείται με θέματα άμυνας, εξοπλισμών, γεωστρατηγικής σημασίας και ομολογουμένως, διατηρεί ένα σοβαρό
    και σταθερό επίπεδο θεματολογίας και αρκετά καλή επισκεψιμότητα

    Στo Blog μας αναρτούμε θέματα και ειδήσεις από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Ελληνικά και Ξένα) καθώς και από άλλες ενδιαφέρουσες ιστοσελίδε, διαδικτυακές πηγές, (Blogs) και έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει πραγματικά μεγάλη απήχηση. O αντίκτυπος που επιφέρουν μέσα από την ενημέρωση και ανάδειξη καίριων θεμάτων σχετικά με την Ελλάδα, είναι αρκετά σημαντικός, χρήσιμος και δυναμικός.

    Μοναδικός άξονας, αιτία και έμπνευση γι' αυτή μας τη δράση είναι η Ελλάς. Κυρίαρχο μέλημά μας η ενημέρωση, η συνειδητοποίηση, ο προβληματισμός και η αφύπνιση όλων των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα της νεολαίας, ενάντια σε οποιονδήποτε καταδυναστεύει ή επιβουλεύεται την Πατρίδα μας, αλλά και ενάντια σε αυτούς που δόλια καπηλεύονται τον αγνό Πατριωτισμό των Ελλήνων, κυρίως για κομματικό όφελος. Ενάντια σε οτιδήποτε μηχανεύονται πίσω από την πλάτη μας, χωρίς εμάς για εμάς. Δίχως ύβρεις, ακρότητες, φανφάρες και κομπασμούς. Αποκλείοντας κάθε σύνδεση με κομματικές παρατάξεις, μικροπολιτικές συμπλεύσεις και ψευτοϊδεολογικά διλήμματα.

    Εμμένουμε στην ουσία και στην εύρυθμη και σταθερή λειτουργία μας, γεγονός που έχει (όπως αποδεικνύεται από την μέχρι στιγμής παρουσία μας) μεγάλο αντίκτυπο. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγκυρότητα της οποιασδήποτε είδησης, καθώς και στην φερεγγυότητα του κομιστή αυτής.

    Για τον λόγο αυτό , γνωρίζοντας τις θέσεις και τις απόψεις του Σάββα τον οποίο εκτιμάμε , σεβόμαστε και συμπάσχουμε με τις απόψεις του
    θα παρακαλούσαμε να προστεθεί και το δικό μας Link μαζί με τα υπόλοιπα που έχετε αναρτήσει.
    Με εκτίμηση.
    Τμήμα Ειδήσεων elliniki stratigiki
    (mail: greek-strategy@mail.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην αγοραστε γη τωρα στη Μικρα Ασία ειναι πεταμενα λεφτα θα ερθει συντομα ο καιρος για "επενδυσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αναφορά σε Έλληνες σίγουρα περιλαμβάνει Μουσλουμάνους της Θράκης που έχουν Ελληνικό διαβατήριο – γι’αυτό και η αναφορά για προτίμηση των Ελλήνων στην Bursa όπου διαμένουν αρκετοί. Ενδιαφέρον θα έχει πόσες είναι οι επενδύσεις Ελλήνων, πλην των Μουσλουμάνων.

    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ρωτήσω κάτι αφελές... Οι Έλληνες είχαν γή, και τους σκότωσαν και τους έδιωξαν, και μέχρι σχετικά πρόσφατα... Δηλαδή αύριο θα αγοράζουμε και στην τουρκοκρατούμεη Κύπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ 5.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ."

    Αυτό θυμίζει την "άλλη" αγορά της Νάπολι στην Ιταλία, όπου όταν σου έκλεβαν κάποιο αντικείμενο, πήγαινες εκεί και το ξανααγόραζες (το ίδιο το δικό σου) σε πολύ καλή τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.