2/7/10

Και την υφαλοκρηπίδα βάφει γκρίζα η Αγκυρα!

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πτοήθηκε από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας για τις «ερευνητικές βόλτες» του τουρκικού υδρογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» στο βόρειο Αιγαίο στα διεθνή ύδατα και ξαναέστειλε χθες το πλοίο στην ίδια περιοχή, με συνοδευτική, μάλιστα, επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με αυτήν την ανακοίνωση η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων της και επομένως το υπόλοιπο τμήμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου -και όχι μόνον τα τμήματα με τις παρακείμενες ελληνικές και τουρκικές ακτές- είναι προς «ρύθμιση» και «οριοθέτηση». Προς τούτο, άλλωστε, η Αγκυρα «ξεθάβει» το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 (αναβαθμίζοντάς το σε Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας) για να ισχυριστεί ότι πέραν των χωρικών υδάτων και οι δύο χώρες δεν μπορούν να προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες.

Πρόκειται για ακόμα μια απόπειρα της Αγκυρας -σε χαλεπούς καιρούς οικονομικά για την Ελλάδα- να υποστηρίξει (και πάλι εμπράκτως) ότι θέλει να προχωρήσει σε «συνολική» διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, περιορίζοντας την ελληνική δικαιοδοσία μόνον στα 6 ν.μ., θέτοντας δηλαδή σε πλήρη αμφισβήτηση και τμήματα της υφαλοκρηπίδας ακόμα και ανάμεσα σε ελληνικά νησιά (π.χ. μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης στο Β. Αιγαίο) και όχι μόνον ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές ακτές στο Αιγαίο (π.χ. ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τις τουρκικές ακτές).

Το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες το υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολιάζει, η αφορμή της νέας τουρκικής πρόκλησης δεν είναι άλλη από την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει μέσα στον μήνα νομοσχέδιο για ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, με βάση τον οποίο θα πραγματοποιηθούν έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περιοχές του κεντρικού Αιγαίου, νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επιχειρεί να κατοχυρώσει εν τοις πράγμασι τη θέση της και στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, που σύμφωνα με την ελληνική πλευρά αφορούν τώρα τις «προσπάθειες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Η Τουρκία με τον εμπράγματο ισχυρισμό της, ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική υφαλοκρηπίδα της περιορίζεται στα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων, επαναφέρει από την πίσω πόρτα την αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας σε μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, ο καθορισμός της κυριαρχίας των οποίων θα καθορίσει και το εύρος της υφαλοκρηπίδας στα σημεία εκείνα.

Προς τούτο η Τουρκία «έβγαλε από τη ναφθαλίνη» και το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 1976 ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το οποίο οι δυο πλευρές θα απόσχουν από σεισμικές έρευνες πέραν των χωρικών υδάτων τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Εκτοτε η Τουρκία επιμένει ότι οι δυο χώρες δεσμεύονται από το Πρωτόκολλο μέχρι να επιλύσουν το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας.

Η ελληνική κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα χθες, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβεκούρα, να επιμένει ότι ακόμα και αν η Τουρκία δεν προχώρησε σε σεισμικές έρευνες όφειλε εν τούτοις να έχει ενημερώσει την Ελλάδα ως παράκτιο κράτος «προκειμένου να εκτιμήσει αν επηρεάζεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα και συνεπώς αν απαιτείται ελληνική συναίνεση». Επανέλαβε ακόμα ότι η Τουρκία «σπαταλά το απόθεμα εμπιστοσύνης που υπάρχει. Η επιλογή της κλιμάκωσης και της όξυνσης είναι μια εύκολη επιλογή».

Η ανακοίνωση

Αντιθέτως, η Τουρκία με τη σχετική ανακοίνωσή της δείχνει να μην προβληματίζεται από πιθανή κλιμάκωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές μας, το πλοίο TCG Cesme προέβη σε ορισμένες εργασίες υδρογραφικών μετρήσεων στο βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, που έχουν στόχο την ενημέρωση των ναυτικών χαρτών. Παρόμοιες εργασίες πραγματοποιούνται τακτικά και από την πλευρά της Ελλάδας, στη θάλασσα του Αιγαίου.

» Ως γνωστόν, στο Αιγαίο δεν υπάρχει κανένας τομέας θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Για τον λόγο αυτό, οι περιοχές επέκεινα των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο υπόκεινται στο καθεστώς της ανοιχτής θάλασσας. Η Τουρκία και η Ελλάδα με τη Συμφωνία της Βέρνης του 1976 υποσχέθηκαν να μην προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες πέραν των χωρικών τους υδάτων στο Αιγαίο, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία επιδεικνύει σεβασμό με την πλήρη έννοια στη Συμφωνία αυτή.

» Για τον λόγο αυτό, οι ειδήσεις του ελληνικού Τύπου, ότι το πλοίο TCG Cesme πραγματοποιεί γεωλογικές έρευνες, είναι αβάσιμες. Τις πληροφορίες αυτές και τις απόψεις μας τις διαβιβάσαμε λίαν προσφάτως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών». *

10 σχόλια:

  1. Nα θυμίσω τα εξής...

    01/07/2010

    H δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα:«Εντοπίστηκε το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τα σήματα του ναυτικού κώδικα που ανήρτησε χθες, το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει προβεί, από την πρώτη στιγμή, σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του εν λόγω πλοίου.
    Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post.html#ixzz0sWvYoTH1

    -----------------------------------

    02/07/10
    Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

    «Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές μας, το πλοίο TCG Cesme προέβη σε ορισμένες εργασίες υδρογραφικών μετρήσεων στο βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, που έχουν στόχο την ενημέρωση των ναυτικών χαρτών. Παρόμοιες εργασίες πραγματοποιούνται τακτικά και από την πλευρά της Ελλάδας, στη θάλασσα του Αιγαίου.

    » Ως γνωστόν, στο Αιγαίο δεν υπάρχει κανένας τομέας θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Για τον λόγο αυτό, οι περιοχές επέκεινα των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο υπόκεινται στο καθεστώς της ανοιχτής θάλασσας. Η Τουρκία και η Ελλάδα με τη Συμφωνία της Βέρνης του 1976 υποσχέθηκαν να μην προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες πέραν των χωρικών τους υδάτων στο Αιγαίο, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία επιδεικνύει σεβασμό με την πλήρη έννοια στη Συμφωνία αυτή.

    κοινώς ότι θέλει να προχωρήσει σε «συνολική» διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, περιορίζοντας την ελληνική δικαιοδοσία μόνον στα 6 ν.μ., θέτοντας δηλαδή σε πλήρη αμφισβήτηση και τμήματα της υφαλοκρηπίδας ακόμα και ανάμεσα σε ελληνικά νησιά

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_847.html#ixzz0sWvtRIj5

    Kαι τώρα τι θα απαντήσει το Ελληνικό ΥΠΕΞ ?
    Πως θα προασπίσουνε την εθνική μας κυριαρχία και συμφέροντα?
    Εις αναμονή των εξελίξεων που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποιες θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο,ο μπαμπάς μαζί με σύσσωμο τον Ελληνικό λαό διαφωνούσε με τη τακτική τους,δε δίστασε να πει βυθίσατε το Χώρα,ενώ επί δικής σου πρωθυπουργίας δέχεσαι τη βυθομέτρηση και το απολαμβάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Σάββα αυτη είναι η ισχυρη Τουρκιά που μας παρουσιάζουν και θέλουν να πιστέψουμε?
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης τουρκικής εφημερίδας Vatan, o Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Εντογκάν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Τορόντο του Καναδά στα πλαίσια της συνόδου των G-20, έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την Τουρκία στον αγώνα που δίδει εναντίον του ΡΚΚ.
    Χωρίς να διευκρινίζει το είδος της βοήθειας ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της δράσης του PKK το οποίο επιχειρεί βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα χρησιμοποιώντας τις βάσεις που διατηρεί στο Β. Ιράκ.
    Επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αφγανιστάν όπου το ΝΑΤΟ τα τελευταία 9 χρόνια πολεμά εναντίον των Ταλιμπάν και της τρομοκρατίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση του Ιράκ δεν έχει ουσιαστικά καμία εξουσία, ενώ το ΡΚΚ φαίνεται όχι μόνο να χρησιμοποιεί ως ορμητήριο συγκεκριμένη περιοχή στα βόρεια της χώρας, αλλά και να την διοικεί.

    Επιπρόσθετα ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε είτε η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, είτε η περιφερειακή διοίκηση του βορείου Ιράκ η οποία ελέγχεται από Κούρδους, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να ασκήσουν επιτέλους την εξουσία τους στα εδάφη που ελέγχουν, περιορίζοντας τη δράση του PKK.
    Όπως γίνεται αντιληπτό αν η κίνηση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού έγινε χωρίς τη συνεννόηση με το τουρκικό Στρατό, αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση των δυνατοτήτων του τελευταίου όσον αφορά την καταστολή της κουρδικής εξέγερσης.
    Αν όμως η πρόταση αυτή έχει γίνει σε συνεννόηση με τον Στρατό, τότε πρόκειται για μία πρόταση-πρόκληση προς τις ΗΠΑ και δευτερεύοντος προς το ΝΑΤΟ, ζητώντας από τις ΗΠΑ την ανάληψη των ευθυνών τους αφού με βάση τη συμφωνία που είχαν υπογράψει το Νοέμβριο του 2007 οι δύο χώρες, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν έναντι της Τουρκίας να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του PKK, δίνοντας στην τελευταία κρίσιμες πληροφορίες που συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στην περιοχή.
    Όποια και αν είναι τελικά η αμερικανική θέση αξίζει να επισημανθεί για άλλη μία φορά η ευελιξία και η «πονηριά» της τουρκικής διπλωματίας, μετατρέποντας τον άνισο αγώνα ενός Έθνους για ανεξαρτησία σε ένα διεθνές πρόβλημα τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 5.10
    προφανως ο Ανδρέας ήταν πιο πατριώτης από τον γιωργάκη, και βγήκε ενάντια στο σεισμικ το 1987 - αλλά το βυθίσατε το χορας το είπε ενώ ήταν αντιπολίτευση, και προφανω για εσωτερική κατανάλωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σύνδεση της οικονομίας μας με τα ελληνοτουρκικά είναι πλασματική αλλά και ανόητη και καλό είναι να την σταματήσουμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ελληνική απάντηση στην τουρκική ανακοίνωση θα μπορούσε να ήταν:

    “Το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος” – Πολύ πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

    http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/07/02/9087-2/

    Η παράλληλη κτήση ηπειρωτικού και νησιωτικού εδάφους, κατά το διεθνές δίκαιο, καθιστά μια χώρα γεωγραφικά αρχιπελαγική μόνο αν τα δύο γειτνιάζουν.

    Το κάθε νησί δεν αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά ενώνεται άρρηκτα με το διπλανό του και δημιουργείται μία κι ενιαία αρχιπελαγική κυριαρχική αλυσίδα.

    Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές. Σε παράκτιο αρχιπέλαγος δεν εφαρμόζεται ο κανόνας των 6 ή 12 νμ, αλλά ο προαναφερθείς κανόνας του άρθ 7.

    Η Τουρκία χωρίς να έχει υπογράψει τις διεθνείς Συμβάσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας (1958 και 1982) εφαρμόζει το σύστημα αυτό σε Ίμβρο και Τένεδο από το 1964.

    Ο κανόνας εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ, επί παραδείγματι από τη Ρωσία στην Aρκτική περιοχή της, αλλά και από τον Καναδά στο Αρκτικό παράκτιο αρχιπέλαγος, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

    Με το να αναγνωριστεί το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος στο Διεθνές Δίκαιο καλύπτονται τα κυριαρχικά κενά που ονομάζονται διεθνή ύδατα.

    Η εφαρμογή του άρθρου 7 είναι μονομερής απευθυντέα πράξη, δε χρειάζεται δηλαδή συμφωνία με κάποιο άλλο κράτος, παρά μόνο αποδεκτή χάραξη και κατάθεση σε διεθνείς οργανισμούς όπως τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Οργανισμό(IMO).

    Και το άρθρο καταλήγει:

    Η παγίδα: Εάν χαράξουμε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με το σημερινό καθεστώς απαγορεύεται η μετέπειτα χάραξη νέων παράκτιων αρχιπελαγικών γραμμών.

    Αλλά θέλει κότσια... Που να τα βρει ο Γιωργάκης;;; Δε θα αναφερθώ στο Αν. Υπ. Εξ.! Αυτός ας βρει πρώτα το διδακτορικό που μας έταξε και βλέπουμε για τα υπόλοιπα!

    Πενθεσίλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ελληνική απάντηση στην τουρκική ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι η εξής:

    “Το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος” – Πολύ πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

    http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/07/02/9087-2/

    Η παράλληλη κτήση ηπειρωτικού και νησιωτικού εδάφους, κατά το διεθνές δίκαιο, καθιστά μια χώρα γεωγραφικά αρχιπελαγική μόνο αν τα δύο γειτνιάζουν.

    Το κάθε νησί δεν αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά ενώνεται άρρηκτα με το διπλανό του και δημιουργείται μία κι ενιαία αρχιπελαγική κυριαρχική αλυσίδα.

    Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές. Σε παράκτιο αρχιπέλαγος δεν εφαρμόζεται ο κανόνας των 6 ή 12 νμ, αλλά ο προαναφερθείς κανόνας του άρθ 7.

    Η Τουρκία χωρίς να έχει υπογράψει τις διεθνείς Συμβάσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας (1958 και 1982) εφαρμόζει το σύστημα αυτό σε Ίμβρο και Τένεδο από το 1964.

    Ο κανόνας εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ, επί παραδείγματι από τη Ρωσία στην Aρκτική περιοχή της, αλλά και από τον Καναδά στο Αρκτικό παράκτιο αρχιπέλαγος, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

    Με το να αναγνωριστεί το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος στο Διεθνές Δίκαιο καλύπτονται τα κυριαρχικά κενά που ονομάζονται διεθνή ύδατα.

    Η εφαρμογή του άρθρου 7 είναι μονομερής απευθυντέα πράξη, δε χρειάζεται δηλαδή συμφωνία με κάποιο άλλο κράτος, παρά μόνο αποδεκτή χάραξη και κατάθεση σε διεθνείς οργανισμούς όπως τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Οργανισμό(IMO).

    Και το άρθρο καταλήγει:

    Η παγίδα: Εάν χαράξουμε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με το σημερινό καθεστώς απαγορεύεται η μετέπειτα χάραξη νέων παράκτιων αρχιπελαγικών γραμμών.

    Να προς τι η πρεμούρα του ΓΑΠ για τη Χάγη...

    Αλλά θέλει κότσια! Που να τα βρει ο Γιωργάκης; Δεν θα αναφερθώ στον Αν. Υπ. Εξ.! Αυτός ας βρει το διδακτορικό που μας έταξε και βλέπουμε για τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ελληνική απάντηση στην τουρκική ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι η εξής:

    “Το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος” – Πολύ πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

    http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/07/02/9087-2/

    Η παράλληλη κτήση ηπειρωτικού και νησιωτικού εδάφους, κατά το διεθνές δίκαιο, καθιστά μια χώρα γεωγραφικά αρχιπελαγική μόνο αν τα δύο γειτνιάζουν.

    Το κάθε νησί δεν αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά ενώνεται άρρηκτα με το διπλανό του και δημιουργείται μία κι ενιαία αρχιπελαγική κυριαρχική αλυσίδα.

    Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές. Σε παράκτιο αρχιπέλαγος δεν εφαρμόζεται ο κανόνας των 6 ή 12 νμ, αλλά ο προαναφερθείς κανόνας του άρθ 7.

    Η Τουρκία χωρίς να έχει υπογράψει τις διεθνείς Συμβάσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας (1958 και 1982) εφαρμόζει το σύστημα αυτό σε Ίμβρο και Τένεδο από το 1964.

    Ο κανόνας εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ, επί παραδείγματι από τη Ρωσία στην Aρκτική περιοχή της, αλλά και από τον Καναδά στο Αρκτικό παράκτιο αρχιπέλαγος, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

    Με το να αναγνωριστεί το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος στο Διεθνές Δίκαιο καλύπτονται τα κυριαρχικά κενά που ονομάζονται διεθνή ύδατα.

    Η εφαρμογή του άρθρου 7 είναι μονομερής απευθυντέα πράξη, δε χρειάζεται δηλαδή συμφωνία με κάποιο άλλο κράτος, παρά μόνο αποδεκτή χάραξη και κατάθεση σε διεθνείς οργανισμούς όπως τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Οργανισμό(IMO).

    Και το άρθρο καταλήγει:

    Η παγίδα: Εάν χαράξουμε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με το σημερινό καθεστώς απαγορεύεται η μετέπειτα χάραξη νέων παράκτιων αρχιπελαγικών γραμμών.

    Να προς τι η πρεμούρα του ΓΑΠ για τη Χάγη...

    Αλλά θέλει κότσια! Που να τα βρει ο Γιωργάκης; Δεν θα αναφερθώ στον Αν. Υπ. Εξ.! Αυτός ας βρει το διδακτορικό που μας έταξε και βλέπουμε για τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 02 Ιουλίου 2010 6:41 μ.μ.:

    Ο Ερντογάν ζήτησε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του; Ή γιατί με το ΝΑΤΟ (α) το κόστος του σε ανθρώπους και εξοπλισμό και χρόνο θα είναι μικρότερο, και (β) οι -τυχαίες ρε παιδί μου- θηριωδίες θα είναι politically correct;

    Έλεος, η αλεπού και τα αλεπουδάκια...


    Ανώνυμε 02 Ιουλίου 2010 9:35 μ.μ.:

    "Η σύνδεση της οικονομίας μας με τα ελληνοτουρκικά είναι πλασματική αλλά και ανόητη και καλό είναι να την σταματήσουμε πια."

    Η Αμερικανική Σχολή Πολέμου (στρατιωτικοί) είπε ότι ο Νο1 απειλή για την εθνική ασφάλεια είναι: budget deficit and debt. Αφού είσαι τόσο κάθετος, δεν τους στέλνεις καμια επιστολή για να τους ανοίξεις τα μάτια;

    Ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //...Και την υφαλοκρηπίδα βάφει γκρίζα η Αγκυρα!//...
    ---------------------
    Να μη σκύβει πολύ στο βάψιμο, μη πάει κανείς και της κάνει την δική της ...υφαλοκρηπίδα, μαύρη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.