3/8/10

Κόντρα για την προαγωγή 11 στρατηγών στην Τουρκία

Νέα κόντρα για την τύχη των 11 στρατηγών και ναυάρχων που περιλαμβάνονται στην τελευταία ομάδα 102 κατηγορουμένων του σχεδίου "Βαριοπούλας" έχει ξεσπάσει στην Τουρκία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έντονο παζάρι έλαβε χώρα ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, από τη μία πλευρά, που επιθυμούν την αποστράτευσή τους, και στον στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος επιδιώκει προκλητικά την προαγωγή τους.
«Μέση λύση»
Ωστόσο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο προσπαθεί να προωθήσει μια "μέση λύση", η οποία θα είναι προς όφελος των κατηγορουμένων και θα δώσει συνέχεια στην κόντρα, που είναι ουσιαστικά το πάγωμα των συνομιλιών για έναν χρόνο, κατά τον οποίο οι 11 στρατηγοί και ναύαρχοι θα διατηρήσουν τις τωρινές τους θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα μέλη του Συμβουλίου είναι και ο στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ, ένας από τους υπόπτους της υπόθεσης Εργκενεκόν και μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Πάντως, για να καταστεί δυνατή η προαγωγή των 11 στρατηγών και ναυάρχων από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να αρθούν μέχρι αύριο τα εντάλματα σύλληψής τους, τα οποία εκδόθηκαν πριν από 10 ημέρες.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.