2/8/10

Ρωσία: Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ενώ η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από τον χειρότερο καύσωνα στην ιστορία της. "Μέχρι στιγμής, εξαιτίας των πυρκαγιών, έχουν πεθάνει 34 άνθρωποι, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Στεπάνοφ, επικεφαλής του εθνικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαίωσε χθες ότι οι φωτιές, που έχουν κατακαύσει περισσότερα από 100.000 εκτάρια δασικής έκτασης, βρίσκονται υπό έλεγχο, ιδιαίτερα στις περιοχές Νίζνι Νόβγκοροντ και Βορονέζ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας που πλήττει δυτικές περιοχές της Ρωσίας εδώ και ένα μήνα, δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε αυτή την εβδομάδα.

Περίπου 240.000 άνδρες, 25.000 οχήματα και 226 αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν επιστρατευτεί στον αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε δασώσεις περιοχές της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι "με δεδομένες τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υπηρεσίες διάσωσης λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ενώ η συμμετοχή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων επιτρέπει να βρίσκεται η κατάσταση υπό έλεγχο".

Εντολή στο υπουργείο Άμυνας να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να βοηθήσει στις προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές, έδωσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Νατάλια Τιμάκοβα.
ΕΞΠΡΕΣΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΣΚΑΙ

2 σχόλια:

  1. Μάγκες, περί αυτού πρόκειται:

    http://en.rian.ru/international_affairs/20100727/159966724.html.

    Κάτι τέτοιο φανταζόμασταν κι εμείς άλλωστε τόσον καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...στειλτε τρεμη και χατζηνικολαου για αντικειμενικη ειδησεογραφια...εχουν προυπηρεσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.