8/8/10

Θα μας βάλει να φάμε τα μουστάκια μας...

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ (SACEUR) ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, έδωσε μικρή χρονική διορία, προκειμένου η Αθήνα και η Αγκυρα, μέσω των υφισταμένων διαπραγματεύσεων, να λύσουν ένα μείζον θέμα για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Πρόκειται για το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας (7 CAOC) και ειδικότερα για την επάνδρωσή του και τη διασύνδεση των ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο Αιγαίο, έτσι ώστε να αποκτήσει η Λάρισα αρμοδιότητες αεροπορικής αστυνόμευσης για την Ελλάδα και την Τουρκία, με ταυτόχρονη κατάργηση του τουρκικού υποστρατηγείου του Εσκί Σεχίρ (6 CAOC).

Διαφορετικά, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο ναύαρχος Σταυρίδης δείχνει αποφασισμένος να κόψει ο ίδιος τον «γόρδιο δεσμό» με δυο τρόπους:

Είτε να καταργηθούν και τα δυο αυτά υποστρατηγεία (με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ανύπαρκτη σε επίπεδο ΝΑΤΟ) είτε η κατάσταση να παραμείνει ως έχει και τον έλεγχο της αεροπορικής αστυνόμευσης του Αιγαίου να τον ασκεί το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Σμύρνης (με Αμερικανό διοικητή και μόνιμο Τούρκο επιτελάρχη), μέσω των CAOC 6 και 7, με ολέθριες και πολλαπλές συνέπειες για την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, με τη στάση αυτή του SACEUR, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ της Τουρκίας. Η πίεση κατά την παρούσα διαπραγμάτευση πέφτει ολόκληρη πάνω στη λειτουργία του υποστρατηγείου της Λάρισας, που αφορά και τον έλεγχο του Αιγαίου, και όχι πάνω στην Τουρκία, αφού η Αθήνα πλέον δεν μπορεί να μπλοκάρει όλη τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, διότι το αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην Ιταλία και το υπό κατάργηση υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Η συμφωνία του 2003
Οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη (Γ. Παπαντωνίου και Γ. Παπανδρέου) συμφώνησαν πλήρως το 2003 στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, η οποία προέβλεπε:

1Τη μεταφορά του αεροπορικού στρατηγείου της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, με Αμερικανό διοικητή και μόνιμο Τούρκο επιτελάρχη, με επιχειρησιακές αρμοδιότητες για όλη τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, επομένως και της Ελλάδας και του Αιγαίου.Η Τουρκία φρόντισε να γίνει η μεταφορά τού στρατηγείου σε χρόνο ρεκόρ (2005) διότι ήθελε μέσω του Τούρκου επιτελάρχη να εδραιώσει παράνομα κεκτημένα σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και να αναβαθμιστεί το προφίλ της Τουρκίας.

2Την κατάργηση του υποστρατηγείου του Εσκί Σεχίρ μέχρι το 2006 και τη διατήρηση και αναβάθμιση του υποστρατηγείου της Λάρισας, που θα είχε τον έλεγχο και την ευθύνη της Ελλάδας και ολόκληρης της Τουρκίας, αφού στο μεταξύ θα είχε καταργηθεί το 6 CAOC του Εσκί Σεχίρ.Ομως και το 2003 επαναλήφθηκε το ίδιο μόνιμο «λάθος» που γίνεται κατ' εξακολούθηση από το 1992 μέχρι σήμερα, όταν πρόκειται για καθορισμό περιοχών ευθύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ: η τότε κυβέρνηση Σημίτη άφησε «έξω από τον λογαριασμό» τα βασικά θέματα που αφορούσαν το στρατηγείο της Λάρισας: την επάνδρωση του στρατηγείου και τον καθορισμό περιοχής ευθύνης του με βάση τη διασύνδεση των ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο Αιγαίο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα κρίσιμα θέματα για τη λειτουργία και αναβάθμιση του υποστρατηγείου της Λάρισας έμειναν «για αργότερα» και το χειρότερο, μετατράπηκαν σε μια νέα αδιέξοδη και ατέρμονη διμερή διαπραγμάτευση μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία λοιπόν εξασφάλισε τη μεταφορά του στρατηγείου της Νάπολης στη Σμύρνη (2005) και μέσω αυτού τον έλεγχο του Αιγαίου.

Στο μεταξύ, με απόφαση του τότε SACEUR, τον Αύγουστο του 2006 το ΝΑΤΟ απαγορεύει στα ελληνικά αεροσκάφη, για ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. τα ελληνικά νησιά: Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Χάλκη, Αστυπάλαια, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Λέρο, Πάτμο, Λειψοί, Σύμη, Καστελόριζο και Σαμοθράκη. Δηλαδή, η τύχη και η ασφάλεια των νησιών αυτών εξαρτάται από τα τουρκικά αεροπλάνα, διότι όταν τα ελληνικά προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές τους αναχαιτίζονται από τα τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζουν την απαγόρευση του ΝΑΤΟ».

Μετά και την άθλια αυτή εξέλιξη, την οποία εστερνίζεται ο SACEUR, η Αγκυρα το 2007 δέχθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για τα θέματα του υποστρατηγείου της Λάρισας.

Στα θέματα επάνδρωσης του στρατηγείου, η Τουρκία απαιτεί τον διορισμό Τούρκου διοικητή ανά διετία και όσον αφορά τη διασύνδεση των ραντάρ, η Τουρκία απαιτεί τα τουρκικά ραντάρ να βλέπουν μέχρι... την Πρέβεζα και να επιτηρούν μέρος του Αιγαίου.

Μπλόκο στη νέα δομή
Αυτό είχε αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η νέα δομή του ΝΑΤΟ μόνον όσον αφορά την αναβάθμιση του υποστρατηγείου της Λάρισας και να μην καταργηθεί το τουρκικό υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ.

Μια «συμβιβαστική» πρόταση του ΝΑΤΟ το 2009 για τις περιοχές διασύνδεσης των ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο Αιγαίο απορρίφθηκε από την Αθήνα με ευθύνη του ΓΕΑ, πιθανώς από έλλειψη ευελιξίας, με την οποία θα αποδεχόταν θέσεις, χωρίς να θιγούν τα εθνικά συμφέροντα.

Οσο το θέμα παραμένει άλυτο, το στρατηγείο της Σμύρνης με τον Τούρκο μόνιμο επιτελάρχη «ελέγχει» και «προασπίζει» την Ελλάδα και το Αιγαίο για σκοπούς ΝΑΤΟ με τουρκικά και ελληνικά αεροπλάνα κατά περίπτωση, με το υποστρατηγείο της Λάρισας να παριστάνει τον θεατή του Αιγαίου και τον υπερασπιστή της μισής Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Και αυτό γιατί από το 2008 η Λάρισα θα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των χωρών αυτών, αλλά δεν έχει λόγο για την Ελλάδα και το Αιγαίο.

Η δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη για την Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε νέους υποβιβασμούς και περιπέτειες αν εφαρμοστεί το έγγραφο του διοικητή Σμύρνης στις 7 Απριλίου 2010. Σύμφωνα με αυτό, θα μπορούν τα τουρκικά αεροσκάφη ανάλογα με τις απαιτήσεις και κάτω από τον έλεγχο του Τούρκου επιτελάρχη (RAOC) να πετάνε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη άμυνά τους, καθώς και πάνω από πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας (π.χ. από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα μέχρι την Κόρινθο, την Τρίπολη και την Αμαλιάδα κ.λπ.) για να τις προστατεύσουν από αέρος, από τυχόν απειλές. Ενώ την ίδια ώρα, τα ελληνικά μαχητικά θα μπορούν να πετάνε στα Τίρανα, στη Σόφια, στο Βουκουρέστι και στη Βάρνα, αλλά όχι στο Αιγαίο.

Η κατάσταση αυτή είναι προφανές ότι αποτελεί μια από τις βαρύτατες προσβολές για την κυβέρνηση και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας αλλά και για τους Ελληνες πολίτες στο σύνολό τους. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

45 σχόλια:

  1. >>Οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη (Γ. Παπαντωνίου και Γ. Παπανδρέου) συμφώνησαν πλήρως το 2003 στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, η οποία προέβλεπε:...<<

    Ειμαστε διεφθαρμενοι, αδιαφοροι, καθυστερημενοι / ανικανοι, και για αυτο αναξιοπιστοι - περιγελος του κοσμου!

    Ραγιαδες - αξιοι των επιλογων μας!

    - Ν. Λυγερός, Οι αληθινές διαπραγματεύσεις έχουν κόστος
    http://www.lygeros.org/6048-gr.html
    - Ν. Λυγερός, Χωρική θάλασσα, ραγιαδισμός και Casus Belli
    http://www.lygeros.org/6029-gr.html
    -Ν. Λυγερός, Καστελόριζο και Διαγράμματα Voronoi
    http://www.lygeros.org/6067-gr.html
    - Ν. Λυγερός, H στρατηγική και η ισχύς
    http://www.lygeros.org/6011-gr.html
    - Α. Σταλιδης, "Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι μόνιμες υποσχέσεις της Τουρκίας που δεν υλοποιούνται"
    http://antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3683:0506-ellhnotourkika&catid=43:greekturkish&Itemid=83

    "... Με άλλα λόγια, σε επίπεδο αποφάσεων και διαπραγματεύσεων, ο υπεύθυνος που δεν μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή φάσης ή να την αντέξει, είναι υπεύθυνος μόνο της μοίρας του, όχι του πεπρωμένου ενός λαού. Επομένως πρέπει να είναι γνωστό και στο λαό. Αυτός που φοβάται το κόστος δεν έχει να παίξει κανένα ρόλο στην εξέλιξη των καταστάσεων. Ανήκει αποκλειστικά στο παρόν και συνεπώς δεν έχει μέλλον. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να το προσφέρει στους άλλους; Οι αληθινές διαπραγματεύσεις δείχνουν τους άξιους, καμιά άλλη."
    (Ν. Λυγερος, "Οι αληθινές διαπραγματεύσεις έχουν κόστος")

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο βρομώ σημίτης πρέπει να κατηγορηθεί για προδοσία.Η νυφίτσα έχει κάνει μεγάλη ζημία στην χώρα,φυσικά είχε άξιους συνεχιστές τις προδοσίας του από τον μπουχέσα και τον gap.Αν η κυβέρνηση είχε ίχνος πατριωτικής αξιοπρέπειας με αυτούς τους όρους θα έπρεπε να αποχώρηση οριστικά από το ΝΑΤΟ.συμμαχία με ρωσία η με κίνα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Νατοϊκοί και οι Αμερικάνοι σε λίγο θα βγαίνουν για καφέ στη Σμύρνη μόνο μέσα σε τεθωρακισμένα και σε Απάτσι. Το μίσος των Τούρκων για τους Αμερικάνους είναι απερίγραπτο. Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι αφύσικη και ανώμαλη. Την δε Ελλάδα την έχουν πιέσει τόσο πολύ οι Αμερικάνοι, ώστε ο λαός εδώ δεν θέλει και πολύ για να ασπαστεί το Ισλάμ και να αποδεχθεί τους Οθωμανούς. Με τα στρατηγικά τους λάθη, ο Αμερικανοί προωθούν την δύναμη και επιρρροή του Ισλαμικού στοιχείου στην Ευρώπη, και μετατρέπουν σταδιακά τα Βαλκάνια σε χαλιφάτο. Έτσι όπως το πάνε, είναι σαν να έχουν προσκυνήσει το Ισλάμ και να παραδέχονται την ήττα τους. Ο Αμερικανικός χριστιανικός και όχι φιλομουσουλμανικός κόσμος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδος, και με αυτόν πρέπει να κάνει σχέσεις η Ελλάδα, αν θέλει να έχει μέλλον. Το αντιισλαμικό λόμπυ στην Αμερική μπορεί να αλλάξει τα πράγματα υπέρ των Χριστιανών της Βαλκανικής, και όχι υπέρ των Μουσουλμάνων. Κλίντον, Μπους και Ομπάμα = τρεις φιλοισλαμιστές πρόεδροι. Αυτοί οι τρεις επέτρεψαν στο θηρίο του Ισλαμοφασισμού να γιγαντωθεί, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστορικό σφάλμα των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sto Goudi oloi tous.....
    An exei arxidia o Ellinikos Laos
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καινούργια εφεύρεση του εβραϊσμού.

    Είναι προτιμότερο να λέμε
    "αντιισλαμικό λόμπυ" αντί για "εβραϊκο λομπι".

    "Κλίντον, Μπους και Ομπάμα = τρεις φιλοισλαμιστές πρόεδροι".

    Σκεφθείτε αν οι τρείς τους δεν ήταν και "φιλοισλαμιστές". Θα είχαν κάψει όλη την οικουμένη εκτός Ισραήλ.
    Και η αναλυτική προπαγάνδα ορισμένων καλα κρατεί.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to oti 8a plironame maxitika gia na prostateboume tous albanous kai tou boulgarous...kai 8a fwnazame tous tourkous na prostateboune emas....
    th na pw...8a pidixto ap to para8yro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε τα ονόματα άλλων και βρες ένα μόνιμο καλό, όπως ας πούμε Πεντοζάλης.
    Οι Τούρκοι και οι Άραβες και οι Πακιστανοί, οι τρεις αγάπες των προέδρων, είναι ψέματα? Τις αγκαλιές και τα φιλιά του Μπους στους Άραβες τα είδε κανείς; Συνέτερος δεν είναι μαζί τους ακόμα; Τους Ταλιμπάν αυτοί δεν τους καλούν τώρα σε συνομιλίες; Στο Πακιστάν δεν επέτρεψαν να έχει πυρηνικά; Την Τουρκία δεν έφτιαξαν αστακό; Στα βαλκάνια δεν έφτιαξαν δύο ισλαμικά κράτη; Θα μας τρελάνουν κάποιοι εδώ μέσα με τον αντιεβραϊσμό τους. Μακάρι να είχαν το πάνω χέρι στην Αμερική οι Εβραίοι, αλλά δεν το έχουν. Πιόνια είναι και αυτοί συχνά, και παλεύουν για να επιβιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 5:22 μ.μ.

    >8a pidixto ap to para8yro<

    Oύτε το ... Καμασούτρα δεν προβλέπει τέτοια στάση. Πώς γίνεται; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Γιωργο με μπερδεψες.Πως ειναι δυνατον οι τουρκοι να μισουν τους αμερικανους και οι αμερικανοι να προωθουν τον ισλαμισμο αρα και την ηγεμονια της τουρκιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη για το μπέρδεμα. Ορισμένοι Αμερικάνοι έχουν βαθύ πρόβλημα στην διαμόρφωση στρατηγικής η οποία θα έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Το 1991 για παράδειγμα, προσφέρθηκε η ανθρωπότητα στην Αμερική, μέσα σε ένα πιάτο. Οι ανόητοι τότε άρχοντες στις ΗΠΑ έδωσαν μία αδέξια κλωτσιά στο πιάτο αυτό, και τα έφεραν όλα τούμπα. Τόσο στο ιράκ όσο και στο αφγανιστάν τα έχουν κάνει στην ουσία θάλασσα, και αυτό πιστεύω ότι θα φανεί σύντομα. Με την τουρκία και τους άραβες, άποψή μου είναι ότι η Αμερική διαμορφώνει πολιτική σύμφωνα με τις οικονομικές συναλλαγές κάποιων αμερικανών. Τα παίρνουν δηλαδή κάποιοι από τις μπίζνες τους με τούρκους και άραβες, και ανάλογα πράτουν. ¨οταν λοιπόν πληρώνουν αβέρτα οι τούρκοι τους συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα στην αμερική, έχουμε μία αμερική να κάνει πολιτική σύμφωνη με τα συμφέροντα ισλαμοτούρκων κτλ, και όχι σύμφωνα με το συμφέρον της ίδιας της αμερικής. Το χρήμα του ισλάμ είναι πολύ περισσότερο από το χρήμα οποιουδήποτε άλλου λόμπυ στην αμερική. Πληρώνουν οι ισλαμιστές, και οι αμερικάνοι παίζουν μπάλα για αυτούς, πχ Βοσνία, Κόσοβο, Ιράκ (κατόπιν σύμφωνης γνώμης ΣΑραβ). Και στην περσία ακόμα θα πάνε για το συμφέρον των πετρελαιάδων. Κατάντησαν οι ΗΠΑ όμηροι των Αράβων σε πολλά ζητήματα.

    Η λύση στα προβλήματα των αμερικανών βρίκεται στη συμμαχία τους με τους ρώσους και τους κινέζους, και όχι με τους άραβες. Στην ουσία το ισλάμ έχει υποτάξει και ταπεινώσει τις ΗΠΑ. Ο αμερικάνικος λαός φυσικά και δεν είναι ισλαμόφιλος. Ισλαμόφιλοι είναι οι συνέταιροι των πετρελαιάδων, τους οποίους ο Αμερικανικός λαός πρέπει να ξεφορτωθεί. Η Τουρκία έχει βρει τους δρόμους λαδώματος των Αμερικανικών κέντρων αποφάσεων, και τους πληρώνει με τα ίδια χρήματα που οι Αμερικάνοι στέλνουν στην Τουρκία. Δηλαδή έχουμε επανάληψη αυτού που κάποτε γίνονταν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με το χρήμα για τον Νίξον. Η εμμονή στην Αμερικανική τουρκοφιλία, στην ομοσπονδία με τους τούρκους, στηρίζεται πρώτα από όλα στο ξέπλημα μάυρου χρήματος μεταξύ μαφιών που παίζουν παιχνίδι στον παγκόμσιο υπόκοσμο. Από ναρκωτικά μέχρι ότι κανείς μπορεί να φανταστεί. Όμως, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Μέσα από την ίδια την Αμερική πιστεύω ότι θα έρθει η ανατροπή αυτής της σκοτεινής συναλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω να ήρθε το προηγούμενο μύνημα - απάντηση στον Ναία. Βγήκε μία ειδοποίηση ότι ήταν πολύ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με λίγα λόγια έλεγα στον Ναία ότι οι ΗΠΑ δεν διαμορφώνουν πάντα πολιτική σύμφωνα με το εθνικό τους συμφέρον. Μαύρο, υπόγειο χρήμα και σκοτεινές συναλλαγές έχουν συχνά σαν αποτέλεσμα τις ΗΠΑ να δουλεύουν για το λογαρισμό Τούρκων και διάδοσης του Ισλάμ. Υπάρχει διαφθορά και στις ΗΠΑ. Το ισλαμικό λόμπυ στις ΗΠΑ είναι πανίσχυρο. Το μέλλον των ΗΠΑ είναι η συμμαχία με Ρώσους και Κινέζους, και όχι με το Ισλάμ. Το Ισλάμ έχει πνίξει τις ΗΠΑ με πολλούς τρόπους. Οι αγκαλίές του Μπους με τους χαλίφηδες ήταν θανάσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά στους βράχους πέφτει χιόνι.

    Να που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα.
    Καμαρώστε τον. Η τραγουδάτε του "κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει;
    08 Αυγούστου 2010 6:41 μ.μ.



    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην Αμοργό που θα πας ελπίζω να έχει πολλά σκυλόψαρα. Η δε αληθινή Γκάλια ελπίζω να σου κάνει βουντού και να μείνεις μόνιμα στον βυθό.
    Εάν καλυτερη εξήγηση έχεις εσύ για το τι κάνει τις ΗΠΑ φιλοισλαμικές, πολλές φορές, πες μου και εμένα του νυχτωμένου. Μην είσαι μοναχοφάης.

    Ναι αγαπητέ, γνωρίζω και για τους άλλους που νόμιζαν πως με την επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα είναι πάλι μία χαρά, όπως πριν από 100 χρόνια. Και αυτοί λάθος έκαναν, και τώρα τα βλέπουν.
    Περι μαύρου χρήματος από διακίνηση πολλών αγαθών, το παιχνίδι είναι τεράστιο και τα ποσά μεγάλα. Αυτό το παιχνίδι είναι η ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία παταέι το σύστημα που στηρίζει τις τουρκικές θέσεις. Βέβαια, εδώ μπαίνουμε στα μαύρα αλώνια. Ας εξετάσει κανείς το παγκόσμιο ζήτημα διακίνησης ναρκωτικών να δει ποιός ακριβώς βρίσκεται στο κέντρο.
    Η φιλοισλαμική πολιτική της Αμερικής την κατάστρεψε. Όποτε οι Αμερικάνοι συνεργάστηκαν στενά με το Ισλάμ, βγήκαν χαμένοι (Περσία, Σαντάμ, Ταλιμπάν, Πακιστάν, Σ. Αραβ., Τουρκία, όλοι αυτοί από στενοί φίλοι των Αμερικανών ξεκίνησαν και να δούμε που θα φτάσουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. sidirountie eyge symfono me ola sxedon(ektos ap thn symaxia me thn kina..thn fobountai oloi,giayto blepoume na ta briskoun amerikanoi kai rosoi)pystebo arga h grigora 8a synel8oun oi amerikanoi(oi rosoi exoun idi synel8ei!)
    ayto pou me problimatizei poly einai oi eyropeoi(panta koutoponiroi kai diloi)sigoura h epomenoi anametrish ths an8ropotitas 8a einai 8iskeytikh(me ligi gkrinia amerikanon kai roson..etsi gia na kataliksoun poios einai o antras kai poios h gynaika sayth thn sxesi...pantos gia mas oso kai na fenete periergo sayth thn katastasi pou briskomaste twra...to melon 8a einai kalhtero..mas xriazontai oloi twra teleytea kai h izraelinoi :)

    ps: galia
    tosi wra efage o an8ropos na kanei mia analisi...an exeis ali apopsh 8a se parakalousa na thn egrafes kai na mhn periorizes to sxolio sou se mia mpourda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 09 Αυγούστου 2010 6:01 π.μ.
    Tou ta leo tou Sidirountiou.
    Alla o diaxiristis den ta anebazi ola. Ti na kanw;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν αυτός που γράφει εδώ ως Γκάλια είναι η αληθινή Γκάλια, τότε εγώ είμαι ο Μίνωας.
    Με τις ανηοσίες σου ανώνυμε πλαστογράφε του ονόματός της την έδιωξες από το ιστολόγιο.
    Άσε τους πάντες να λένε τη γνώμη τους. Και Τούρκος να είναι κάποιος, άστον να μιλήσει και απάντησε, και πες του τα δικά σου. Άλλο ο πόλεμος και άλλο ο διάλογος. Όσοι γράφουμε εδώ δεν έχουμε πόλεμο ανάμεσά μας, προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και μήπως και βοηθήσουμε με τη γνώμη μας την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Μίνωας;
    Ποιος είναι αυτός ο κύριος πάλι;
    Πως αποφάσισες έτσι στα κουτουρού να αμφιβάλεις το όνομα κάποιου που ούτε έχεις δει, ούτε ξέρεις που βρίσκεται; Πως ξέρεις ότι είναι αυτός και όχι αυτή;
    Όσο για τον/την Galia, πως ξέρουμε ότι είναι αρσενικού η θηλυκού γένους; Αρσενικοθήλυκου μήπως; Και πως θα διαβεβαιωθούμε ποια/ποιος είναι ο αυθεντικός;
    Διάβαζα κάπου αλλού ότι οι "ισραηλινοί βοηθοί" του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο θέλουν λεει να συλλάβουν τον Julian Assange και να τον βασανίσουν με εικονικό πνιγμό. (Water board) Γιατί;
    Για να μην αναρτεί ισχυρίζονται, πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα που κάνουν οι αμερικανοί με τους "βοηθούς τους" στην Μέση Ανατολή. Διαπιστώνω ότι και αυτοί (οι ισραηλινοί βοηθοί του Ομπάμα) και εσύ, δεν έχετε ακόμα καταλάβει την δύναμη του Ίντερνετ.
    Που μου επιτρέπει να συμπεράνω με σιγουριά ότι βρίσκεσθε σε μια ημιλανθάνουσα κατάσταση παλαιοντόσαυρου νομίζοντας ότι το Ίνερνετ είναι κάτι χειροπιαστό και κρύβεται πίσω απ την οθόνη του υπολογιστή σας.
    Αν αυτός ο συλλογισμός μου είναι σωστός καταλαβαίνεις που γράφω τις θεωρίες σου για την μη επιρροή των εβραίων στην παγκόσμια διεθνή σκηνή. Διότι όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα μας δείχνεις ότι έχεις μεσάνυχτα για πολλά πράγματα.
    Πχ. Όταν κάποιος έχει την δύναμη να ιδρύει κράτη-γειτονιές όποτε τον συμφέρει έχει και την δύναμη να τα διαλύει πάλι όποτε τον συμφέρει. Και αυτή την δύναμη έχουν ασυζητητί οι εβραίοι σήμερα. (Με την βοήθεια άλλων βέβαια).
    Για να μην μακρηγορούμε ξαπόστασε λιγάκι και σκέψου αυτά που σου γράφω. Και πίστεψε με ότι εγώ είμαι η αυθεντική Gallia. Η άλλη μάλλον δεν είναι καν γυναίκα, αλλά κάποιος προβοκάτορας, η απλώς οδοντόπαστα.


    Gallia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ...ΤΗΝ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ΚΤΛ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΥΜΠΟΛΗΜΗΣΑΜΕ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πεντηκοστιανε @09 Αυγούστου 2010 1:30 μ.μ. δεν μας ειπες ομως αν καταφερες να ασπρισεις τους μαυρους...εεε...να εκχριστιανισεις τους μουσουλμανους ηθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. {Μακάρι να είχαν το πάνω χέρι στην Αμερική οι Εβραίοι, αλλά δεν το έχουν. Πιόνια είναι και αυτοί συχνά, και παλεύουν για να επιβιώσουν.}

    Με την παραπάνω φράση σου, δικαιώνεις απόλυτα τους Ορθόδοξους θεολόγους οι οποίοι θεωρούν τους Πεντηκοστιανούς, τους Ευαγγελικούς και τους Πρεσβυτεριανούς ως τους κατ'εξοχήν Χριστιανούς Σιωνιστές. Αληθεύει ναί ή ου οτι η σέχτα σου θεωρεί τους Εβραίους ως τον περιούσιο λαό του Θεού;Και απο τον τρόπο που θα απαντήσεις θα εξάγουμε πολλά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @08 Αυγούστου 2010 9:02 μ.μ.
    Επειδή αναφέρθηκες στον μινωα, θα μου επιτρεψεις να χρησιμοποιήσω μια φραση του η οποια ταιριαζει απολυτα στο βαθυστοχαστο σχολιο σου

    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ
    ΓΛΟΥΓΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ποσα θελεις για να μας τρελανεις ρε αδελφακι μου;Αυτα τα διαβασες καπου αλλου και απλως μας τα μεταφερεις, η αποτελουν πορισματα προσωπικης σου ερευνας;Και αν ισχυει το πρωτο, κανε μας τη χαρη και αποκαλυψε τις πηγες σου.Αν ισχυει το δευτερο....αστο καλυτερα να παει στο διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν το δημοσιευμα της Ελευθεροτυπιας θεωρει ως ιθινοντα νου του νεου ΝΑΤΟικου σχεδιασμου τον "Ελληνα" Τζέιμς Σταυρίδη, τοτε δεν εχουμε παρα να τον προσθεσουμε στην λιστα με τους υπολοιπους "Ελληνες" που εκαναν καριερα ως μαντροσκυλα του Αμερικανικου ιμπεριαλισμου, εις βαρος των συμφεροντων της Ελλαδας.Τζον Νεγρεποντε, Τομ Καραμεσινης, Τομ Παππας, Τζορτζ Τενετ, Τζειμς Σταυριδης και ο καταλογος αυξανεται επικινδυνα.Και το ερωτημα εξακολουθει και παραμενει αναπαντητο.Οι Ελληνες μεταναστες της Γερμανιας και της Αυστραλιας γιατι δεν συμπεριφερθηκαν μ'αυτον τον απαραδεκτο τροπο;Τι σκ@@@τα ταϊζουν τους δικους μας στην Αμερικη και τους μετατρεπουν σε σκλαβους τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_614.html


    na kai mia epibebeosi gia ta parapano tou sidirountiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στην Αμερική ιχυρότερο είναι το λόμπυ των προτεσταντών, το λόμπυ δηλαδή που κυβερνά τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πνευματικό κέντρο του προτεσταντικού κόσμου είναι η Ολλανδία, και το κέντρο αυτό είναι γερμανόριζο από πλευράς ράτσας. Κατα τύχη, στην Ολλανδία είναι και το παγκόσμιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, το παγκόσμιο κέντρο αφανούς εμπορίου, η μεγαλύτερη εταιρεία διακήνησης πετρελαίου, η πλουσιότερη και ισχυρότερη οικογένεια του κόσμου, και το παγκόσμιο κέντρο πολλών πολλών άλλων παιχνιδιών. Ψιλά γράμματα αυτά που γράφω, και αμέσως ο καθένας θα με πει πάλι όπως θέλει. Οι Καθολικοί είναι σχεδόν εκτοπισμένοι στην Αμερική. Ένα πρόεδρο έβγαλαν όλο και όλο, και αυτόν τον δολοφόνησαν οι "γερμανόριζοι." Η σημερινή συνεργασία μεταξύ Ναζιστών στην Ευρώπη και γερμανόριζων στην Αμερική δεν είναι τυχαία. Στην Αμερική στην ουσία υπάρχει και συνεργασία αλλά και σύγκρουση μεταξύ πολλών λόμπυ. Το ΕβραΙκό λόμπυ είναι ισχυρό, αλλά δεν βρίσκεται μέσα στο "βαθύ" αμερικανικό κράτος όπου επικρατούν οι γερμανόριζοι, όλοι σχεδόν βορειοευρωπαϊκής καταγωγής. Πολύ συχνά, οι Αμερικάνοι παίζουν στο πλευρό των Αράβων συναιτέρων τους, για πολλά ζητήματα. Η ράτσα στην Αμερική είναι βαθύ ζήτημα ακόμα. Το Ελληνικό λόμπυ σήμερα έχεις καλές σχέσεις με όλους, αλλά κάποτε πρέπει να ταχθεί περισσότερο ενεργά στο πλευρό εκείνων που δεν θέλουν ισχυρό Ισλάμ, ή που νομίζουν ότι θα εξανθρωπίσουν το Ισλάμ. Παίζουν και φλερτάρουν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι με το Ισλάμ, όμως το φλέρτ τους αυτό αν το συνεχίσουν θα τους κλείσει το σπίτι. Η λύση είναι η συμμαχία Αμερικής / Ρωσίας / Κίνας για την επιβολή του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών επι του Ισλάμ.
    - Φίλε που με λες αιρετικό και σεχτικό, κάνεις λάθος. Είμαι απεσταλμένος του ίδιου του Θεού και κάθε μέρα μιλάω μαζί του, και πάμε μαζί και για καφέ μερικές φορές. Εσύ έχεις το πρόβλημα που δεν τα πας καλά μαζί του με τις αμαρτείες σου.
    - Ψευδογκάλια, έχεις ψύχωση με την Γκάλια, κάνε ότι θες και γράφε με το όνομά της, μήπως και αισθανθείς καλύτερα.
    Αυτά είχα εδώ να πω. Και κάτι άλλο, ο Σταυρίδης είναι ο καλυτερος αρχηγός που είδε ποτέ το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στην Αμερική ιχυρότερο είναι το λόμπυ των προτεσταντών, το λόμπυ δηλαδή που κυβερνά τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πνευματικό κέντρο του προτεσταντικού κόσμου είναι η Ολλανδία, και το κέντρο αυτό είναι γερμανόριζο από πλευράς ράτσας. Κατα τύχη, στην Ολλανδία είναι και το παγκόσμιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, το παγκόσμιο κέντρο αφανούς εμπορίου, η μεγαλύτερη εταιρεία διακήνησης πετρελαίου, η πλουσιότερη και ισχυρότερη οικογένεια του κόσμου, και το παγκόσμιο κέντρο πολλών πολλών άλλων παιχνιδιών. Ψιλά γράμματα αυτά που γράφω, και αμέσως ο καθένας θα με πει πάλι όπως θέλει. Οι Καθολικοί είναι σχεδόν εκτοπισμένοι στην Αμερική. Ένα πρόεδρο έβγαλαν όλο και όλο, και αυτόν τον δολοφόνησαν οι "γερμανόριζοι." Η σημερινή συνεργασία μεταξύ Ναζιστών στην Ευρώπη και γερμανόριζων στην Αμερική δεν είναι τυχαία. Στην Αμερική στην ουσία υπάρχει και συνεργασία αλλά και σύγκρουση μεταξύ πολλών λόμπυ. Το ΕβραΙκό λόμπυ είναι ισχυρό, αλλά δεν βρίσκεται μέσα στο "βαθύ" αμερικανικό κράτος όπου επικρατούν οι γερμανόριζοι, όλοι σχεδόν βορειοευρωπαϊκής καταγωγής. Πολύ συχνά, οι Αμερικάνοι παίζουν στο πλευρό των Αράβων συναιτέρων τους, για πολλά ζητήματα. Η ράτσα στην Αμερική είναι βαθύ ζήτημα ακόμα. Το Ελληνικό λόμπυ σήμερα έχεις καλές σχέσεις με όλους, αλλά κάποτε πρέπει να ταχθεί περισσότερο ενεργά στο πλευρό εκείνων που δεν θέλουν ισχυρό Ισλάμ, ή που νομίζουν ότι θα εξανθρωπίσουν το Ισλάμ. Παίζουν και φλερτάρουν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι με το Ισλάμ, όμως το φλέρτ τους αυτό αν το συνεχίσουν θα τους κλείσει το σπίτι. Η λύση είναι η συμμαχία Αμερικής / Ρωσίας / Κίνας για την επιβολή του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών επι του Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μέρος 1
    Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Τον βαθύ έλεγχο στην Αμερική τον έχουν κάποιοι προτεστάντες γερμανόριζοι. Οι στενές σχέσεις ορισμένων αμερικανών με τους ναζιστές στην ευρώπη σήμερα δεν είναι τυχαίες. Η πιστότερη και καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι ένα κράτος το οποίο αυτοί δημιούργησαν μετά τον πόλεμο : η Γερμανία. Το παιχνίδι ευρώ-δολάριο είναι καλά στημένο. Κάποιοι γερμανόριζοι προτεστάντες πιστεύουν ότι έτσι όπως εξελίχθηκε ο χριστιανισμός, δια της μεταρυθμίσεως, έτσι πρέπει να εξελιχθεί και το Ισλάμ σε κάτι καλύτερο. Από αυτούς έχουμε σενάρια Ισλαμολαγνίας και Οθωμανομανίας εδώ και παρα πολλά χρόνια, από τότε που η Γερανία ήταν σύμμαχος του Οθωμανιστάν. Το παγκόσμιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών είναι σε προτεσταντικά χέρια (ολλανδία), όπως και του πετρελαίου (ολλανδία), όπως εκεί βρίσκεται και η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου (βασιλική ολλανδική), οι οποίοι έφτιαξαν την λέσχη μπίλντενμπεργκ που όλοι οι ηλίθιοι ονομάζουν εβραϊκό κατασκεύασμα. Ο παγκόσμιος χρυσός επίσης σε προτεσταντικά χέρια βρίσκεται. Οι Καθολικοί είναι έξω από το παιχνίδι παγκόσμιας κυριαρχίας, δεύτεροι και σε απόσταση από τους προτεστάντες. Έναν Καθολικό πρόεδρο κατάφεραν να βγάλουν και αυτόν τον έφαγαν οι "ΚουΚλουξ" καθαροί χουβεράριοι, αυτοί που πάντα διαλέγουν ποιός ακριβώς θα είναι ο κάθε νέος πρόεδρος. Οι Εβραίοι προσπαθούν με ότι μπορούν να παίξουν παιχνίδι, αλλά δεν είναι αυτοί η υπερδύναμη ούτε στον πλανήτη ούτε στην αμερική. Εκει δεν είναι καν ενωμένοι. Το βαθύ Αμερικανικό κράτος δεν είναι ούτε καθολικό, ούτε εβραϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μέρος 1
    Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Τον βαθύ έλεγχο στην Αμερική τον έχουν κάποιοι προτεστάντες γερμανόριζοι. Οι στενές σχέσεις ορισμένων αμερικανών με τους ναζιστές στην ευρώπη σήμερα δεν είναι τυχαίες. Η πιστότερη και καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι ένα κράτος το οποίο αυτοί δημιούργησαν μετά τον πόλεμο : η Γερμανία. Το παιχνίδι ευρώ-δολάριο είναι καλά στημένο. Κάποιοι γερμανόριζοι προτεστάντες πιστεύουν ότι έτσι όπως εξελίχθηκε ο χριστιανισμός, δια της μεταρυθμίσεως, έτσι πρέπει να εξελιχθεί και το Ισλάμ σε κάτι καλύτερο. Από αυτούς έχουμε σενάρια Ισλαμολαγνίας και Οθωμανομανίας εδώ και παρα πολλά χρόνια, από τότε που η Γερανία ήταν σύμμαχος του Οθωμανιστάν. Το παγκόσμιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών είναι σε προτεσταντικά χέρια (ολλανδία), όπως και του πετρελαίου (ολλανδία), όπως εκεί βρίσκεται και η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου (βασιλική ολλανδική), οι οποίοι έφτιαξαν την λέσχη μπίλντενμπεργκ που όλοι οι ηλίθιοι ονομάζουν εβραϊκό κατασκεύασμα. Ο παγκόσμιος χρυσός επίσης σε προτεσταντικά χέρια βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μέρος 2
    Οι Καθολικοί είναι έξω από το παιχνίδι παγκόσμιας κυριαρχίας, δεύτεροι και σε απόσταση από τους προτεστάντες. Έναν Καθολικό πρόεδρο κατάφεραν να βγάλουν και αυτόν τον έφαγαν οι "ΚουΚλουξ" καθαροί χουβεράριοι, αυτοί που πάντα διαλέγουν ποιός ακριβώς θα είναι ο κάθε νέος πρόεδρος. Οι Εβραίοι προσπαθούν με ότι μπορούν να παίξουν παιχνίδι, αλλά δεν είναι αυτοί η υπερδύναμη ούτε στον πλανήτη ούτε στην αμερική. Εκει δεν είναι καν ενωμένοι. Το βαθύ Αμερικανικό κράτος δεν είναι ούτε καθολικό, ούτε εβραϊκό. Σε δύναμη οι Εβραίοι είναι αρκετά κάτω από πολλούς άλλους, αλλά παλεύουν με ότι μπορούν. Αφήστε τις θεωρίες που δίδαξαν την Ελλάδα οι γερμανόριζοι αντισημίτες, που είδαν τους Εβραίους ρατσιστικά και ανταγωνιστικά στην κεφαλαιαγορά και το εμπόριο. Ας μην ξεχάσουμε τις οργανώσεις που η θεία σια έφτιαξε στην Ελλάδα για να διδάσκετε ο αντισημιτισμός, και από τις οποίες σκηνές μπορείτε να δείτε ακόμα και στην ταινία Ζ. Ρωτήστε όποιον γνωστό σας θέλετε που συμμετείχε στο χουντικό παρακράτος που λειτουργεί ακόμα να σας πει λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μέρος 3
    Η Ελληνική ακροδεξιά και πολλά "νηστικά" της είναι όργανα του κουκλουξκλανικού αμερικανικού βαθεός κράτους, και όχι του ηθικού αμερικανικού κράτους, το οποίο και αυτό υπάρχει. Η Ελληνική ακροδεξιά με τον αντισημιτισμό της παίζει παραγγελιά ξένων ανεγκέφαλων. Φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας είναι ο μεγάλος Αμερικανικός λαός ο οποίος είναι αντιισλαμικός, και όχι ο Αμερικανικός υπόκοσμος ο οποίος έχει σχέσεις με τα ισλαμοφασιστικά κεφάλαια και την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών, πολλά από τα οποία φτιάχνουν και μεταφέρουν οι Ισλαμοφασίστες για να χρηματοδοτήσουν την εξάπλωση του Ισλαμισμού στον Καύκασο, τα Βαλκάνια, και όχι μόνο. Η Αμερική πρέπει κάποτε να τιμωρήσει τους μυστικούς και νηστικούς ναζιστόριζους Ισλαμοφασιστολάγνους της. Η Αμέρικη δεν είναι ένα μονοκόμματο σώμα, μόνο καλό ή μόνο κακό. Όπως κάθε χώρα, έχει πολλά διαφορετικά φρούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άφησε ανώνυμε τις φοβίες με την Γκάλια και το όνομά της, και βρες κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Σταυρίδης είναι ο καλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ η Ευρώπη. Μακάρι να τον στείλει το ΝΑΤΟ νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος, ή να τον κάνουν πρόεδρο στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργο
    Έμεινα άφωνη. Στήλη άλατος. Κόκαλο. Μπάμ και κάτω.
    Σηκώθηκα μετά από ώρες και αφού πήρα 78 ασπιρίνες και έριξα 37 ντενεκέδες νερό στο κεφάλι μου συνέχισα να σε διαβάζω. Και αμέσως πάλι άρχισαν να στριφογυρίζουν όλα γύρω μου.
    Ιδίως όταν διάβασα την αναφορά σου για το Ελληνικό Λόμπι και γενικότερα την ανάλυση σου για τα τεκνεόμενα στην Αμερική. Που νάξερα η μαύρη. Μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Είσαι κυκεώνας γνώσης. Που κρυβόσουνα ρε παληκάρι τόσο καιρό; Είσαι ο Πάπυρος Λαρούς. Όλες οι εγκυκλοπαίδειες μαζί και βάλε. Έχεις την Θεία φώτιση.
    Πατριδογνωσία, Γεωγραφία Θρησκευτικά, Πολιτικές επιστήμες, Εξωτερική πολιτική, όλα μαζί.
    Μου τα χάλασες λιγάκι εκεί που μίλησες για ακροδεξιούς και Κουκλουξανέους χωρίς να αναφερθείς αρκετά στους νεοΝαζί και άλλα κατάλοιπα του Χίτλερ. Αλλά τα διόρθωσες γρήγορα όταν μας παρέμπεψες να ξαναδούμε την ταινία Ζ. του Κώστα Χαβρά. Εγώ προσωπικά έχω χάσει το δισκάκι και βλέπω μόνο History Channel και Ολοκαύτωμα. Δεν ξέρω πόσο σκαμπάζεις εγγλέζικα αλλά κάνε αίτηση στο Λευκό Οίκο για να γράφεις τους λόγους του Προέδρου.
    Έχεις ταλέντο. Αν σε απορρίψουν, που αμφιβάλλω, έλα και βαλε για Δήμαρχος στα Τρίκαλα. Θα πετύχεις, θα πας μπροστά. Το πιστεύω.
    Πρέπει όμως να μας διευκρινίσεις ξεκάθαρα το πρόγραμμα σου. Τον καθολικό πρόεδρο στην Αμερική ποιοι το έφαγαν τελικά; Οι "Χουβεράριοι" η οι "γερμανόριζοι"; Γιατί εμένα μου είπαν παλιά ότι τον έφαγαν λάχανο οι "ατομικοί".
    Να σε βοηθήσουν και οι γείτονες σου να γράψεις βιβλίο με τις γνώσεις που έχεις. Θα γίνει ανάρπαστο. Μπέστ Σέλερ που λένε και οι Νιού Γιόρκ Τάϊμς. Τι να σου πω παθαίνω αφυδάτωση να συζητώ με ένα τέρας γνώσης και μόρφωσης σαν και σένα.
    Είσαι ο διαφωτιστής μας ΝΟΥΜΕΡΟ 1.
    Το Δέκα το καλό. Τελεία και παύλα.
    Τώρα με το όνομα μου τι να πω;
    Όταν συναντηθούμε με το καλό να φωνάξουμε και "την άλλη" Galia και να σου δείξουμε ταυτότητες. Μόνο έτσι θα πεισθείς, άλλο τρόπο δεν ξέρω.
    Κι εγώ έχω μερικές αμφιβολίες για το όνομα σου. Μήπως αντί για Γιώργο σε λένε Χρήστο και είσαι σπουδαστής;



    Μετά τιμής
    Gallia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ψευδογκάλια, γράφε με ότι όνομα θες, τι άλλο να σου πω; αφού έτσι σου αρέσει, κάνε όπως σου αρέσει.
    Για το ποιός ακριβώς έφαγε τον Κένεντυ, ρώτα τις πέτρες που και αυτές φωνάζουν για τον Χούβερ και τους φίλους του. Υπάρχει και το σενάριο για αυτούς που δήθεν τους έκοψε την βοήθεια. Επέτρεψέ μου να πω πως η επιλογή του δολοφόνου του δήθεν δολοφόνου όσβαλντ έγινε ακριβώς για αυτό το λόγο. Ρωσικό κανάλι έχει φτιάξει ντοκιμαντέρ από όπου πήρε συνεντεύξεις από τους πραγματικούς σολοφόνους του Κένεντυ, Το έχεις δει; το έπεξαν και στην Ελλάδα, στο κανάλι που μιλάει και ο λιακόπουλος νομίζω.

    Περι καριέρας, είμαι δήμαρχος και δεν θέλω τίποτα παραπάνω. Περι γνώσεων, λέω αυτά που γνωρίζω και πιστευω. ο καθένας μας ζει στον δικό του κόσμο. Ο δικό μου κόσμος πράγματι πάντα είναι γεμάτος από βιβλία και μελέτη. Το εάν κάτι έχω μάθει εσύ να το κρίνεις. Εαν νομίζεις ότι είμαι ψώνιο, τότε ταιριάξαμε, διότι για να ασχολήσε μαζί μου και εσύ ψώνιο θα είσαι. Αν νομίζεις πως δεν ξέρω τι λέω, τότε πάλι το χρόνο σου χάνεις με το να ασχολήσε με έναν ανόητο.

    Και τον Χρήστο και την Γκάλια έδιωξες, και αυτό είναι έγκλημα. Πιστεύω ότι ο Χρήστος έδωσε το αληθινό του όνομα. Δεν είμαι ο Χρήστος, όπως εσύ δεν είσαι εκείνη η Γκάλια που έδινε ένα αγώνα για τα πιστεύω της.
    Περι διαφωτίσεως και οραμάτων, εσένα μόνο να αλλάξω δεν θέλω τίποτα άλλο στη ζωή μου, θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα. Και αν δεν τα καταφέρω, ίσως εσύ εμένα αλλάξεις. Όποιος δεν θέλει να αλλάξει στις θέσεις του ποτέ δεν βλέπει πρόοδο.
    -Με πέντε ανθρώπους που διαβάζουν κάποια από τα σχόλιά μου νομίζεις πως κάνω διαφώτιση;
    - Ο χούβερ είχε σχέσεις με ναζιστές (κοθκλουξκλαν κτλ, τους είπα άριους), ήταν αρχηγός του ΦΒΙ.
    - Ο Γαβράς έχει πολλά καλά και το Ζ είναι αξιόλογξ ταινία.
    - Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι παιδί του ναζισμού, από την εποχή του μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι θα γίνει με το μύνημα που βγαίνει ότι είναι λονγκ το τεξτ, και μετά να λέει ότι πέρασε? Μπορείτε να το φτιάξετε να δουλεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "είμαι δήμαρχος και δεν θέλω τίποτα παραπάνω"


    Εννοεις εκλεγμενος;Ποιο κομμα σε υποστηριξε;Διοτι σ'αυτες τις περιπτωσεις παντα υπαρχει απο πισω καποιο κομμα.Και βρεθηκαν ανθρωποι να σε ψηφισουν;Και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν παει καλα η Ελλαδα.
    Αλλα για στασου, σε μια περαντζαδα που εκανα στο link του υπουργειου εσωτερικων,δεν ειδα πουθενα το ονομα σου να φιγουραρει σε καποιο δημο της Ελλαδας εστω και μικρο.Ρε Γιωργη μπας και μας κογιοναρεις οπως θα ελεγε ο κολλητος σου ο Χρηστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ε άσε με να πω και κάτι που δεν είναι είναι αλήθεια. Με τόσα που βλέπουμε αν τα πάρουμε όλα σοβαρά θα πέσουμε κάτω πριν την ώρα μας. Δεν πρέπει όλα να τα παίρνουμε στα σοβαρά διότι θα αρρωστήσουμε.
    Δεν είναι κολλητός μου ο Χρήστος, απλά είχαμε συνφωνία σε διάφορα. Ελπίζω κάποτε να τον συναντήσω. Νομίζω ότι κακός άνθρωπος δεν υπάρχει ο οποίος να ζητά το διάλογο. Γι' αυτό κανένα τέτοιον δεν πρέπει να βάζουμε στην γωνία. Δεν είναι κατ' ανάγκη ούτε προδότης ούτε πληρωμένος όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας. Και πληρωμένος να είναι κάποιος, συμφέρον υπάρχει από το διάλογο, διότι έτσι μελετά κανείς και την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το θεμα μας δεν ειναι ο Χρηστος αλλα το δημαρχιλικι σου.Ισχυει, η ειναι και αυτο προϊον της επιστημονικης φαντασιας που μας αραδιασες πιο πανω;Και αν ισχυει, ποιο κομμα σε στηριξε;Ειναι τοσο δυσκολο να απαντησεις σ'αυτα τα ερωτηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απ ότι καταλαβαίνω αρχίζεις και γίνεσαι και φιλόσοφος τώρα Γιώργο.
    Κι άλλο ένα απ τα κρυφά ταλέντα σου.

    Gallia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αν έχει χρόνο ψάξε ότι έχω πει απλά στο διαδύκτιο και μόνο. Μπορεί να φαντάζω φαντασμένος ή φανταστικός, ότι όμως παραπάνω λέω δεν είναι φαντασίες.
    Δεν είμαι δήμαρχος και δεν έχω σχέσεις με κομματικούς μηχανισμούς.
    Αυτά που βλέπεις από τα ταλέντα μου είναι φανερά, και γι' αυτό τα βλέπεις.
    Φιλόσοφοι είναι όλοι όσοι παραδέχονται την άγνοιά τους, και ταυτόχρονα ελπίζουν πως κάτι πάντα μπορεί να μάθουν, και να αλλάξουν. Ελπίζω μία μέρα να βρεθούμε να σου ληθούν κάποιες απορρίες για το άτομό μου. Σε λάθος υπουργείο έψαξες για πληροφορίες. Ένα άλλο μάλλον έχει περισσότερες, πάλι όμως λάθος. Τι να κάνουμε, κάποτε θα φτιάξουμε ελπίζω κράτος. Και αυτό που τώρα έχουμε κάτι είναι. Πάντα υπάρχει ελπίδα.
    Το πρόγραμμά μου που με ρώτησες είναι ένα : καλό να κάνω, και όχι το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δειτε και αυτο:

    - U.S. NATO CHIEF BLAMES TURKEY FOR 'ETHNIC CLEANSING' OF GREEKS, INCLUDING OWN FAMILY
    http://www.antibaro.gr/node/1854

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "είμαι δήμαρχος και δεν θέλω τίποτα παραπάνω"

    "Δεν είμαι δήμαρχος και δεν έχω σχέσεις με κομματικούς μηχανισμούς."

    Ηρεμησε Γιωργακη...ό,τι πεις εσυ Γιωργακη...και μεις μαζι σου Γιωργακη...

    Ειναι φανερο οτι εχουμε να κανουμε με ανθρωπο που εχει "καμμενη φλαντζα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είμαι ψυχίατρος, και εδώ εργάζομαι δωρεάν, ειδικά με αυτούς που τα ονόματα άλλων θέλουν να παίρνουν. Με τους ασθενείς μου ποτέ δεν διαφωνώ. Και λάδια καίω και φλάντζες, αν αυτό τους κάνει καλύτερα. Και ψυχασθενής γίνομαι και ο ίδιος. Άλλη λύση δεν υπάρχει για να τους καταλάβω. Το ζήτημα περι δημαρχίας δεν το άνοιξα εγώ, εσύ το άνοιξες "έλα και βαλε για Δήμαρχος". Κάψε λοιπόν και εσύ τώρα ότι θες να ξεδώσεις. Σου είπα "Ε άσε με να πω και κάτι που δεν είναι είναι αλήθεια", μόνο και μόνο για να σε κάνω να αισθανθείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιώργο μου εμείς τα "μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε."
    Άλλοι κάνουν σχόλια τώρα υμνούντες τα ταλέντα σου.

    Gallia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ότι πεις. Καλύτερη τελικά η μοναξιά και καλά κάνουν και φεύγουν αυτοί που εσύ διώχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.