12/8/10

Τη στιγμή που οργανωμένα συμφέροντα βυθίζουν στην ανυποληψία τα ελληνικά πανεπιστήμια...


Σχετικά άγνωστο κολέγιο ανακηρύσσεται το καλύτερο στις ΗΠΑ
Από την πανεπιστημιούπολη του Κολεγίου Ουίλιαμς στη Μασαχουσέτη
Ένα μικρό ιδιωτικό κολέγιο στη Μασαχουσέτη έρχεται πρώτο στη φετινή λίστα του Forbes.com με τα καλύτερα κολέγια στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας γνωστά ιδρύματα όπως το Πρίνστον, το Χάρβαρντ και το Γέιλ.
Το Κολέγιο Ουίλιαμς στα όρη Μπέρκσαϊρ, με μόλις 2.200 προπτυχιακούς φοιτητές, ξεπέρασε το Πανεπιστήμιο Πρίνστον (που έπεσε στη δεύτερη θέση) και το Κολέγιο Άμχερστ (στην τρίτη θέση).
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Στρατιωτική Ακαδημία στο Ουέστ Πόιντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), ενώ το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ περιορίζεται στην έκτη θέση και το Πανεπιστήμιο Γέιλ μόλις στη δέκατη θέση.
Η κατάταξη συντάχθηκε για λογαριασμό του Forbes από το ερευνητικό ίδρυμα CCAP. Τα έντεκα επιμέρους κριτήρια εστιάστηκαν κυρίως στην εμπειρία και τα επιτεύγματα των ίδιων των φοιτητών και λιγότερο στις επιδόσεις των ακαδημαϊκών.
Η έρευνα εξέτασε μεταξύ άλλων πόσοι καθηγητές και φοιτητές βραβεύονται με επιστημονικές διακρίσεις όπως τα Νόμπελ, πόσο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι φοιτητές με τις σπουδές τους και το πόσοι βρίσκουν τελικά εργασία και με ποιο μισθό μετά την αποφοίτησή τους. Εξέτασε επίσης το μέγεθος των τάξεων στα κολέγια, την ανάγκη των φοιτητών για δάνεια και τη διάρκεια των σπουδών μέχρι την αποφοίτηση.
Η κατάταξη περιλαμβάνει πάντως μόνο το ανώτερο 9% των 6.600 αναγνωρισμένων ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.
Το Κολέγιο Ουίλιαμς διδάσκει ελευθέριες τέχνες.
Τα δίδακτρά του θεωρούνται ακριβά στα 37.640 δολάρια το χρόνο.
Newsroom ΔΟΛ

8 σχόλια:

  1. Ε όχι και άγνωστο το Williams College. Στην πρώτη τριάδα των liberal arts colleges του US News and World Report (της πιο γνωστής ετήσιας κατάστασης πανεπιστημίων) βρίσκεται πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο έγκυρο είναι το Forbes;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. --Τη στιγμή που οργανωμένα συμφέροντα βυθίζουν στην ανυποληψία τα ελληνικά πανεπιστήμια...----


    Εκει στην Αμερικη να δειτε τα οργανωμενα συμφεροντα των σιωνιστων πως εχουν εξευτιλισει καθε εννοια εκπαιδευσης.


    Αμερικανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το Κολέγιο Ουίλιαμς διδάσκει ελευθέριες τέχνες"!!!

    liberal arts and sciences ειναι οι βασικες επιστημες και σπουδες (πχ μαθηματικα ιστορια οικονομικα κτλ)και οχι μηχανολογια ιατρικη νομικη κτλ.
    Ονομαζονται ¨liberal:ελευθερες" διοτι συμφωνα με την ρωμαϊκη παραδοση απευθυνονται στην εκπαιδευση/παιδεια του ελευθερου ανθρωπου/πολιτη και οχι του σκλαβου ο οποιος μαθαινε κατι τεχνικο.

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που κολάει ο τίτλος με το άρθρο ήθελα να 'ξερα. Τι σχέση έχει ποιο πανεπιστήμιο βγαίνει πρώτο στην Αμερική με το χάλι στα ελληνικά πανεπιστήμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αναγκαζόμαστε να εξηγούμε και τα προφανή, θα είμαστε όλη μέρα πάνω στο πληκτρολόγιο.
    Ο τίτλος λοιπόν λέει ότι ένα μικρό κολέγιο, προσπαθεί και βγαίνει πρώτο στην Αμερική, επειδή υπάρχει σωστό νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των πανεπιστημίων.
    Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, συμμορίες 'καθηγητών', 'φοιτητών', και αναρχικών, συνεπικουρούμενες από άθλιους πολιτικούς που τους χρηματοδοτούμε και τους πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι, εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα το σταδιακό εκβαρβαρισμό της ελληνικής νεολαίας και την σοβαρή αιμορραγία σε ετήσια βάση έμψυχου δυναμικού, που κατά δεκάδες χιλιάδες σπουδάζει στα ξένα πανεπιστήμια και τα καλύτετα μυαλά επιλέγουν να μείνουν στο εξωτερικό, για να μην αναγκαστούν να έλθουν αντιμέτωπα με τις ως άνω συμμορίες.Ελπίζω τώρα να κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ,ιδίως αυτό μέ τίς συμμορίες πόσο αλήθεια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Προτάσεις για την Αναγέννηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων" του Θέμη Λαζαρίδη (Ελληνας-καθηγητής σε Πανεπιστήμιο ΗΠΑ).
    Ο συγγραφέας σημειώνει όλες τις παθογένειες του συστήματος που καταρράκωσε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και προτείνει λύσεις που πολλές απ΄αυτές είναι εύκολες στην εφαρμογή τους.
    Αν υπάρχει βούληση φυσικά, οι λύσεις είναι απλούστερες απ΄ότι μας κάνουν να νομίζουμε όσοι θέλουν να διατηρούν τα προβλήματα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.