12/8/10

Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος Τουρκοκυπρίων



Οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε Τουρκοκύπριους που σκοτώθηκαν στις διακοινοτικές ταραχές του 1963-64 ανακάλυψε κλιμάκιο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) σε πηγάδι κοντά στη Λευκωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Πρόκειται για σύμπλεγμα τριών πηγαδιών και υπόγειων στοών του παλιού συστήματος ύδρευσης και άρδευσης στο Παρισινό της Λευκωσίας. Η εφημερίδα αναφέρει πως στο πρώτο πηγάδι βρέθηκαν τεμάχια οστών από αδιευκρίνιστο μέρχι στιγμής αριθμό θυμάτων. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ολόκληροι σκελετοί αποδίδεται στη μεταγενέστερη ρίψη μπάζων μέσα στα πηγάδια.

Οι έρευνες διεξήχθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν πολίτες, οι οποίοι είχαν δει εκείνη την περίοδο άγνωστα άτομα να εκτελούν Τουρκοκυπρίους και να πετούν τα πτώματά τους στο πηγάδι.

Πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί σε άλλο πηγάδι της περιοχής τα λείψανα πέντε Τουρκοκυπρίων.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

5 σχόλια:

  1. Το μόνο το οποίο δεν μας λένε είναι από πού έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για οστά τουρκοκυπρίων και όχι Ελληνοκυπρίων.
    Interceptor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΕ ...ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΕΣΤΩ 5,000 "ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ?
    ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...
    ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ (ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣ@@@@) ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΝ "ΕΠΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ" ΕΕΕΕ???? ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ - ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΜΕΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πως διαπίστωσαν ότι τα οστά ανηκουν σε τουρκοκυπρίους και όχι σε Ελληνοκυπρίους. Δεν το πιστέυω, είναι κόλπο του χριστοφια για να δείξει ότι και οι ελληνοκύπριοι έκαναν σφαγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.