12/8/10

Τουρκική οργή για μνημείο της γενοκτονίας των Ασσυρίων…


Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αντιδρά ως δεχόμενο ηλεκτροσόκ (η υπερ-αντίδραση της ενοχής…) όταν κάποιος κατηγορεί τη χώρα για γενοκτονία…

Αυτή τη φορά το πλήγμα ήρθε από τη μακρινή Αυστραλία και ένα προάστιο του Σίδνεϊ, οι αρχές του οποίου… τόλμησαν να δυσαρεστήσουν την Άγκυρα εγκαινιάζοντας μνημείο τιμώντας τα θύματα της γενοκτονίας των Ασσυρίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναμάσησε τα συνήθη, περί διαστρέβλωσης της Ιστορίας και τα περί κακών υπηρεσιών στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, από άτομα που επιθυμούν «να δηλητηριάσουν τις τέλειες σχέσεις Τουρκίας-Αυστραλίας».

Χαρακτήρισε επίσης ως «απαράδεκτη εξέλιξη» την ύπαρξη τέτοιων απόψεων σε ομοσπονδιακό αυστραλιανό επίπεδο και κάλεσε την τοπική και την ομοσπονδιακή ηγεσία στην Αυστραλία να μην πέφτει θύμα ατόμων που επιθυμούν «να σπείρουν το σπόρο του μίσους και της εχθρότητας».

Η Τουρκία, δυστυχώς, δεν διαθέτει ακόμη την πολιτική ωριμότητα να αντιμετωπίσει την Ιστορία της κατάματα, να τη συζητήσει σε κοινωνικό επίπεδο με πάσα ειλικρίνεια και να συμβιβαστεί μαζί της, απλώς φροντίζοντας να μην επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος.

Προφανώς θεωρούν ότι – για παράδειγμα – η Γερμανία που αντιμετώπισε αποφασιστικά το ναζιστικό της παρελθόν, δεν αντιμετωπίζει σήμερα αποσχιστικά προβλήματα…
defencepoint.gr/

6 σχόλια:

  1. Απο τα ποιο σωστα αρθρα που εχω διαβασει εδω και παρα πολυ καιρο.

    +100000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΕΙΑ=ΑΝΟΔΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ=ΔΥΝΑΜΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ=ΤΡΟΠΟΣ.ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ,ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ."ΑΓΚΑΙΟΣ ΔΕ ΙΑΣΟΝΙ ΤΕ ΤΟΥ ΠΛΟΥ ΜΕΤΕΣΧΕΝ ΕΣ Κ Ο Λ Χ Ο Υ Σ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΝ ΟΜΟΥ ΜΕΛΕΑΓΡΩ ΤΟ ΕΝ ΚΑΛΥΔΩΝΙ ΚΑΤΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΗΡΙΟΝ ΑΠΕΘΑΝΕ ΥΠΟ ΤΗΣ Υ Ο Σ[ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ].Ο ΑΓΚΑΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ [ΠΕΛΑΣΓΙΑ -ΑΡΚΑΔΙΑ] ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑ Η Μ Ν Η Μ Η .ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει αντιστοιχο μνημείο ποντιακής γενοκτονίας στην Αυστραλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί πολιτικὴ ὡριμότητα καὶ κουραφέξαλα, αὐτὰ εἶναι γιὰ τοὺς χαζούς. Σιγὰ μὴν σταθοῦν οἱ τοῦρκοι κριτικὰ ἀπέναντι στὸ παρελθόν.
    Ἡ Γερμανία τὸ ἀντιμετώπισε ἀποφασιστικά ὡς ἡττημένη, οἱ τοῦρκοι ποῦ ἡττήθησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μὴν πιστεύουμε σοβαροφανῆ ἄρθρα καὶ ἰδεολογήματα, ἄσχετα μὲ τὴν διεθνῆ πραγματικότητα καὶ συγκρίνουμε ἀνόμοια πράγματα.

    Τί πολιτικὲς ὡριμότητες καὶ κουραφέξαλα, ἔχασαν κανέναν πόλεμο οἱ τοῦρκοι ὅπως οἱ γερμανοί;

    Ἡ Γερμανία ἀντιμετώπισε ἀποφασιστικά τὸ ναζιστικό της παρελθόν, ὡς ἡττημένη δύναμις τοῦ Β'Π.Π. Τὴν χωρίσανε σὲ δύο κράτη, ξένες βάσεις ἔχει ὡς ἡττημένη καὶ δὲν μπορεῖ νὰ τὶς διώξει ἀπὸ τὸ ἔδαφός της κ.λπ. κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >ξένες βάσεις ἔχει ὡς ἡττημένη καὶ δὲν μπορεῖ νὰ τὶς διώξει ἀπὸ τὸ ἔδαφός της<

    H Γερμανία δεν είναι πια υπό κατοχή. Μπορεί να διώξει το βάσεις ό,τι ώρα θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.