24/8/10

Ποιός είναι, δηλαδή, ο εθνικός μας χαρακτήρας;



του Α. Ανδριανόπουλου

Αυτό που πραγματικά εξοργίζει κάθε σώφρονα άνθρωπο είναι η απαράδεκτη νεοελληνική τάση να αναζητούμε εξωτερικούς εχθρούς και αποδιοπομπαίους τράγους για δικές μας αδυναμίες, κακούς χειρισμούς κι΄ απαράδεκτες επιλογές. Ετσι και με την εξέλιξη του οικονομικού αδιεξόδου της χώρας όταν η Ελλάδα ήταν σχεδόν αδύνατον να δανεισθεί με λογικούς χρηματοπιστωτικούς όρους. Με αφετηρία το γεγονός πως σαν χώρα είχαμε κατορθώσει να εξευτελισθούμε διεθνώς όταν αποδείχθηκε πως για χρόνια δίναμε νοθευμένα («μαγειρεμένα») στοιχεία σε διεθνείς οργανισμούς, στην ευρωπαική ένωση και στους δανειστές μας ξετυλίχθηκε ένα κουβάρι αποκαλύψεων που έβλαψε την εθνική μας προσωπικότητα
.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν πως για τέσσαρες τουλάχιστον δεκαετίες η χώρα ζούσε με δανεικά διατηρώντας ένα επίπεδο ζωής που με κανένα τρόπο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από την γενικότερη οικονομική μας δραστηριότητα. Είχαμε θεσπίσει συστήματα κοινωνικής προστασίας εξοργιστικά χαριστικά και προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση ορισμένων ομάδων σε βάρος ουσιαστικά άλλων που είχαν αδυναμία συγκροτημένης πρόσβασης σε πολιτικά κέντρα εξουσίας.

Και είχαμε χαράξει χάρτες οριοθέτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων που έκαναν την οικονομία μας επικίνδυνο ναρκοπέδιο ουσιαστικά «νεκρών ζωνών» για κάθε νέο ενδιαφερόμενο να μπεί στα επαγγέλματα αυτά.


Όταν πλέον φάνηκε πως η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχισθεί, και πως ουδείς θα είχε την διάθεση πλέον να μας δανείσει ξανά για να επαναλάβουμε τα ίδια, η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε σε όλο το αποκρουστικό της μεγαλείο. Είτε η χώρα θα έπρεπε να πτωχεύσει, φθάνοντας ενδεχόμενα μέχρι και σε συσσίτια στους δρόμους, είτε να βρεθεί κάποιο σύστημα στήριξης του οικονομικού της αδιεξόδου
. Σε αυτή την φάση επάνω ξέσπασε και η μεγάλη ανησυχία για το ευρώ. Η πτώση της Ελλάδας θα μπορούσε ενδεχόμενα να συμπαρασύρει και την Ευρώπη ολόκληρη. Δημιουργώντας κρίση εμπιστοσύνης στο νόμισμά της.


Οι αγορές, ανήσυχες για την δυνατότητα επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας, εκτίναξαν τα επιτόκια μελλοντικού δανεισμού στα ύψη. Ενώ οι ευρωπαικές τράπεζες, ανήσυχες για την τύχη των δανείων που είχαν δώσει στην Ελλάδα, πίεζαν από την πλευρά τους για να βρεθεί κάποια λύση. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής βρέθηκε τελικά η λύση του γιγαντιαίου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Που για να μην χαθούν όμως και τα λεφτά αυτά στην μαύρη τρύπα της ελληνικής κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας θα έπρεπε να συνοδευθούν από ένα μνημόνιο υποχρεώσεων / μεταρρυθμίσεων που θα δέσμευε την χώρα απέναντι των δανειστών της.


Μόλις όμως βρέθηκε η λύση ξέσπασαν και οι κραυγές αντίδρασης από την ελληνική κοινωνία. Κανένας δεν πίεσε ούτε και υποχρέωσε την Ελλάδα να προσέλθει στην συμφωνία αυτή. Θα μπορούσε άνετα να επιλέξει τον μοναχικό δρόμο της χρεωκοπίας. Και της αντιμετώπισης αβοήθητα των συνακόλουθων τραγικών κοινωνικών αναταράξεων.

Μόλις όμως εξασφαλίσθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους και σιγουρεύθηκε η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό άρχισαν οι συνήθεις κραυγές περί δήθεν θυματοποίησης των ανύποπτων και αγνών ελλήνων πολιτών. Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην θυσιάσουν τα χρήματα των φορολογουμένων των δικών τους κρατών ώστε οι έλληνες να συνεχίσουν να ζούν πάνω από τις δυνατότητές τους και με όρους ευνοικότερους κι’ από αυτούς που τους δανείζουν.


Ο συνήθης από την νεώτερη ιστορία μας ρόλος του αδικημένου θύματος για μια ακόμη φορά ήρθε στο προσκήνιο. Με τους κακούς ξένους να βρίσκονται υποτίθεται πίσω από κάθε δυσκολία που βρίσκει μπροστά της η ελληνική κοινωνία.

Λες και οι ξένοι μας υποχρέωσαν να δημιουργήσουμε ένα υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, να κλείσουμε δεκάδες οικονομικές δραστηριότητες ώστε να τις απολαμβάνουν αποκλειστικά επιλεγμένες συντεχνίες, να φτιάξουμε μια αγορά γεμάτη από στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες, να δηλώνουμε οι περισσότεροι απίθανα χαμηλά εισοδήματα, να βγαίνουμε στην σύνταξη σαν ανάπηροι και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε, υγιέστατοι μεν, αλλά παράνομα. Κι’ επειδή όλα αυτά δεν μπορούμε πλέον να τα κάνουμε, να δηλώνουμε πως η χώρα βρίσκεται κάτω από «ξένη κατοχή».

Πως οι ξένοι ελεγκτές παίζουν ρόλο Πρωθυπουργού - και είναι αδίστακτοι. Πως η χώρα καταρρέει, χάνοντας την ελληνικότητά της.


Τώρα, που για μια φορά στην ιστορία μας, αρχίζουμε να γινόμαστε σοβαροί, να μην κοροιδεύουμε τους άλλους και να μην εξαπατούμε τους εαυτούς μας θυσιάζουμε - για κάποιους - τον εθνικό μας χαρακτήρα.

Δηλαδή, από μόνοι μας φροντίζουμε να βγάζουμε τα μάτια μας. Να ομολογούμε πως χαρακτηριστικό μας είναι η απάτη, η λιγότερη δουλειά και η επιδίωξη της τεμπελιάς και της ραστώνης.

andrianopoulos.gr

28 σχόλια:

  1. ο εθνικος χαρακτητας

    ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟ-ΜΠΑΓΚΛΑΤΙΣΙΑΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΓΕΟΡΓΙΑΝΟ-ΡΟΣΟ-ΑΛΒΑΝΟ ΡΟΥΜΑΝΟ

    ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστες παρατηρησεις!! ειναι πολυ περιεργο ποσο αρνητικοι ειναι καποιοι σε αυτες τις αλλαγες που συμβαινουν στην χωρα μας αλλα και ποσο προκατηλημενοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το "είχαμε", "κάναμε", "φροντίζουμε", είναι τρομερά ενοχλητικό!

    Ο υποφαινόμενος ποτέ δεν ηρωτήθην αν συμφωνώ να πάρει η χώρα κάποιο "καταναλωτικό" δάνειο.

    Όταν με έπαιρναν στο τηλέφωνο και μου ζητούσαν πιεστικά να πάρω κάποιο δάνειο, πάντοτε αρνήθηκα.

    Γιατί λοιπόν ο ρέκτης κ. Ανδριανόπουλος με βάζει συνυπεύθυνο στην καταστροφή του τόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 24 Αυγούστου 2010 1:42 μ.μ. - Ξεχασες τους Σιωνιστες ή ομοφυλόφιλους προθυπουργους που ψηφίζουν αυτοι που προανεφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξοχο το αρθρο σας κ.Αδριανοπουλε ετσι εγινε ακριβως ειναι λοιπον η στιγμη να πεθανει και το πολιτικο συστημα που εξεθρεψε το ολο σκηνικο
    και δεν βλεπω να γινεται ακομη δια της νομιμου οδου ανησυχω λοιπον τι θα το αντικαταστησει και τι κοινωνικες εξεγερσεις θα εχουμε ταυτοχρονα ειμαι ετοιμος να ακουσω τις εκτιμησεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφου αυτος ο τοπος μετα τον πολεμο κυβερνηθηκε απο δοσιλογους ιδου τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει είναι.......εγώ πήρα τις μίζες των εξοπλιστικών, εγω έκανα το βατοπαίδι, εγώ δημιουργησα τη siemens,εγώ εκανα τις προσλήψεις στο δημόσιο και δημιουργησα αυτο το χάος, εγώ είμαι αυτος που τόσα χρόνια δεν μπορούμε να φτιαξουμε ένα κτηματολόγιο, εγώ είμαι αυτός που επιτρέπει στους χψ διάφορους να καταχρεώνουν τα νοσοκομεία , εγώ είμαι αυτός που έδεινα συντάξεις σε πεθαμένους, εγώ.......,εγω......., εγω......Ρε δεν πάτε να κουρευτείτε λέω εγώ που για 1000 λαμόγια την πληρώνουν 10,000,000 έλληνες...και μην ακούσω ότι αυτοόι που ψήφισες τα κάνανε διότι δεν υπήρχαν άλλοι πρώτον και δευτερον κανεις δεν είπε ότι θα καταστρεψουμε την ΕΛΛΑΔΑ..όλοι λέγανε θαθαθαθαθαθαθαθα για το καλό του λαού και είχες και τα ΜΜΕ να σιγοντάρουν και να περνάνε τη γραμμή της εκάστωτε κυβέρνησεις.Εεεεεε όχι κύριε δεν έφαγα εγώ τα δις ...εγώ έφαγα το ξεροκόμματο που μου πετάγανε και κάνανε τα στραβά μάτια για να τρώνε αυτοί με χρυσά κουτάλια....και αν πρεπει να πληρώσω διότι φταιώ και εγώ να πληρώσω αλλά αναλογικά, διότι εγώ έφαγα το 10% αλλά αυτοί το 90% και τώρα θα πληρώσω εγώ το λογαριασμό το δικό τους .....όχιιιιιιιι ποτέ... άιντε ισοπεδωτές όλοι και μην γυρίσει να πει κανείς οτι δεν μπορούσε το κράτος να τα ελενξει διότι όταν χρειάστηκε πχ φορτηγατζίδες είδατε για πότε τους έκανε να βάλουν την ουρά στα σκέλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Ανδριανόπουλε, πάντοτε ήσουν λίγο-πολύ κυνικός. Χαρακτηρισμένος κατά καιρούς -από ορισμένους- ειδήμων αναλυτής, σε κάποιους τομείς, υπήρξες και υπεύθυνος παράγων, αμφιβάλω όμως αν ήσουν ποτέ και άξιος συνθέτης.
    Εκτός ελαχίστων συγκεκριμένων που μπορώ να συμφωνήσω -κάπως- μαζί σου, διαφωνώ σφόδρα με τις γενικεύσεις που επιχειρείς, για τους δικούς σου λόγους. Αν επιδιώκεις λ.χ. την επιστροφή σου, με το να γίνεις στους «λίγους» της «κορυφής» αρεστός.
    Θεωρώ εαυτόν σώφρονα και παραδεκτό, αν και είμαι αντιδρών, καθ’ όσον όσα καταμαρτυρείς δεν με αφορούν, όπως και το μέγιστο μέρος των Ελλήνων. Εκτός δηλαδή των υπερπληθών -αναλογικά- προνομιούχων & κηφήνων κι’ εκείνων των -ελαχίστων επιτελών- που τους εξέθρεψαν, των ίδιων αυτών ελαχίστων ομοιόβαθμών σου, που κατάφεραν ιδιοτελώς, όλα όσα περιγράφεις. Εκείνοι οι ελάχιστοι εψεύστηκαν, υπεξαίρεσαν, κατασπατάλησαν και υπερχρέωσαν την χώρα… κι’ όχι εγώ ή οι όμοιοί μου απλοί πολίτες. Από τότε που με θυμούμαι, υφίσταμαι και δεν επωφελούμαι.
    Η γενικότερη οικονομική μας δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, άντεχε καλύτερα ακόμη συστήματα κοινωνικής προστασίας από τα ισχύσαντα. Όποια όμως και νά ’ταν, δεν θα άντεχε την άκρατη απληστία και την βαθειά ανηθικότητα, σε τόσες κορυφές «πυραμίδων», με πρώτη και χειρότερη την υψηλότερη.
    Όντως αποκρουστική είναι η κατάντια των -φιλότιμων κατά τα άλλα- πλείστων Ελλήνων κι’ ακόμη πιο αποκρουστική η αναισχυντία και αναλγησία των ανεύθυνων υπευθύνων, που καθοδήγησαν τα πράγματα της χώρας. Όταν βάζεις το νερό (τα δημόσια έσοδα) σε χιλιοτρύπητο κοφίνι, δεν κοιτάζεις αλλού ούτε ζητάς περισσότερο νερό. Αλλάζεις δοχείο ή απομονώνεις και κλείνεις τις τρύπες.
    Τί αντιπροσωπεύει η Ελληνική οικονομία σαν μέγεθος, μπρος σ’ αυτό της Ευρωπαϊκής στο σύνολό της; Ένα αμελητέο ποσοστό! Δεν είναι το θεμέλιό της, για να μπορεί να κλονιστεί από την ρήξη του. Εκτός κι’ αν είναι «χάρτινος» πύργος ή συντρέχουν άλλοι λόγοι, που -προφανώς- συντρέχουν.
    Ποιός θά ’φτανε… στα λαϊκά συσσίτια στους δρόμους, πριν «εκτελέσει» τους υπαίτιους;! Όλους -αναδρομικά- τους υπαίτιους. Μη ν ’πώ και τους «κληρονόμους» τους. Ας προσέξουν εκείνοι που είναι στα «πράγματα».
    Τί είναι το «γιγαντιαίο πακέτο στήριξης» μπρος σ’ αυτά που διασπαθίστηκαν; Μη ν ’πώ σταγόνα στον ωκεανό. Δεν πρέπει να επιστρέψουν; Όσα γίνεται να επιστρέψουν. Υπάρχει βούληση, ακόμη και αποχρώσα;
    Η Ελληνική κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα θα ήταν ένα εξαίρετο «μελίσσι», αν απαλλασσόταν από τις «σφήκες» και τους περίσσιους κηφήνες. Πρώτα θέλουν «ξεπάστρεμα» οι σφήκες.
    Το δίλημμα «μνημόνιο -ως έχει και θα διαμορφώνεται- ή χρεοκοπία» δεν το δέχομαι, όπως θεωρώ και οι περισσότεροι συμπολίτες μας, για τον λόγο ότι, δεν ελήφθησαν πρώτα τα εσωτερικά μέτρα εξυγίανσης ούτε και προβλέφτηκαν τ’ αποτελέσματά τους, σε περίπτωση που εφαρμόζονταν καθολικά σε όλους -και για όλους- τους Έλληνες.
    Είμαι καλόπιστος -και καμαρώνω γι’ αυτό- και δεν μ’ αρέσει να παριστάνω, μα ούτε και να γίνομαι θύμα. Δεν θα φανώ ούτε αφελής.
    Το εδάφιο, «Λες και οι ξένοι μας υποχρέωσαν να δημιουργήσουμε ... ... η απάτη, η λιγότερη δουλειά και η επιδίωξη της τεμπελιάς και της ραστώνης», με βρίσκει σύμφωνο υπό τον όρο ό,τι, κάνεις αυτοκριτική ως πολιτικός… και απευθύνεσαι στους πολιτικούς… κι’ όχι -βεβαίως- στους Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κ. Ανδριανόπουλε, πάντοτε ήσουν λίγο-πολύ κυνικός. Χαρακτηρισμένος κατά καιρούς -από ορισμένους- ειδήμων αναλυτής, σε κάποιους τομείς, υπήρξες και υπεύθυνος παράγων, αμφιβάλω όμως αν ήσουν ποτέ και άξιος συνθέτης.
    Εκτός ελαχίστων συγκεκριμένων που μπορώ να συμφωνήσω -κάπως- μαζί σου, διαφωνώ σφόδρα με τις γενικεύσεις που επιχειρείς, για τους δικούς σου λόγους. Αν επιδιώκεις λ.χ. την επιστροφή σου, με το να γίνεις στους «λίγους» της «κορυφής» αρεστός.
    Θεωρώ εαυτόν σώφρονα και παραδεκτό, αν και είμαι αντιδρών, καθ’ όσον όσα καταμαρτυρείς δεν με αφορούν, όπως και το μέγιστο μέρος των Ελλήνων. Εκτός δηλαδή των υπερπληθών -αναλογικά- προνομιούχων & κηφήνων κι’ εκείνων των -ελαχίστων επιτελών- που τους εξέθρεψαν, των ίδιων αυτών ελαχίστων ομοιόβαθμών σου, που κατάφεραν ιδιοτελώς, όλα όσα περιγράφεις. Εκείνοι οι ελάχιστοι εψεύστηκαν, υπεξαίρεσαν, κατασπατάλησαν και υπερχρέωσαν την χώρα… κι’ όχι εγώ ή οι όμοιοί μου απλοί πολίτες. Από τότε που με θυμούμαι, υφίσταμαι και δεν επωφελούμαι.
    Η γενικότερη οικονομική μας δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, άντεχε καλύτερα ακόμη συστήματα κοινωνικής προστασίας από τα ισχύσαντα. Όποια όμως και νά ’ταν, δεν θα άντεχε την άκρατη απληστία και την βαθειά ανηθικότητα, σε τόσες κορυφές «πυραμίδων», με πρώτη και χειρότερη την υψηλότερη.
    Όντως αποκρουστική είναι η κατάντια των -φιλότιμων κατά τα άλλα- πλείστων Ελλήνων κι’ ακόμη πιο αποκρουστική η αναισχυντία και αναλγησία των ανεύθυνων υπευθύνων, που καθοδήγησαν τα πράγματα της χώρας. Όταν βάζεις το νερό (τα δημόσια έσοδα) σε χιλιοτρύπητο κοφίνι, δεν κοιτάζεις αλλού ούτε ζητάς περισσότερο νερό. Αλλάζεις δοχείο ή απομονώνεις και κλείνεις τις τρύπες.
    Τί αντιπροσωπεύει η Ελληνική οικονομία σαν μέγεθος, μπρος σ’ αυτό της Ευρωπαϊκής στο σύνολό της; Ένα αμελητέο ποσοστό! Δεν είναι το θεμέλιό της, για να μπορεί να κλονιστεί από την ρήξη του. Εκτός κι’ αν είναι «χάρτινος» πύργος ή συντρέχουν άλλοι λόγοι, που -προφανώς- συντρέχουν.
    Ποιός θά ’φτανε… στα λαϊκά συσσίτια στους δρόμους, πριν «εκτελέσει» τους υπαίτιους;! Όλους -αναδρομικά- τους υπαίτιους. Μη ν ’πώ και τους «κληρονόμους» τους. Ας προσέξουν εκείνοι που είναι στα «πράγματα».
    Τί είναι το «γιγαντιαίο πακέτο στήριξης» μπρος σ’ αυτά που διασπαθίστηκαν; Μη ν ’πώ σταγόνα στον ωκεανό. Δεν πρέπει να επιστρέψουν; Όσα γίνεται να επιστρέψουν. Υπάρχει βούληση, ακόμη και αποχρώσα;
    Η Ελληνική κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα θα ήταν ένα εξαίρετο «μελίσσι», αν απαλλασσόταν από τις «σφήκες» και τους περίσσιους κηφήνες. Πρώτα θέλουν «ξεπάστρεμα» οι σφήκες.
    Το δίλημμα «μνημόνιο -ως έχει και θα διαμορφώνεται- ή χρεοκοπία» δεν το δέχομαι, όπως θεωρώ και οι περισσότεροι συμπολίτες μας, για τον λόγο ότι, δεν ελήφθησαν πρώτα τα εσωτερικά μέτρα εξυγίανσης ούτε και προβλέφτηκαν τ’ αποτελέσματά τους, σε περίπτωση που εφαρμόζονταν καθολικά σε όλους -και για όλους- τους Έλληνες.
    Είμαι καλόπιστος -και καμαρώνω γι’ αυτό- και δεν μ’ αρέσει να παριστάνω, μα ούτε και να γίνομαι θύμα. Δεν θα φανώ ούτε αφελής.
    Το εδάφιο, «Λες και οι ξένοι μας υποχρέωσαν να δημιουργήσουμε ... ... η απάτη, η λιγότερη δουλειά και η επιδίωξη της τεμπελιάς και της ραστώνης», με βρίσκει σύμφωνο υπό τον όρο ό,τι, κάνεις αυτοκριτική ως πολιτικός… και απευθύνεσαι στους πολιτικούς… κι’ όχι -βεβαίως- στους Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΗΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ?ΕΝΑ ,ΔΥΟ , ΤΡΙΑ..ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ .ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΩ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Σ Υ Κ Ο Φ Α Ν Τ Ε ΙΤΑΙ?ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ,ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ ΚΥΡΙΕ?Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ?[ΕΝΝΟΩ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΦΟΡΚΥΝΕΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΟΝΤΕΣ].ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ?ΜΑ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ...ΕΣΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ,ΣΤΡΑΤΑΡΧΕΣ,ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΤΛ ,ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΟΥΝ...ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ?ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ?ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥΣ?ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΛΕΓΑΓΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥΣ ,ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΟΚ?ΚΥΡΙΕ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΙΣ Ε Υ Θ Υ Ν Η ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ .ΓΙΑΤΙ?ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ...ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΓΙΑΤΙ?ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.ΓΙΑΤΙ?ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΛ ΠΙΔΑΣ?Ο ΛΑΟΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ,ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ[ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ].ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΤΕΠΑΝΩ[ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ-ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ],ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΕΠΑΙΤΗΣ?ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΠΡΟΤΥΜΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑΣ ΑΡΕΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣ-ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ?ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΞΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΣΜΟΙΡΩΝ ΕΛ ΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ,ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟΝ ΜΟΥ...ΟΙ ΞΕΝΟΙ ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΕΦΑ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ.ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ,ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ..ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ.ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ[ΤΙΣΙΦΟΝΗ,ΑΛΗΚΤΩ,ΜΕΓΑΙΡΑ]ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ο ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απόλυτο δίκιο έχει ο Ανδριανόπουλος και φαίνεται κι από τα παραπάνω σχόλια.
    Ουδείς δέχεται ότι έφταιξε για το κατάντημα της χώρας, λες και οι πολιτικοί κυβερνούσαν δικτατορικά, χωρίς την ψήφο μας.

    Όταν μας τα έδινε ο λαοπλάνος Ανδρέας (και όχι μόνο) υπό μορφήν συντάξεων, ΕΣΥ, επιδοτήσεων, καταναλωτικών δανείων, βολέματος στο Δημόσιο κλπ., κλπ, τα παίρναμε και λέγαμε ότι έφερε ... κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ποιος τους ψήφιζε και εξακολουθεί να τους ψηφίζει και θα τους ψηφίσει ξανά;

    Όλοι εσείς που γράφετε από πάνω "όχι εγώ, όχι εγώ", σαν παιδάκια του δημοτικού σχολείου.

    Εγώ παραδέχομαι ότι έφταιξα, αλλά κακώς πληρώνω, αφού οι πολιτικάντηδες δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Για παράδειγμα, τι έγινε με τον Τζοχατζόπουλο; Ένα μπαμ-κιουφ και τίποτε άλλο. Ξεχάστηκε κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ; ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟ; ΜΕ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσα πληρώνεσαι για να τα λες αυτά; Εσένα άκουσαν.... και βλέπουμε και θα δούμε ακόμα τα χάλια τους.
    Το λέω αυτό επειδή: Το κόλπο του Δ.Ν.Τ. είναι εφεύρεση για να συνεχιστεί το φαγοπότι, είναι για να φαλιρίσουν οι γριούλες οι πολύτεκνοι και οι αδύνατοι και για να συνεχίσουν να τα παίρνουν οι πολιτικοί με τις διάφορες επιτροπές.
    Δεν μας λέτε ρε ποιόν στείλατε φυλακή, ποιος έδωσε πίσω τα κλεμμένα; Γιατί συνεχίζετε να μιλάτε και να καλύπτετε ακόμα και τώρα τους κλέφτες και δεν ντρέπεστε. Να πάτε να κάνετε χαρακίρι. Να φύγετε να εξαφανιστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΝ ΚΟΣΜΙΟ ΠΟΙΗΣΙΣ,ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΣ[δηλαδη αυτος,που εχει νεαν μορφην,νεωτεριστικην,διαφορετικη απο τα προηγουμενα χρονια,για τα πραγματα,ο μοδερνος],και ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ...
    "ΝΕΩΤΕΡΙΣΑΙ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ"ΘΟΥΚΥΔ 8,73
    Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ,ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ"ΤΟΜ Α ΣΕΛ.34 ΑΝΑΦΕΡΕΙ"εννοιες οπωσ νεοτερικοτητα,παραδοση,παγκοσμιοποιηση,εκσυγχρονισμος κ.α. ,ειναι στην πραγματικοτητα κενες περιεχομενου.Επι πλεον δεν οριζεται η σχεση τους με την προοδο και κατ'επεκταση,αφου ο λογος ειναι για α ν θρ ω π ι ν ε ς
    κοινωνιες,με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,1308,18 "...
    ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥΣ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΙΝΑ ΠΑΝΤΕΣ...ΜΕΤΕΧΩΣΙΝ..." ΚΑΙ 1308,25-26 "...ΟΙ ΤΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΡΧΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΟΛΥΝ ΧΡΟΝΟΝ ΑΡΧΩΣΙΝ..."
    ΚΥΡΙΟΙ ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ,ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ,ΓΕΡΟΝΤΟΔΡΑΚΟΙ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,,,ΤΙ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΣ?ΤΙ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΕΤΕ?ΝΑ ΞΑΝΑΕΛΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΑΝ ..ΒΟΥΛΕΣΘΕ...ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. την Ελλάδα την κατέστρεψαν οι πολιτικοί της και οι οικογένειες αυτών. τελεία και παύλα. τόσο απλά. ούτε αυτοί που τους ψήφισαν ούτε κανείς άλλος. ΜΟΝΟ οι πολιτικοί της. Δεν κυβερνήσαμε εμείς, ούτε κλέψαμε εμείς. όλα τα άλλα είναι παγίδες που μας ανοίγουν διάφοροι για να γίνουμε συμμέτοχοι στο τερατούργημά τους...Στην ευθύνη μας θυμήθηκαν, λες και είμασταν συμμέτοχοι και στο φαγοπότι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ θα γραψει ιστορια να το θυμαστε!και ολοι οι Ελληνες πρεπει να τον βοηθησουμε,αν πραγματικα αγαπαμε την ΕΛΛΑΔΑ!ας αφησουμε τους στειρους κομματισμους κατα μερος.....για την ΕΛΛΑΔΑ μιλαμε τωρα...για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
    ειμαστε τυχερη που εχουμε το ΓΙΩΡΓΟ πρωθηπουργο σε μια δυσκολη στιγμη οπως αυτη!τους τελευταιους μηνες εχω βαρεθη να απολογουμε σε ολους τους ξενους....σε ολους τους ευρωπαιους!δυστηχως ετσι καταντησε την ΕΛΛΑΔΑ η ΝΔ!!!!!!καθε φορα που κατι πηγαινε στραβα (βλεπε φωτιες στην πελοπονησο 2007)βρισκανε και μια ηλιθιοτητα να μας πουνε στρατηγικους ανεμους...και τετοια!!!!!!την ανικανοτητα τους σε ολους τους τομεις.....μονο στο βατοπεδι ανοιγαν τα στραβα τους!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!!!αυτα ομως τελειωσαν και το ξερουν!επειδη ομως η μασα τους ηταν μεγαλη,τωρα φωναζουν.......να ειστε σιγουρη οτι θα προσπαθησουν με νυχια και με δοντια να διαβαλουν το ΓΙΩΡΓΟ με καθε μεσο.....ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ παρουσιαζοντας το μαυρο-ασπρο!μονο που ολοι αυτοι ΑΚΟΜΑ δεν καταλαβανε οτι ο κοσμος ξυπνησε...και δεν τρωει τα παραμυθια τους πλεον!η ΕΛΛΑΔΑ θα παει μπροστα ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι...αυτες οι αδικιες που γινοτανε τοσα χρονια με τα κλειστα επαγγελματα....με τις ρεμουλες τον γιατρον τελειωσαν!με τα ρουσφετια.....ολοι εμεις δεν εχουμε να χασουμε τιποτα με ολα αυτα.....ισα ισα θα εχουμε ολοι μας ιδιες ευκαιριες!επιτελους ολοι εμεις που τραβαμε το κουπι στον ιδιωτικο τομεα...θα βρουμε μια διεξοδο να κανουμε και κατι αλλο!!!!για αυτο πρεπει ολοι μας να στηριξουμε το ΓΙΩΡΓΟ,γιατι ειναι ο μονος που εκανε πραγματικες αλλαγες στην ΕΛΛΑΔΑ!ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεςτις φώτο με τους τσολιάδες στο σύνταγμα

    http://24wro.blogspot.com/2010/08/blog-post_6883.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΑ ΝΑ ΣΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ κι Ο Α Α ..... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙ ΑΡΘΡΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΜΠΑ ΔΙΚΟΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙ .... ΑΠΟ ΤΗ στοα.... ΛΕΩ ΤΗ στοα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ της ζωής μου ήταν όταν αρχές της δεκαετίας του 1990 ως υπουργός του Μητσοτάκη σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ Ανδριανόπουλος μιλούσε για την πώληση ελληνικών νησιών για να καλυφθούν τα ελλείμματα (μιλούσαν ακόμη και για το μεγαλύτερο πάρκο στα πόδια της Αθήνας, της νήσου Φλέβες). Και η αιτιολογία: "αν είσαι υπουργός οικονομικών και θέλεις να γεμίσεις τα ταμεία άλλες είναι οι ευαισθησίες ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΤΗ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ?? ΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ??
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΦΗΝΕΕΕΣ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΧΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΕΚΙΑ) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΦΗΝΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ
    ΙΚΓ
    ΟΝΝΕΔ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1985

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποιός είναι, δηλαδή, ο εθνικός μας χαρακτήρας;
    Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτός του Καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1η ήταν η επανάσταση των Πληβείων στην αρχαία Ρώμη ...
    έπειτα η στάση του Νίκα (προσέξτε δεν ήταν καθόλου τυχαίο)
    έπειτα από πολλούς αιώνες ακολούθησαν διάφορες εξεγέρσεις (όπως η Αμερικανική), μετά έγινε η Γαλλική επανάσταση (Μαρά κλπ),
    μετά η Ρωσική-Σοβιετική-σοσιαληστρική/κομμουνιστική (εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί)...
    θα ακολουθήσει -εάν δεν μας προλάβουν οι Κινέζοι- η Ελληνική σε πέντε χρόνια από τώρα, όταν οι σπουδαίοι p(με μικρότερο π δεν γράφεται δυστυχώς)olitikoi μας θα προσπαθούν να μας πείσουν ακόμα να υπομείνουμε τα βάρη του ερμαφρόδιτου γαλαζο-πράσινου αρτηριοσκληρωτικού Ελληνικού δημοσίου-τέρατος που θα συνεχίζει να καταναλώνει ανηλεώς, λαίμαργα δισεκατομμύρια € και τους δύστυχους και δύσμοιρους καραγκιόζιδες πολίτες του, που θα συνεχίζουν να ψηφίζουν τα θαύματα που μας κυβερνούν τα τελευταία σαράντα χρόνια...
    Ακόμη και τότε ο κ.Ανδριανόπουλος θα συνεχίζει -όπως κάνει τόσα χρόνια- ματαίως να γράφει και να λέει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειναι προφανες οτι συγφραφεας μας περνα "για αμερικανακια" (μαλλον λογω των πολλων συνανστρογων με αμεικανους) η οτι σ'αυτη την την χωρα καταλανωνουμε μανιωδως κουτοχορτο ωστε να εχουμε ξεχασει τα δικα του "κατορθωματα" ("επιτυχης" θητεια στο Υπουργειο Εμπορειου επι Μητσοτακη, "παρτιωτικη" σταση στο Γιουγκοσλαυικο κτλ).Συγνωμμη αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως ο εν λογω κυριος εχει αποκτησει το δικαιωμα να εμφανιζεται ως questor ( κνησορας,τιμητης) του Ελληνισμου?Η οπως εγραψε και ο Κικερωνας για περιπτωσεις σαν και την δικη του "quid nos custodat de questos questodes?"(ποιος θα μας προστατευσει απο τετοιους προστατες?)η παραφραζωντας την εισαγωγη ενος διασημου λογου του Κικερωνα "Κατα Κατιλινα" ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε.. πόσους ενοχλεί οι αλλαγές που γίνονται, ειδικά αν τα λέει κάποιος από το αντίθετο κόμμα από αυτό που φέρνει τις αλλαγές.
    Απορώ που ζούσαν όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι δεν ευθύνονται για την κατάντια, εχτές ήρθαν στην Ελλάδα.
    Συνένοχη στο έγκλημα είμαστε όλοι, και αν συνεχίζουμε να ρίχνουμε της ευθύνες που μας αναλογούν στους άλλους, τότε λυπάμαι αλλά το μάθημα δεν το πήραμε ακόμα, και οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να ρίχνουν και αυτοί της ευθύνες τους στο “Στρατηγό Άνεμο”.
    Ναι ίσως δεν κλέψατε με τη νομική έννοια του όρου, αλλά... την απόδειξη τη πήρατε εχτές;
    Μήπως έχεται κάνει συμβόλαιο με το θεό (γιατί εδώ δεν γίνεται) να πληρώνεται αυτά που σας αναλογούν.
    Το άκουσα και ταιριάζει: “Τις κακές κυβερνήσεις τις φέρνουν οι καλοί άνθρωποι που δεν ψηφίζουν”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος κ Ανδριανόπουλε ξεκίνησε και καθιέρωσε αυτά τα εξοργιστικά χαριστικά συστήματα κοινωνικής προστασίας και ποιος ευθύνεται κατά βάση για αυτή την νοοτροπία που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας;
    Μήπως ο Α Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ΤΗς ΑΛΛΑΓΉς ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΊΑ του ΄80....
    Στο κόμμα του οποίου προστρέξατε να συνεργαστείτε και αποτελέσατε και βουλευτής. Τότε δεν σας ενοχλούσαν αυτά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αλλά... την απόδειξη τη πήρατε εχτές;


    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΜΙΛΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΣΕ ΧΟΡΗΓΙΑ?100 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ?ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ?ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ?ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΨΗΦΟ ΜΙΛΑΣ?ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ?ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΕΝΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ...ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΕΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΨΑ,ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΙΡΝΩ (ΤΩΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΩ Η ΟΧΙ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ),ΟΥΤΕ ΜΙΖΑ ΠΗΡΑ,ΟΥΤΕ ΕΔΩΣΑ.ΣΤΗΝ ΔΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ''ΤΡΕΞΟΥΝ'' ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ.ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.