17/8/10

Συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου

Οι διμερείς σχέσεις και όλα τα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαρακτήρισε την συνάντηση αυτή χρήσιμη.Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «καλύψαμε θέματα διμερούς συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Ιδιαίτερα σημαντικό για μας είναι το θέμα της συνεργασίας για τον τουρισμό.

Επίσης, μιλήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας της περιοχής, για το Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε την ανάγκη ύπαρξης και τη διασφάλιση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Είπε, ακόμη, ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομίας σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Σε ερώτηση για το θέμα της επιστημονικής έρευνας που έθεσε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό.

«Θέλω να πω στον κ. Παπανδρέου ότι αν είχαμε μυαλό εδώ και 30 χρόνια, δεν θα διώχναμε στο εξωτερικό το πολύ πλούσιο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων και δεν θα τους στέλναμε στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Απέδωσε την κύρια ευθύνη γι' αυτό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι στόχευση του προγράμματος της ΝΔ είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η ΝΔ είναι θετική στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, ωστόσο επισημαίνει ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και σωστή ισορροπία με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή παραδοσιακή σχέση της Ελλάδας με τους Αραβες.

Θεωρεί ακόμη ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυρίως στον τουρισμό αλλά και την οικονομία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αρμόδιος για τα εξωτερικά θέματα, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
EΘΝΟΣ

16 σχόλια:

  1. Στραβολαιμη ηρθες δευτερος και καταϊδρωμενος.Κατσε καμια 20ρια χρονια στην β'εθνικη για να μαθεις τι σημαινει υψηλου επιπεδου εξωτερικη πολιτικη.Εχοντας δασκαλο τον Γιωργο βεβαιως-βεβαιως.Αυτος εμαθε το κολπο να παραμενει στην εξουσια για πολλες δεκαετιες.Κοιτα να τον αντιγραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα στραβολαίμης παρά το ξεφτέρι με τα μαουντεν μπαικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι Γιαννης τι Γιαννακης! Και οι δυο ξενα συμφεροντα εκπροσωπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @17 Αυγούστου 2010 3:38 μ.μ.

    Πες τα, χρυσόστομε, για κοιτάξτε και δω:

    http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=746:2009-09-23-10-55-10&catid=36:social-political&Itemid=61

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3:38 @17 Αυγούστου 2010 4:30 μ.μ.

    Αν ολοι αυτοι ήταν υπερ της Ελλάς, η χωρα θα ήταν μεγάλος και σοβαρος παίκτης στην περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο "ΓΕΡΟΣ" ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΣΠΥΡΙ ΣΤΟΝ ..ΚΩΛΟΝ.ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ...ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ...ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ.ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΤΡΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ,ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ...ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟ Μ Ε Γ Α Λ Ο ΕΙΝΑΙ.Ο ΕΝΑΣ ΕΙΠΙ ΣΑΝ ΡΕΒΙΘΙ,Ο ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΦΑΚΗ,ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΚΑΤΕΠΑΝΟ[ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ] ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΝ ΚΟΥΚΙ.ΚΑΙ Ο Θ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΠΕ "ΤΙ ΕΠΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ Α Λ Η Θ Ε Ι Α ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ....ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ,ΕΝΝΟΩ ΠΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ..ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ...ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξεφτέρι με τα μαουντεν μπαικ ομως ειναι αυτο που εμαθε πως να παραμενει στην εξουσια για πολλααα πολλααα χρονια.Ο στραβολαιμης ΟΧΙ.Και ουτε προκειται να μαθει.
    Και γιατι γκρινιαζετε παρακαλω; Εσεις ρε δεν ησασταν αυτοι που επιθυμουσατε την στρατηγικη συμμαχια της Ελλαδας με το Ισραηλ; Μεχρι και οι διαχειριστες του ιστολογιου το επιθυμουσαν διακαως.Ε ο ανθρωπος που το καταφερε ονομαζεται Γεωργιος Ανδρεα Παπανδρεου, ο νυν και ο μελλοντικος-για χρονικο βαθος τουλαχιστον 20 ετων- πρωθυπουργος της Ελλαδας.Τι να κανουμε τωρα να τον αλλαξουμε επειδη δεν σας αρεσει η φατσα του;Μην τα θελετε ολα δικα σας.Και την πιτα ολακερη και τον σκυλο χορτατο.Μπροστα σ'αυτο το τεραστιο επιτευγμα του(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ), αξιζει να κανετε και εσεις μια μικρη θυσια.Να τον τρωτε δηλαδη στην μαπα για τα επομενα 20 χρονια.
    Γιωργαρα προχωρα σε θελει ολη η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EINAI MEGALO TO SAMARI TOY SAMARA KAI ETSI DEN EXOYME ANTI POLITEUSH .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμφανης η πολιτικη αμηχανια στις δηλωσεις του Α.Σαμαρα που αγγιζουν τα ορια της μικροψυχιας.
    Διαβλεπει καποια.. χρησιμοτητα στις εμπορικες οικονομικες σχεσεις και τιποτα αλλο και αυτες με συστολη μην τυχον και διαταραχθουν οι σχεσεις με τους Αραβες λες και αυτες εχουν σημασια πανω απο τα συμφεροντα του Εθνους η μηπως ο Ισραηλινος πρωθυπουργος εθεσε ορο για μη επιστροφη των Ελληνων επιστημονων?

    Οι ενεργειες του Γ.Παπανδρεου ειναι στρατηγικης σημασιας και γραφουν ιστορια.Η αντιδραση απο τα σταλινικα απολιθωματα και τις λοιπες παραφυαδες ειναι ο ασφαλεστερος δεικτης οτι οι αποφασεις του ειναι σωστες.Προσωπικα για ολους τους υστεροβουλους πολεμιους της Ελληνο-Ισραηλινης συμμαχιας ευχομαι τα ιερα κειμενα Νταβουτογλου να απαλυνουν τον πονο τους.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς που έχουμε και τον εβραίο Perseas (άαααλλλα τις μπαγασάκο και τι όνομα ε;) να μας πει. Γιατί όλοι οι άλλοι εβραίοι εξαφανίστηκαν.


    Zulu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Ευτυχώς που έχουμε και τον εβραίο Perseas (άαααλλλα τις μπαγασάκο και τι όνομα ε;) να μας πει. Γιατί όλοι οι άλλοι εβραίοι εξαφανίστηκαν.


    Zulu <

    Καλυτερα να πας στην Αφρικη στους
    ομοιους σου,οπως δηλωνεις και με το
    ονομα που γραφεις,και εκει να κανεις τα σχολια σου.Σου ταιριαζει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σπουδαία σχόλια!!!
    χειρότεροι και από τους χειρότερους μχχχκες είσαστε όλοι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι απαντησεις σε μ.......ες θα ειναι στην ιδια γλωσσα.Οποιος δεν επιθυμει επιπεδο σχολιων υψηλο δεν θα του χαλασωμε το χατηρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οχι ρε φιλαρα 18 Αυγούστου 2010 9:46 π.μ. .Μην ξηγιεσαι ετσι.Αμαρτια απο τον Θεο.Εδω ρε ειπαμε αμαν να βρουμε εναν ηγετη που να υλοποιησει τον αμυντικο αξονα Ελλαδα-Κυπρος-Ισραηλ και εσυ καθεσαι και μας βριζεις;Δεν κατανοεις την σπουδαιοτητα αυτου του εγχειρηματος για αυτο και συμπεριφερεσαι μ'αυτον τον απολιτιστο τροπο.Για τα επομενα 20 χρονια(για οσο δηλαδη χρονικο διαστημα θα παραμενει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια)δεν προκειται να φοβηθουμε τους Τουρκαλαδες.Αυτο λιγο το'χεις;Για αυτο και θα εξακολουθουμε να στηριζουμε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιωργαρο μεχρι να πεθανουμε.Τουλαχιστον εμεις οι Τουρκοφοβικοι.Εσεις οι υπολοιποι ισλαμοφασιστες και γιουσουφακια ψηφιστε οποιον κερατα θελετε. Εμεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρηκαμε τον ηγετη μας.
    Νασαι καλα Γιωργαρε.Να ζησεις χιλια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Direct talks between Israel and the Palestinians with no conditions may occur in the coming weeks said Prime Minister Binyamin Netanyahu during his visit to Greece Monday, Israel Radio reported.

    Speaking at a press conference with Prime Minister George Papandreou, Netanyahu explained that Israeli representatives are ready to head to Cairo or Washington to join in direct talks.

    Papandreou said that he and Netanyahu agreed on the establishment of a joint committee which will handle communication between the Israelis and Palestinians through strategic channels.<
    ----------

    Να και τα πρωτα αποτελεσματα της συναντησης Παπανδρεου-Νετανιαχου
    που αφορουν τον παλαιστινιακο λαο.
    Και αυτο απο την συναντηση προεκειψε. Υπομονη,θα ερθουν και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vre o Streg einai i Galia;
    Koita re paidi mou pou fthasane oi elladites ebraioi!
    Einai kai ratsistas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.