14/8/10

Αποδοκιμάζονται τα μέτρα Σαρκοζί

Μία μικρή πλειοψηφία των Γάλλων αποδοκιμάζει τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να τιμωρεί τους μετανάστες που διαπράττουν ορισμένα εγκλήματα με αφαίρεση της γαλλικής τους υπηκοότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA για λογαριασμό του περιοδικού Marianne, έρχεται σε αντίθεση με άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα Le Figaro και η οποία έδειχνε ότι η πλειοψηφία των Γάλλων υποστήριζαν τα σχέδια του Σαρκοζί, που έβαλε στο στόχαστρο αλλοδαπούς που σκοτώνουν αστυνομικούς, είναι πολύγαμοι ή υποστηρίζουν την κλειτοριδεκτομή.

Το περιοδικό Marianne έχει επικρίνει έντονα τον Σαρκοζί, τον είχε μάλιστα στο εξώφυλλό του την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο «Ο γκάνγκστερ της δημοκρατίας», ενώ η Figaro υποστηρίζει περισσότερο τις συντηρητικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου.

Η δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι το 51% των Γάλλων αποδοκιμάζουν την απειλή του Σαρκοζί να αφαιρεί τη γαλλική υπηκοότητα ορισμένων εγκληματιών, ενώ το 46% την επιδοκιμάζουν.

Επίσης το 69% των Γάλλων πιστεύουν ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από το 2002, οπότε ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών, και μετά έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.
http://www.ant1online.gr

3 σχόλια:

  1. Σαρκοζί μη μασάς. Κι ακόμα πιο σκληρός. Μπράβο. Οι δικοί μας είναι πεθαμένοι. Βλέπω, επειδή κινούμαι πολύ, την ομάδα ΔΙΑΣ, να σταματάει κάποιον αλλοδαπό, συνήθως πάκια, μαλαισίες και άλλα τέτοια και δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ να το παίρνουν δια τα περαιτέρω. Έναν "έλεγχο" στα χαρτιά και "μπορείτε να πηγαίνεται"... Σαρκο....προχώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την σκληρότητα που την βλέπουν δεν μπορώ να καταλάβω. Όπως και στην Αμερική που ψηφίσανε νόμο να έχουν οι μετανάστες μαζί τους τα χαρτιά τους (άδεια παραμονής κλπ) και τρελάθηκαν όλοι οι "προοδευτικοί" για τον "σκληρό" αυτό νόμο. Λες και οι έλληνες πχ δεν είμαστε απο το νόμο υποχρεωμένοι να φέρουμε ταυτότητα μαζί μας....ή εγώ είμαι συντηρητικός ή όλοι οι υπόλοιποι έγιναν υπερευαίσθητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για αυτο εχουν μαμηθει να βγαλουν το Σαρκοζι απο την εξουσια, προσπαθωντας να δημιουργησουν σκανδαλα.....
    Αντιστεκεται στην "πολυπολιτισμικη" σουπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.