20/8/10

Σχέδιο διχοτόμησης καταγγέλλει το Κόσοβο

Προβοκάτσια εξτρεμιστών» είναι κατά τη Πρίστινα ανώνυμο σχέδιο που κυκλοφορεί ανάμεσα στα μέλη της σερβικής μειονότητας και προβλέπει την ανεξαρτησία των σερβικών εδαφών του Κοσόβου.

«Ξέρουμε ότι (Σέρβοι) εξτρεμιστές από το βορρά [ενν. του Κοσόβου] κρύβονται πίσω από αυτή τη διακήρυξη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι.

Το κείμενο της διακήρυξης που κυκλοφορεί στην περιοχή υπογράφεται από μια ανώνυμη οργάνωση που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί όλες τις κοινότητες του Κοσόβου όπου πλειοψηφούν οι Σέρβοι και ζητά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας «των (σερβικών) εδαφών από το σχηματισμό που καλείται Δημοκρατία του Κοσόβου».

Ο Ρετζέπι υποστήριξε ότι στόχος της οργάνωσης είναι να υποκινήσει τη σερβική μειονότητα του Κοσόβου (είναι περίπου το 10% του πληθυσμού της περιοχής και ζει συγκεντρωμένη σε ορισμένες περιοχές) να αγκαλιάσει την ιδέα της ανεξαρτησίας.

Επιπλέον ο κ.Ρετζέπι κατηγόρησε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ότι ενθαρρύνει αυτή την πρωτοβουλία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Πρίστινα δεν σκοπεύει να καταφύγει στη βία, μολονότι ορισμένα σερβικά μέσα ενημέρωσης τον έφεραν να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

«Είπα ότι θα υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητά μας εάν απειληθεί. Θα αντιδράσουμε με βάση το Σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα», κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

5 σχόλια:

  1. Με το ιδιο πικρο νομισμα να πληρωθουν τα σ*ατοαλβανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,βέβαια,οι κοσοβάροι εχουν δικαίωμα να ανακηρύττουν ανεξαρτησία...οι Σερβοι όχι.Ο μπαϊράμ κάνει μπαϊράμι με το μυαλό του.Και,ρε παιδί μου,όλοι προτάσουν το συνταγμάτους κττ.Θα δείξει.Αντε πάλι να τρέχουμε εθελοντές στην Σερβία...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ 500 ΨΗΦΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΧΤΙΣΑΡΙ. ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ Α ΠΑΓΚΟ ΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ,ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ-ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ...ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ..ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΟΥΡΚΟΙ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟ Β ΠΑΓΚ ΠΟΛΕΜΟΝ,,,Ο Β Α Ν Γ Κ Ε ΝΧ Α Ι Μ Γερμανο εβραιος...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥΣ , ΒΛΕΠΕ Κ Ρ Ο Α Τ Ι Α ΚΛΠ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΕ ,ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕ ΖΙΤΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΟΡΕΣ ΚΤΛ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ",,,ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΑΘΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕΡΒΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΟΣ ...ΦΙΛΙΚΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΗΔΕΝ...ΣΤΟ "ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ" ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙΣ-ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ...ΛΙΑΝΙΣΩ...ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ Γ...ΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ,ΤΗΝ "ΞΕΙΝΙΟΝ"ΦΙΛΙΑΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ θεου των ελληνων.. ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ."ΞΕΝΙΑΣ Ο ΑΡΚΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ..." ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαιο απο οτι φαινεται οι βαλκανιοι δεν εφαρμωσαν καλα το σχεδιο του πρεσβη και ακομη τα πληρωνουμε και θα τα πληρωνουμε


    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.