24/8/10

Αμφιβολίες Πούτιν για την ανθρώπινη επίδραση στην κλιματική αλλαγή

Αντίθετα, μία Γερμανίδα ερευνήτρια ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι «η ανθρωπότητα ήταν ο κύριος παράγοντας της σημερινής αύξησης της θερμοκρασίας».Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε επιστημονική βάση, εξέφρασε την αμφιβολία του για την επίδραση του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει επειδή η Γη αναπνέει, ζει, εκλύει αέρια- μεθάνιο- ή εξαιτίας της επιρροής της ανθρώπινης δραστηριότητας;» δήλωσε ο κ. Πούτιν, ενώπιον της ρωσικής τηλεόρασης, σε επίσκεψή του στο νησί Σαμοϊλόβσκι στην βόρεια Ιακουτία.

«Εδώ και 10.000 χρόνια, τα μαμούθ άρχισαν να πεθαίνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της αύξησης της στάθμης της θάλασσας και της μείωσης των βοσκοτόπων. Ήρθαν εδώ, στα νησιά. Και όλα αυτά συνέβησαν χωρίς την ανθρώπινη επίδραση» παρατήρησε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Όμως, μία Γερμανίδα ερευνήτρια, η Ίνκεν Πρέους, μέλος της επιστημονικής αποστολής για τη μελέτη του κλίματος, εξήγησε στη συνέχεια στον πρωθυπουργό ότι η ανθρωπότητα ήταν πράγματι ο κύριος παράγοντας της σημερινής αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Η χρήση των διαφόρων καυσίμων έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο κλίμα, από τις εκπομπές του μεθανίου» σημείωσε η επιστήμονας. «Αυτό που συμβαίνει, τώρα, είναι άνευ προηγουμένου. Και ο άνθρωπος έχει μία πολύ σημαντική συμβολή στην αλλαγή του κλίματος», συνόψισε η κ. Πρέους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. "ΑΠΟ ΤΟ 1974 Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ,ΚΑΙ Ο Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Φ Υ Σ Η ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΚΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΞΟΡΙΣΕ ΤΟ Θ Ε Ι Ο Ν ΑΠΟ ΤΗ Φ Υ Σ Η ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΚΘΕΤΗ ΤΗ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΥ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ,ΥΠΕΡ ΒΑΤΙΚΟΥ,ΠΑΝ ΤΟΔΥΝΑΜΟΥ Θ Ε Ο Υ...
    ΟΙ ΘΕΟΙ,ΠΑΝΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ,ΕΚΠΟΡΝΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΗ ΗΘΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ...ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ...."
    ΑΡΝΟΛΝΤ ΤΟΥΝΒΕΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα πληρωνετε η ερευνητρια και οπως παραπολοι στο ζητημα του κλιματος,


    αλλα τα ψεματα τελειώνουν για τους νεοταξιτες, και ειδικά μετα την επίθεση με όπλα καιρού

    η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ θα χωθουν αγρια στου παγκοσμιοποιητες και στη μπουρδοπροπαγανδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οπλα καιρου"... Αρχισε να βρωμαει-πολυ-η δουλεια.Καποιοι εχουν στα χερια τους τεχνολογια για λιγους.Ο Πουτιν για να τα λεει, κατι ξερει.. ετσι δεν ειναι?Απο τη στιγμη που ο ανθρωπος μπορει και προκαλει βροχη,τοτε μπορει και προκαλει ανομβρια-σε συγκεκριμενες γεωγραφικες εκτασεις.Αν την ειχε αυτη τη τεχνολογια μια ομαδα ανθρωπων,σε συνδιασμο με χρηματοοικονομικα εργαλεια,τοτε αυτο θεωρειται ως ασυμμετρη απειλη για μια χωρα.Ισως γι' αυτο μιλουν με τοσο δεος και ενθουσιασμο,ευλαβεια(οι ηγητορες) οταν αναφερουν τη λεξη "νεα ταξη πραγματων".Εχουν το κοντρολ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελα και να μας πεί κάποιος για το συστημα χαρπ, για το πως δημιουργούνται υψηλές θερμοκρασίες, τσουνάμια,σεισμοί,φωτιές κλπ κλπ. τα λεγόμενα υπερόπλα.
    όχι βέβαια ότι δεν το ξεχέσαμε το περιβάλλον και οι άνθρωποι.πάει ο αμαζόνιος,πάνε τα δάση στην ελλάδα+τους πρακτορες εμπρηστές και ίσως υπερόπλα,χημικές βιομηχανίες,μόλυνση νερού,φυτοφάρμακα...
    ά να χαθούμε οι ηλίθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οποις επιστήμονας εχει δει τα διαγραμματα co2 , και διαγραμματα θερμοκρασιας σε σχεση με της χιλιετηρίδες ξερει την πραγματικοτητα........

    απλα παρα πολυ πληρώνονται, απο διάφορα ιδρύματα για να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.........


    ψαξτε global cooling
    η ιδια η ΝΑΣΑ αναφερει για παγκοσμια ψυξη.........

    οποτε μιλαν για υπερθερμανση παντα ξεχνα να βαλουν κανα σοβαρο διαγραμμα.......

    ο λογος που μιλαν για CO2 ειναι γιατι σχετιζεται με την χημεια τη ζωης, και αυτο φυσικα με φορους
    γεωργια, κτηνοτροφια......... κ.λ.π.
    οπλα καιρου υπαρχουν απο το 1960......
    και ενα μεγαλο μερος απο τις κλιματικες ανωμαλίες οφείλεται οτι συνεχεια τα χρησιμοποιούν......
    αυτα τα γαμημένα αεροπλανα με τις χημικες ουρες........
    επισης και το γαμημενο ΗΑΑΡΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.