27/8/10

Μια ανοιχτή πληγή


Πατέρας Μούκαϊ: "Ο Μπολάνος και ο Γκούμας δεν είναι Έλληνες"


Tου Σταυρου Tζιμα

Σχεδόν δεν περνάει ημέρα στη Χειμάρρα, μετά τη δολοφονία του ομογενή μας Αριστοτέλη Γκούμα, που να μη σημειώνεται κάποιο περιστατικό το οποίο πυροδοτεί μίσος και καχυποψία μεταξύ Ελλήνων μειονοτικών και Αλβανών. Η Χειμάρρα τείνει να καταστεί πληγή για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, να τις επαναφέρει στις δύσκολες εποχές των αρχών της δεκαετίας του ’90, όταν με αφορμή ανεύθυνους χειρισμούς και των δύο πλευρών στο μειονοτικό είχαν φτάσει στο σημείο μηδεν


Κάποιοι ομογενειακοί κύκλοι καλό είναι να το πάρουν απόφαση ότι οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν ως πολίτες της και αν έχουν στο μυαλό τους κάποιες ξεπερασμένες ιστορικά ιδέες να τις βγάλουν. Ο αλβανικός εθνικισμός πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο ελληνισμός της Χειμάρρας υπήρχε και θα υπάρχει στον τόπο του, διατηρώντας ακέραια τα μειονοτικά χαρακτηριστικά και δικαιώματα, σε μια χώρα που επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι μεθοδεύσεις για αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων και η καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας ώστε να αναγκαστούν να εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ρύθμισης μειονοτικών ζητημάτων.

Η Αθήνα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με ψυχραιμία και στο πνεύμα της στρατηγικής της επιλογής να βοηθήσει την Αλβανία να ενταχθεί στην Ε. Ε. Πρέπει όμως να καθοριστεί το περιεχόμενο και να τεθούν τα όρια αυτής της βοήθειας. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική χάριν της ενταξιακής στρατηγικής της να αυτοτοποθετείται στη θέση του αδύναμου, καταπίνοντας μια σειρά γεγονότων. Η ακύρωση της σημαντικότερης συμφωνίας με την Ελλάδα, αυτή για τις θαλάσσιες ζώνες, δεν έχει προηγούμενο. Οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν πέρυσι τη ρύθμιση των θαλάσσιων συνόρων τους, παρουσία των δυο πρωθυπουργών, σε πανηγυρική τελετή στα Τίρανα, χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίδραση. Οταν όμως αργότερα τα εσωτερικά πολιτικά πνεύματα οξύνθηκαν, ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι συνεπικουρούμενοι από την αντιπολίτευση ξεσήκωσαν θεούς και δαίμονες, βλέποντας πίσω από την υπογραφή αρπαγή τμήματος της επικράτειας της Αλβανίας και η συμφωνία διά του συνταγματικού δικαστηρίου πήγε στις ελληνικές καλένδες.

Η κυβέρνηση Μπερίσα και μαζί οι ελληνοαλβανικές σχέσεις τελoύν υπό την ομηρία της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αλλά κυρίως του εθνικιστικού και ανθελληνικού κλίματος που διατρέχει την αλβανική κοινωνία το οποίο τροφοδοτείται διαρκώς από μερίδα των ΜΜΕ, της πνευματικής και πολιτικής τάξης. Κατ’ αυτούς η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο κακός γείτονας που υποκινεί τώρα την απόσχιση ή αυτονόμηση της Χειμάρρας (!), υποσκάπτει την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας τα σύνορα της οποίας πρέπει να επεκταθούν μέχρι και την Αρτα, όπου έφτανε η Τσαμουριά κ. ά. Δεδομένων όλων αυτών, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν για την Αθήνα υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

27 σχόλια:

  1. ....μεταξύ Ελλήνων μειονοτικών και Αλβανών......
    Μειονοτικοί στήν πατρίδα τους;
    Μειονοτικοί στήν Β.ΗΠΕΙΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΑ ΑΡ......ΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'και αν έχουν στο μυαλό τους κάποιες ξεπερασμένες ιστορικά ιδέες να τις βγάλουν.'

    Τι λες ωρε λαμακα ραγια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ειναι το ξεπερασμενο που δεν αναφερει ο αρθρογραφος, η αυτονομια της Β. Ηπειρου (ή Ν. Αλβανιας για οσους συγχιζονται με το ονομα Β. Ηπειρος);
    Τα ιδια δε ζητησαν οι αλβανοι στο κοσσυφοπεδιο με τις ευλογιες και της ΕΕ, τα ιδια δε ζητουν τωρα στα Σκοπια;
    Μαλλον πλησιαζει ο καιρος που τα νοτια συνορα της Αλβανιας ή θα φτανουν στο Γενουσο ποταμο οπως ηταν και τα ορια μεταξυ Ηπειρου και Ιλλυριας στην αρχαιοτητα ή μεχρι την Αρτα οπως ειναι το ονειρο των Αλβανων συνεπικουρουμενο απο την πάντοτε ... σθεναρη σταση της Αθηνοκεντρικης εξουσιας στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η όλη δική μας αντίδραση ήταν απογοητευτική. Ο ΜΠΕΡΙΣΑ, τα Αλβανικά πολιτικά κόμματα και οι προερχόμενοι από το ΚΟΣΟΒΟ Αλβανόφωνοι εποφθαλμιούν τα «εδαφικά φιλέτα της περιοχής»(που είναι πανέμορφα και σε εντυπωσιακό τοπίο), για να τα αρπάξουν και να τα οικοδομήσουν( βίλες-ξενοδοχεία κλπ).Η ολη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ σε αυτό το συμβάν ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ-ΣΘΕΝΑΡΑ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ. Το ότι το παλικάρι μιλούσε Ελληνικά(όπως είχε μάθει) και αντέδρασαν κακοποιά Αλβανικά στοιχεία της περιοχής με το γνωστό αποτέλεσμα το ξέρουμε..ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ .Όμως αλγεινή εντύπωση προκάλουν οι φοβικές ενέργειες της ΑΘΗΝΑΣ και των πολιτικών εκπροσώπων ,με τα γνωστά λεκτικά στερεότυπα και οι θεωρήσεις/αμπελοφιλοσοφίες περί του συμβάντος . ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ. ΟΧΙ ΨΙΘΥΡΟΙ. ΑΛΛΑ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΦΩΤΙΑ/Αν είναι δυνατό να φοβόμαστε και οριακές χώρες που επιβιώνουν από εμάς. ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(ή ότι υπάρχει από αυτά στην χώρα μας γιατί θα χάσω πολύτιμο χρόνο και δεν είπαν και κάτι σοβαρό). ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΕΙ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.

    Μπορεί να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε θεμελιώδη ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας δεν θα πρέπει να υψώνουμε φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ-ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ -ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ(και ας αφήσουμε τα ηττοπαθή, τα προβληματικά και τα θεωρητικολογικά). ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ EXTRATERRITORIAL ΡΟΛΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Πόσο μάλλον σε αναιμικά και αδύναμα κράτη στα βόρεια σύνορα μας.

    *ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ(ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ/ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κλπ). ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ότι δεν πήγε στην περιοχή δική μας δύναμη αστυνομικών.

    *ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ/ΔΙΑΠΟΝΤΙΟΙ ΝΗΣΟΙ και στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ θα πρέπει να εδρεύει ΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ της ΕΛΑΣ με 2 ελικόπτερα και νοσηλευτικό προσωπικό.

    *ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ στην περιοχή της μειονότητας, αλλά και στις περιοχές της ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ όπου ενδέχεται στο μέλλον να δούμε και άλλα….(ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ…)

    *ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ, Ο ΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΝ «ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…». ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ .ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    *Θα περίμενα η χώρα να φέρει κατεπειγόντως το θέμα σε ΝΑΤΟ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΕ-ΟΑΣΕ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΕΕ-ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ή και στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΟΗΕ.(Εδώ οι Τούρκοι που έφταιγαν στο ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο).

    *ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ «ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΟΥΝ» ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ….Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

    *ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Είναι και μέσα στις 96 περιοχές του πλανήτη που υπάρχουν προβλήματα…(αν το δούμε και από την άλλη πλευρά…). ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΣΟΒΑΡΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τα σχόλια περιττεύουν. ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ. Και προσοχή και στους εκπροσώπους της μειονότητας εκεί… Κατά καιρούς με τις θέσεις τους μας επιφύλαξαν εκπλήξεις….

    ΥΓ Εδώ την ΤΟΥΣΟΝ της ΑΡΙΖΟΝΑ πέρυσι είχαν σκοτώσει οι Μεξικανοί μετανάστες εγκληματίες σε συνοριακό επεισόδιο δυο Αμερικανού υπηκόους και οι δυνάμεις συνόρων των ΗΠΑ τα έκαναν ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κάποιοι ομογενειακοί κύκλοι καλό είναι να το πάρουν απόφαση ότι οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν ως πολίτες της και αν έχουν στο μυαλό τους κάποιες ξεπερασμένες ιστορικά ιδέες να τις βγάλουν.". Μάλιστα, θα πρέπει να τις αντικαταστήσουν με σύγχρονες ιδέες, όπως την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, της υπόλοιπης νότιας Σερβίας, των μισών Σκοπίων, της Νότιας (Ελληνικής) Ηπείρου κλπ. Θα έχουν τότε την σίγουρη συμπαράσταση της Θάλειας, του "ΣΥΡΙΖΑ", της "Δράσης", του Αλαφούζου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δικαστηρίου της Χάγης, της USAID, του George Soros Quantum Fund και άλλων σοβαρότερων οντοτήτων. Α, και για να μην το ξεχάσω: οι λαλίστατοι αριστεροδεξιοί, χρηματοδοτούμενοι στην ουσία από ιδρύματα - μαριονέτες της CIA κατά τα πρότυπα του Αφγανιστάν (βλ. και σημερινό δημοσίευμα των Greg Miller και Joshua Partlow στην Washington Post), μούγκα στην στρούγκα για την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε Ελληνικά (ε, βέβαια, καλά να πάθει το εθνίκι). _Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διερωτώμαι πόση εγκυρότητα μπορεί να έχουν τα άρθρα δημοσιογράφου που χαρακτηρίζει ως "ομογενείς" τους αυτόχθονες κατοίκους της Β. Ηπείρου.

    Τις λοιπές ανοησίες του, τις έχουν ήδη σχολιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ελληνικη πολιτικη δεν υπαρχουν κοκκινες γραμμες ,μαλλον ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ υπαρχουν για να δηλωνουν το ποιον των ενοικων του υπουργειου εξωτικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα Γιαννενα, στην Παργα, στην Πρεβεζα στην Ηγουμενιτσα αλβανοι αγοραζουν οικοπεδα-σπιτια με χρηματα που προερχονται απο μαυρη εργασια και ξεπλυμα χρηματος απο ναρκωτικα και πορνεια. Το τραγικο ειναι οτι οσοι 'ελληνες' συμμετεχουν σ'αυτο, τελωνειακοι-αστυνομικοι-συνοριακοι ΟΛΟΙ κυκλοφορουν ΕΛΕΤΘΕΡΟΙ. Πρωην Ελληνας Προξενος (Μαντελος) ο οποιος εφερνε τα λεφτα σε βαλιτσες καθε εβδομαδα και για τον οποιο εγινε ΕΔΕ 'τιμωρηθηκε' αναλαμβανωντας τη διευθυνση του διπλωματικου γραφειου τφυπουργου εξωτερικων (Βαρβιτσιωτης). Οταν 'μεσα' το κιλο πουλιεται 200 ευρω καταλαβαινετε οτι ειναι πολλλααα τα λεφτα οποτε ποιος ασχολειται με Ελλαδα Ελληνισμο και αλλα τετοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απο το Ελληνικό ΥΠΕΞ και ισχυρή παρουσία της ΕΥΠ στην περιοχή,απο την Αλβανική κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ...Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ..ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΠΟΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ GEOFFREY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς kiko.
    Χρειαζεται να στειλουμε τη δοσιλογη κυβερνηση του ΓΑΠ στον αγυριστο οσο το δυνατον πιο γρηγορα.
    Γιατι πολυ απλα εξυπηρετει αλλοτρια προς τα ελληνικα συμφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ filaktoras

    H πληροφορία αυτή έχει κυκλοφορήσει από παλιά, αλλά ουδείς έχει δώσει σημασία. Οι περιουσίες στην Θεσπρωτία αγοράζονται και με χρήματα του αλβανικού κράτους, το οποίο ωθεί τους εδώ μετανάστες να συγκεντρώνονται προς τα εκεί με κάθε τρόπο. Ο σκοπός είναι προφανής.

    Ακολουθείται η ίδια μέθοδος με αυτήν της αγοράς περιουσιών των χριστιανών από τουρκόφωνους μουσουλμάνους στην Θράκη, με χρηματοδότηση του τουρκικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 27 Αυγούστου 2010 3:51 μ.μ.

    Ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει και να μη ξαναγυρίσει είναι ξεκάθαρο,προσωπικά μου μοιάζει για ψευτορωμαίικο.

    Δυστυχώς όμως τώρα αυτή έχουμε και αυτή πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς Γεράσιμο:

    Αυτές είναι αναρτήσεις του αξιολογώτατου Διεθνολόγου-Στρ. Αναλυτή κ. Δρούγου από την ιστοσελίδα του. Να σοβαρευόμαστε σιγά-σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μειονοτικοί στήν πατρίδα τους;
    Μειονοτικοί στήν Β.ΗΠΕΙΡΟ;


    Πολύ σωστή η παρατήρηση των Φίλων του Ιστολογίου!

    Οι Βορειοηπειρώτες είναι αυτόχθονες 'Ελληνες και παρά την εγκατάληψη τους από την Αθήνα, παραμένουν πάντοτε ακραιφνείς πατριώτες!

    Οι πολεμικές επιχειρήσεις το 1940-1941 δεν έγιναν στην ..... Αλβανία ...., αλλά στην Βόρειο Ήπειρο η οποία επί τη βάση της Διεθνούς Συνθήκης της Κερκύρας έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η απελευθερωση της Β.Ηπειρου ειναι η μονη λυση και περνα απο τον δρομο της ενοπλης αποκαταστασης.
    Αυτη για μορφωματα του ειδους της Αλβανιας ειναι και δικαια και ηθικη.Τα υπολοιπα οπως σωστα ανεφερε και ανωτερω σχολιαστης ειναι υπεκφυγες για κατευνασμο και εξυπηρετηση οικονομικων συμφεροντων πρεζεμπορων και επιορκων κρατικων λειτουργων.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //Αυτές είναι αναρτήσεις του αξιολογώτατου Διεθνολόγου-Στρ. Αναλυτή κ. Δρούγου από την ιστοσελίδα του. Να σοβαρευόμαστε σιγά-σιγά...
    27 Αυγούστου 2010 5:29 μ.μ.//
    ------------------
    Ρε φίλε άσε τα αστεία τέτοιες μέρες...
    Όποιος έχει δει την φάτσα του Δρούγου καταλαβαίνει και τι σόι διεθνολόγος είναι ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή οι γνώσεις και η εξειδίκευση δεν ορίζονται από την φάτσα θα σου πρότεινα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Ο σχολιασμός στυλ καφενείου δεν νομίζω πως αρμόζει εδώ.
    Το υφάκι αυτό αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
    ΙΣΜΑΗΛ ΚΑΝΤΑΡΕ "Η ΚΟΧΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ"
    εκδΡΟΕΣ.
    ΓΡΑΦΕΙ-ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
    ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Η "ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ
    ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ
    ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ,ΟΠΩΣ Π.Χ.
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ...
    ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ "ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ
    ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ",ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ
    ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΑ,
    ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.....
    ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ.
    ..."ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΕΙΚΕ ΦΑΣΕΙΣ.
    Η ΠΡΩΤΗ ,ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ
    ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.
    2.ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    3.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ.
    4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ
    ΓΛΩΣΣΑΣ.
    5.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Μ Ν Η Μ Η Σ."
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
    ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
    ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ?ΜΑΛΛΟΝ
    ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ
    ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ....ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ...
    η ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ
    ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ...ΑΓΓΛΙΚΑ...?
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΙΗΣΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ...
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ
    ΦΙΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ Ε Ε ,ΔΕΝ ΠΑΕΙ
    ΑΛΛΟ...ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ
    ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΕ
    ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ?ΘΕΛΟΥΝ Ν...
    ΜΑΣ ΜΑ[ε]ΡΚΕ[α]ΛΗΣΟΥΝ...
    ΜΑΡΚΑΛΟΣ=ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΓΩΝ...."ΓΕΡΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 27 Αυγούστου 2010 5:29 μ.μ.
    "Αυτές είναι αναρτήσεις του αξιολογώτατου Διεθνολόγου-Στρ. Αναλυτή κ. Δρούγου από την ιστοσελίδα του. Να σοβαρευόμαστε σιγά-σιγά"...


    Να "πάρουμε" απο σένα που μας δείχνης με τα σχόλια σου υπέρ Δρούγου ότι είσαι πάρα-πάρα πολύ σοβαρός.
    Μήπως είσαι ο ίδιος ο Δρούγος και βαυκαλίζεσαι κατ΄ ιδίαν;
    Πόσα πιθανόν "πιάνει" απ τους εβραίους για να μολύνει την μπλογκόσφαιρα ο Δρούγος (αν δεν είσαι εσύ ο Δρούγος) ξέρεις;



    Όμιλος
    Θαυμαστών Δρούγου
    (για τις αναλύσεις του μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Όμιλος
    Θαυμαστών Δρούγου
    (για τις αναλύσεις του μόνο)


    το πρόβλημα αυτής της χώρας ήταν και είναι ένα: η γκρίνια, η μανία καταδίωξης και η λογική καφενείου με έλλειψη σοβαρότητας.
    Σε όσους δεν αρέσει ο χ έχουν βρεθεί διάφορα κλισέ: τα πιάνει από τους εβραίους, από τους τούρκους, είναι προδότης κλπ. Επειδή αυτά έχει βαρεθεί ο κόσμος να τα ακούει, το αποτέλεσμα είναι το εξής: η κατηγορία γίνεται πλέον ένδειξη γραφικότητας για αυτόν που την ξεστομίζει και όχι για το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται. Εκεί λοιπόν κάπου χάνεται η σοβαρότητα.

    Στα σχόλια αυτά δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός για αυτά που συμβαίνουν, παρά μόνο μια συνεχόμενη μουρμούρα και γκρίνια για το ποιος θα είναι αυτή την φορά ο προδότης.
    Λυπάμαι που μερικοί μετατρέπουν αυτό το πολύ αξιόλογο blog σε καφενείο με τις συνηθισμένες γραφικότητες. Πάνω σε αυτά τα φαινόμενα πατούσαν και πατάνε σήμερα οι κάθε τύπου εθνομηδενιστές και ταυτίζουν τον Πατριώτη με τον κάθε γραφικό που θέλει να το παίξει πιο δίκαιος από τους άλλους.
    Λυπάμαι εάν σε απογοητεύω αλλά δεν είμαι ο Δρούγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Black Pete g

    Μπορεί να μην είσαι ο Δρούγος αλλά ΕΒΡΑΙΟΣ προβοκάτορας που μας το παίζεις και σοβαρός άνθρωπος είσαι.
    Τα μάτια μου έχουν δει πολλούς
    "τζιτζιφιόγκους" σαν και σένα. Άσε λοιπόν τις ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ μπλέ ονοματολογίες γιατί δεν πιάνουν αυτά εδώ μέσα στο "πολύ αξιόλογο μπλόγκ που έχει μετατραπεί σε καφενείο". Ούτε και οι διαχειριστές νομίζω ότι μασάνε στους συχνούς άμμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς σου για να λογοκρίνουν σχόλια άλλων επισκεπτών.
    Πάρε δρόμο αράπη Pete και προβοκάτορα του Δρούγου και των εβραίων γιατί όπως ξέρεις την ρουφιανιά πολλοί την αγάπησαν αλλά τον ρουφιάνο ουδείς.



    Όμιλος
    Θαυμαστών Δρούγου
    (για τις αναλύσεις του μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμε (καλό θα ήταν να μιλάς επωνύμως όταν βρίζεις κάποιον βέβαια)
    Αυτή είναι η τελευταία απάντησή μου στην ηλιθιότητα που δέρνει δυστυχώς εσένα και κάποιους άλλους "ανώνυμους".
    Εμείς οι "τζιτζιφιόγκοι" δεν αποκαλούμε κανέναν "αράπη", δεν βλέπουμε παντού εβραίους και μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και τα υποστηρίζουμε με επιχειρήματα σε μια συζήτηση. Εμείς οι "τζιτζιφιόγκοι" δεν έχουμε μανία καταδίωξης και βλέπουμε πως πρωτίστως ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και δεν τα ρίχνουμε στους εβραίους και τους κάθε είδους "μπαμπούλες" που σκαρφίζεται ο κάθε κομματάρχης ή πολιτικάντης κωλοτούμπας...
    Ο καθένας έχει τα συμφέροντά του και εμάς πρέπει να μας ενδιαφέρει το συμφέρον της Ελλάδας και όχι τι κάνουν οι άλλοι για τα δικά τους συμφέροντα.
    Η συζήτηση αφορούσε την Βόρεια Ήπειρο και τους ακραίους Αλβανούς. Με τα λεγόμενά σου αποκαλύπτεις πως εάν βρισκόσουν στην θέση των ακραίων αλβανών, των ακραίων τούρκων που αιματοκύλισαν τον Πόντο και την Μ.Ασία θα είχες κάνει τα ίδια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ. Αυτό που είναι για εσένα οι κάθε είδους "εβραίοι" είμαστε οι Έλληνες για τους ακραίους αλβανούς.
    Τελικά για να μην κουράζω τον ήδη περιορισμένο εγκέφαλό σου με επιχειρήματα (ή "περίεργες μπλε ονοματολογίες") σου λέω αυτό: οι αληθινοί Πατριώτες έχουν άποψη και ξέρουν σε τι πιστεύουν και γιατί. Εσύ με το να βρίζεις τους κάθε είδους εβραίους, τούρκους, αλβανούς δεν αποδεικνύεις τον πατριωτισμό σου αλλά απλώς τον φανατισμό σου και το μίσος σου για κάποιους, τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν τελικά.
    Τέλος, οι εκφράσεις αυτές δεν σε κάνουν ούτε περισσότερο Έλληνα, ούτε περισσότερο Πατριώτη από εμένα ή κάποιον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προβοκάταρα αλλού αυτά.
    Δεν πείθεις κανένα λογικά σκεπτόμενο Έλληνα. Η "συνταγή" σου είναι παλιά και παραδουλεμένη. Όποιος την χρησιμοποιησε να φτιάξει μανέστρα του βγήκε ξυνή.
    Τα "ευγενικά και πολιτισμένα" απολογητικά σου λόγια στους τούρκους τους αλβανούς και τους εβραίους.
    Όχι στους Έλληνες "επώνυμε" Black Pete γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αν δεν τόχεις πάρει χαμπάρι.



    Όμιλος
    Θαυμαστών Δρούγου
    (για τις αναλύσεις του μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ως συνήθως άλλα λέει το άρθρο και κάποιοι επιδιώκουν να το ξεστρατίζουν. Τέλως πάντων η γνώμη μου είναι ότι πραγματικά καθήκια είναι εκείνοι που πουλάνε σε αλβανούς σε ευαίσθητες περιοχές. Αλλά και τα καθήκια τα κρατικά που ξεπουλάνε τον τόπο (όλοι έλληνες βέβαια). Αραγε ρωτάνε το πόθεν έσχες του αλλοδαπού που αγοράζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.