23/8/10

ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Προαγγέλλουν υποχωρήσεις και επώδυνους συμβιβασμούς!


Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι... προειδοποιητικές βολές γύρω από τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό με δημοσιεύματα που όλα καταλήγουν ότι είναι η ώρα για «επώδυνους συμβιβασμούς και «καιρός να λεχθούν αλήθειες και να σπάσουν μερικά ψευδή ταμπού» (!) και σ’ αυτό συμφωνεί «η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών κ.ά.» (ονόματα δεν έχουν;), όπως έγραφαν την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο Αθαν. Έλλις και ο Αλέξης Παπαχελάς.
-«Ψευδή ταμπού» οι ελληνικές θέσεις για τον εναέριο χώρο, την υφαλοκρηπίδα κ.ά.!
-Φτιάχνουν το κλίμα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις


Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι... προειδοποιητικές βολές γύρω από τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό με δημοσιεύματα που όλα καταλήγουν ότι είναι η ώρα για «επώδυνους συμβιβασμούς και «καιρός να λεχθούν αλήθειες και να σπάσουν μερικά ψευδή ταμπού» (!) και σ’ αυτό συμφωνεί «η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών κ.ά.» (ονόματα δεν έχουν;), όπως έγραφαν την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο Αθαν. Έλλις και ο Αλέξης Παπαχελάς.

Και αυτές οι... διερευνητικές βολές έχουν προφανώς στόχο τη δημιουργία του «κατάλληλου κλίματος», τώρα που «τελειώνει ο υστερικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης» και τόσα χρόνια «ο φόβος της ρετσινιάς περί προδοσίας έχει εμποδίσει οποιαδήποτε λογική συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική». Ποιες είναι αυτές οι «αλήθειες» που πρέπει να ειπωθούν; Ο Αλέξης Παπαχελάς εξηγεί:

«Το αν μπορείς να έχεις διαφορετικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αν το FIR είναι ζωτικός εθνικός χώρος ή διεθνής χώρος που η διεθνής κοινότητα έχει αναθέσει στην Ελλάδα να επιτηρεί, αν οι αποφάσεις για την υφαλοκρηπίδα λαμβάνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας κ.λπ., κ.λπ.».

Δηλαδή για όλα αυτά φταίει η Ελλάδα. Λέξη για τις προκλήσεις της Τουρκίας, για το «casus belli», ότι αμφισβητούν την κυριαρχία μας σε εκατοντάδες βραχονησίδες του Αιγαίου, ότι τρομοκρατούν κάθε μέρα το Αγαθονήσι. Ο γείτονας λειτουργεί νόμιμα. Εμείς είμαστε τα κακά παιδιά, που αρνούμαστε και επιμένουμε σε «ψευδή ταμπού»!

Στη Θράκη η μουσουλμανική μειονότητα έχει εκτιναχθεί σε 120.000 άτομα από 60.000 που ήταν, ενώ η ελληνική ομογένεια έχει συρρικνωθεί από τις 300.000 σε μόλις 2.000... Μιλιά και για την Ίμβρο και την Τένεδο όπου ανάγκασαν σε φυγή τους Έλληνες και έχουν αρπαγεί οι περιουσίες τους...

Ταμπού λοιπόν και ψεύτικες αλήθειες όλες οι ελληνικές θέσεις, «υστερικοί λαϊκισμοί» οι αντιδράσεις, η άρνηση να συρθούμε στις τουρκικές επεκτατικές απαιτήσεις, να δεχθούμε έναν «επώδυνο συμβιβασμό» στο Κυπριακό, όπως προαναγγέλλει ο Αθαν. Έλλις ότι θα στηρίξει το Κυπριακό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σ’ αυτήν τη βολιδοσκόπηση αντιδράσεων «κουμπώνει» και το «ιστορικό γεγονός» της χάρης που μας έκανε ο Ερντογάν και έδωσε άδεια να γίνει λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και προς τα έξω πέρασε σαν χειρονομία καλής θέλησης του τούρκου πρωθυπουργού για εξομάλυνση των σχέσεων, αλλά και τα όσα δημόσια ειπώθηκαν από τον έλληνα πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό ομόλογό του περί «ασφάλειας στην περιοχή».

Όλα αυτά που ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν στον αέρα μάς επιτρέπουν να πούμε ότι «κάτι μαγειρεύεται». Τώρα ως προς το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, το μόνο άγνωστο είναι το ύψος του λογαριασμού...

Σίγουρο είναι –έστω για να μη μας πουν κακόπιστους– ότι ο πληρωτής θα είναι, όπως πάντα, η Ελλάδα...

Ευτύχημα θα είναι να μας διαψεύσουν...
Paron.gr

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους , δεν εύχομαι καλό χειμώνα γιατί το καλοκαίρι καλά κρατεί ακόμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτοὶ οἱ δύο κύριοι μέλη τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ δὲν εἶναι;
    Ἔτσι ὅπως πολιτευόμεθα ὡς ἔθνος ἔχουμε καταστήσει τοὺς ἑαυτούς μας καὶ φυσικὰ τὸ κράτος μας ἀναλώσιμο γιὰ τὰ συμφέροντα ἄλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα μέρ' έσνες ατόσον καιρόν, παστάν εχάθες!
    Καλώς έρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα υπάρξει ανάρτηση σύντομα με τα ημερομήνια του 2010-2011 για να ξέρετε πότε θα λέτε καλό χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σαββα, είπα να πάρω άδεια από την σημαία και να ξεκινήσω πάλι να ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη την θάλασσα.Τώρα όμως γύρισα και πάλι θα αρχίσω να σπάω τα νεύρα πολλών. :)))

    Καυκάσιε :Ρ εγώ πάντα αντισυμβατική , και ανάρτηση να κάνεις πάλι θα πω σε άσχετη τις ευχές , διότι ώς γνωστόν καραμαλοπόντια και ανάποδη και πεισματάρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα και απο εμένα μετά απο μεγάλες διακοπές...και φυσικά πολύ θάλασσα!!!!Το παραμύθι του Αλέξις καλά κρατεί....αυτό το παιδί αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αμερικανοτραφούς δημοσιογράφου κατευθυνόμενου απο λόμπυ...!!!!Το καλό είναι οτι ο κόσμος σιγά σιγά αρχίζει και αντιδρά, λίγο το μνημόνιο, λίγο η οικονομική κρίση, λίγο όλα τα υπόλοιπα...!!!!Οσοι βουλευτές πήγαν σε ταβέρνες τα άκουσαν άσχημα και σηκώθηκαν και έφυγαν..!!αρχίζει να βαραίνει το κλίμα οπότε, λίγο η οικονομική ανέχεια, λίγο οι εθνικές μειοδοσίες, θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα αρχίσει να φωνάζει και να κυνηγά...!!!μακάρι...~~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μεγάλος έλληνας θεωρητικός Κονδύλης Παναγιώτης στο γνωστό βιβλίο του Περί Πολέμου επισήμανε με έμφαση ότι <>..Η υπέρτατη αρχή της γεωπολιτικής και παγκόσμιας διπλωματίας..Η ελληνική πολιτική σκηνή συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και Αμερικανοτραφείς δημοσιογράφους καλλιεργούν εδώ και δεκαετίες την μόνιμη επωδό περί συμβιβασμού με την Τουρκία με ότι συτό συνεπάγεται για την εθνική αασφάλεια..Οι άνθρωποι αυτοί γνήσιοι απόγονοι της ζαχαριαδικής λογικής αναγουλιάζουν και μόνο στην λέξη πατριωτισμός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι μου λέει ότι εκ του ασφαλούς κάνει συμφωνίες ο ΓΑΠ με το Ισραήλ αφού πρώτα έδωσε τα στρεμματάκια της στην Τουρκιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν ξέρω αν έγιναν ή θα γίνουν συμφωνίες ούτε αν θα καταφέρουν να τις περάσουν στον κόσμο, ούτε ποιος θα είναι ο "γενναιος" (ή ηλίθιος)που θα βάλει την υπογραφή του.
    Αλλά αν πολλοί έχουν τη διαθεση (και το μυαλό)να ανακατεύουν τον Παπαχελά με τον...Ζαχαριάδη (;)τότε δεν θα πάμε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προπαρασκευαστική περίοδος έχει ξεκινήσει και μόνο η μεθόδευση των ανθρώπων αυτών φτάνει για να καταλάβουμε την αγνότητα των προθέσεων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Δηλαδή για όλα αυτά φταίει η Ελλάδα. Λέξη για τις προκλήσεις της Τουρκίας, για το «casus belli»,<
    ------
    Δυστυχως ηρθε και αυτο και δειχνει οτι ολα ειναι συμφωνημενα με την Τουρκια.Για δυο εφημεριδες της Τουρκιας που ξερουν τι λενε και θα ακολουθησει και επισημη ανακοινωση
    "η Ελλαδα αν επεκτεθει στα 12 ναυτικα μιλια αυτο δεν θα αποτελει πλεον "casus belli" για την Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.