20/1/11

Η Ολλανδία παρέχει €470 το μήνα για τους Βόσνιους που συμφωνούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

5 janvier 2011




Οι βοσνιακές αρχές δήλωσαν ότι η Ολλανδία υποσχέθηκε μια χρηματική στήριξη στους Βόσνιους μετανάστες άνω των 45 ετών που θα επιλέγουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους. Μια σύνταξη 470 € το μήνα θα χορηγηθεί σε μονά άτομα ενώ τα ζευγάρια θα λάβουν 670 €.
Οι ολλανδικές αρχές αποφάσισαν να προσφέρουν πρόσθετες παροχές που συμπεριλαμβάνονται μια ισόβια χρηματική στήριξη για τους μετανάστες που αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία προέρχονται, επιβεβαίωσε την Τετάρτη το Υπουργείο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των προσφύγων από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο δήλωσε ότι οι βοσνιακές αρχές είχαν λάβει την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των Κάτω Χωρών ότι από τώρα, όλοι οι μετανάστες ηλικίας πάνω από 45 ετών έχουν δικαίωμα για χρηματική στήριξη και πληρωμή των εξόδων ταξιδιού στη περίπτωση που αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Περισσότερα από 30.000 άτομα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη ζουν σήμερα στις Κάτω Χώρες και οι αρχές κρίνουν ότι ορισμένα από αυτά δεν εντάθηκαν ικανοποιητικά στη κοινωνία.

Το πρόγραμμα, που συνεπάγεται την πληρωμή των εξόδων ταξιδιού μέχρι 1.500 ευρώ καθώς και ισόβια χρηματοδοτική υποστήριξη έως 470 ευρώ το μήνα προορίζεται ειδικά για αυτά τα άτομα. Για τα ζευγάρια, το μηνιαίο επίδομα είναι 670 ευρώ. Επιπλέον, πρόσωπα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλιση ασθενείας στις Κάτω Χώρες θα μπορέσουν να υπολογίζουν μια  χρηματική υποστήριξη για την περίθαλψη τους στην χώρα καταγωγής τους.

Το πρόγραμμα εθελοντικής αναχώρησης από τις Κάτω Χώρες περιλαμβάνει το δικαίωμα  επιστροφής στη χώρα εντός προθεσμίας ενός έτους. Εάν δεν χρησιμοποιούν αυτό το δικαίωμα, οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού θα πρέπει να παραιτηθούν από την ολλανδική εθνικότητα.

4 σχόλια:

  1. Με 470€ το μήνα και μάλιστα ισοβίως, όχι μόνο τους Βόσνιους βλέπω να τα παίρνουν, αλλά και πολλούς Έλληνες, αν μπορούσαν!!

    Δούλευε μαλάκα Έλληνα για 500€!
    Πλήρωνε γομάρι Έλληνα τη μαϊμού σύνταξη Αλβανού, Βούλγαρου, Ρουμάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως παρουσιαζεται το θεμα!
    Η ολλανδια εδω και πολλα χρονια προσφερει μια ισοβια αποζημιωση για ατομα που θελουν να επαναπατρισθουν στην χωρα τους και κατω απο καποιες προυποθεσεις που πρεπει να πληρουν!
    Και αυτο ισχυει για πολλες χωρες αναμεσα στις οποιες ειναι η Ελλαδα!
    Ετσι μια Ελληνικη τετραμελη οικογενεια θα παρει περιπου 600 ευρω που ειναι μαζι με την τουρκια τα ποιο χαμηλα ποσα!
    Αυτος ο νομος θα αλλαξει απο το 2012 οπου πλεον ενας απο τους ορους που πρεπει να πληρει ειναι να εχει συμπληρωσει το 55 ετος της ηληκιας του!
    Να εχει 3 χρονια συνεχους διαμονης στην χωρα , να παιρνει 12 απο 6 μηνες που ειναι τωρα ταμειο ανεργιας η αλλο ταμειο καθως και αλλους ορους!
    Ελπιζω εφετος να καταφερω να επωφεληθω και εγω απο αυτον τον νομο!
    Παντως γενικα καπου 2-2,5.000 ατομα τον χρονο κανουν χρηση αυτου του νομου!
    http://www.svb.nl/int/nl/remigratie/sitemap.jsp
    τα ενδεικτικα ποσα για ΕΛλαδα.
    http://www.svb.nl/int/nl/remigratie/bedragen_inhoudingen/hoeveel/griekenland.jsp
    http://www.nmigratie.nl/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι,θα τους πληρώσουμε και απο πάνω.

    Τα σύνορα είναι για να χωρίζουν τους λαούς,αλλά έτσι είναι,όταν καταργούντε τα σύνορα ο κόσμος ''παγκοσμιοποιείται''.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Imagine if Muslims in Europe were being arrested for nothing more than peacefully practicing their religion. Imagine if Muslims in South America were being sentenced to death for “insulting” Jesus. Imagine if mosques were being bombed and burned by terrorists in a growing list of Christian-majority countries.

    Now here’s what you don’t need to imagine because it is all too real: In recent days, Christian churches have been bombed in Egypt, Iraq, Nigeria and the Philippines. In Indonesia a mob of 1,000 Muslims burned down two Christian churches because, according to one commentator, local Islamic authorities determined there were "too many faithful and too many prayers." In Iran, scores of Christians have been arrested. In Pakistan, a Christian woman received the death penalty for the “crime” of insulting Islam; the governor of Punjab promised to pardon her – and was then assassinated for the “crime” of blasphemy ......συνεχεια εδω http://townhall.com/columnists/CliffMay/2011/01/13/the_war_against_the_christians

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.