12/1/11

"Το 48% του Αιγαίου Πελάγους συνίσταται σε διεθνή θαλάσσιο και εναέριο χώρο"


Τουρκία: «Σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο» οι υπερπτήσεις
 
«Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο σε περιοχές ανοιχτής θαλάσσης και στο διεθνή εναέριο χώρο που βρίσκεται πάνω από αυτές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ.
Η ανακοίνωση του υπουργείου, απαντούσε σε «δημοσιεύματα» για τις δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο «πραγματοποιούνται στο πλαίσιο γενικών αρχών που έχουν συμφωνηθεί με τις σχετικές αρχές» και τόνισε τα εξής: «Το 48% του Αιγαίου Πελάγους συνίσταται σε διεθνή θαλάσσιο και εναέριο χώρο. Οι χώροι αυτοί, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου είναι ανοιχτοί, μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 σχόλια:

  1. δεν ξερω τι λενε οι τουρκοι αλλα κΣαββα ο οργασμος εξοπλισμων απο μερους της τουρκιας δειχνη οτι -θεωρουν- οτι εχουν παρει το οκ για να χτυπησουν .ελπιζω να συμφωνειτε.

    ΝΙΚ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις

    ορίστε τα αποτελέσματα του Ερζερούμ.

    Bravo Yorgos*!

    *Το άτομο που κατάφερε να μετατρέψει
    τον θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού σε γελωτοποιό-γιουσουφάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η εμμονή σε δηκτικά σχόλια είτε κάνει κάτι σωστό η κυβέρνηση είτε όχι είναι πολύ εκνευριστική αλλά και λυπηρή.
    Στο Ερζερούμ ο ΓΑΠ είπε κανά δυο πράγματα σωστά και πρέπει να επιβραβευτεί γι' αυτό. Και ας μην πεταχτεί κανείς να πει ότι δεν είπε παρά τα αυτονόητα γιατί απολύτως κανένας έλληνας πολιτικός δεν το τόλμησε ποτέ ξανα και μάλιστα μέσα στην Τουρκία όχι έξω από τη Βουλή ή απο το γραφειο του.
    Στα σωστά να λέμε μπράβο και στα κακά να βρίζουμε.
    Τώρα αν κάποιος περίμενε ότι με μια κουβέντα του ΓΑΠ ξαφνικά θα άλλαζαν οι παγκόσμιες ισορροπίες και θα επικρατούσε "επί γης ειρήνη" ε, τι να πω....προφανώς είναι βλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.9.04 πριν σπευσετε να χαρακτηρησετε καποιον σαν -βλαξ- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΙ ΕΠΕ Ο Π.ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ?τα λογια για καταναλωση τα εχουμε δει και απο τον ατρομητο....!!!! πατερα του ,στις πραξεις ειναι που κολλα η οικογενεια μινεικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:04 μ.μ.,

    τα λόγια μπροστά στις κάμερες
    και πίσω τι;

    μάλλον αφού ο Τούρκος πήρε το Αιγαίο,παραχώρησε αυτό το δωράκι στον Γιώργο...εντυπώσεις ψεύτικες, για τον ελληνικό λαό.

    μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακό πράγμα οι φανατισμοί. Εγώ απαντώ: Γιατί δηλ τι έκαναν οι Μητσοτάκηδες και τι έκαναν οι Καραμανλήδες? Κάνανε τη Τουρκία ντα? Είναι καλή η δεξία και κακό το ΠΑΣΟΚ? Είναι καλό το ΠΑΣΟΚ και κακιά η δεξιά? Είναι αγωνιστές οι αριστεροί και δεν είναι οι δεξιοί? Ή μήπως είναι οι δεξιοί και δεν είναι οι αριστεροί? Ακόμα σε αυτά τα κλισές ζείτε? Πόσο είστε όλοι εσείς που μιλάτε ακόμα φανατικά? 40 χρονών? 50?60?70? Τι 40 τι 50 τι 60 αν ο άνθρωπος βλέπει το δέντρο χωρίς να βλέπει το δάσος. Έλεος!
    Σοβαρευτείτε εδώ μέσα μερικοί που το μόνο σχόλιο που έχουν να κάνουν επί μονίμου βάσεως είναι να βρίζουν τον ΓΑΠ είτε καλό κάνει είτε κακό. Το θέμα δεν είναι ο ΓΑΠ και ο κάθε ΓΑΠ που σήμερα είναι πρωθυπουργός και αύριο δεν θα είναι και θα είναι κάποιος άλλος. Το θέμα είναι ότι όλοι τους δεν τολμούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο που θα ανεβάσει κατηγορία τη χώρα μας και να τολμήσουμε να απειλήσουμε και εμείς την ¨"μεγάλη, ανίκητη" Τουρκία. Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχουν όραμα. Εγώ σαν νέος ονειρεύομαι μια άλλη Ελλάδα, όχι περιφερειακή δύναμη αλλά που να είναι σε θέση οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά να απειλήσει ευθέως την Τουρκία αν το παρατραβήξει. Να κοπεί το ειρωνικό στυλάκι του Μπαγίς και να κάτσει στα αυγουλάκια του. Από την Μεγάλη Ιδέα παλιά έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο σήμερα. Ένα μέτρο δεν έχουμε σε αυτή χώρα. Ή το ένα ή το άλλο.Μια μέση κατάσταση δεν υπάρχει δηλ? Τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:41 μ.μ. NIK.
    Pou tous eides tous eksoplismous kyr-Niko?
    Sta logia sou ftiaxno diastimoploio gia Ari...
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη στεναχωριεστε ρε καρντασια. Ο Τζεφρυ και ο Von με τη "στιβαρη" εξωτερικη πολιτικη τους, θα σας δωσουν και το υπολοιπο 52%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ’ αυτούς που σπεύδουν να εξάρουν την στάση του ΓΑΠ… Ας σκεφτούν πως δεν είναι κάτι άγνωστο στους τούρκους αυτά που είπε ο ΓΑΠ… Το πρόβλημα δεν είναι τι είπε το πρόβλημα είναι τι κάνει απέναντι σε κάποιον που δεν σου αναγνωρίζει αυτονόητα δικαιώματά σου. Τα μηνύματα που δίνει με τις πράξεις του δεν αντισταθμίζονται από τα λόγια του όποια και αν είναι αυτά. Ας πούμε θα αναπτυχθεί τώρα μια φιλολογία στο εσωτερικό της Ελλάδας για το δίκιο της Τουρκίας όσον αφορά τον διεθνή χώρο του Αιγαίου… Εγώ θέλω να κάνω τους αφελής να αναρωτηθούν το εξής. Έστω ότι υπάρχει στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου παραλλήλου κάποιο ατύχημα σε τάνκερ στα διεθνή ύδατα. Ποιος αναλαμβάνει την διάσωση και την απορρύπανση; Αυτός που θα αναλάβει τον κίνδυνο της διάσωσης και της απορρύπανσης δεν πρέπει για αντιστάθμισμα να έχει και τις προσόδους από τον συγκεκριμένο διεθνή θαλάσσιο χώρο αλλά και την αστυνόμευση αυτού του χώρου; Που φυσικά είναι πέραν των εθνικών του υδάτων αλλά έχει την οικονομική ευθύνη του. Οι άδειες αλιείας δεν είναι πρόσοδοι για το κράτος που τις εκδίδει; Στα διεθνή ύδατα δεν υπάρχει ανάγκη περιβαλλοντικού ελέγχου των αλιευμάτων; Εκεί δεν πρέπει να υπάρχει εφαρμογή του νόμου για την αποτροπή της υπεραλίευσης; Όλα αυτά ποιος θα τα επιβλέπει; Δηλαδή επειδή ας πούμε η Τουρκία αυθαίρετα θεωρεί πως ΑΟΖ μπορεί να έχει μόνο η ηπειρωτική χώρα θα παραχωρήσουμε την θαλάσσια εκμετάλλευση της Λέσβου στην Τουρκία; Είναι λογικό αυτό; Και αν το κάνουμε αυτό την θαλάσσια εκμετάλλευση της Κρήτης πού θα την παραχωρήσουμε ώστε να είμαστε εντάξει με την διεθνιστική μας συνείδηση; Δυστυχώς μόνο ανόητοι μπορούν να βρίσκουν το δίκιο του «άλλου» εκεί που δεν υπάρχει και αυτό το είδος ανοησίας ενδημεί μόνο στην Ελλάδα πουθενά αλλού.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι ότι όλοι τους δεν τολμούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο που θα ανεβάσει κατηγορία τη χώρα μας και να τολμήσουμε να απειλήσουμε και εμείς την ¨"μεγάλη, ανίκητη" Τουρκία. Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχουν όραμα

    Αγαπητέ Γιώργο όραμα έχουν μόνο όσοι δεν είναι φερέφωνα κάποιων άλλων δεν ακολουθούν είτε δικά τους σχέδια είτε άλλων, καθώς επίσης και όσοι δεν έχουν ξεπουλήσει συνείδηση και ψυχή.

    Τι όραμα περιμένεις απο ανθρώπους που :
    1. Δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους ποτέ.
    2. Υποτιμούν, για να μη πω τίποτα χειρότερο, την ιστορία της πατρίδας τους με το χειρότερο τρόπο.
    Ηρωες που θανατώθηκαν/ σφαγιάστηκαν για να μπορούν να μιλάνε ελεύθεροι τώρα και να λένε ότι μπούρδα θέλουν τους λιδορούν.
    3. Μιλάνε για την σημαία σαν να είναι σκουπίδι.
    4. Προτιμάνε να πουλήσουνε μερικά στρέμματα γης για να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.
    5.Ξεπουλάνε μελέτες και εργασίες και λένε τρελλούς όσους εργάστηκαν και ανακάλυψαν τον όποιο ορυκτό πλούτο της Ελλάδος και ως εκ θαύματος ξαφνικά άρχισαν να παραδέχονται αυτούς που έβριζαν

    Το όραμα θέλει ψυχή, αίσθηση ευθύνης, πατριωτισμό μα πάνω απο όλα αλτρουισμό ....Ξέρεις εσύ κανέναν απο τους σημερινούς να έχει κάτι απ' όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΩΡΟΣ;;;

    ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    http://isxys.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς 9.04

    δεν ειμαι ο 8.29
    αν καποιος ειναι ΒΛΑΞ προφανως εισαι εσυ,διοτι δημοσιος και ανερυθριαστα
    προσβαλεις καποιον που δεν γνωριζεις χωρις πραγματικο λογο.εγραψε ο 8.29
    οτι περιμενε να αλλαξει η παγκοσμια ισοροπια με μια λεξη του...ΓΑΠ;γιατι να επιβραβευτει ο ΓΑΠ;επειδη αλλη μια φορα εριξε σταχτη στα ματια του ελληνικου λαου;σε ποια σωστα να πουμε μπραβο;που πηγε στο ερζερουμ ενω τα καρντασια του,εκτελουσαν εικονικους αεροπορικους στα νησια μας;τι ακριβως τολμησε ο ΓΑΠ;να φτυσει αλλη μια φορα την αξιοπρεπεια του Ελληνικου Λαου;Κατα τα αλλα η καθαρευουσα σε μαρανε.
    ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ,ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη υμίν! Παύσατε πυρ!
    Ρε παιδιά, είναι δυνατόν 2011 να μαλώνετε ακόμη για τους πολιτικούς? Μια ερώτηση: Γιατί τόσο μένος με τον ΓΑΠ? Όχι ότι είναι σωστός αλλά ο μόνος είναι που δεν το πάει καλά το καράβι?
    Ο άλλος δεν έγινε κουμπάρος? Δεν κατέθεσε και εκείνος στεφάνι στο μνημείο του ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ Κεμάλ Ατατούρκ? Δεν του πήραν μέσα από τα χέρια τον δολοφόνο του Ηλιάκη αντί να έλεγε στους διασώστες "Κάντε κανονική CSAR και φέρτε τον πακέτο στο ΓΕΑ για ανάκριση"? Όταν έκανε εκείνος επισκέψεις δεν έκαναν παραβιάσεις οι Τούρκοι? Τι λέμε τώρα όλοι τους είναι...δεν το συνεχίζω.
    Κάνουν επισκέψεις και αφήνουν τα τουρκικά μαχητικά να πετάνε πάνω από Ελληνικό νησί! Ποιος αρχηγός κράτους το κάνει αυτό? Οι δικοί μας όμως το κάνουν. Είναι άκρως υποχωρητικοί κι αυτό το λένε ψυχραιμία. Δεν το λέει μόνο ο ΓΑΠ. Το είπαν και οι προηγούμενοι από αυτόν.
    Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε επιτέλους το όραμα. Τι είδους Ελλάδα θέλουμε? Εκεί είναι η ουσία. Να βρούμε αυτόν που με σχέδιο, υπομονή και πυγμή(όταν χρειάζεται) θα μας βγάλει από τον βάλτο που είμαστε μέσα χωμένοι.
    Να μην λέτε στον κ. Καλεντερίδη τι θα κάνει στο blog του μερικοί. Εδώ γράφει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να μην πει κάτι πάρα πολύ "χοντρό" που θα έχει νομικές επιπτώσεις.
    Για ένα "βλαξ" μην κάνετε έτσι. Απαντήστε και εσείς :"Φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας. Εσύ?". Να η τάπα. Μεγάλα παιδιά είστε απαντήστε. Εδώ είναι η σύγχρονη εκκλησία του Δήμου που ενίοτε μετατρέπεται για λίγο σε αρένα και ο καθένας κρίνεται από τι λέει και πως το λέει. Απλό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 48% του Αιγαίου και γενικώς όλα τα "Αιγαία" όλων των ποσοστών ανήκουν σε αυτούς που έχουν τα ούμπαλα να τα ελέγχουν, να τα κρατάνε και δεν δίνουν δικαίωμα ούτε για σκέψη στον άλλον περί.... συνεκμετάλλευσης!!!
    Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κράτη που τα κυβερνούν παιδιά των μπαμπάδων, ανηψιοί των θείων, ντιντήδες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.