21/1/11

Η ΜΙΤ, η ΖΙΡAAT και οι τουρκο-βάρβαροι συνεργάτες της στη Θράκη

   
Σε πρόσφατο δημοσίευμα του “Κόσμου του Επενδυτή” ο κορυφαίος αμυντικός αναλυτής Μάνος Ηλιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ που λειτουργεί στην Κομοτηνή, ανοίγει στην Ξάνθη και ετοιμάζεται για Ρόδο – Κω.
Είχε και παλιότερα αναφερθεί στη μακρά εμπλοκή της σε παλαιότερες ενέργειες εναντίον των Ελλήνων (χρηματοδότηση του κεμαλικού στρατού στην περίοδο του Μικρασιατικού πολέμου, αποδέκτης του εξοντωτικού φόρου περιουσίας εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης την περίοδο 1942-1944…), καθώς και στην Κύπρο κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ. Στο βιβλίο του Ηλιάδη «Το απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», (Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, 2007) παρετίθετο αυτούσιο ένα σημείωμα της ΚΥΠ με ημερομηνία 7 -9-1959, όπου απεκαλύπτετο ότι η Ziraat Bankasi ανέλαβε την χρηματοδότηση της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που είχαν συστήσει οι Τουρκοκύπριοι, η οποία και αυτή, σύμφωνα με παλαιά στελέχη της ΚΥΠ, ήταν φωλιά Τούρκων πρακτόρων. Τώρα ο Μ.Η. βασισμένος σε αξιόπιστες κουρδικές πηγές μιλά για μια πολύ πιο σκοτεινή δραστηριότητα αυτής της τουρκικής κρατικής τράπεζας και συγκεκριμένα για άμεση εμπλοκή της σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.
    Σε άρθρο της πάντοτε καλά πληροφορημένης, περί τα τουρκικά, κουρδικής εφημερίδας Ozgur Politika της 16ης Οκτωβρίου 2006, με τίτλο «Αυτή δεν είναι Τράπεζα, είναι Επιχειρησιακή Βάση της ΜΙΤ», αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη παίζει τον ρόλο επιχειρησιακής βάσεως της ΜΙΤ στο Ιράκ και ότι οι πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλες πηγές διαβιβάζονται κρυπτογραφημένες στην Άγκυρα, μέσω του ειδικού τεχνικού εξοπλισμού ασφαλούς επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί στην τράπεζα.
    Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Azadiya Welat, που εκδίδεται στο Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ιράκ και της εφημερίδας Al Ceride, στην συνοικία Al Weziriya και τονίζεται ότι η τράπεζα αποτελεί εξ ολοκλήρου κάλυμμα για τη δράση της ΜΙΤ και των πρακτόρων της στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ζιραάτ, στην ουσία είναι όλοι επαγγελματίες πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ. Μάλιστα αποκάλυψε τα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και του Aysur C., που είναι αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κι εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.
    Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα υπόγεια της τράπεζας, που εμφανίζονται ως καταφύγια ασφαλείας (λόγω των συχνών βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή), είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, με τα οποία γίνονται τεχνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές, καθώς επίσης και ο συντονισμός και έλεγχος των πρακτόρων της ΜΙΤ που δρουν στην περιοχή.
    Η πηγή που αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές στην Azadiya Welat, ήλθε επίσης σε επαφή και με την Ozgur Politika κι ανέφερε ότι η ΜΙΤ, με κέντρο επιχειρήσεων το κατάστημα της Ζιραάτ, συλλέγει μεταξύ άλλων πληροφορίες για το ΡΚΚ, την κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής του Βορείου Ιράκ και για τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι άτομα εξειδικευμένα στην εκπαίδευση πρακτόρων, έρχονται από την Άγκυρα στη Βαγδάτη και εκπαιδεύουν στην συλλογή πληροφοριών ομάδες ατόμων που στρατολογεί η ΜΙΤ στην περιοχή, κυρίως Τουρκομάνους (αυτοί αποτελούν το βασικό προγεφύρωμα της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ και χρησιμοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή).
    Οι συνεργάτες της ΜΙΤ, μετά την εκπαίδευσή τους από τα παραπάνω στελέχη της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, δραστηριοποιούνται στην συνέχεια στην συλλογή πληροφοριών στις πόλεις Κιρκούκ, Ντοχούκ, Σουλεϊμανίγια κ.λπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι στρατολογημένοι από τη ΜΙΤ συνεργάτες της αμείβονται με 400 δολάρια τον μήνα, ποσό σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής.
    Η εμπλοκή της Ziraat Bankasi σε καθαρά κατασκοπευτικές δραστηριότητες, δεν προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι 60 κρατικών φορέων υποχρεούνται από την τουρκική νομοθεσία να συνεργάζονται με την ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ιμάμηδες που αποστέλλονται στο εξωτερικό, οι δάσκαλοι, οι υπάλληλοι της κρατικής αεροπορικής εταιρείας ΤΗΥ, οι υπάλληλοι τουρκικών τραπεζών κ.α.
    Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη…                                                                                                                                                            “Αντιφωνητής”,   1-1-2011

6 σχόλια:

  1. Η "επένδυση" της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στη Θράκη- Ρόδο- Κω, είναι μια προκάλυψη της ΜΙΤ, όπου θα δρουν με νομιμότητα μέσα στη χώρα μας, οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος. Σαν ξεκίνημα θα έχουν ως βάση, τους μουσουλμάνους κατοίκους και ειδικά στην Κω τον πρόεδρο της μουσουλμανικής "Αδελφότητας" Μασλούμ Παϊζάνογλου. Υπάρχουν και δικοί μας που συνεργάζονται ήδη κάνοντας μπίζνες εδώ και χρόνια. Η "επένδυση" θα αποδώσει και οικονομικά και επιχειρησιακά γι αυτούς. Για τους νησιώτες η παρουσία τους μόνον προβλήματα θα προσθέσει. Μόνο απο την διακίνηση των διακινούμενων καθημερινά τουριστών στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), με αλλαγή των ευρώ σε τούρκικες λίρες, είναι πολλά τα λεφτά. Στο φουλ της σαιζόν τα κοπάδια των κατευθυνόμενων τουριστών Τρίτη και Παρασκευή (2000 άτομα) για το παζάρι, εκτός από τις άλλες ημέρες είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα. Ο παραγόμενος πλούτος του νησιού εκρέει όλος σχεδόν έξω. Ημερόπλοια, τουριστικοί πράκτορες και τουρ. γραφεία κερδίζουν, ενώ η ντόπια αγορά πνέει τα λοίσθια. Λεβέντες Ελληναράδες της τσέπης, που κάποια νησάκια μένουν στην απ΄ έξω απο τα πλάνατου κατευθυνόμενου τουρισμού.
    ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από τα παραπάνω οποιδήποτε σύγκριση της ΜΙΤ με την ΕΥΠ μάλλον θα είναι αστεία, έτσι; Εκτός αν αγνοώ κάτι που δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 21 Ιανουαρίου 2011 2:43 μ.μ.

    Επιλογές υπάρχουν και η πολιτική ηγεσία τις γνωρίζει σε ΑΝΩΤΑΤΟ επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ZIRAAT δεν είναι οποιαδήποτε τράπεζα , βασικός μέτοχος δεν είναι το κράτος , άλλα το τούρκικο στρατιωτικό ταμείο .
    H ZIRAAT χρηματοδοτεί , και χρηματοδοτούσε το ειδικό γραφείο πολέμου .
    χάρης την ΖIΡΑAΤ το κεμάλικό κατεστημένο εξασφαλίζει χρηματοδότηση με δικούς της πόρους , και η ΜΙΤ μπορεί , πλέον να δρα ποιο εύκολα .
    Χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai aparadekta ola afta pou symbainoun stin Ellada, pou exei metatrapei se protektorato tis Tourkias me Elliniki kratiki engrisi.

    Paromoia katastasi den yparxei stin EE kai oute kan se afrikanikes xores.

    Exoume xasei teleios tin aksioprepeia mas os Kratos kai den eimaste kan se thesi na antilifthoume tis synepeies pou mporei na exoun ola afta mellontika kai malista se perioxes, pou yparxoun tourkikes edafikes aksioseis h pou mporei na dimiourthoun tetoies.

    Einai tois pasois gnoston oti to xrima epirreazei syneidiseis kai par ola afta dinoume stous Tourkous tin efkairia na prosferoun ftina daneia se Ellines pou exoun anangi, kathistontas tous etsi ypoxeiria tous.

    Ntropi, aisxos kai aparadekti katastasi, gia tin opoia den efthynontai aftoi pou dexontai ta daneia, alla to Kratos pou dimiourgei tetoies proypotheseis...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. na min ksexname oti i Ziraat me ton tropo tis prospathei na plisiasei stratiwtikous-astynomikous apo komotini-ksanthi dinontas atoka daneia afto nomizw leei polla kai kapoioi prepei na lavoun metra prin dyskopepsi i katastasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.