21/1/11

Ασχημονούν σε δημόσιες συχνότητες. Το ΕΣΡ δεν έχει λόγο γι' αυτό το ελεεινό κατάντημα; Οι ιδιοκτήτες του ΜEGA πώς και γιατί το ανέχονται;

19 σχόλια:

  1. Το σύστημά τους καταρέει,το γνωρίζουν όλοι και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και καιρό χάνουν την ψυχραιμία τους τόσο συχνά,θέλει πολύ προσοχή απο εδώ και πέρα.

    Τα ψωμιά τους λίγα και μετρημένα,εντύπωση όμως μου κάνει ότι στις μεγάλες διαδηλώσεις ουδείς κάνει λόγο για τα γκεμπελοκάναλα και τους ''δημοσιογράφους'' τους,ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαθέτει η σημερινή Ελλαδική Δημοσιογραφία, την θεσμική γνησιότητα που απαιτεί ο ρόλος της;

    Κατά πρώτον, ασκεί λειτούργημα ή όχι;
    Αν ναι, τότε, έχει αποτύχει οικτρά σε αυτό, γιατί, είναι αυτή που μετέτρεψε την Δημοκρατία των πολιτών σε «δημοκρατία» των τηλεπαραθύρων και των εφημερίδων των προσφορών.
    Αν όχι, τότε, θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά, γιατί, με εκπληκτική συνέπεια, ακυρώνει τους αγώνες των άλλων εργαζομένων οι οποίοι επιζητούν το δικό τους δίκιο στρέφωντας τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους.

    Κατά δεύτερον, πληροφορεί τους πολίτες ή όχι;
    Δημοκρατία, σημαίνει πληροφόρηση. Τίποτε άλλο!
    Ο πολίτης συμμετέχει και αποφασίζει σωστά, τότε μόνο, όταν είναι καλά και σωστά πληροφορημένος. Διαφορετικά, η Δημοκρατία δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, νόημα και περιεχόμενο.
    Την εποχή της άμεσης δημοκρατίας του Κλεισθένους, οι πολίτες συμμετείχαν στα κοινά αυτοπροσώπως, όντας άριστα πληροφορημένοι, από τους ίδιους τους άρχοντες της Πολιτείας στην Εκκλησία του Δήμου.
    Στην εποχή της "Δημικρατίας" δι' αντιπροσώπων, αυτό τον θεσμικό ρόλο της πληροφόρησης των πολιτών, τον ανέλαβε ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, μέσω των δημοσιογράφων.

    Η απόσταση που απέχει η Ελλαδική δημοσιογραφία από αυτά τα δύο ζητούμενα, δίνεται με τον πιό παραστατικό τρόπο, στα αισχρά Δελτία ειδήσεων των οκτώ.
    Είναι αγεφύρωτη αυτή η απόσταση.

    Η Ελλαδική Δημοσιογραφία, επέλεξε να ενταχθεί στο ιεραρχικό σχήμα της εξουσίας, απεμπολώνας έτσι την παράλληλη λειτουργία της ως Τετάρτης Εξουσίας και την συνακόλουθη ανεξαρτησία που αυτή της προσέφερε. Επέλεξε να είναι, συστατικό στοιχείο της Εξουσίας και όχι ο ελεγκτικός μηχανισμός της. Αν αυτό συνέβη με την θέλησή της ή όχι, θα το δείξει η ιστορία. Το γεγονός είναι ότι συμβαίνει.

    Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία μέσα στα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια που δημιουργούνται, η Ελλαδική Δημοσιογραφία εξακολουθεί να είναι απούσα. Είναι προφανής η αδυναμία της να απεμπλακεί από την εξουσιαστική ιεραρχική δομή στην οποία συμμετέχει.

    Όλες οι κρίσιμες περίοδοι, προσφέρουν και τις μεγάλες ευκαιρείες. Η Ελλαδική Δημοσιογραφία, οφείλει να τις αδράξει και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
    Όταν καταφέρει και απαντήσει σε αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα που άπτονται της θεσμικής της γνησιότητας, τότε, κανένας δεν θα τολμάει να «παραχωρεί» συνέντευξη δίκην ελεημοσύνης αλλά θα ενημερώνει τους πολίτες ως έχει Συνταγματική υποχρέωση, κανένας δεν θα μπορεί να ασκεί εξουσία από τα παρασκήνια, κανένας δεν θα μπορεί να αρθρογραφεί διατεταγμένα, κανένας δεν θα μπορεί να διαπλέκεται.
    Και φυσικά η Ελληνική κοινωνία θα απολαμβάνει καλλίτερης ποιότητας Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H συμπεριφορά των "βαμμένων" δημοσιογράφων του Mega, δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές...


    Για να θυμούνται οι παλαιότεροι:

    "Στις αρχές του 1994 ο τότε δημοσιογράφος - και μετέπειτα υπουργός εργασίας - Πάνος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη σε εκπομπή του στο κανάλι ΑΝΤ1 και καθώς είχε διάθεση εμπαιγμού, βγάζοντας ακόμα και πίτσες στο στούντιο, ο Λεβέντης αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος λεκτικός διαξιφισμός στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το εν λόγω επίμαχο κομμάτι του βίντεο με το πακέτο πίτσας στο πλατώ έχει λογοκριθεί και αφαιρεθεί από άγνωστα πρόσωπα, από όσα video-hosting sites έχει ανέβει. Τις επόμενες ημέρες ο δημοσιογράφος δέχθηκε έντονη κριτική από τα ΜΜΕ, ενώ κλήθηκε και σε απολογία από την ΕΣΗΕΑ"

    http://el.wikipedia.org/wiki/Βασίλης_Λεβέντης

    Αυτά κάποτε στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσουν και επιτέλους πρέπει να υπάρχουν πραγματικές ποινές, γιατί οι "δημοσιογράφοι" στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κατάσταση αδυδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδού και το βίντεο.

    http://www.youtube.com/watch?v=yfcaRbVw-dI

    Λέτε να δούμε και την κ. Τρέμη βουλευτή ΠΑΣΟΚ... Μετά απορεί κάποιος που αυτή η χώρα κατέρρευσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσάς θα πάρουν με τις πέτρες κα Τρέμη !!!!τα πε όλα ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ευειδής..... και η Αντουανέτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aααα ρε Τζαβαρα! Ευτυχως που ειπες κ μιαν αληθεια χθες! Μπραβο σου! Μακαρι να σε ακολουθησει κ η κομματικη σου ηγεσια στην ολομετωπη επιθεση κατα του ΜΕΓΚΑ κ των αλλων ΜΜΕ. Αυτος εκανε την αρχη κ δεν μασησε τα λογια του. Ας το κανουν κ αλλοι Ελληνες διανοουμενοι, βουλευτες, καλλιτεχνες, επιστημονες, βιοπαλαιστες, εμποροι, επαγγελματιες κτλ., ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν έχουμε και λέμε ! Γιαννάκης ο φαμφαρόνος, Γιαννάκης ο καρδινάλιος της παραπληροφόρισης , ο Ευειδής και η Αντουανέτα , ο καρδινάλιος Pretender
    και η πεθερά οχιά με το υπόκουφο ακουστικό, το ζεύγος των σημιτοπενθούντων........καμιά άλλη ιδέαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπείον,ομοίωμα προσώπου που το φοράνε οι ηθοποιοί τού θεάτρου,αλλά ήτο χρήσιμον πρός κάλυψη τού προσώπου τών νεκρών.
    Εννοεί όμως καί τό πρόσχημα,τήν προσποίηση ή τήν υποκριτική εμφάνιση!:
    προσωπείον φιλανθρώπων,προσωπείον θρησκευτικόν...,προσωπείον ευλαβίας,...υπό τών φιλειρηνιστών πού προετοιμάζουν,,,πόλεμον!!!
    Αλλά το λέμε καί άλλως,διαφορετικά δηλαδή μ ά σ κ α ,από τό μασκαρεύω,πού σημαίνει,μεταμφείζω κάποιον σε μασκαρά,άνθρωπος επαίσχυντος,κακοήθης,διεφθαρμένος,απατεών....
    εξ ού και μασκαράδες,άνθρωποι με μουτσούνες,πού οι πράξεις τους προκαλούν τό γέλοιο,καί πολλές φορές τόν εξευτελισμό ...εάν τούς πέσει η μάσκα-μουτσούνα,τό προσωπείον!!!
    Νά βγάλουμε από τούς μασκαράδες τίς μάσκες,τό προσωπείον,γιά να ησυχάσουμε εμείς οι έλληνες Πολίτες,από αυτό τό μασκαριλίκι!
    μάτια μου ποιός μάς τό'κανε τέτοιο μασκαριλίκι;Η κακή γειτόνισσα έπαθε πολλά μασκαριλίκια....
    Η γειτόνισσα θά ευθύνεται γιά όλα τά δεινά τής διαπλοκής;
    Άραγε μήπως μας χρειάζεται ένας νέος Ηρακλής,γιά νά αλλάξει τόν ρούν τών ποταμών,τής ιστορίας δηλαδή,καί να πέσουν μέσα ορμητικά τά νερά τους νά μας ξεπλύνουν από τήν πολιτική "κόπρον του Αυγείου";Τού
    Πολιτικού Συστήματος εννοείται!
    Κάτω τά Προσωπεία!
    Κάτω οι Μουτσούνες!
    Κάτω τά Μασκαριλίκια!
    Υπέρ των Ελλήνων!
    Υπέρ της Ελλάδος!
    Υπέρ τής Δημοκρατίας!
    ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
    Υπέρ της Ελευθερίας!
    Κάτω οι δήθεν,
    Έξω οι ξένοι μασκαρεμένοι!....
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεξιομουτρα και δηθεν ελληνες χωρις ιδεολογικο υποβαθρο εχετε κατακλησει το blog αυτο, αγαπητοι.



    Σε αυτους που βλεπουν το δεντρο και δεν βλεπουν το δασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέμε - λέμε αλλά δεν εστιάζουμε στο καίριο που είναι η φοβία και σιωπή των πολιτικών της ΝΔ εδώ και τόσα χρόνια απέναντι στις αμετροέπειες των εγκάθετων του ΜΕΓΚΑ!
    Ο Σαμαράς εάν ήταν ηγέτης ή απλά έξυπνος, έπρεπε να στηρίξει τον Τζαβάρα και να ήταν σίγουρος ότι θα έπαιρνε τουλάχιστον ένα 5-7% από αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν. Η οργή του λαού εναντίον του ΜΕΓΚΑ και των εγκαθέτων του είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλά ακόμη πιο τεράστια είναι που η ΝΔ αντί να τους καταγγέλει τους προσκυνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 21 Ιανουαρίου 2011 6:34 μ.μ.
    δηλαδή τα αριστερόμουτρα είναι καλύτερα από τα δεξιόμουτρα;
    Η αφεντιά σου τί μέρος του λόγου είσαι δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Skal στο μυαλό ορισμένων υπάρχουν ακόμη πράσινα και μπλε κουτάκια γιατί αλλιώς το μυαλό τους δεν μπορεί να λειτουργήσει - όσο μπορεί να λειτουργήσει κατ' αυτό τον τρόπο, τέλος πάντων...
    Μην το παρεξηγείς το παληκάρι, μεροκάματο βγάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 21 Ιανουαρίου 2011 6:34 μ.μ.
    Ευτυχως που δεν μας ειπες και αντισιμητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Οι ιδιοκτήτες του ΜEGA πώς και γιατί το ανέχονται;"

    Αυτό το ερώτημα ή είναι ρητορικό ή είναι πλάκα. Γιατί παρακάμπτει το πιο βασικό ερώτημα: Οι ιδιοκτήτες του ΜEGA γιατί έφτιαξαν κανάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 21 Ιανουαρίου 2011 11:58 π.μ.

    Ποσο απαραιτητο το βρησκεις αυτο, ειληκρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμπρός να μπαίνουν στην θέση τους οι δημοσιογραφίσκοι...
    http://www.youtube.com/watch?v=iSOxCy6Ma9M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.