7/1/11

Στην Τουρκία σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για την «Οραματική Διπλωματία»

Ως ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα το καλοκαίρι, χαρακτηρίζουν τουρκικές εφημερίδες τη σημερινή επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη γειτονική χώρα.

"Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει το δεύτερο μέρος της σύσκεψης των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ, αν και η επίσκεψή του συμπίπτει με τις συζητήσεις για τα σχέδια της Αθήνας να μπλοκάρει μέρος των συνόρων της με την Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση στην Ε.Ε." σημειώνει η Χουριέτ.

Η εφημερίδα προτάσσει τα ελληνικά σχέδια για την κατασκευή φράχτη, συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Εβρου. Σημειώνει πως το θέμα "θα συζητηθεί εκτενώς μεταξύ του Τούρκου και του Ελληνα πρωθυπουργού" και επικαλείται αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζουν ως "κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας τη λήψη μέτρων για την προστασία των συνόρων της".

"Απέρριψαν ωστόσο αιτιάσεις περί αποτυχίας της Τουρκίας να σταματήσει την παράνομη μετακίνηση ανθρώπων στην Ελλάδα μέσω της τουρκικής επικράτειας", αναφέρει η Χουριέτ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η επίσκεψη Παπανδρέου ακολουθεί εκείνη του Ταγίπ Ερντογάν που είχε παραστεί σε διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στην Αθήνα.

Σχετικά με τη διάσκεψη των διπλωματών η Χουριέτ αναφέρει πως το θέμα της είναι η "Οραματική Διπλωματία: Διεθνής και Περιφερειακή Τάξη από την πλευρά της Τουρκίας". Πρόκειται για την τρίτη, από το 2008, σύσκεψη του τουρκικού διπλωματικού σώματος και σε αυτή αναμένεται να παραστούν 200 διπλωμάτες της γειτονικής χώρας. Η σύσκεψη ολοκληρώνεται την Κυριακή.

"Μικρό καλάθι" κρατούν οι Τούρκοι
Αναφερόμενο στην επίσκεψη Παπανδρέου το πρακτορείο Reuters επικαλείται αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τους οποίους "κάθε χρόνο έχουμε ξένους επισκέπτες στις διασκέψεις". Η πρόσκληση προς τον Γ. Παπανδρέου αποτελεί "ένδειξη βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

"Δεν αναμένουμε κάποια εντυπωσιακή δήλωση αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση των [ελληνοτουρκικών] σχέσεων. Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις αν γίνουν νέες συμφωνίες" πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κατά την παραμονή του στη γειτονική χώρα οι Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Χειμερινών Αγώνων Μαθητών. ΕΝΕΤ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Ο Θεός νά βοηθήσει τήν Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οραματικες διπλωματιες, εθνικες αφηγησεις, μπουρδες σε ακαταλυπτα ελληνικα, και μειοδοσιες ολκης.
    Καημενη πατριδα, και μεσα σε ολα δεν υπαρχει και εθνικη αφυπνιση, κανεις δεν ασχολειται με τα εθνικα, μονο με τις μπουρδολογιες του Παγκαλου.
    Και ο Θεος μας βαρεθηκε, νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.