6/1/11

Ο δημοσιογράφος και η μαγείρισσα που κάρφωναν τον Καραμανλή

Νέα στοιχεία που αφορούν στις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής φέρνει στο φως η εφημερίδα «Παρασκευή + 13». Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, «πολλά ήταν τελικώς τα βαθιά λαρύγγια στο Μέγαρο Μαξίμου την εποχή του Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτεται τώρα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για τη Siemens. Ένας δημοσιογράφος διορισμένος στην υπηρεσία ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος ενημέρωσε την κυρία Μαρία, που με τη σειρά της έστελνε τις πληροφορίες της στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Μία μαγείρισσα που επίσης μιλούσε εύκολα για τα όσα έβλεπε και άκουγε να συμβαίνουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον».

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πώς δρούσε το δίκτυο πληροφοριοδοτών: «Γύρω από τον τότε πρωθυπουργό είχε στηθεί ένα «δίκτυο» πληροφοριοδοτών (καρφιών κατά το κοινώς λεγόμενο) για να ενημερώνονται η Siemens αλλά και ορισμένοι ακόμα επιχειρηματίες.

Η έρευνα στον προσωπικό υπολογιστή της γραμματέας του Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσάκαλου αποκάλυψε την πληροφόρηση που έδινε στον Χριστοφοράκο μια δημοσιογράφους που είχε στήσει ένα δίκτυο «ενημέρωσης» για τα όσα συνέβαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ίδια αξιοποιούσε τις πληροφορίες που αγόραζε από δημοσιογράφο, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, με γραφείο μέσα στο Μαξίμου.

Πολλές από τις πληροφορίες που αγόρασε ο Χριστοφοράκος ήταν κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας (δωρεάν), υπήρχαν όμως και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες».

Η «Παρασκευή + 13» αποκαλύπτει και το ρόλο της μαγείρισσας που… μιλούσε επίσης πολύ για τον τότε πρωθυπουργό. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται μάλιστα ότι «το σύστημα Καραμανλή έμπαζε όμως και από αλλού. Μαγείρισσα ήταν ένα ακόμη από τα πρόσωπα που μιλούσαν πολύ (με το αζημίωτο;) για τον Καραμανλή. Οι πληροφορίες της αφορούσαν τις προσωπικές του στιγμές (τι έτρωγε, τι του άρεσε κλπ) αλλά ενίοτε και το με ποιους έτρωγε και πότε. Αυτές ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για επιχειρηματίες και πολιτικούς και δεν ήταν φήμες ή κουτσομπολιά.

Το συμπέρασμα είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επιβίωσε ένα διάτρητο και διαλυμένο σύστημα, το οποίο πουλούσε πληροφορίες. Άλλες πραγματικές και άλλες απλώς φήμες, προϊόντα κουτσομπολιών.

Το ερώτημα είναι πόσο χρήσιμες φάνηκαν αυτές στους τελικούς παραλήπτες- που σίγουρα είναι ο Χριστοφοράκος και η Siemens- και κατά πόσο διαμόρφωσαν κινήσεις και πιέσεις προς την τότε κυβέρνηση. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το κέρδος ήταν μεγάλο, τουλάχιστον για τη Siemens, ενώ ωφελήθηκαν αρκετοί ακόμη επιχειρηματίες και πολιτικοί», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Πάρτι» διαρροών στο περιβάλλον Καραμανλή

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση των διαρροών από το περιβάλλον Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.Ένα απίστευτο σύστημα διαρροών είχε στηθεί γύρω από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου την εποχή του Κώστα Καραμανλή.Με την εξεταστική επιτροπή της Siemens να φθάνει στο τέλος των ερευνών της, τα στοιχεία για το διάτρητο σύστημα που υπήρχε στο πρωθυπουργικό γραφείο συγκλονίζουν. Εκτός από τη διαβόητη «κυρία Μαρία» που έδινε ραπόρτο, όπως η ίδια ήθελε τουλάχιστον να παρουσιάζει, στον ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, υπήρχαν δυο ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό το γαϊτανάκι των «πληροφοριών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή και 13» ένας δημοσιογράφος διορισμένος στην υπηρεσία ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν το πρόσωπο που έδινε τις αναφορές στην δημοσιογράφο. Στο παραδίκτυο της «ενημέρωσης», σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, είχε ρόλο και μία μαγείρισσα που ενημέρωνε όχι μόνο για τις προτιμήσεις του Κ. Καραμανλή στο φαγητό αλλά και για τα τραπέζια που γίνονταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ποιους δηλαδή έτρωγε ο πρώην Πρωθυπουργός και πότε. Και μπορεί πολλές από τις λεπτομέρειες που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας να έχουν «παραπολιτική» χροιά, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν αυτό το δίκτυο που είχε στηθεί στην καρδιά του νεοδημοκρατικού συστήματος είχε πρόσβαση και σε άλλες πληροφορίες που μπορεί να αφορούσαν κυβερνητικές αποφάσεις ή σχέδια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.



Σήμερα η ιστοσελίδα antinews, που είχε αποκαλύψει την επίμαχη σύμβαση της Siemens με τη δημοσιογράφο, δημοσιεύει τις αποδείξεις με τις οποίες πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της η εν λόγω δημοσιογράφος. Το συνολικό τίμημα ήταν 30 χιλιάδες ευρώ.





13 σχόλια:

  1. Καλά, πέρα από τα στοιχεία που μάς έδωσε για το σκορποχώρι του μεγάρου Μαξίμου, θέλω επί πλέον να συγχαρώ την εφημερίδα και για τα μαθήματα γραμματικής που επίσης παρέδωσε:

    Συνώνυμα: Δημοσιογράφος - Χαφιές

    Παραθετικά: Κουτσομπόλα - Ρουφιάνος - Χαφιές

    Και μία πρόταση για τον Παπακωνσταντίνου: Άμα και η μαγείρισα έπαιρνε μίζες για τα κουτσομπολιά της, δεν κοπανάς και ένα (αυξημένο) ΦΠΑ στα κουτσομπολιά εν γένει; Και θα δεις μετά για πότε ξεχρεώνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έ! ρέ τρόμος..
    Δεν νομίζω να έχει υπάρξει πολιτικός που να έχει προκαλέσει τέτοιος ρίγος σε κάποιους, χωρίς να έχει ανοίξει το στόμα του εδώ και ένα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ανθρωπος αφου καταλαβε την ανικανοτητα του ιδιου και της παραταξης του επραξε το σωστο το εβαλε στα ποδια και αφησε σωστα το τιμονι στους μονους λογων συνθηκων που μπορει να κυβερνησουν.
    Για αυτο πρεπει να τον ευχαριστουμε και να πραξουμε οτι ειναι δυνατο για μην ερθει ποτε η ΝΔ στην κυβερνηση ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην τελευταία απόδειξη φαίνεται το μικρό όνομα της κυρίας και μάλον είναι Μαρία.
    Ποια Μαρία "υπηρετούσε" στο Μαξίμου;
    η πενταγιώτισσα μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος (9:49μμ): "Ο ανθρωπος αφου καταλαβε την ανικανοτητα του ιδιου και της παραταξης του επραξε το σωστο το εβαλε στα ποδια και αφησε σωστα το τιμονι στους μονους λογων συνθηκων που μπορει να κυβερνησουν."

    Ο (9:49μμ) έθεσε το ζήτημα στη σωστή του βάση. Στην πράξη παίχτηκε το 1-2 μέσα στη μικρή μας περιοχή. Ο Καραμανλής πήρε την πάσα από τον ΓΑΠ (απειλή εκλογών με αφορμή την επανεκλογή Παπούλια) και τού ξαναπάσαρε αμέσως τη μπάλα για να βάλει αυτός το αυτογκόλ.

    Από μια πλευρά, μέσα στην κατάντια και τη μιζέρια της όλης ιστορίας, αποδόθηκε και ένα είδος δικαιοσύνης. Τη μπάλα που έπαιζαν ο Γιωργάκης κι ο Κωστάκης, τούς την είχε φτιάξει ο μπαμπάς του Γιωργάκη, μόνο που μέσα είχε βάλει και μία μπόμπα. Και μόλις άκουσε ο Κωστάκης το φυτίλι από μέσα να σώνεται, έδωσε αμέσως τη μπάλα για να σκάσει από τα πόδια του Γιωργάκη, το θεαματικότερο αυτογκόλ της αλάνας...

    Στο μόνο που δεν συμφωνώ με τον (9:49μμ), είναι ότι οι ΓΑΠαίοι είναι οι μόνοι που λόγω των συνθηκών μπορούσαν να κυβερνήσουν. Εκεί την κάτσαμε τη βάρκα, γιατί ο ΓΑΠ, επειδή τελικά δεν μπορούσε να κυβερνήσει, παρέδωσε άρον άρον τη διακυβέρνηση της ομάδας σε ξένους ΔυΝαΤούς παιχταράδες, άφησε και τους Παγκαλοραγκούσηδες (τους φροντιστές τής ομάδας) να τα βγάλουν πέρα με την οργή τής κερκίδας, και αυτός την έκανε για τα ξένα και ψάχνει να πάρει καμμιά μεταγραφή για μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάσου πόσο ανίκανος πρέπει να ήταν για να έχει γύρω του τέτοιο περιβάλλον. Και εμείς οι ηλίθιοι
    περιμέναμε να φυλάξει τη χώρα, τα σύνορα και την Αθήνα από τις μολότοφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όταν έχεις απέναντί σου ισχυρότερους παιχτες, μπορει να φανείς (να σε κάνουν να φανεις) ανίκανος. ΜΠορεί βέβαια να είσαι κιόλας ανίκανος ή απλώς άπειρος ή απρόσεχτος. Αναρωτιέμαι ωστόσο γιατί (αφου "τό 'βαλε στα πόδια")ασχολούνται ακομα τόσο μαζί του-σαν να φοβούνται κάτι. Και κάτι άλλο: "αποκαλύφθηκε" ξαφνικά ότι οι μέγιστοι ηγέτες Κροάτες, Κοσοβαροι κλπ είναι καθάρματα του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν ήταν γνωστό εξ αρχής αυτό; Θέλω να πω ότι ο ισχυρός παράγων έχει τα χαρτιά και τα ρίχνει όταν χρειάζεται να "αποδειχθεί" ότι κάποιος είναι "ανίκανος", "κλέφτης","λαθρέμπορος"κλπ. Μόνο ο Μπερλουσκόνι αντέχει ακόμα.
    Όσο για την εξίσωση "δημοσιογράφος=ρουφιάνος" θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε περισσότερη σοβαρότητα στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το όνομα που ψιθυρίζεται αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί διότι εμπίπτει στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων κάποιος μπορεί να το βρει στο internet πολύ εύκολα. Έχει επίθετο σχετικό με κάποια περιοχή της Αττικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της «Δημοσιογραφικής Ενότητας». Διατέλεσε και γραμματέας αν μπορείτε να φανταστείτε ποιου… Του «άρχοντα» του ΟΤΕ επί ημερών του «επαναστατικού» ΠΑΣΟΚ και ναι κυρίες και κύριοι γραμματέας του συχωρεμένου Θεοφάνη Τόμπρα. Όλος τυχαίος η διαπλοκή επιχειρηματία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με την Siemens και με εκδοτικά συμφέροντα και με τον διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα Χριστοφοράκο… Τελικά πολλά πρέπει να συνέβησαν εκεί στον ΟΤΕ που ούτε το 1/100 δεν ξέρουμε ακόμα. Αλήθεια αν δεν την προσλάμβανε… Ή αν ακόμα χειρότερα απέλυε αυτό το «διαμάντι» της δημοσιογραφίας θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί τι θα έγραφε συντονισμένα το «συγκρότημα» και οι «ανεξάρτητοι» βουλιμικοί δημοσιογράφοι που για ένα «ξενοπήδημα» κάποιου ασήμαντου κυβερνητικού στελέχους προσπαθούσαν επί μήνες να ανατρέψουν την κυβέρνηση; Είναι βαρύ κάποιος που έχει μάθει να «λαδώνεται» να μην μπορεί να το κάνει με ευχέρεια επί πεντέμισι χρόνια. Ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση πως οποιοσδήποτε θα ήθελε να τα βάλει μόνος του με αυτό το τέρας της διαπλοκής όταν το ίδιο του το κόμμα δεν θα τον στήριζε όπως έδειξε η μετέπειτα πορεία του κόμματός του με την διάσπαση που έγινε. Άλλοι έμπαιναν στο payroll της Siemens άλλοι συμβιβάζονταν με καφετιέρες και τηλεφωνικά κέντρα. Αλλά το σύστημα της διαπλοκής δημιουργήθηκε επί των ημερών ΠΑΣΟΚ. Άλωσε τμήμα της ΝΔ. Και δεν μπορούσε να καταθέσει τα όπλα έτσι γιατί κάποιος Καραμανλής εμφανίστηκε στην πορεία και δεν είχε «ράμματα για την γούνα του» ώστε να τον ελέγχει. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου συγχωρούνται τα όργια του παρακράτους και μας φταίει το θύμα αρκεί το παρακράτος να έχει την κατάλληλη ιδεολογική απόκλιση – κατά προτίμηση αριστεροκουλτουριάρικη με μια αστική εσάνς κατά προτίμηση ώστε να δικαιολογούνται οι τυχών «αρπαχτές». Ναι κυρίες και κύριοι της αριστεράς χωρίς να το γνωρίζεται αυτό το παρακράτος της Siemens υπηρετήσατε με λύσσα. Έχετε ιστορικές ευθύνες για την μυωπική πολιτική σας ανάλυση!-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα παρακαλέσω κάποιους κυρίους να είναι κόσμιοι. Μην εκλαμβανουν την ανοχή των υπευθυνων της ιστοσελίδας για να μην θεωρηθούν λογοκριτές και προβαίνουν σε χυδαιότητες. Το δημοσιογραφος= ρουφιάνος ειναι υβρις του αισχίστου είδους, που χρησιμοποιούν αποβρασματα της κοινωνίας που παριστανουν τους αντεξουσιαστες και αναρχικούς, παιδιά πλουσιων οικογενειών και πολιτικών που διαμενουν σε Εκάλες, Ψυχικά, Φιλοθέες και Κηφισιές...
    Οσο για το βαθύ λαρύγγι τη δημοσιογραφο, πρόσκειται στην θολοκουλτούρα της πασοκοαριστεράς που ειναι ολοι οι καλοβολεμένοι και ας πρόσεχε τις παρέες του ο ανικανος Κωστάκης Καραμανλής. (Τα τρία τελευταια ψηφία του τηλεφώνου της κυρίας "δημοσιογραφου" που θα έπρεπε πάραυτα να την διαγραψουν απο την ΕΣΗΕΑ, ειναι 282. Την ξερουμε καλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ"

    Κωμικόν παίγνιον εις πράξιν μίαν


    Διδαχθέν από τής εν Αθήναις σκηνής τού θεάτρου τών Ολυμπίων τή 14 Αυγούστου 1885.

    ΠΡΟΣΩΠΑ

    ΨΩΡΙΛΗΣ,άνεργος καί ανεπάγγελτος Αθηνάιος
    ΚΟΠΡΙΤΗΣ,βουλευτής
    ΜΑΡΙΟΡΗ,μοδίστρα

    Η σκηνή εν Αθήναις
    ΣΚΗΝΑ Α'{΄Εξωθεν καφενείου}

    ΨΩΡΙΛΗΣ
    Κατά διαβόλου ο αισχρός περί προσόντων νόμος!νά τόν ακούω μοναχά μέ πιάνει κρύος τρόμος.Ακούς οι αφιλότιμοι νά θέλουν καί προσόντα,καί νά μ'αφήνουν έρημον,πεινώντα καί διψώντα,νά τρέχω σάν κοπρόσκυλο στήν καθεμιά πλατεία,τό μέν πρωί στό Σύνταγμα τό βράδι στά Χαυτεία,τήν τρέχουσα πολιτικήν στόν καφενί νά κρίνα,ως καί αυτόν τόν ναργιλέ μέ πίστωσιν νά πίνω,να μήν ευρίσκεται κανείς έν γεύμα νά μου δώσει,ν'αρνείται κι ο Διάγγελης αυτός να μέ πιστώσει,καί η φιλτάτη Μαριορή σκληρώς να με παιδεύει,καί εις τόν γάμον μας ποσώς νά μή συγκατανεύει,αν πρώτον δέν διορισθώ...Ω!πού θά καταντήσω!
    Εννέα ώρες μούρχεται στόν ήλιο να καθίσω καί σάν σταφίδα να ψηθώ ανάμεσα τού δρόμου,στό πείσμα τής φιλτάτης μου καί τού αχρείου νόμου.
    Έ!καφεντζή...γία δώσε μου λίγο νερό δροσάτο.....
    Είναι κατάστασις αυτή;...ο διάβολος νά πάρει!...
    Καί μ'όλα τούτα λέγομαι αυτόνομος πολίτης....
    Αλλά πώς άργησε νάλθή ο βουλευτής Κοπρίτης;
    Επήγε εις τόν Υπουργό γιά μένα νά μιλήσει κι ακόμα δέν εγύρισε καί ίσως δεν γυρίσει.
    Α!όχι,νάτος,έρχεται...τόν βλέπω μειδιώντα,καί ίσως με εδιώρισε καί δίχως τά προσόντα.
    ΣΚΗΝΗ Β'
    ΚΟΠΡΙΤΗΣ,ΨΩΡΙΛΗΣ
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,Λοιπόν;
    ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Λοιπόν αδύνατον..κανέν προσόν δέν έχεις.κι αδίκως βασανίζεσαι κάι άνω κάτω τρέχεις.
    ΨΩΡΙΛΗΣ,Ως τής απελπισίας μου!
    ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Τού είπα χίλια τόσα...
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,Μά τί προσόν χρειάζεται γιά θέσιν Ταμείου;
    -ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Πρέπει νά έχεις δίπλωμα Πανεπιστημίου.
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,ΆΛΛ'είμαι τελειόφοιτος...
    -ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Πρέπει νάχεις δίπλωμα...
    -ψΩΡΙΛΗΣ,Μά είσαι βουλευτής καί σύ,μιά τόσο εύκολη δουλειά....μέ τίς φωνές τόν Υπουργό ,νά σκούξεις,νά πλαντάξεις καί όλον τό Υπουργικόν Συμβούλιον νά σκιάξεις...
    ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Parole d'honneur,...αλλά μήν απελπίζεσαι...
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,Μήν λησμονείς βρέ αδελφέ τάς τόσας υποσχέσεις....
    -ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Ποιά είναι;
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,Η καλλίτερη τών Αθηνών μοδίστρα....νόστιμη καί τσακίστρα.
    - ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Αλλά δεν έχει τίποτα;
    -ΨΩΡΙΛΗΣ,Δυό στρεμματα σταφίδα,κι εικοσιπέντε μετοχάς...
    -ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Βρέ τι μού λές;
    ......................
    ΜΑΡΙΟΡΗ,Ο προσφιλής Ψωρίλης μου τρείς μέρες,δέν εφάνη...πού νάναι τί να κάνει; νά διωρίσθη άραγε;....

    ..........
    -ΚΟΠΡΙΤΗΣ,Ω παμφιλτάτη Μαριορή!....
    -ΜΑΡΙΟΡΗ,Ω φίλτατε ΨΩΡΙΛΗ!!
    Καί είσθε βουλευτής λοιπόν;
    ΨΩΡΙΛΗΣ,Καί βουλευτής βαρβάτος!
    -ΜΑΡΙΟΡΗ,Αλλά ποτέ στα πρακτικά δεν είδα τό όνομά σας......
    ........
    ΜΑΡΙΟΡΗ,Ω,φερετε οξύφωνον εδώ μοιρολογίστραν καί δι'εμέ τήν Μαριορήν,τήν άτυχην μοδίστραν.Εχάθη ο κτηνίατρος,εχάθη κι ο σπετσιέρης κάι τώρα ο υπάλληλος...Ω τύχη πού μέ φέρεις;
    Ξεκουμπισθήτε τό λοιπόν,αφωρισμένα όντα,γιατί κι οι δυό σας γιά γαμπροί δεν έχετε π ρ ο σ ό ν τ α."

    Γ.ΣΟΥΡΗΣ
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (8:25πμ): "Όσο για την εξίσωση "δημοσιογράφος=ρουφιάνος" θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε περισσότερη σοβαρότητα στο ιστολόγιο."
    Ανώνυμος (12:47μμ): "Το δημοσιογραφος= ρουφιάνος ειναι υβρις του αισχίστου είδους..."

    Αγαπητοί ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ και Ανώνυμε, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σέ αυτό το σημείο. Δεν νομίζω ότι το ιστολόγιο υπονομεύει τη σοβαρότητά του όταν αναδημοσιεύει πρωτοσέλιδο εφημερίδας που έχει πηχιαίο τίτλο: "Χαφιές δημοσιογράφος" (γραμμένο φυσικά από δημοσιογράφο).

    Όταν όλοι ανεξαιρέτως οι μεγαλοδημοσιογράφοι ποτέ και σε καμμία περίπτωση δεν πήγαν κόντρα στα συμφέροντα των εργοδοτών τους (μεγαλοεργολάβων, μεγαλοβενζινάδων, μεγαλοκαρχαριών, μεγαλεμπόρων "πολιτισμού", κλπ), δίνουν από μόνοι τους την εντύπωση ότι αντί (ως θα ώφειλαν) να αποτελούν τα μαντρόσκυλα που θα ειδοποιούν και θα προστατεύουν την κοινωνία από τις λαθροχειρίες των "μεγάλων", αυτοί καθίστανται απλά τσιράκια και χαφιέδες υπέρ των συμφερόντων τών αφεντικών τους. Όσο για κάποιους "κομιστές" που κομίζουν το γράμμα (ή το DVD) και περιφέρουν σακούλες χρημάτων ανά τάς Ευρώπας, τι να πει κανείς;

    Αλλά και για πολλούς μικρότερους δημοσιογραφίσκους δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Κάποιοι ρεπόρτερ για παράδειγμα που σού κολλάνε το μικρόφωνο στη μούρη και σε ρωτάνε: "Εσείς πότε είδατε την κυρία Χ να εισέρχεται στο διαμέρισμα - ερωτική φωλιά του μεσόκοπου κυρίου Ψ;". Και φυσικά πώς αλλοιώς θα χαρακτηρίζαμε κάποια εκκολαπτόμενα "σαΐνια" που μπουκάρουν όπου θέλουν με κρυφές κάμερες και κρυμμένα μικρόφωνα και καταγράφουν τα πάντα εν αγνοία του άλλου;

    Αφήνω δε στην πάντα το τι γίνεται στα πρωϊνάδικα και στα μεσημεριανάδικα ή στα "δελτία ειδήσεων" (τρόπος του λέγειν) κάποιων lifestyle καναλιών. Με όλα τα ξεκατινιάσματα "επωνύμων" προσώπων αλλά και την έκθεση σε δημόσια θέα και ακρόαση διαφόρων δύστυχων λούμπεν υπάρξεων (κατά προτίμηση με υπερεπάρκεια από ουλές και χαρακιές στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά και ανεπάρκεια ή και πλήρη έλλειψη δοντιών) και των θλιβερών προσωπικών ιστοριών τους...

    Προσωπικά το βρίσκω υγιές ότι κάποιος δημοσιογράφος έβαλε το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του, διότι αυτοί πρώτοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική του κλάδου τους με σοβαρότητα, πρωτού απαιτήσουν σοβαροφάνεια από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιας και μιλάμε για δημοσιγράφες πάρτε μια γεύση απο Δημοσιγραφία Πάσχου.
    """""""""""""""""""""""""""""""""
    Media: Μέθοδος Μανδραβέλη

    Πρωτότυπα κείμενα

    Alan Schroeder, «The Presidential Debates: Fifty Years of High Risk TV»

    26 September 1960. At exactly 7:30 P.M., a shiny Oldsmobile carrying Vice President Richard M. Nixon pulled into an interior drive at the CBS broadcast facility..

    ..saw the color drain from his face

    """""""""""""""""""""""""""""""

    Κείμενο Μανδραβέλη

    α) Μανδραβέλης, “Όταν η πολιτική συνάντησε την τηλεόραση”

    Μπαίνοντας στο στούντιο του τοπικού CBS στο Σικάγο, το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 1960, ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον

    ήταν κάτωχρος.

    """"""""""""""""""""""""""""""
    Όλο το κείμενο εδώ

    http://agriazwa.blogspot.com/2010/12/media_
    4610.html?zx=98ac23ec375ec9ca


    Πιο πολύ ξεφτίλα δεν πάει.


    Μικρομεσαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόκειται για την επιβεβαίωση της πραγματικότητος της κάκιστης διακυβέρνησης του Καραμανλή, ο οποίος όχι απλά έχασε την μπάλα αλλά αποδείχθηκε επιζήμιος για τον τόπο. Όσο και εάν οι image makers επέτυχαν τον πρόσκαιρο ποταπό σκοπό τους να τον θεωρούσαμε άπαντες τότε χαρισματικό, τόσο η ΙΣΤΟΡΙΑ αποδεικνυει την αλήθεια. Επίσης ρωτάω εάν ακούει κανένας για διορισμούς και βύσματα στο δημόσιο πια. Εν τοις πράγμασι κατι τέτοιο δεν υπάρχει. Ενώ στην διακυβέρνηση Καραμανλή είχαμε πλήθος παράνομων και αναξιοκρατικών διορισμών, όπως άλλωστε και επί ΠΑΣΟΚ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο μόνος λόγος που δεν έχουμε Δικαστήριο για την καταστροφική κυβέρνηση Καραμανλή είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να φτάσει τα πράγματα στα άκρα, γιατί η μπάλα θα πάρει και αυτούς, και τα παλαιά στελέχη του (Πάγκαλους κλπ). Όσοι ψηφίσαμε ωστόσο Καραμανλή τότε είμαστε προδομένοι... αλλά το χειρότερο είναι ότι η Ελλάς είναι προδομένη, διότι τα Διαπλεκόμενα μάς πωλούσαν έναν "χαρισματικό" ηγέτη, ενώ επρόκειτο για μία συμπεθέστατη μαριονέτα.
    Ας μάς γίνει και τούτο μάθημα να μην ψαρώνουμε με ηλιοθιότητες περί χαρισματικών και εθναρχών (νο 2)...
    Ανέστης ο Έλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.