22/1/11

Λύσσαξαν οι Αλβανοί Διεκδικούν ελληνικά εδάφη και απειλούν με κτυπήματα

ΜΕ ΤΗΝ κυβέρνηση Μπερίσα να είναι ελαστική απέναντί τους αποθρασύνονται οι Αλβανοί εθνικιστές και τώρα απειλούν να «χτυπήσουν» στόχους στην Ελλάδα για να τους «απελευθερώσουν».
Δεν πρόκειται για φραστικές εξάρσεις αλλά για προκλητική προκήρυξη του πρωτοεμφανιζόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας» (ACTOSH), που θα πρέπει να τεθεί στο μικροσκόπιο των ελληνικών υπηρεσιών.Πρόκειται για νέα τρομοκρατική οργάνωση, που απειλεί ότι θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους Κόνιτσα (!) και Θεσπρωτία, για να προσαρτήσει τα εδάφη που, όπως αναφέρει, ανήκουν στην Αλβανία!
Στην προκήρυξή της, που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας» (ΝΟΑ), αναφέρει ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό και μεγάλο οπλοστάσιο». Και γνωρίζοντας την ευκολία των Αλβανών παρανόμων να προμηθεύονται τα «καλάσνικοφ» μάλλον δεν πρόκειται για ευσεβείς πόθους.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνείς Αρχές, όπως η Europol έχουν ξεκινήσει για το θέμα ενδελεχείς έρευνες.

Για την Ελλάδα, ειδικότερα, η ACTOSH αναφέρει ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές (!) και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους με κάθε τρόπο.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλάβο-Ελληνες και την παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

Για μία ακόμη φορά, όμως, η αλβανική κυβέρνηση περνάει το θέμα στο «ντούκου», παρά το διεθνή θόρυβο που προκαλεί. Ωστόσο, θα όφειλε να είχε τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, από το γεγονός και μόνο της μετάδοσης της προκήρυξης από το «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων». Εξάλλου, επανειλημμένα ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει περάσει... εξ απαλών ονύχων τις προκλήσεις των Τσάμηδων προς την Ελλάδα, κάτι που ενισχύει τον προβληματισμό των ελληνικών Αρχών.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου», πολλοί είναι εκείνοι που λένε, πως πρέπει άμεσα να δράσει η ελληνική πλευρά, για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου, στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά, ότι ελληνικές περιοχές απειλούνται με τρομοκρατικό χτύπημα!

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διεθνή συνεργασία. Η αδιάλλακτη στάση δεν κάνει καλό σε κανέναν», λένε αναλυτές.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν τη νέα αυτή τρομοκρατική οργάνωση με τον «UCK» (σ.σ. τον πρώην απελευθερωτικό αλβανικό στρατό του Κοσόβου). Κι αυτό γιατί ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή της θύμισαν τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν Κοσοβάρο ονόματι Κουστρίμ Μτρόβιτσα, που θεωρείται ιδιαίτερα σκληροπυρηνικός.

Το… «κουτάβι του Ζέρβα»

Στην αλβανική Βουλή υπάρχουν βουλευτές που ανοικτά δηλώνουν ότι είναι τσάμηδες, συνεργάζονται με τον Μπερίσα και απαιτούν ελληνικά εδάφη.Τέλη του Ιουνίου του 2010, οι δύο τσάμηδες βουλευτές του PDU, Σπετίμ Ιντρίζι και Ντασαμίρ Ταχίρι είχαν πρωταγωνιστήσει σε προκλήσεις κατά της Ελλάδας, εντός της αλβανικής Βουλής. Ο Ιντρίζι για πολλοστή φορά κατηγόρησε την Ελλάδα για γενοκτονία και ζήτησε από τη Βουλή να τηρήσει ενός λεπτού σιγή «εις μνήμην των θυμάτων των μαζικών σφαγών στην Τσαμουριά».

Ενώ όλοι οι παρόντες βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικής καταγωγής των άλλων κομμάτων, σηκώθηκαν όρθιοι και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, δεν έκανε το ίδιο και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Η στάση του κ. Ντούλε εξόργισε τον Ταχίρι, ο οποίος με τη σειρά του ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και απείλησε τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ: «Αλλά να, θα στο πω ο ίδιος, θα σε μάθω εγώ πώς τηρείται η λύπη, εσένα κουτάβι του Ζέρβα».

Άμεση ήταν η απάντηση του Ντούλες και προς τον Ταχίρι, αλλά και προς την πρόεδρο της Βουλής Τοπάλι: «Όταν εκτοξεύονται τέτοιες απειλές, εδώ μαζεύονται αμέσως οι σωματοφύλακες, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιδράει η κ. Τοπάλι όταν από το βήμα γίνονται πραγματικές απειλές. Γιατί δεν αντιδράει όταν από το βήμα των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας εκτοξεύονται τέτοιες απειλές». H Toπάλι προτίμησε να διακόψει τη συνεδρίαση.


Η απειλητική προκήρυξη

Ο τίτλος της προκήρυξης που στάλθηκε στο «ΝΟΑ» είναι: «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο» και μεταξύ άλλων εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η Αλβανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που της ανήκουν με κάθε τρόπο. «Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

Συνάλλαγμα 100 εκ. από την Ελλάδα στην Αλβανία

Εκατό εκατομμύρια ευρώ μετέφεραν, μόνο στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, οι Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται και διαμένουν στην Ελλάδα, στις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα καταγωγής τους.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία (Emporiki Bank Albania), Γιώργο Καρακώστα, πρόκειται για «ψήφο εμπιστοσύνης» των Αλβανών πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, που έχουν παρουσία στη βαλκανική αυτή χώρα, ιδίως σε περίοδο κατά την οποία το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, παρακολουθούσε τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση.

Οπως επισήμανε ο ίδιος, πέρυσι το Μάιο, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, Αρντιαν Φουλάνι, είχε δηλώσει ότι η δραστηριοποίηση των ελληνικών τραπεζών στην αλβανική αγορά συνεχίζεται χωρίς να καταγράφονται προβλήματα, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλείς.

Για την αλβανική τραπεζική αγορά, ο κ. Καρακώστας δήλωσε ότι το 2010 δεν καταγράφηκε πιστωτική επέκταση, καθώς «οι ‘βρύσες’ (η χρηματοδότηση) είναι κυριολεκτικά κλειστές, αλλά δεν θα έλεγα σφραγισμένες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον τομέα των ακινήτων έθεσαν «κόκκινη γραμμή», αφού «αυτό το κομμάτι είναι μάλλον απαγορευτικό». «Δεν μπαίνουμε σ’ αυτό τον κλάδο, έχει ‘παγώσει’, εκτός από τα στεγαστικά δάνεια προς ιδιώτες και επαγγελματική στέγη, αλλά και αυτά με πολύ μεγάλη προσοχή», είπε.

Διευκρίνισε δε, ότι περίπου 15.000 ακίνητα (κυρίως διαμερίσματα) παραμένουν απούλητα, αριθμός ενδεικτικός της κατάστασης που διαμορφώνεται από τη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, λόγω της έλλειψης χρημάτων, για την αγορά των ακινήτων.

Στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας, το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώνεται περίπου σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των δανείων περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ, οπότε έχουμε μια καλή σχέση δανείων - καταθέσεων.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 16,2% και ο δείκτης κερδοφορίας των τραπεζών στο 6,4%.
Sigmalive.com 

36 σχόλια:

  1. μηπως απο πισω χρηματοδοτει ΜΙΤ,? Σε καποιους συμφερει η αποσταθεροποιηση και η απειλη ενος αλλου μετοπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι δικοί μας μέσα στην Αλβανία πρέπει να αναλάβουν δράση σύντομα!!!
    Μπορεί και να μας βγεί σε καλό, αφού θα έχουμε όλο το δικαίωμα για "Απελευθερωτικό Στρατό Βορείου Ηπείρου" !!!
    Απλά και νοικοκυρεμένα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως σωστά είχε προβλέψει ο Σάββας Καλεντερίδης υποστηρίζοντας την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ του Σαββίδη στη ΝΕΤ παραμονή της 28ης Οκτωβρίου για περιουσίες Αλβανών που καταπατήθηκαν μετά την γενοκτονία τους από τους φασίστες του Ζέρβα :

    " ...δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια , είναι ένα πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κατάσταση στην Αλβανία είναι ανησυχητική,καλό είναι να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τους Έλληνες εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώρα για τον Απελευθερωτικό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ‘’Εξάλλου, επανειλημμένα ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει περάσει (εξ απαλών ονύχων) τις προκλήσεις……..’’
    Επιτέλους όσοι αρθρογραφούν ας προσέχουν τι γράφουν, και ότι πληροφορία έχουν να την διασταυρώνουν.
    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...από τους φασίστες του Ζέρβα". Πας καλά ρε; Αυτό βρήκες να πεις από ένα ολόκληρο άρθρο το οποίο περιγράφει διεκδικήσεις των Αλβανών στην Ήπειρο;

    Οι Τσάμηδες ήταν αυτοί που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, όσο η χώρα βρισκόταν υπό τριπλή κατοχή. Θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό, ώστε όποιος δηλώνει ως τέτοιος αυτομάτως να κατηγορείται και να βγαίνει για αυτόν (ευρωπαικό) ένταλμα σύλληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπερβολές...

    αυτή η φοβική μανία των εθνικιστών δεν έχει προηγούμενο.

    γι' αυτό είστε και επιθετικοί, επειδή φοβάστε και τη σκιά σας

    έχετε πλάκα όμως, σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ 1.5ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΟΙΒΩΜΕΝΟΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ(ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΤΡΕΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο ζερβας ηταν ο μονος που π[ολεμησε τους φασιστες κυριε 12:42 μ.μ. οταν ο ομοφυλοφιλος βελουχιωτης τον χτυπουσε υπουλα απο πισω ,οπως συνηθιζε παντα να κανει γιατι ηταν στην διεστραμενη του φυση.ο ζερβας ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ που ηταν μαζι και ουδεποτε διεπραξε κανενα εγκλημα εναντιον αμαχων -αν και επιβαλοταν να το κανει για εθνικους λογους γιατι εκει που δεν το καναμε ΤΩΡΑ ,δες θρακη ,εχουμε οχι προβληματα αλλα σουπερ γκαζικια.
    ο ΖΕΡΒΑΣ ηταν ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΟΧΙ ΣΦΑΓΙΑΣ κυριε...,τετοιους να ψαξετε αλλου και απ΄οτι καταλαβαινω μην πατε και πολυ μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KALA AFOU RE PAIDIA DEN MAS PERNAEI GIATI DEN TO KLINOUME TO RIMADI TO KRATOS SAN KARSARIDA POU MAS XEZOUMAEI EINAI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με δυο λογια στην επερχομενη συγκρουση η Ελλας θα απελευθερωσει το 1/3 της Αλβανιας, η Σερβια θα ξαναπαρει πισω το Κοσσυφοπεδιο κι οι Αλβανοι στην Ελλαδα θα πεταχτουν με τις κλωτσιες εξω. Οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα. Οσο για τον βλακα 'πρα(ω)κτο'ρισκο 22 Ιανουαρίου 2011 1:27 μ.μ, νασαι σιγουρος οτι κι εμεις παρακολουθουμε εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @22 Ιανουαρίου 2011 1:27 μ.μ.

    αφού μας παρακολουθείς ....τουλάχιστον κάτι κάνεις στην ζωή σου...

    έχει πέσει και βαριά ανεργία....

    μην απελπίζεσαι όμως απλά να είσαι
    ευγνώμων που περιμένεις έστω τις "υπερβολές" των άλλων για να έχει κάποιο ενδιαφέρον η μη εθνικιστική ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ.ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια μικρή επισήμανση. Με βάση τις επίσημες συνθήκες ελληνική μειονότητα δεν υπάρχει μόνο στη Β. Ήπειρο αλλά ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!
    Τι θέλουν και παιδεύονται οι Αλβανοί με Μπερίσες και Τούρκους; Ας υπαχθούν στην Ελλάδα. Ακόμα και μια χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι καλύτερη από μια ακμάζουσα Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν γνωριζω κατα το ποσο ειναι σοβαρες αυτες οι προκυρηξεις,αλλα σε περιπτωση που ειναι και δεχτουμε τρομοκρατικα χτυπηματα,να γνωριζετε οτι θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι..Αδελφια αλβανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και ποίος έχει καρύδια παλικάρια σχολιαστές να πολεμήσει , βαράτε αθυρόστομη καρεκλάδες.
    τα παλικάρια τα λέγατε διαφορετικά .....τώρα θέλετε αυτά να ξεκαθαρίσουν τα ηλίθια και αποτυχημένα σενάρια σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 22 Ιανουαρίου 2011 1:27 μ.μ. πρέπει να έχεις τούρκο αλβανική καταγωγή για να γραφεις αυτές τις μαλακίες, άντε αγόρι μου σε καμια παραλία να σε δει ο ήλιος γιατί σε έχει βαρέσει η μαλακία.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -->22 Ιανουαρίου 2011 3:50 μ.μ.

    μάθε πρώτα να γράφεις ελληνικά καρυδάτε...για να εκφράζεσαι σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το αν εχουμε Αρ@@@@α και Παπ@@@α θα το δεις εσυ και οι ομοιοι σου,οταν θα τρεξουν τα γεγονοτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 22 Ιανουαρίου 2011 12:42 μ.μ.

    >μετά την γενοκτονία τους από τους φασίστες του Ζέρβα<

    Έτσι το είπε ο Καλεντερίδης, Αλβανέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το έχει βάλει σε μεταφραστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ότι θα έχουμε προβλήματα δεν υπάρχει αμφιβολία διότι υπάρχει πολύ μεγάλο μίσος εναντίον των Ελλήνων. Θα κάνουμε και μείς την κρίση ευκαιρία για να πετύχουμε επιτέλους την αυτονομία της Β.Ηπείρου που έχει ήδη υπογραφτεί και δεν εφαρμόζετα,
    και να ξαναπάρουμε όλα τα ελληνικά μέρη που ήταν δικά μας από την αρχαιότητα.

    Ακούς εκεί πόλη με όνομα Απολλωνία με αρχαίο ελληνικό ναό κλπ να το έχουν Αλβανοί που ήρθαν εξ Ασίας ως μισθοφόροι των Βυζαντινών τον 12ο αιώνα μ.χ.

    Ολοι αυτές οι Ασιατικές φυλές που ήρθαν στην Ευρώπη έχουν μίσος και μεγάλο κόμπλεξ, νοιώθουν ότι είναι ξένοι για αυτό τον λόγο θέλουν να επιβάλλουν την άποψη ότι έχουν αρχαίες ευρωπαϊκές ρίζες. Δεν έχουν και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι το ξέρουν. Κρανία που είναι πίσω πλάκα τηγάνι, και εξογκωμένα μήλα δεν είναι ευρωπαϊκά. Ούτε η γλώσσα τους έχει ευρωπαΪκές ρίζες.

    Οσο για τους Τσάμηδες συμφωνώ με τον 22 Ιανουαρίου 2011 1:19 μ.μ.
    Δεν θα έλθουν οι δολοφόνοι του λαού μας να μας ζητήσουν και τα ρέστα.
    Ούτε ξεχνάμε ότι οι δήμιοι των Τούρκων στα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας ήταν επι το πλείστον Αλβανοί και Κούρδοι.

    Δεν ξεχνάμε διότι όποιος ξεχνά την ιστορία του, η ιστορία τον εκδικείται.
    Αυτό ισχύει και για τους Αλβανούς και τους Σλαβοβούλγαρους που αντί τέλος πάντων να παραδεχτούν και να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους προτιμούν να φορούν μάσκες και να κλέβουν την ιστορία άλλων λαών.

    Η CIA σε έκθεση της γράφει ότι οι Κοσοβάροι Αλβανοί εκτός του ότι έχουν την μεγαλύτερη γεννητικότητα στον κόσμο έχουν και δολοφονικό DNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. { Οι Τσάμηδες ήταν αυτοί που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, όσο η χώρα βρισκόταν υπό τριπλή κατοχή. Θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό, ώστε όποιος δηλώνει ως τέτοιος αυτομάτως να κατηγορείται και να βγαίνει για αυτόν (ευρωπαικό) ένταλμα σύλληψης.
    22 Ιανουαρίου 2011 1:19 μ.μ. }


    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.

    Κι επιπλέον,για το καλό των Αλβανών και μόνο,

    το αλβανικό κράτος,τα αλβανικά σχολεία και τα αλβανικά ΜΜΕ,πρέπει να αποδοκιμάζουν εντόνως, τους όποιους εθνικιστές της χώρας και να εργάζονται για τον εκδημοκρατισμό και την πρόοδο του αλβανικού λαού και κράτους.

    Κρίμα είναι, εν έτει 2011, να ζουν με τέτοια παλιομοδίτικα μυαλά( εθνικισμού προηγούμενων αιώνων-όνειρα περί μεγάλης Αλβανίας),

    αντί να κοιτούν πώς θα βελτιωθεί η χώρα τους, πολιτικά και οικονομικά και να ζουν ειρηνικά με όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε, 22 Ιανουαρίου 2011 2:33 μ.μ. ,
    πώς ακριβώς θα "πεταχτούν έξω". Από ποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τέλεια...έχει να δουλέψει πολύ G3 εκει πάνω...ασε που θα συσπειρώσει πάρα πολύ την κοιμισμένη χώρα μας! Επειδή πάω διαρκώς για κυνήγι στην πανέμορφη Κόνιτσα κάτω από την σκιά του Δαβάκη και του Κατσιμήτρου...πραγματικά ανυπομονώ να γίνει "κάτι" και να αρχίσουμε να κόβουμε κεφάλια...γιατί... ΑΡΚΕΤΑ.
    Αφήστε όλοι σας τις Γλύκες και τις Πολιτικές...Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ...
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΉ ΘΕΛΕΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΙΩΣ...ΧΑΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άντε μπρε Αλμπανά, χτυπήστε να καθαρίσουμε μαζί σας....
    Έχουμε και δουλειές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ωραια λοιπον μια που δεν αρεσουν τα υαπρχοντα συνορα στους Αλβανουσ να τα αλλαξουμε! Μονο που θελουμε την Β. Ηπερο ΔΙΚΗ ΜΑΣ!ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Σουλιώτες

    Οι πολυθρύλητοι Σουλιώτες μέ τήν επανάστασή τους κατά τού Αλή πασά το 1770 καί 1790,ως καί στο 1800-1803,δέν είναι μόνον ένα δείγμα παλληκαριάς καί μεγάλου έρωτα στήν ελευθερία τών Ελλήνων,αλλά καί μιά διαμαρτυρία κατά τής κατάλυσης τής κυριαρχίας τών λαών στόν τόπο τους.Η δολιότητα καί η θηριωδία τού Αλή πασα μπορεί νά κοσμούσαν τό μικρό ανάστημα τού σπιθαμιαίου αυτού σ α τ ρ ά π η , όμως στό πρόσωπό του μιά χούφτα ΄Ελληνες καταξευτέλισαν όλα τά σεφέρια τών Τούρκων.Η σπάθα τού κατακτητή στάθηκε ανίκανη νά υποτάξει καί νά κάμψει τήν αντίσταση τών Ελλήνων....
    Μέ τήν βοήθεια τών Τούρκων έκανε ο κώλος μας πολλά σε βάρος τού Ελληνικού λαού διαχρονικά...
    Μήν ξεχνάτε τόν Κολοκοτρώνη καί τόν Νικηταρά...αλλά καί τόν δικό μας Μακεδόνα Ελληνα ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ,πού ξευτέλισε δύο στρατιές τών Τούρκων!!!Καί τόν κάναμε τάχα δικό μας ήρωα!!!κατά Κρόια μεριά...
    Ποιός σκότωσε τον δικο μας Αλή;
    Οι Τούρκοι που ειναι φίλοι μας!
    Αλλά οι Ελληνες σας ταίζουν!!!
    Νισάφι ρέ
    ένας Αλβανός που αγκαπάει Ελληνες,όπως ο ΚΑΝΤΑΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για να ξερετε παντως πως τετοιες οργανωσεις εχουν βγει πολλες φορες στο παρελθον με απειλητικα μυνηματα και αποδειχθηκε πως ηταν απλα μια μπλοφα καποιων απλα για να τρομαξουν την "απεναντι" πλευρα. Η πολιτικη της Αλβανιας οποιος παρακολουθει το τι γινεται στην γειτονα δεν ασχολειται καθολου με τους τσαμηδες ασχετα αν εχουν δικιο η οχι. Δεν υπαρχει κανενα σχεδιο για ανταρτικο και καταληψη εδαφων καθως πρωτον δεν εχει την δυναμη η Αλβανια ουτε την Θεληση ουτε τα οπλα για κατι τετοιο. Για να γινει κατι πρεπει να ειναι συσπειρωμενη ολη η Αλβανικη κοινωνια (Κατι που δεν ειναι). Τετοιες οργανωσεις απλα αποτελουνται απο 2 κυριως ατομα οι οποιοι δεν εχουν τι να κανουν στη ζωη τους και απλα κανουν ποθητα ονειρα.

    Τιποτα δεν θα γινει. Αυτα τα σχεδια γινονται απο ξενες μυστικες οργανωσεις που δεν θελουν να κανουν μαγκα κανεναν. Στα σχεδια τους ειναι η ενωση της Β.Ηπειρου και της Ν.Ηπειρου σε αυτονομο κρατος. Γι αυτο καθε τοσο εμφανιζονται ολες αυτες οι επονομαζομενες "Απελευθερωτικες οργανωσεις" που δεν ειναι Αλβανικες αλλα χρηματοδοτουμενες απο Τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    PEACE :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. παλικάρια σχολιαστές,θέλω να είμαι μαζί σας όταν ξερνάν θάνατο οι σφαίρες.
    θα έχω μαζί μου σώβρακα για να αλλάξετε.
    ανοίξτε τα γλυκά σας μάτια και αφήστε τις αναλύσεις .
    γεροντάκια είσαστε ακράτεια έχετε.
    την οργή σας και τα μίση σας να τα μετατρέπεται σε σοφά λόγια αντρίκια όχι κατινίστικα.
    γράφετε τι θα κάνετε ,άλλα όταν είχατε τις θέσεις κλειδιά τι κάνατε !
    μην γράφετε αυτά που θέλετε να κάνουν οι άλλοι όταν εσείς δεν καταφέρατε κάτι τις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κοίταξε φίλε σχολιαστή 24 Ιανουαρίου 2011 9:24 π.μ.
    καλύτερα να αγοράσεις εσύ παμπερς γιατί εσένα θα σου χρειαστούν.

    αυτοί που έπερναν αποφάσεις δεν ήταν ο ελληνικός λαός αλλά οι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. είναι πολύ εύκολο, να μιλάς ,χωρίς τα λογία που λες, να έχουν κάτι ορθό αιτιολογημένο,θεωρήστε αναλυτές η μπερδευτήκατε .
    τώρα αν ο λαός δεν ήταν που έπαιρνε αποφάσεις ,και ξέρεις ότι τις έπαιρναν οι λίγοι ,το έμαθες σήμερα???? ,γιατί δεν το είχες καταγγείλει τότε ,δεν σε θυμάμαι στην στενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα σας.
    Μη δίνετε σημασία στον ανώνυμο 12 και 52.

    Είναι ένας γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα Αλβανός αγράμματος στην κυριολεξία που το παίζει και δημοσιογράφος τρομάρα του!
    Του έχει δώσει ο Σύριζα κάποιο πόστο στην Αυγή, έχει και δικό του ιστολόγιο, το παίζει αριστερός, στηρίζει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (και ο ίδιος ήταν κάποτε λαθραίος), παλιότερα έκανε και προπαγάνδα υπέρ των Τσάμηδων.
    Όταν σκότωσαν τον Αριστοτέλη Γκούμα οι συμπατριώτες του στη Χειμάρρα (έτσι γράφετε σωστά), αποσιώπησε το γεγονός σα να μην υπήρξε ενώ κάνει τακτικά αναρτήσεις γεμάτες μίσος για την αστυνομία και για τους Έλληνες γενικότερα.

    Αγαπημένη του ασχολία είναι να τριγυρνάει στα ιστολόγια του πατριωτικού χώρου και να γράφει ειρωνείες και ενίοτε βρισιές, πάντα ως ανώνυμος, ή βάζοντας κάποιο Νικ, παριστάνοντας τον Έλληνα και γράφοντας απανωτά σχόλια παριστάνοντας τον διαφορετικό κάθε φορά σχολιαστή.

    Προτείνω στη διαχείριση να διαγράφει τα σχόλιά του γιατί εκτός από υποβολιμαία είναι και ενοχλητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δουλευω μαζι με αλβανους και εχουμε συζητησει τετοια θεματα, ξερετε τη μου ειπε ενας, φιλε δεν μπορουμε να κανουμε ουτε εμφυλιο οχι να πολεμησουμε με εσας που ειστε σοβαρο κρατος .μου φανηκε αστειο αλλα να ξερατε τη κομπλεξικοι ειναι η αλβανοι στη πλειοψυφια τους, ουτε που το διανοουντε ενα πολεμο με την ελλαδα ,ενας αλλος γελαγε και μου ειπε ποιος τα λεει αυτα ρε με τη να σας πολεμησουμε με σφεντονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. η ελλαδα μαζι με την ιταλια εχουν την ευθυνη για τον εναεριο χωρο της αλβανιας ,στα πλαισια του νατο ισως και καθημερινα ελληνικα μαχητικα πετουν πανω απο την αλβανια ,μιας και αυτοι δεν εχουν μαχητικα αεροπλανα ,να γιατι γελαγε ο αλβανος γιατι οντος σφεντονες εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.