20/1/11

Ο Νταβούτογλου συνάντησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ προκαλεί η είδηση της συνάντησης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι ο βασικός εχθρός του Ισραήλ και ζει στο καταφύγιο του στον Λίβανο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετέβει στον Λίβανο μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεϊχι Ελ κατί. Αμέσως μετά ο Νταβούτογλου πήγε στο καταφύγιο του Νασράλα και οι δυο άνδρες μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ συνομίλησαν για τρείς ώρες.

Ο βασικός λόγος της συνάντησης ήταν η κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει τον Λίβανο μετα την παραίτηση 11 υπουργών της Χεζμπολάχ. Ο Νταβούτογου προσπάθεί να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση.
Πάντως η φωτογραφία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χεζμπολαχ στον Λιβανο ηδη δημοσιευθηκε σε ολες τις τουρκικές εφημερίδες και θεωρείται σίγουρη η έντονη αντίδραση του Ισραήλ.

Ενω η Τουρκία προσεγγίζει την ΧεζμπολOάχ , επιδείνωση της πολιτικής κρίσης στο Λίβανο διαβλέπουν οι Σαουδάραβες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, ότι η χώρα του αποσύρεται από τη διαμεσολάβηση και χαρακτήρισε την κατάσταση στο Λίβανο επικίνδυνη, ιδιαίτερα αν, όπως πρόσθεσε, ξεφύγει και φτάσει στο επίπεδο του διαμελισμού. Η Χεζμπολάχ έσπευσε να αποδώσει την αποτυχία της διαμεσολάβησης σε παρεμβάσεις των ΗΠΑ. http://www.onalert.gr

17 σχόλια:

  1. Άντε να δούμε και τον Λίμπερμαν να επισκέπτεται τον Άπο στο Ιμραλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται να εκπληρώνεται σιγό-σιγά ο στόχος της αμερικής και ισραήλ που δεν είναι άλλος από το να περάσουν οι ακραίες φονταμενταλιστικές οργανώσεις (χεσμπολάχ, χαμάς κλπ) στην σφαίρα επιρροής της άγκυρας.

    Οι λόγοι προφανείς: είναι καλύτερα για όλους να ελέγχονται οι ακραίοι ισλαμιστές από την τάχα μου ανεξάρτητη άγκυρα παρά από την ανεξέλεγκτη κι απρόβλεπτη τεχεράνη, η οποία είχε μέχρι στιγμής την κηδεμονία αυτών των οργανώσεων...

    Όσο για μας... κάνουμε μπίζνες με το ισραήλ και τα υποτιθέμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου που φέρεται ότι ανακάλυψε. Κάτι μου λέει ότι πρόκειται για μια τεράστια μπλόφα αυτή η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 Ιανουαρίου 2011 2:01 μ.μ.

    μεχρι το μεσον του σχολιου σου ησουνα πολυ κοντα στην αληθεια,το αλλο μισο σε αδικησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορει να μην ειναι μπλοφα η κριση ομως ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς 2,01

    Και η χεσμπολάχ δεν γνωρίζει τα τάχα-μάσα κλπ και κοιμάται.
    Εάν διαμελιστεί το Λίβανο το χτύπημα θα είναι μεγάλο για Συρία –Ιράν-Τουρκία
    Τα παιχνιδάκια του Αχμέτ με την χεσμπολάχ να είστε σίγουροι ότι θα του κοστίσουν σίγουρα με κάποιο χτύπημα μέσα στην Κων/πολη σε Αμερικανοεβραικού συμφέροντος στόχο πολύ σύντομα και εκεί θα δούμε τις αντιδράσεις του και για να σφίξουν οι κ@@λοι. Από εκείνο το σημείο και μετά θα δούμε τον λαό της γειτόνισσας και ιδιαίτερα τους Δυτικούς Κεμαλιστές να αντιδρούν δυναμικά ζητώντας την παρέμβαση του στρατού. Άλλο που δεν ήθελαν οι στρατομάλακες που άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Χεσμπολαχ ειναι ενα εκλεγμενο νομιμο κομμα του Λιβανου με τεραστια υποστηριξη απο τον Λιβανικο λαο και με ευρεια ανθρωπιστικη βοηθεια στους δεινοπαθουντες Λιβανεζους των εμπολεμων περιοχων απο τις βομβες φωσφωρου και αλλα χημικα οπλα των Ισραηλινων. Μαλιστα αυτοι πολεμησαν και πολεμουν να ελευθερωσουν τις νοτιες περιοχες του Λιβανου απ' τους εβραιους.
    Και στην Χεσμπολαχ οφειλειται η αρον-αρον φυγη του Ισραηλ απο τον Λιβανο αν και μερικες περιοχες του Ν. Λιβανου βρισκονται ακομα κατω απο την ναζιστικη μποτα του Ισραηλ.
    Που ειναι το μεμπτο λοιπον;
    (Εκτος κι αν καποιος το δημοσιευσε για να απολογηθει στους εβραιους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 20 Ιανουαρίου 2011 4:00 μ.μ.
    τρανόν βούκαν φα και τραν[όν λόγον μη λες και κυρίως μην αφορίζεις.
    Η είδηση αυτή είναι πρωτοσέλιδη σε όλες τις εφημερίδες της Τουρκίας.
    Αν δεν ξέρεις γιατί, δεν σημαίβνει ότι πρέπει να απολογηθούμε εμείς και δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε σε εβραιολογίες.
    Ηδη η Επιτροπή Διερεύνησης της δολοφοίας του Χαρίρι, που διόρισε ο ΟΗΕ, έχει βρει αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή της Χεσμπολάχ και συνεπακόλουθα της Συρίας και του Ιράν.
    Ο λόγος για τον οποίο η Χεσμπολάχ απεσύρθη και έρριξε την κυβέρνηση στο Λίβανο, είναι αυτός.
    Γιατί θέλει να τορπιλίσει τη διαδικασία.
    Εκεί είναι η είδηση.
    Ότι δηλαδή ο Νταβούτογλου προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης και να πείσει τον γιο του Χαρίρι να το αποδεχτεί, προτάσσοντας το επιχείρημα της επιλογής της σταθερότητας αντί της απονομής δικαιοσύνης.
    Είναι λοιπόν είδηση και μάλιστα τεράστιας σημασίας και θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός, εντελώς αγράμματος ή προβοκάτορας για να μην βλέπει τη σημασία αναπαραγωγής της.
    Όσο για την εβραιολογία σου, να ξέρεις ότι και τους Εβραίους και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους και τον καθένα, τους έχουμε 'γραμμένους' εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπερδεμπε ολα τουτα...
    Εγω πιστευω στις λυσεις αλα γορδιου
    δεσμου...
    Παντως φιλε πετρο για σκεψου το Αιγαιο υπο ισραηλινη εξαγορασμενη κυριαρχια-θα τα αγορασουν δηλ.οι εβραιοι- κατα τα διαφαινομενα...
    Και την θρακη-αν.μακεδονια υπο τουρκικη τετοια(ειρηνικη λυση δεν θελουμε;)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 20 Ιανουαρίου 2011 4:00 μ.μ.

    Η Χεζμπολά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια θρησκευτική, φανατική, φασιστική οργάνωση. Αν σου αρέσει τόσο πολύ η οργάνωση αυτή για ζήσε για λίγο καιρό κάτω από την μπότα της και τα ξαναλέμε.

    Οι Παλαιστίνιοι και η Χιζμπολά είναι αυτοί που κατέστρεψαν τον Λίβανο. Για ρώτα και κανένα Χριστιανό Λιβάνιο να σου πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Παντως φιλε πετρο για σκεψου το Αιγαιο υπο ισραηλινη εξαγορασμενη κυριαρχια-θα τα αγορασουν δηλ.οι εβραιοι- κατα τα διαφαινομενα...
    Και την θρακη-αν.μακεδονια υπο τουρκικη τετοια(ειρηνικη λυση δεν θελουμε;)...»
    20 Ιανουαρίου 2011 4:23 μ.μ.

    Πολύ μεγάλη συζήτηση.
    Αν εσύ βλέπεις ότι το μόνο σενάριο είναι αυτό και έχεις απογοητευτεί μα αυτά που βλέπεις γύρω σου , κάτσε στον καναπέ και απόλαυσε το καφεδάκι σου ήρεμα. Εάν όμως σε τρώει κάτι , που πρέπει να σε τρώει , τότε κράτα ψηλά το κεφάλι και προχώρα. Έχω γράψει κατά το παρελθόν ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς και θέλει γερά κότσια και νεύρα γιατί πολλά θα γίνουν. Στο Αιγαίο φίλε μου η ΕΛΛΑΔΑ έχει χάσει την κυριαρχία της εδώ και χρόνια. Μην κοιτάς που όλοι κάνουμε «τουμπεκί» και μιλάμε για συνδιαχείρηση και κουραφέξαλα. Κυρίαρχος σημαίνει ότι μου ανήκει αυτό το «σπίτι» (Αιγαίο) και κανείς δεν μπαίνει χωρίς την άδειά μου. Τα καθημερινά δρομολόγια της γειτόνισσας στο σπίτι μου δίχως την άδειά μου , κάτι άλλο θέλει να μου πει. Δρομολόγια που μόνο το 10% γνωρίζεις και γίνονται γνωστά. Να σου πω εκατοντάδες παραδείγματα που ούτε καν αναφέρθηκαν από παραβιάσεις και θα τραβάς τα μαλλιά σου για το πόσο ανίκανη είναι αυτή η πολιτεία να υπερασπιστεί το σπίτι μου/σου. Και όλα αυτά γιατί και η γειτόνισσα είχε μέχρι τώρα γερές πλάτες και τα έκανε. Σήμερα όμως και αύριο ξημερώνει κάτι διαφορετικό από αυτά που ξέραμε με την υπερόπτη γειτόνισσα που τα θέλει όλα τα καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Εάν βέβαια ρωτήσεις με ποιόν θέλω να συνδιαχειριστούμε το Αιγαίο μας θα σου απαντούσα μα κανέναν Αλλά επειδή είναι πρακτικά αδύνατον στην εποχή που ζούμε και με αυτούς τους κυβερνώντες, θα σου απαντούσα με οποιοδήποτε σοβαρό κράτος εκτός της γεννοκτόνου γειτόνισσάς μου για ευνόητους λόγους . Από ότι φαίνεται μέχρι σήμερα θα είναι μάλλον το Ισραήλ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με ποσοστό 40-45% για την Ελλάδα μας. Εάν ήμασταν σοβαρό κράτος εδώ και χρόνια θα είχαμε προβλέψει και θα είχαμε μεριμνήσει για να έχουμε το 100%.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περι αυτου ακριβως προκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Χεσμπολάχ του Λιβάνου έχει κάποια σχέση με τη Χισμπουλάχ της Τουρκίας που εκυνηγαγε τους Κούρδους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε κ. Καλεντεριδη
    Σ’ ευχαριστω για τον ευγενικο σου αντιλογο στο σχολιο μου της 20 Ιανουαρίου 2011 4:00 μ.μ.
    Πριν σου πω τιποτε αλλο πρεπει να σου τονισω οτι τα συναισθηματα μας για τους εχθρους της Ελλαδος, Τουρκους, ειναι ακριβως τα ιδια. Εγω επεκτεινομαι και λιγο πιο περα στους εβραιους, οι οποιοι ανεκαθεν ιστορικως, οσο και να θελουν να μας το κρυψουν οι εκαστοτε εξομωτες και οι συνοδοιποροι τους, υποστηριζαν τους Τουρκους στις βλεψεις τους προς Δυσμας. Επιμενω στην προτερη γνωμη μου οτι η Χεσμπολαχ (οπως και η Χαμας) ειναι ενα νομιμο εκλεγμενο κομμα του Λιβανου με αντιπροσωπους στην Βουλη της Χωρας αυτης συν του οτι ειναι και μια ανθρωπιστικη οργανωση για τον λαο του Λιβανου αλλα και η αμυντικη ασπιδα της χωρας. Σ’ αυτο το σημειο θελω να κανω μια παρενθεση και να σε ρωτησω.
    Αν δεν υπηρχε Ισραηλ στην περιοχη θα υπηρχε Χαμας; Θα υπηρχε Χεσμπολαχ; Θα υπηρχε PLO; Θα υπηρχαν ανθρωποι που θα ζωνονταν με βομβες αυτοκτονοντας για να διωξουν τον τυραννο κατακτητη;
    Η απαντηση κατηγορηματικα ειναι ενα μεγαλο ΟΧΙ.
    Ατυχως φιλε κ. Καλεντεριδη κανεις το μεγαλο λαθος και αναφερεσαι στα Ηνωμενα Εθνη. Εγω προσωπικα διδω μεγαλυτερη πιστη στον Νιετιανιαχου παρα στον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ειναι δυο τελειως εκφυλισμενοι οργανισμοι οι οποιοι εχουν γινει υποχειριο των εβραιων του Ισραηλ και των εβραιων (AIPAC) της Αμερικης.
    Αποδειξη;
    Το ολοκαυτωμα και ο διαμελισμος της Γιουγκοσλαβιας. Το ολοκαυτωμα και το ανθρωπινο σφαγειο στο Ιρακ και Αφγανισταν. Και βεβαιως το συνεχιζομενο ολοκαυτωμα της αμοιρης Παλαιστινης. Που ειναι ο ΟΗΕ με τοσα εκατομυρια ανθρωπινα θυματα; Που ειναι ο ΟΗΕ με αμετρητες παραβασεις του Συμβουλιου Ασφαλειας απο τους εβραιους του Ισραηλ;
    Θελεις και μια ακομα πιο τρανταχτη αποδειξη του ποσο εκφυλισμενος ειναι ο ΟΗΕ; Η τρομοκρατια με τις βομβες στους τρεις πυργους στην Νεα Υορκη το 2001. Πως και ο ΟΗΕ δεν ασχοληθει καθολου για το ποιος εβαλε τις βομβες στους πυργους στο Μανχανταν μιας και βρισκεται σχετικα διπλα, και τον επιασε πρεμουρα να βρει ποιος δολοφονησε τον Χαριρι; Οταν ο ΟΗΕ δεν μπορει να αποδωσει δικαιοσυνη στα φρικτα εγκληματα του Ισραηλ τι δουλεια εχει να μπλεχτει σε μια δολοφονια που εγινε στο εσωτερικο μιας ανεξαρτητης χωρας; Δεν ενθυμουμαι ο ΟΗΕ να εκανε ανακρισεις για την δολοφονια του αξιωματουχου της Χαμας στο Ντουμπαϊ. Γι αυτο σου λεω οτι οι ΟΗΕδες ειναι πιονια οχι μονο αυτων που τους χρηματοδοτουν αλλα και αυτων που τους βομβαρδιζουν, (οπως το 2006 στο Λιβανο) μιας και ειναι οι ιδιοι ακριβως.
    Μου γραφεις για την "επιτροπη διερευνησης" της δολοφονιας Χαριρι η οποια εχει βρει "αδιασειστα στοιχεια εμπλοκης της Χεσμπολαχ και κατ επεκτασην της Συριας* και του Ιραν**". Σε πληροφορω χωρις περιστροφες οτι η "επιτροπη διερευνησης" για τον Χαριρι ειναι το ιδιο γελοια οσο και η "επιτροπη" που εξεδωσε το πορισμα για την τρομοκρατια του 2001 και ακομα πιο γελοια απο την "επιτροπη Γουωρεν" που "εξεδωσε το πορισμα" οτι ο Οσβαλντ δολοφονησε τον Κεννεντυ τοτε που ο προεδρος της Αμερικης "στριμωγνε" τους Ισραηλινους για τα ατομικα της Ντιμονα.
    Συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνεχεια
    Ο Λιβανος εχει την ατυχια να βρισκεται σε περιοχη που οι εβραιοι θεωρουν μερος του "μεγαλου Ισραηλ τους" και ανεκαθεν "πετουσαν σπιρτα" (ιδιως μετα την ξεφτιλα που υπεστησαν το 2006 απο την Χεσμπολαχ) στην πυριτιδαποθηκη του Λιβανου για μια τεραστια εκρηξη ωστε μετα να μπουν για να καθαρισουν και να προσαρτησουν εδαφη. Βεβαια ξερουν πολυ καλα οι εβραιοι οτι σε μια τετοια πυρκαϊα θα μεσολαβησει και το Ιραν, ο απωτερος στοχος των Ισραηλινων. Και εκει πρεπει να δωθει ολο το βαρος αυτης της κωμωδιας με τις "επιτροπες διερευνησης" του ΟΗΕ. Μην ξεχναμε οτι οι προσφατες επιθεσεις της "Τζουνταλα" στο νοτιοανατολικο Ιραν και ο ιος Stuntex ειναι δυο σκελη της ιδιας επιθεσης εναντιον του Ιραν, χωριστα τα εμπαργο που του εχει επιβληθει.
    Ετσι, πρεπει να σκεπτωμεθα λογικα βασιζομενοι στην πραγματικοτητα που επικρατει στο εδαφος και οχι επιπολαια και συναισθηματικα.
    Επισης τι κανει την "επιτροπη διερευνησης" του ΟΗΕ να πιστευει οτι στην δολοφονια Χαριρι ειναι ανανεμειγμενοι μονο Αραβες και οχι Ισραηλινοι;

    * Θυμαμαι οτι το 2005 ενας ξεφτιλισμενος και αγορασμενος απ τους εβραιους της Αμερικης "Αμερικανος βουλευτης" ο Sam Johnson (R-Texas), ειπε χαρακτηριστικα σε ενα μαζεμενο πληθος απο στρατιωτικους σε μια εκκλησια του Τεξας οτι
    "η Συρια ειναι το προβλημα. Κατα την γνωμη μου εκει ειναι κρυμενα τα Οπλα Μαζικης Καταστροφης του Σανταμ. Ξερετε μπορω να πιλοταρω ενα F-15 με δυο ατομικες βομβες πανω απ την Συρια. Θα κανω μια βολτα μονο και δεν θα ξανακουσετε για την Συρια ποτε πια"
    Το πληθος ενθουσιασμενο τον καταχειροκροτησε.
    Η ιδια πνευματικη κατασταση, οπως του βουλευτη Τζονσον, επικρατει σημερα και στα "εναπομειναντα συντριμμια" του ΟΗΕ.


    ** Η "προκατ" κατηγορια των εβραιων της AIPAC και των εβραιων του Ισραηλ η οποια "εδωθει σφραγισμενη" στους υποτακτικους του ΟΗΕ στηριζεται στην υπόθεση οτι ο Λιβανεζος ηγετης σκοτωθηκε απο βομβα κρυμμενη σε μια προηγουμενως αγνωστη, υπογεια σηραγγα, η οποια πυροδοτηθηκε με τηλεχειρισμο, οταν το αυτοκινητο του Χαριρι εφτασε σε προκαθορισμενο σημειο. Το προβλημα με αυτη τη θεωρια, ειναι οτι δεν υπαρχει τετοια σηραγγα, η εχει υπαρξει ποτε στο σημειο της δολοφονιας. Επιπλεον, ειναι σαφες απο τις επιτοπιες φυσικες αποδειξεις οτι η δολοφονια εγινε απο βομβιστη αυτοκτονιας, και οχι απο τηλεχειριζομενο εκρηκτικο μηχανισμο.
    Ειπαμε η Τουρκια ειναι εχθρος μας αλλα να μην πεφτουμε και στις παγιδες που στηνουν οι προπαγανδιστες.

    Αν αυτα ειναι "εβραιολογιες" τοτε λυπαμαι γιατι τους εχθρους του Ελληνισμου εβραιους στην Αμερικη τους ζω καθε μερα τα τελευταια 20 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 21 Ιανουαρίου 2011 1:19 π.μ.

    H ίδια οργάνωση είναι και από το γεγονός ότι κυνηγά Κούρδους, φαίνεται πόσο σοβαρά παίρνει το θέμα της καταπίεσης των λαών και τι έχουν οι Παλαιστίνιοι να περιμένουν και να ελπίζουν απ' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.