11/1/11

Οι «ωραίοι» Έλληνες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ*
Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε τα τελευταία χρόνια να κυβερνηθεί από μεγάλους Έλληνες, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα κάτω από μεγάλη οικονομική δυσπραγία. Να είναι η Ελλάδα κάτω από τον έλεγχο του Διεθνούς Κεφαλαίου και να φέρει σαν θηλιά στον λαιμό, την απειλή της πτώχευσης. Μπορεί το μνημόνιο να επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων και της εθνικής τους κυριαρχίας. Όμως οι Έλληνες δεν θα πάψουν ποτέ, όπως λέει και ο Τόμας Καχίλ στο βιβλίο του «Γι’ αυτό έχουν σημασία οι Έλληνες», να αποτελούν φάρο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Γιατί όπως λέει “ήξεραν να πολεμούν όπως ο Αχιλλέας, χωρίς να χάνουν την ανθρωπιά τους, ήξεραν να αισθάνονται και να δακρύζουν όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα χωρίς να χάνουν τη λογική τους, ήξεραν να γλεντούν και να μεθούν χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους. Κυβερνήτες του εαυτού τους, ήξεραν να κυβερνηθούν από τους όμοιούς τους. 
 
Έμαθαν να βλέπουν τον κόσμο πέρα απ’ αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους και ν’ απολαμβάνουν το αισθητό με τα έργα της τέχνης τους. Γι’ αυτό έχουν σημασία οι Έλληνες, σήμερα περισσότερο από ποτέ.” Εμείς σε αυτή τη γωνιά του Ελληνισμού, απόγονοι γνήσιων Ελλήνων, του Κηφέα της Κερύνειας και του Ευαγόρα της Σαλαμίνας, πρέπει να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η ελληνικότητα, όπως μας την κληροδότησαν γενεές γενεών Ελλήνων με θυσίες και με αίμα. Θαυμαστή η διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας συνείδησης μέσα στο διάβα των αιώνων και όπως είπε και ο Ελύτης στην τελετή απονομής του Νόμπελ λογοτεχνίας, οι Έλληνες συνεχίζουν επί 40 αιώνες να λένε τη θάλαττα θάλασσα και τον ουρανό ουρανό. Και όπως λέει και ο Σεφέρης, από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε στην ίδια γλώσσα.
*Ο Κώστας Αντωνιάδης είναι ιατρός. 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. "Οι ευρωπαίοι βλέπουν τους πολιτικούς μας νά ψηφίζουν στή Βουλή νά μπεί τό "ορθόδοξος"στην ευρωπαική μας ταυτότητα,κατά τή διαταγή τών παπάδων,καί κοιτάνε ανακατωμένοι καί ναυτιάζοντας κατά τό θεοκρατικό Ιράν καί τους Αγιατολάχους.
    Τέτοιοι οι βουλευτές μας,ακόμη καί τής Α ρ ι σ τ ε ρ ά ς.
    "Αυτοί οι π ο λ ι τ ι κ ο ί,αυτοί οι β ο υ λ ε π τ α ί(sic) εκατάστρεψαν τό έ θ ν ο ς".΄Ετσι γράφει ο Παπαδιαμάντης.
    Θέλεις νά'χεις πιστή τήν εικόνα του νεοέλληνα;Λάβε τό ράσο τού γύπα καί τού κόρακα.Λάβε τίς ασπιδωτές κοιλιές τών ιερέων,το καλυμμαύκι Μακαρίου Β' τής Κύπρου.Καί τά γένεια τά καλογερικά,που κρύβουν τό πρόσωπο,καθώς άκοσμοι αγκαθεροί φράχτες τούς αγρούς.Κι τίς κουκουλωμένες καλόγριες,τήν άλλη έκδοση τού φερετζέ τής τούρκισσας,καί έχεις τό νεοέλληνα φωτογραφία στόν τοίχο.
    Απέναντι σέ τούτη τή μελανή και γανιασμένη φοβέρ,φέρε τήν εικόνα τού αρχαίου έλληνα,γιά να μετρήσεις τή διαφορά.
    Φέρε τίς μορφές τών νέων σωμάτων,τίς ευσταλείς καί τίς κιακριτές.Να ανεβαίνουν από τήν Ολυμπία καί τους Δελφούς,καθώς λευκοί αργυρόηχοι κρότοι κυμβάλων.
    Τόυς ωραίους χιτώνες τούς χειριδωτούς,καί τά λευκά ιμάτια τά πτυχωτά καί τά ποδήρη.Τά πέδιλα τά δερμάτινα...
    Φέρε τήν εικόνα πού μάς αφήσανε οι γυναίκες τής αρχαίας Ελλάδας.Οι κοντυλογραμμένες,μέ τίς λεπτές ζώνες,τόν κυανό κεφαλόδεσμο καί τό ζαρκαδένιο τόνο τού κορμιού.Οι ελληνίδες τού ΄Αργους καί τής Ιωνίας,οι λινές καί οι φαινομηρίδες.Τρέχουνε στά όρη μαζί μέ τήν Αταλάντη....
    ΄Ολες καί όλοι στηριγμένοι χαρούμενα σε κάποια μαρμάρινη σήλη,σ'ένα λιτό κιονόκρανο,σε μιά κρήνη λευκή τής Αγοράς.Μέ περίγυρα τούς ωραίους γεωμετρικούς ναούς,αναπαμένους στό Φ ώ ς καί τήν αιθρία.
    ΄Ανθρωποι,καί θεοί,καί αγάλματα ένα.
    ..........
    Καί ύστερα νά τούς ζητάς Ολυμπιακούς στήν Καλογρέζα.Χλευαστικό τού καλογριά....
    Νά μάς ειπούνε,δηλαδή,αν έχουνε(οι Ελληνοέλληνες)ακουστά τά ονόματα Εμπεδοκλής,Αναξίμανδορς Ο Ταραντίνος,Διογένης Λαέρτιος,Αγελάδας,Λεύκιππος,Πυθαγόρας ο Ρηγίνος,Πυθέας,πού στόν καιρό τους αντίστοιχα σημαίνου Αινστάιν,Δαρβίνος,Μπετόβεν,΄Εγελος,Μιχαήλ ΄Αγγελος,Μάξ Πλανκ,Ροντέν,Κολόμβος.
    Νά μας μιλήσουν γία κάποιους όρους σειράς καί βάσης,όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή,κενό στόν Δημόκριτο,Εκπύρωση στόν Ηράκλειτο,μηδέν στόν Παρμενίδη,κατηγορία στόν Αριστοτέλη,τόνος στούς Στωικούς.
    Νά μάς πούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τί τούς λέει η λέξη ψυχρά φλογί τόν Πίνδαρο,μεταβάλλον αναπαύεται στόν Ηράκλειτο,δακρυόεν γελάσασα στον ΄Ομηρο(Οδυσσέα),χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη.
    Νά μάς ειπούνε,πόσοι Φιλόλογοι,έξω από τά σχολικά κολυβογράμματα,έχουνε διαβάσει στο πρωτότυπο τρεις διαλόγους τού Πλάτωνα,δυό Νεμεόνικους του Πινδάρου,τήν Ωδή στην αρετή τού Αριστοτέλη,έναν Ομηρικό ΄Υμνο....."
    ΓΚΕΜΑ τού αείμνηστου Καθηγητή Πανεπιστημίου ΔΗΜ.ΛΙΑΝΤΙΝΗ.

    {Αλλά κύριε Καθηγητή μου,θά σε ρωτήσω:Τά είπες διά ζώσης στούς συναδέλφους σου τής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών,πού τό 1996 βραβεύσατε τόν Τέως Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη,γιά τήν "Κοινή Νέα Ελληνική Γλώσσα";Στό Συνέδριο καί όπως λέει ο συνάδελφός σου (αείμνηστος καί αυτός)ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στο βιβλίο του "Κριτικά Εφήμερα",σελ.258,διεκύρηξε mutatis mutandis:
    (α)Μία καί μόνη είναι η ελληνική γλωσσα,η τωρινή δημοτική,καί μάλιστα μέ μονοτονικό.
    (β)Δέν υπάρχει ενιαία ελληνική γλώσσα καί ι σ τ ο ρ ί α.
    (γ)Η νέα ελληνική δέν έχει καμμία σχέση πρός τά βυζαντινά καί τά αρχαία(ή έχει τόση σχέση,όση οποιαδήποτε άλλη τωρινή ξένη γλώσσα).
    (δ)Δέν χρειάζεται η διδασκαλία τής αρχαίας από τό πρωτότυπο,γιατί δέν βοηθάει σέ τίποτα,αφού η δημοτική είναι πλήρης,αυτάρκης καί αυθυπόστατη.
    (ε)΄Οσοι θέλουν τά αρχαία ελληνικά στά σχολεία καί πολυτονικό στη δημοτική είναι καλυμμένοι καθαρευουσιάνοι,εθνικιστές,συντηρητικοί,λαικιστές καί αμαθείς.
    (στ)...(ζ)...(η)...
    ...Ο κύριος Ράλλης,ως κλαμένο...παιδίον,ομολόγησε ,χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη...ότι έκανε λάθος...."

    Μάλλον γι'αυτό σκάσανε...τούς έσκασαν καί τούς δύο καί τον ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΊ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΚΑΊ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΟΙ ΑΝΤΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έλληνας πάει πέθανε, τον πάτησε το τραίνο. Τα ανθρωπάρια που κατοικούν σήμερα εδώ δεν είναι στην πλειοψηφία τους έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "..Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε τα τελευταία χρόνια να κυβερνηθεί από μεγάλους Έλληνες,.."

    παρά την προστασία, εξ αέρος και θαλάσσης, των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας, από εξωτερικούς εχθρούς...(λ.χ. β.λ. Σκύρο), για το απρόσκοπτο του πολιτικού λειτουργήματος, και του ευνομούμενου της πολιτείας, πιότερο επέβλεπαν τη μοιρασιά τους, του"..μαζί τα φάγαμε.."

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=23.05.2001,id=85469196


    Το νησί Σκυροπούλα στην Ελλάδα πώς το αποκτήσατε; Γύρω στο 1990
    ήταν στα Δικαστήρια για την ιδιοκτησία του νησιού το ελληνικό κράτος και ο ναύαρχος Αντωνιάδης. Τότε πλησίασαν το γιο μου Νίκο για να το
    αγοράσει....

    http://www.antigoni.org/file_download/78/Champis+Nicolaou+27-9-09.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πολούς κινδύνους αλλά δεν χάθηκε και ούτε πρόκειτε,να είστε σίγουροι.Ως Λαός κάναμε λάθη και αυτά πληρώνουμε αλλά η χώρα δεν θα χαθεί,άλλοι θα τρέχουν και δεν φτάνουν στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.