26/1/11

Η Ρωσία γεύεται τους 'καρπούς' της συνεργασίας με την Τουρκία. Σειρά έχει η Δύση. Ο κομάντο αυτοκτονίας μπήκε από την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, πριν από ένα μήνα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες γιαείσοδο στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Γεωργίας και Ιράν πέντε τρομοκρατών, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, οι ρωσικές αρχές ασφαλείας αναζητούν τρία άτομα που σχετίζονται με την επίθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Komsomolskaya Pravda, ο  Aleksandır Popov, που εργαζόταν στο καφεστιατόριο "Asya", είδε τον κομάντο αυτοκτονίας σε απόσταση δέκα μέτρων να φωνάζει
"όλοι σας θα πεθάνετε" και στη συνέχεια να πυροδοτεί τη βόμβα που είχε στο σώμα του.
Η φωτογραφία του κεφαλιού του κομάντο αυτοκτονίας δημοσιευτηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα  "Life.ru".
Με βάση το δημοσίευμα, πέντε τρομκράτες που εκπαιδεύτηκαν στο Πακιστάν, τον προηγούμενο μήνα μπήκαν στη Ρωσία μέσω Τουκρίας, Ιράν και Γεωργίας, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας που δημοσιεύονται στο "Life.ru", η ομάδα των τρομοκρατών είναι από το Νταγκεστάν, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τσετσένους αυτονομιστές.

13 σχόλια:

  1. Κρατήστε αυτό που γράφω. Η Ρωσία μπορεί να ανεχτεί ένα ορισμένο επίπεδο απωλειών προς χάριν άλλων ανταλλαγμάτων (π.χ. μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ). Όσο όμως το κέντρο βάρους της ρωσικής προσπάθειας σπασίματος της εμπορικής απομόνωσης μετατοπίζεται από την Τουρκία στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αυτή η «ανεκτικότητα» θα μειώνεται. Σε κάποιο σημείο είναι βέβαιο πως θα εξανεμιστεί. Το ζητούμενο είναι σε μια τέτοια περίπτωση αν έχουμε εμείς εκείνες τις προθέσεις (οι οποίες δυστυχώς είναι «κακές», «μακιαβελικές» και προφανώς εν δυνάμει θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές) ώστε να εκμεταλλευτούμε πιθανές μελλοντικές μεταβολές της «ανεκτικότητας» μεγάλων δυνάμεων έναντι της Τουρκίας; Υπάρχει πρόσφατο ευφάνταστο δημοσίευμα σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης για μια πιθανή απελευθέρωση της Κύπρου (φυσικά εντελώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας – αλλά χρήσιμο ως υπόθεση εργασίας για την ανάλυση της ελληνικής ψυχοσύνθεσης). Θα μπορούσε άραγε ελληνικός εγκέφαλος να πιστέψει σε τέτοιο όραμα; Αυτό μένω να αναρωτιέμαι.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We will rolling you, Putin no step back rolling the ottomanjihadist

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμεις εχουμε 500.000 πακιστανια

    και στην ελλαδα εβαλαν βομβα....
    αλλα εσκασε πανω στο βομβιστη
    πηραν συνταξη και σπιτι...........

    ερε τη εχουμε να τραβήξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανησυχεις φιλε 5:39 θα τους
    βαλουμε στον εβρο σαν φρακτη στον τουρκικο επεκτατισμο...
    Τυφλα ναχουν οι πασαδες...
    Ξερεις τι αλεπου ειναι ο ΓΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωριζω αν αυτα που θα αναφερω πιο κατω και εντασσονται σε μεγαλα γεωστρατηγικα σχεδια Ρωσσιας+Δυσης
    εχουν σχεση με το ...προειδοποιητικο κτυπημα στο αεροδρομιο της Μοσχας.

    Θελω να τονισω τις τελευταιες εξελειξεις στο θεμα =εκ νεου παρουσια της Ρωσσιας στο Αφγανισταν και μια ατυπη διχοτομηση του Αφγανισταν στην γραμμη Βορρα-Νοτου.
    1)Ηδη η Ρωσσια εχει τροφοδοτησει την
    κυβερνηση του Αφγανισταν με 20.000καλασνικωφ.2)Επισης προκειται να ξεκινησει η Ρωσσια συμπαραγωγη επιθετικων Ρωσσικων ελικοπτερων με το Αφγανισταν και το εργοστασιο για
    αυτο τον σκοπο εχει ξεκινησει σε εγκαταστασεις που τους ετοιμαζει το...ΝΑΤΟ!Ναι,το ΝΑΤΟ.Και αποστολη Ρωσσων στρατιωτικων συμβουλων στο Αφγανισταν
    3)Επισης η Ρωσσια προκειται να ξεκινησει εργασιες για αναβαθμιση της εθνικης οδου Salang στην Καμπουλ4)Δημιουργια επιχειρηματικου κεντρου στη μοσχα για Αφγανους επιχειρηματιες που διαμενουν στη Ρωσσια5)Κατασκευη υδροηλεκτρικου εργοστασιου στο Naghlo,θερμοηλεκτρικου σταθμου στο Μαζαρ-Σαριφ και εργοστασιου λιπασματων στα βορεια της χωρας.
    6)Υποτροφιες σε Αφγανους για τις στρατιωτικες Σχολες της Ρωσσιας
    7)Ο Μενβεντεφ δηλωσε οτι" η Ρωσσια θα παρασχει πληρη βοηθεια στο Αφγανισταν ωστε αυτο να διασφαλισει την ανεξαρτησια του μετα το 2014"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλλον κατι τετοιες ενεργειες θα ειχε υπ΄'οψη του ο μουστακιας οταν παρουσιαζε στο πονημα του την πολιτικη των μηδενικων τριβων με τους γειτονες της μογγολιας.Εξαφανιζοντας τους γειτονες,εξαφανιζονται και τα προβληματα.Μπορει να γινομαι γραφικος επαναλαμβανοντας το ιδιο πραγμα αλλα θα με θυμηθειτε οταν του πηγαινουμε τσιγαρα στο Δαφνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ρωσία πιστεύω ότι θα εκμεταλευτεί αυτό το γεγονός,θα δείξει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως ο Παντουρανισμός-Παντουρκισμός είναι μια ενοχλητική μύγα που όλα τα έθνη γύρω από την Τουρκία θα ήθελαν να σκοτώσουν. Ο παραλογισμός, οι ονειρώξεις και ο φανταστικός κόσμος που έπλασαν οι τούρκοι θα είναι και ο τάφος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα μαφιόζικο τρομοκρατικό κράτος απέναντι σε ισλαμιστές τρομοκράτες.
    Το τίμημα ήταν και είναι σκληρό για την συνύπαρξη αυτή.

    Οσο για το τι σηματοδοτεί το χτύπημα αυτό η απάντηση είναι απλή μελετείστε ξανά την ξεχασμένη ιστορία του Μπεσλάν και την επίθεση στο μετρό της Μόσχας.
    Κάθε ομοιότητα (δεν) είναι τελείως συμπτωματική και όποιος θέλει το πιστεύει.

    Επίσης πολύ εύσχημα έχουν αποσιωπηθεί οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν με την αυξανόμενη συμμετοχή της Ρωσίας και την προσπάθεια δημιουργίας άξονα Βορρά Νότου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 26 Ιανουαρίου 2011 9:45 μ.μ.

    Τι ειναι αυτο το δεν σε παρενθεση, διαλεχτε και παρτε;

    ἔσσεται ἦμαρ (ΠΛΕΟΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκέψεις:

    Τι συμβαίνει στην Αφρική;

    (απο τον ΕΚ)

    Πριν από κάποιο καιρό, γράφαμε στην ιστοσελίδα του "ΕΚ", με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις και τις δολοφονίες των Χριστιανών στην Αίγυπτο, ότι αυτή την στιγμή στην Αφρική παίζεται ένα αρκετά περίεργο παιχνίδι πολιτικών ανατροπών, στην οποία είναι σαφές ότι εκτός από ισλαμιστικές ριζοσπαστικές οργανώσεις συμμετέχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων και μυστικές υπηρεσίες "δυτικών" ή "δυτικότροπων" χωρών, με συμφέροντα όχι μόνο στην μαύρη ήπειρο αλλά και την Ασία.
    Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στην Τυνησία, όπου η εξέγερση του λαού ανέτρεψε τον επί 25 χρόνια σοσιαλιστή δικτάτορα αλλά και τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες και πάλι στην Αίγυπτο, προκαλούν σκέψεις. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολύ λίγα γνωρίζουν για τις δικτατορίες της Βόρειας Αφρικής και δεν μπορούμε να κατατάξουμε τις βίαιες αντιδράσεις των λαών τους σε δίκαιες ή άδικες. Το ντόμινο όμως που δημιουργείται σιγά σιγά στην Αφρική και με δεδομένο ότι το κενό εξουσίας άλλων χωρών της Αφρικής καλύφθηκε είτε από ισλαμιστικές ομάδες είτε από μαριονέττες των ΗΠΑ εγείρει ερωτηματικά.
    Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δείξουν προς τα πού θα κινηθούν οι εξελίξεις. Η ουσία όμως είναι ότι ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων γεωπολιτικών αλλαγών. Εάν τυχόν η Αίγυπτος ακολουθήσει την τύχη της Τυνησίας, τότε είναι βέβαιο ότι πολλά άλλα κράτη, όχι μόνο αφρικανικά αλλά και αραβικά, θα αισθανθούν πολύ ανήσυχα. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το κεντρικό ζήτημα του Αραβικού κόσμου, το Παλαιστινιακό φτάνει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ἔσσεται ἦμαρ (ΠΛΕΟΝ)

    27 Ιανουαρίου 2011 4:24 π.μ.

    ________________________________

    40 χρόνια ακούω για κείνο το "ήμαρ" κι ακόμη το περιμένω! Ήμαρ(τον) πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.