14/1/11

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

«Δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα»
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή όσα αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν εξαπολύει η ΝΔ.
Όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γκόρντον Μπράουν, αποτελούν κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι δικαιώνονται η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.

«Εάν ο πρωθυπουργός - λέει ο Γκ.Μπράουν - είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Η κυβέρνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα, φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον «Τιτανικό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το οτι η χωρα ειναι διεφθαρμενη ουδεν το μεμπτον ,το οτι ομως αυτος ηγειται της διεφθαρμενης χωρας ακομη εως σημερα χωρις να πειραχθει στο ελαχιστο η διαφθορα ειναι απαραδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο αυτό μετριάστηκε

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ++++. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΣ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΗΤΗ, ΟΜΟΕΘΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝ
    14 Ιανουαρίου 2011 5:01 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, καλά ας κοιτάξει ο Μπράουν τα δικά τους χαλια και μετα να κάνει παρατηρησεις στο ΓΑΠ. Οχι πως υποστηρίζω αυτον το αρχηγό της κυβέρνησης των δωσίλογων, αλλά όχι και ο επόμενος του Μπλέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο 14 Ιανουαρίου 2011 5:01 μ.μ. ΕΙΜΑΙ ΣΚΑΛ.ΞΑΝ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΝΕΒΤΣΕΣ'ΑΤΟ))))))))))) ΝΤΟ ΚΙ ΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΝΟΥΣ?)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γκόρντον Μπράουν γιατί κάνει τέτοιο κάρφωμα εναντίον του ΓΑΠ; Μιλάμε τον έδωσε στεγνά, ξεφεύγοντας κατά πολύ από τους λεπτεπίλεπτους και προσεγμένα "κομψούς" χαφιεδισμούς τών Βρεττανών! Ξέρει κανείς να μάς πει τι τρέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν τι να συμβαίνει δηλαδή! Σε λίγο θα γίνουμε παράδειγμα σεμιναρίων αυτοκαταστροφής εθνών. Πως ένας άνθρωπος τόσο χαμηλής νοημοσύνης κατάφερε να ξεγελάσει τόσους πολλούς ανθρώπους λέγοντας τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα. Και μάλιστα δεν είναι μόνο τα ψέματα που ειπώθηκαν με τόση μεγάλη ευκολία αλλά και ο «στρατός» δημοσιογράφων που έπλεξαν το εγκώμιο της ποιο ανερμάτιστης πολιτικής που γνώρισε αυτός ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Ο Μπράουν αν δεν έγραφε όλα αυτά απλά θα έλεγε ψέματα. Στα βιβλία όμως οι συγγραφείς συνήθως θέλουν να αφήσουν παρακαταθήκες τιμιότητας. Άρα ποιο λόγο είχε να καλύψει σειρά από πράξεις που πολύ σύντομα θα αποδειχθούν πως είναι όχι απλά προϊόν ανοησίας αλλά είναι προϊόν συνειδητής προδοσίας;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον για τους ηλίθιους και κακούς Ελληνες θα λένε. Εχουμε γίνει το παράδειγμα της λαμογιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μυαλό πότε θα βάλουμε; Πώς θα βγούμε από την κρίση; Έτσι;

    Είχε και παλιότερα γίνει θέμα, αλλά δεν βαριέσαι, ξεχάστηκε. Και μετά σου λένε οι πολιτικάντηδες ότι "ο λαός έχει και μνήμη και κρίση". Τίποτε από τα δύο δεν έχει ο λαός, γι αυτό πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως τώρα έχει αλλάξει κάτι στην όλη πορεία της διακυβέρνησης της χώρας;

    Ως παράδειγμα αναφέρω πως έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμη δεν έχουν οργανωθεί οι Δ.Ο.Υ.!

    Ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να χωλαίνει!

    Αντί να ξενυχτά ο Γιωργάκης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, έκανε ποδήλατο, κανό και ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο και εκτοξεύοντας κατάρες στο .... σπίτι του για να πέσει να πλακώσει εμας ....!

    Όφειλε να παραιτηθεί αμέσως από την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα καθήκοντά του ως προέδρου της Ελληνικής κυβερνήσεως.

    Αυτή η άποψη του "εγώ απλά προεδρεύω" δεν έχει πλέον πέραση ! Όποιος θέλει να κυβερνήσει τη χώρα θα δουλέψει σκληρά, όπως δουλεύουν όλοι οι καλοί Έλληνες !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειμαι ΠΑΣΟΚτζης, αλλα εχω ΣΙΧΑΘΕΙ το ΛΑΙΚΙΣΜΟ και το ΨΕΜΑ στην Ελλαδα.

    http://alexacos.blogspot.com/2011/01/blog-post_14.html

    Δεν παει καλυτερα ο κ. Σαμαρας να μηδενισει το ελλειμμα? Φαινεται πως και τα αγγλικα που ηξερε τα ξεχασε ή ο ακρατος λαικισμος που τον διακρινει τον εκανε να τα ξεχασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΓΚΑΦΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ;
    ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    1. Αδιόρθωτη η κατάσταση...Έβγαλε σήμερα η Ν.Δ. ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο πρώην άγγλος Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, σε βιβλίο του, υποτίθεται υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου καθυστέρησε να πάρει μέτρα με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το κόστος διάσωσης της Ελλάδας...
    - Το τι για «κόλαφο για Παπανδρέου» γράφει η ανακοίνωση της Ν.Δ, τι για «δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά», τέτοιο πανηγύρι σε ανακοίνωση δεν έχει ξαναϋπάρξει...
    2. Ποια είναι η αλήθεια; Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν, στο βιβλίο του και στο επίμαχο σημείο, αναφέρεται στις καθυστερήσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βοήθεια προς την Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση, αναφέρει ο κ. Μπράουν, ανέβασε το κόστος διάσωσης της Ελλάδας, στο ποσό που αντιστοιχεί στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε...
    3. Συμπέρασμα: Την ώρα που η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους Έλληνες, αγωνίζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, η ηγεσία της Ν.Δ. παραμένει...χαμένη στη μετάφραση... Αν δεν πρόκειται για παροιμιώδη γκάφα της ηγεσίας της Ν.Δ., πρόκειται απλά για συνειδητή και ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απόπειρας παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από αυτούς που λιποτάκτησαν
    - Το σημερινό πρωτοφανές ολίσθημα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας σκορπάει, πέρα από γέλιο, και μεγάλη θλίψη. Θλίψη γιατί αποδεικνύει ότι οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θρασύτατα αμετανόητοι. Εγκατέλειψαν έντρομοι την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας για να σκάσει η βόμβα στα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έχουν ακόμα το θράσος να μιλάνε. Οι Έλληνες γνωρίζουν: εκεί που η Ν.Δ. λιποτάχτησε αφού λεηλάτησε, το ΠΑΣΟΚ πάλεψε και κράτησε την Ελλάδα όρθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπα, έβγαλε βιβλίο η ...αγγλίδα;;;
    Και τι λέει;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.