14/1/11

Πυρηνικό σταθμό μια ανάσα από Ελλάδα,φτιάχνει η Τουρκία!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ(onalert.gr)
Πυρηνικό σταθμό στη Ραιδεστό, σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από την Eλλάδα  , εξετάζει το ενδεχόμενο να χτίσει η Τουρκία. Ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,  σχεδιάζεται να είναι έτοιμος,  μέχρι το 2023.

     Αυτό αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman που γράφει πως η Τουρκία ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή δυο πυρηνικών αντιδραστήρων και κάνει αναφορά στις δηλώσει του Ερντογάν πως « μέχρι το 2023 θα έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή τριών πυρηνικών αντιδραστήρων».
   Η τουρκική εφημερίδα για την τοποθεσία του τρίτου εργοστασίου γράφει χαρακτηριστικά « η αναφορά στο τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο έφερε στην δημοσιότητα για το που θα βρίσκεται. Οι πόλεις που προηγούνται στην επιλογή είναι η Ραιδεστός και η Άγκυρα».

   Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας και του Ιδρύματος Πυρηνικής Ενέργειας της Τουρκίας τονίζουν ότι η επιλογή της θέσης του πυρηνικού σταθμού παίζει σημαντικό ρόλο να βρίσκεται κοντά σε θάλασσα και η περιοχή να μην είναι σεισμογενής.

    Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν « για όλα τα πυρηνικά εργοστάσια είχαν αναφερθεί τα ονόματα της Μερσίνης, της Άγκυρας, του Άκσαραι, της Ραιδεστού και του Ικονίου. Στη Μερσίνη ήδη θα κατασκευαστεί, για τη  Σινώπη γίνονται διαπραγματεύσεις. Το τρίτο εργοστάσιο μπορεί να είναι ανάμεσα στις υπόλοιπες πόλεις».


  Όπως λένε στην εφημερίδα Zaman "Tα ανταλλακτικά του εργοστασίου αποτελούνται από κομμάτια 900 και 1000 τόνων. Είναι δύσκολη η μεταφορά τους , γι' αυτό και υπάρχει προτίμηση της θαλάσσιας μεταφοράς. Επίσης η θέση προτιμάται να είναι παραθαλάσσια , για να μπορεί να αντλεί νερό από τη θάλασσα για την ψύξη  (περίπου 300 τόνους το δευτερόλεπτο). Επίσης θα συνεκτιμηθεί να μην είναι η περιοχή σεισμογενής.»  Η Ραιδεστός πάντως είναι παραθαλάσσια πόλη και δεν έχει παρουσιαστεί έντονη σεισμική δραστηριότητα.

  Η εφημερίδα Ζαμάν, στο τίτλο της γράφει « για τον τρίτο πυρηνικό σταθμό προφέρεται το όνομα της Ραιδεστού.

10 σχόλια:

  1. Δώδεκα χρόνια για να στηθεί μια πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού;
    Άλλη μια τουρκική παπαριά !!!
    Τους έχουμε μάθει πλέον...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κέριε Ακρίτα
    η επικεφαλίδα λέει ....φτιάχνει η Τουρκία, ενώ το κείμενο του άρθρου παρακάτω ξεκινάει με την φράση ....εξετάζει το ενδεχόμενο να χτίσει η Τουρκία.

    Παρακαλώ να είμεθα ακριβείς

    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προγράψαντες έχουν δίκιο.
    Ασχέτως όμως με αυτό, πρέπει εμείς ως Ελλάδα, να κάνουμε επί τέλους ένα σοβαρό διάλογο για τα πυρηνικά.
    Δεν μπορεί σε κάθε σοβαρό θέμα να λένε οι "προοδευτικοί" ένα "ΟΧΙ" και εκεί να σταματάει κάθε έννοια δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Green Peace ενεργοποιούνταν στην Τουρκια εδώ και μερικά χρόνια με διαδηλώσεις ενάντια στους πυρηνικούς σταθμους στο σεισμογενές έδαφος της Τουρκίας.

    Επίσης το Green Peace έχει δηλώσει πολλές φορές ῾῾όποιος έχει ατομική ενέργεια έχει και ατομικά όπλα῾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως δεν συμφωνήσαμε ακόμα στις μίζες. Αν τα είχαμε βρει μπορεί να είχαμε και πυρηνική ενέργεια από χρόνια. Όλα τα άλλα περί σεισμογενούς Ελλάδας και οικολογικές ευαισθησίες τα ακούω βερεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νὰ φτιάξουμε καὶ ἐμεῖς στὴν Δ. Θράκη. Ἔτσι ὁ καθένας δυνητικά, ἐξάγει τὴν μόλυνση ἀπὸ πιθανὰ ἀτυχήματά του στὸν ἄλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι αυτά τα θέματα πρέπει να ακούσουμε και τον Δημόκριτο.
    Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον χρειαζόσαστε ένα δωρεάν διήμερο στο Τσερνομπιλ, και για τους πιο φανατικούς 7 μέρες, και με επίσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο και στα αρχεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι σεισμοί που γίνονται στην Ελλάδα σε σχέση με αυτούς της Ιαπωνίας, είναι ...αδελφίστικοι!!!
    Όμως έχουν καμιά πενηνταριά πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού με μηδενικά προβλήματα μέχρι τώρα από την λειτουργία τους.
    Και συνεχίζουν να φτιάχνουν κι άλλες.
    Λέτε να έχουν...άγνοια του κινδύνου των πυρηνικών;

    Αλλά ξέχασα: κάποιος πρέπει να αγοράζει από τους αμερικάνους τα πετρέλαια που κλέβουν από το Ιράκ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τι θα γίνει άμα πάμε στο Τσέρνομπιλ; Οι Ρώσσοι έκλεισαν τις πυρηνικές μονάδες τους; Μα τι αφέλειες είναι αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.